Dodaj do ulubionych

Ile schudne?

14.02.05, 14:22
1 śniadanie:
płatki z mlekiem-300kcal

2 śniadanie:
kanapka z niespodzianką-200kcal
soczek:100kcal

obiad:
kapuśniak-100kcal
soczek:100kcal

kolacja:
herbatniki (taka mała paczuszka): 100kcal

Ile moge schudnąć w miesiąc? Dodam, iż z porom jem coraz mniej-rano się spala
ładnie śniadanko. Może od czasu do czasu cosik poćwicze?
Obserwuj wątek
    • Gość: beata Re: Ile schudne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 14:35
      to wychodzi około 1000 kcal,wydaje mi sie ze mozesz schudnac około 3-4 kg w
      miesiac, pzdr.
    • dafni Re: Ile schudne? 14.02.05, 14:36
      Za mało kalorii jest w tym jadłospisie.
      Z tego co policzyłam jest 900. Możesz schudnąć w miesiąc około 4 kilogramów,
      ale masz ogromne prawdopodobieństwo jojo. Nie powinno się schodzić poniżej 1000
      kalorii dziennej. Optymalna ilość to 1200.
      • dori7 Re: Ile schudne? 14.02.05, 14:55
        Po pierwsze, zdecydowanie za malo kalorii, pochorujesz sie - jest zima i
        fatalna pogoda, jedz przynajmniej te 1200 na dzien!

Po drugie, jadlospis masz troche bez sensu, zamiast herbatnikow (puste kalorie)
        wrzuc pomidory, jablka, malego banana, surowke z marchewki itp. Soki lepsze
        swieze, bo niedosladzane, mniej kalorii i wiecej blonnika, jesli musisz gotowe
        to najlepszy jest pomidorowy.

A w ogole to urozmaic sobie rozpiske, bo sie wsciekniesz! I dorzuc troche
        kalorii do obiadu.
        • shojo4 Re: Ile schudne? 14.02.05, 16:32
          musze coś pochrupać słodkiego, bo sie rzuce jak słoń na czekoladki-wafelki-
          ciasteczka-drożdżóweczki-pączusie-chrupeczki. wtedy to dopiero będzie jojo...
    • annika_vik Re: Ile schudne? 14.02.05, 16:57
      Odchudzam się z lekarzem w komitywie :) dosyć często niestety, bo
      mam "rozchwianą" tarczycę.
      Więc z medycznego punktu widzenia to jest tak:
      kilogram tłuszczu ludzkiego ma około 7 000 kalorii. Żeby je spalić należy tak
      ograniczyć ilość kalorii, jaka przysługuje wadze po odchudzeniu.
      Na kilogram wagi ciała dla kobiety przysługuje 27 kcal. Czyli jeżeli chcesz
      ważyć zakładam 55 kg możesz jeść dziennie maksymalnie 1485 kcal. Dla osób
      umięśnionych norma to 33 kcal / kg wagi ciała. Ilość mięśni, tłuszczu i wody
      mierzy się takim aparatem. Kobieta powinna mieć przynajmniej 14% tłuszczu. Dla
      każdego dzieje się to przy pewnej określonej wadze, która niekoniecznie wynika
      z BMI. Jeżeli już w tej chwili masz 14% tłuszczu lub mniej, mało jest
      prawdopodobne, że schudniesz ograniczając kalorie. Należy wtedy zwiększyć
      procent tkanki mięśniowej (ćwiczenia).

Zakładam, że ważysz 60 kg i chcesz ważyć 55 kg. Masz do stracenia 5x7000 kcal,
      czyli 35 tys. kcal. Aby utrzymać wagę 60 kg musisz jeść dziennie 60x27=1620
      kcal. Różnica wynosi 135 kcal. Przy tej wadze będziesz chudła ok. 0,5 kg na
      miesiąc. Za dwa i pół do trzech miesiący schudniesz 5 kg.

Kalorie lepiej ograniczyć do 1200 i te pozostałe zostawić sobie na
      kcal "nieliczone" (mleko do kawy, cukierek, o którym się zapomniało, łyk coli
      wypitej od kogoś, próbowanie przy gotowaniu itp)

Twoja dieta zawiera tylko 900 kcal, ale nie napisałaś do jakiej i z jakiej wagi
      chcesz się odchudzić. Jakoś mało prawdopodobne wydaje mi się, żebyś chciała
      schudnąć do 34 kg, jak wskazuje ilośc kalorii...

Sama możesz sobie obliczyć posługując się tym wzorem.

Zasady są proste, tylko, że niestety trudne w życiu. Ja z trudem wytrzymuję na
      1400 kcal...
      • libri1 Re: Ile schudne? 14.02.05, 19:34
        TY nie pytaj ile schudniesz tylko jak szybko potem przytyjesz :)))) Ile
        pociagniesz na takiej dietce? Zamierzasz tak jadac do konca zycia??? No chyba,
        ze interesuje cie tylko czasowe zrzucenie wagi.
        Zanim zrobisz sobie krzywde to poczytaj ten post i sie dobrze zastanow.
        www.sfd.pl/temat60467/
      • super.kinia Re: Ile schudne? 14.02.05, 19:57
        annika_vik napisała:
        > Na kilogram wagi ciała dla kobiety przysługuje 27 kcal. Czyli jeżeli chcesz
        > ważyć zakładam 55 kg możesz jeść dziennie maksymalnie 1485 kcal.

ja waze 52 i jem duzo ponad 1500 dziennie.
        • annika_vik Re: Ile schudne? 15.02.05, 10:04
          No cóż, zazdroszczę. Ja na 1500 tyję, mimo sportu.
    • Gość: Klara Re: Ile schudne? IP: *.4web.pl 14.02.05, 19:37
      A co to jest kanapka z niespodzianką?:))))))))))Też chcę!!!!!:))))))))))
      • shojo4 Re: Ile schudne? 14.02.05, 19:49
        kanapka z czym chce:) raz z tym, raz z tamtym...
        a waże 60kg. a chce 55kg (to moja prawidłowa waga) a później zejść do 50kg.
        mam wzrost: 164cm.
        • Gość: Klara Re: Ile schudne? IP: *.4web.pl 14.02.05, 20:23
          Aha:)))A ja mam dokładnie odwrotnie - mam 164 i ważę 50 kg i pomieważ można na
          mnie kregosłup pokazywać studentom medycyny, to się tuczę:)))))))
          • shojo4 Re: Ile schudne? 15.02.05, 07:01
            hehe, no to tak: ty tyjesz, a ja chudnę:) hmm... tylko, że ty tyjesz mało (bez
            przesady;) a ja chudne dużo-10kg. dałam sobie na to-max.6 miesiecy.
            hehe ale sie masz fajnie.
            i wprowadziłam nowe zmiany:D
            a wiec śniadanie1 i drugie takie samo, z tym, że dodaje do 2 herbatniki (które
            zabieram z kolacji), oczywiście nie będe ich jadła dzień w dzień-raz
            herbatniki, jaz jabłko... w granicach 100kcal max. i zabieram jeden soczek z
            obiadu.
            kupie sobie jeszcze ziołka (w tym miesiącu fiołek) fajnie mnie oczyście, ładna
            cera-i poprawa przemiany. tak myśle.
            • Gość: Klara Re: Ile schudne? IP: *.4web.pl 15.02.05, 10:01
              No i spoko, schudniesz bez problemu -----> 10 kg, wbrew pozorom to jest bardzo
              mało:) Tylko nie mieszaj tego fiolka ze skrzypem i nie pij po tej mieszance
              alkoholu---------> bo to jest wtedy bardzo mocny środek wymiotny!!!!Miałam
              okazję się o tym przekonać, po coś takiego zafundowało mi dwókrotnie 2
              dniowe "sam na sam " z toaletą, zanim skapnęłam sie, ze to właśnie ta mieszanka
              tak działa...
              • shojo4 Re: Ile schudne? 15.02.05, 12:53
                ja nie pije alkoholu:)
                a za rade dziękuje słonecznie:)

a jaki masz sekret tego, że masz taką niedowage??:> czy to genetrycznie, czy
                życie zabiegane?:>
              • Gość: Klara Re: Ile schudne? IP: *.4web.pl 15.02.05, 14:55
                Wiesz, ja byłam dość grubym dzieciakiem - chyba najgrubszym w klasie:)))))) a
                potem jakoś po dojrzewaniu "spadło" ze mnie sporo kg, a jeszcze pózniej
                przeszłam na wegatarianizm, bo jakoś nigdy mięsa nie lubiłam i kiedy zaczęłam
                wreszcie gotować wegatariańsko, to automatycznie odkryłam sporo ciekawszych
                smakowo rzeczy niż buła drożdzówa:) Jesli masz ogromny apetyt na słodycze - nie
                jedz herbatników---------> proponuję Ci jeść raczej suszone morele, sliwki itp-
                ---są słodkie, a wspaniale działają na jelita(wypróżnianie! - co jest zawsze
                problemem ludzi na dietach) I kasza gryczana zamiast makaronu - zobaczysz,
                opłaci się... Mówię o tym, żebyś jadła bakalie, bo to ci pozwoli przez jakiś
                1,5 m-ca nie jeść słodyczy, a nie będziesz miała napadów na słodycze:)
                I potem po jakichś 2 m-cach, kiedy zjada się czkoladę to ona jest...za słodka i
                się jej po prostu ...nie chce jeść...Organizm nie jest głupi, uzaleznia się od
                cukru, ale kiedy go długo nie ma, to naprawdę , jakby zapomina o istnieniu
                takiego smaku:)))))) Ja to wypróbowałam, wiec wiem co mówię!
                • shojo4 Re: Ile schudne? 15.02.05, 16:16
                  ciekawe jest to co mówisz...
                  • dori7 Re: Ile schudne? 15.02.05, 20:28
                    Klara dobrze mowi! Schrupanie herbatnika da pol minuty przyjemnosci, a potem
                    znowu zoladek wyje jeeesc! Wez dwa wielkie jablka, zetrzyj na tarce, dorzuc do
                    tego lyzke rodzynek i druga otrebow pszennych, zjedz i sprobuj cos jeszcze w
                    siebie wepchnac :P
                    • shojo4 Re: Ile schudne? 15.02.05, 20:58
                      hehehe. no racja-nie będe jeść tego. na początku będzie ciężko-ale sie
                      przyzwyczaje.
                      Klara, poopowiadaj coś jeszcze ciekawego:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka