Gość: Lea IP: 134.146.212.* 16.02.05, 09:10 Czy ktoś zna/używa kosmetyku o tej nazwie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szokitana Re: Ziemia egipska 16.02.05, 09:19 tak, tak! to taki specjalny puder brazujacy i poprawiajacy koloryt cery. sama nigdy nie stosowalam wiec tez chetnie poczytam opinie. a czy ktos stosowal moze tonik z ziemia egipska? (ponoc daje jeszcze fajniejszy efekt) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: Ziemia egipska IP: 213.17.198.* 16.02.05, 09:34 Podciągam wątek bo też jestem ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inga Re: Ziemia egipska IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.05, 09:57 ja uzywam ziemi egipskiej.jestem zadowolona,daje efekt ladnie opalonej buzi.stosowalam rozne pudry ,ale nie byly takie fajne(no moze nawet ok jest Max Factor). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inga Re: Ziemia egipska IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.05, 09:58 a o toniku pierwszy raz slysze,rowniez jestem ciekawa jaki jest.piszcie dziewczyny:-) Odpowiedz Link Zgłoś
laura771 Re: Ziemia egipska 16.02.05, 10:06 Ja też używam ziemi egipskiej - w kamieniu. Wiem, że jest we fluidzie, ale to chyba jest gorsze, bo zatyka pory. Jestem bardzo zadowolona, twarz jest bardziej opalona, rozświetlona, bardzo ładnie wygląda. Zemię egipską można używać także do robienia makijażu oczu, zamiast cieni, no i do policzków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelinka Re: Ziemia egipska IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 16.02.05, 10:10 Ten puder ma moja mama, czasem go sobie od niej pożyczałam. Daje ładny efekt opalonej skóry, jest bardzo wydajny - mojej mamie starcza na rok, długo się utrzymuje efekt - nie trzeba poprawiać w ciądu dnia. Ja teraz od 2 lat używam pudru Inglota takiego ciemnego ze srebrnymi drobinkami i jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_80 Re: Ziemia egipska 16.02.05, 10:11 Stosowałam dość długo (2 opakowania bardzo wydajne) i już nie stosuje, wole puder brązujący Isa Dory. Ziemia daje efekt fajnej opalenizny ale głównym powodem dlaczego juz jej nie używam jest to, że jest bardzo nietrwała tzn. szybko się wyciera i na twarzy zostają wtedy dziwne plamy i smugi. Musiałam też stale uważać, żeby przypadkiem nie podrapać się lub nie potrzeć palcem po twarzy, bo wtedy wyglądałam jak indianin pomalowany w barwy wojenne :-). Poza tym cena też jest dosyć wygórowana - 3 lata temu kosztowała ponad 100 zł - fakt, że jest wydajna, ale zwykły puder brązujący też jest wydajny. Jest bardzo krucha, delikatny upadek pudełka z ziemią spowodował, ze z ziemi powstał piasek i 100 zł poszło sobie do kosza :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lea lea Re: Ziemia egipska IP: *.inpoland.pl 28.03.05, 20:50 Zemia egipska w kamieniu jest kosmetykiem do bardzo ciemnej karnacji albo bardzo opalonej skóry. Można ją nałożyć na jasny podkład, ale wtedy trzeba ją nałożyć na dekolt i szyję, bo jest po prostu bardzo ciemna. niestety szybko brudzi kołnieżyki itp. więc to nie jest praktyczny pomysł. Osobiście używam jej tylko latem, bez podkładu.Nałożona pędzlem tworzy cieniusieńką powłokę i wydaje się, że na skórze w ogóle nie ma makijażu. Moim zdaniem jest to olbrzymia zaleta tego kosmetyku. Używana tylko w sezonie wiosennym i letnim wystarczy na kilka lat. Ja mam od trzech drugie opakowanie i nic nie straciła na jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palemka GDZIE KUPIC??? WARSZAWA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 22:43 gdzie w Warszawie dostane ziemie egipską? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palemka Re: GDZIE KUPIC??? WARSZAWA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 15:52 up :) nie poddam sie dopóki ktoś mi nie odpowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odbija_mi_palma Re: GDZIE KUPIC??? WARSZAWA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 22:31 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wytrwała Re: GDZIE KUPIC??? WARSZAWA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 09:44 up Odpowiedz Link Zgłoś
mako.mako Re: GDZIE KUPIC??? WARSZAWA! 07.06.05, 10:47 Ja swoją ziemię kupowałam w KDT. Na stoisku z kosmetykiami - kosztowała ok 130zł. Ale możesz zamówić na Allegro. Moja znajoma zamawiała i było wszytko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziemianka mako.mako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 17:43 a czy wiesz od kogo?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wytrwała Re: GDZIE KUPIC??? WARSZAWA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 15:15 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: GDZIE KUPIC??? WARSZAWA! IP: *.elfa.se 09.06.05, 14:28 Można ją kupić np. w Hali Mirowskiej paw. nr 42, albo w C.H. Targówek przy fontannie jest stoisko. Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Ziemia egipska 06.06.05, 14:36 Ziemia egipska nie służy jako puder brązujący tylko jest stosowany do korekty twarzy po nałożeniu podkładu. Ale ja stosuję jako to pierwsze bo jest naprawde extra. A tak w ogóle to istnieją różne jej odcienie- nie tylko bardzo ciemne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Ziemia egipska IP: *.elfa.biz 06.06.05, 15:48 A czy Ziemia Egipska jest też rozświetlająca czyli czy posiada takie złote drobinki ? Czy jest lepsza od pudrów brazujących Avonu lub Oriflamu (w kulkach)? Odpowiedz Link Zgłoś
vanillka Re: Ziemia egipska 06.06.05, 14:45 A co z tym tonikiem? Czy któraś z Was używała? Dajcie znać, bom bardzo ciekawa. Pudru w kamieniu używam już od ładnych paru lat i jestem bardzo zadowolona; czasem zdradzam go dla brązującej Isa Dory lub pyłkowego brązującego EL, ale zawsze wracam (jestem fanką brązujących mazideł!). Nie uważam, żeby był tylko dla skór bardzo opalonych - po prostu trzeba nabrać wprawy w jego nakładaniu... Dajcie znać odnośnie toniku, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Ziemia egipska 06.06.05, 16:40 ziemia egipska jak dla mnie jest lepsza niż np puder w kulkach avonu-mam takowy- brazujący Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Ziemia egipska 07.06.05, 11:31 Ja swoja kupiłam od znajomej wizażystki i zapłaciłam 60 zł :) ale normalnie kosztuje ok 100zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palemka mroofka2! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 22:32 a czy możesz powiedziec gdzie mozna kupic za 100zł (np od tej twojej wizażystki?) bo mniej więcej za tyle jest na allegro a jakos mam obawy przed kupowaniem droższych kosmetykow na allegro... Odpowiedz Link Zgłoś