Dodaj do ulubionych

Ziemia egipska

IP: 134.146.212.* 16.02.05, 09:10
Czy ktoś zna/używa kosmetyku o tej nazwie?
Obserwuj wątek
    • szokitana Re: Ziemia egipska 16.02.05, 09:19
      tak, tak! to taki specjalny puder brazujacy i poprawiajacy koloryt cery. sama
      nigdy nie stosowalam wiec tez chetnie poczytam opinie.
      a czy ktos stosowal moze tonik z ziemia egipska? (ponoc daje jeszcze fajniejszy
      efekt)
    • Gość: ika Re: Ziemia egipska IP: 213.17.198.* 16.02.05, 09:34
      Podciągam wątek bo też jestem ciekawa
    • Gość: suselka Re: Ziemia egipska IP: *.petrus.com.pl 16.02.05, 09:40
      ja tez
    • Gość: inga Re: Ziemia egipska IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.05, 09:57
      ja uzywam ziemi egipskiej.jestem zadowolona,daje efekt ladnie opalonej
      buzi.stosowalam rozne pudry ,ale nie byly takie fajne(no moze nawet ok jest Max
      Factor).
      • Gość: inga Re: Ziemia egipska IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.05, 09:58
        a o toniku pierwszy raz slysze,rowniez jestem ciekawa jaki jest.piszcie
        dziewczyny:-)
        • laura771 Re: Ziemia egipska 16.02.05, 10:06
          Ja też używam ziemi egipskiej - w kamieniu. Wiem, że jest we fluidzie, ale to
          chyba jest gorsze, bo zatyka pory. Jestem bardzo zadowolona, twarz jest
          bardziej opalona, rozświetlona, bardzo ładnie wygląda. Zemię egipską można
          używać także do robienia makijażu oczu, zamiast cieni, no i do policzków.
    • Gość: Ewelinka Re: Ziemia egipska IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 16.02.05, 10:10
      Ten puder ma moja mama, czasem go sobie od niej pożyczałam. Daje ładny efekt
      opalonej skóry, jest bardzo wydajny - mojej mamie starcza na rok, długo się
      utrzymuje efekt - nie trzeba poprawiać w ciądu dnia. Ja teraz od 2 lat używam
      pudru Inglota takiego ciemnego ze srebrnymi drobinkami i jestem bardzo
      zadowolona.
    • ruda_80 Re: Ziemia egipska 16.02.05, 10:11
      Stosowałam dość długo (2 opakowania bardzo wydajne) i już nie stosuje, wole
      puder brązujący Isa Dory. Ziemia daje efekt fajnej opalenizny ale głównym
      powodem dlaczego juz jej nie używam jest to, że jest bardzo nietrwała tzn.
      szybko się wyciera i na twarzy zostają wtedy dziwne plamy i smugi. Musiałam też
      stale uważać, żeby przypadkiem nie podrapać się lub nie potrzeć palcem po
      twarzy, bo wtedy wyglądałam jak indianin pomalowany w barwy wojenne :-). Poza
      tym cena też jest dosyć wygórowana - 3 lata temu kosztowała ponad 100 zł -
      fakt, że jest wydajna, ale zwykły puder brązujący też jest wydajny. Jest bardzo
      krucha, delikatny upadek pudełka z ziemią spowodował, ze z ziemi powstał piasek
      i 100 zł poszło sobie do kosza :-((
    • Gość: lea lea Re: Ziemia egipska IP: *.inpoland.pl 28.03.05, 20:50
      Zemia egipska w kamieniu jest kosmetykiem do bardzo ciemnej karnacji albo bardzo
      opalonej skóry. Można ją nałożyć na jasny podkład, ale wtedy trzeba ją nałożyć
      na dekolt i szyję, bo jest po prostu bardzo ciemna. niestety szybko brudzi
      kołnieżyki itp. więc to nie jest praktyczny pomysł.

Osobiście używam jej tylko latem, bez podkładu.Nałożona pędzlem tworzy
      cieniusieńką powłokę i wydaje się, że na skórze w ogóle nie ma makijażu. Moim
      zdaniem jest to olbrzymia zaleta tego kosmetyku. Używana tylko w sezonie
      wiosennym i letnim wystarczy na kilka lat. Ja mam od trzech drugie opakowanie i
      nic nie straciła na jakości.
    • Gość: palemka GDZIE KUPIC??? WARSZAWA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 22:43
      gdzie w Warszawie dostane ziemie egipską?
      • Gość: palemka Re: GDZIE KUPIC??? WARSZAWA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 15:52
        up :) nie poddam sie dopóki ktoś mi nie odpowie :)
        • Gość: odbija_mi_palma Re: GDZIE KUPIC??? WARSZAWA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 22:31
          up
        • Gość: wytrwała Re: GDZIE KUPIC??? WARSZAWA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 09:44
          up
          • mako.mako Re: GDZIE KUPIC??? WARSZAWA! 07.06.05, 10:47
            Ja swoją ziemię kupowałam w KDT. Na stoisku z kosmetykiami - kosztowała ok
            130zł. Ale możesz zamówić na Allegro. Moja znajoma zamawiała i było wszytko ok.
            • Gość: ziemianka mako.mako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 17:43
              a czy wiesz od kogo??
        • Gość: wytrwała Re: GDZIE KUPIC??? WARSZAWA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 15:15
          up
          • Gość: Aga Re: GDZIE KUPIC??? WARSZAWA! IP: *.elfa.se 09.06.05, 14:28
            Można ją kupić np. w Hali Mirowskiej paw. nr 42, albo w C.H. Targówek przy
            fontannie jest stoisko.
    • mroofka2 Re: Ziemia egipska 06.06.05, 14:36
      Ziemia egipska nie służy jako puder brązujący tylko jest stosowany do korekty
      twarzy po nałożeniu podkładu. Ale ja stosuję jako to pierwsze bo jest naprawde
      extra. A tak w ogóle to istnieją różne jej odcienie- nie tylko bardzo ciemne.
      • Gość: Aga Re: Ziemia egipska IP: *.elfa.biz 06.06.05, 15:48
        A czy Ziemia Egipska jest też rozświetlająca czyli czy posiada takie złote
        drobinki ? Czy jest lepsza od pudrów brazujących Avonu lub Oriflamu (w kulkach)?
    • vanillka Re: Ziemia egipska 06.06.05, 14:45
      A co z tym tonikiem? Czy któraś z Was używała? Dajcie znać, bom bardzo ciekawa.
      Pudru w kamieniu używam już od ładnych paru lat i jestem bardzo zadowolona;
      czasem zdradzam go dla brązującej Isa Dory lub pyłkowego brązującego EL, ale
      zawsze wracam (jestem fanką brązujących mazideł!). Nie uważam, żeby był tylko
      dla skór bardzo opalonych - po prostu trzeba nabrać wprawy w jego nakładaniu...
      Dajcie znać odnośnie toniku, pozdrawiam
    • mroofka2 Re: Ziemia egipska 06.06.05, 16:40
      ziemia egipska jak dla mnie jest lepsza niż np puder w kulkach avonu-mam takowy-
      brazujący
    • mroofka2 Re: Ziemia egipska 07.06.05, 11:31
      Ja swoja kupiłam od znajomej wizażystki i zapłaciłam 60 zł :) ale normalnie
      kosztuje ok 100zł
      • Gość: palemka mroofka2! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 22:32
        a czy możesz powiedziec gdzie mozna kupic za 100zł (np od tej twojej
        wizażystki?) bo mniej więcej za tyle jest na allegro a jakos mam obawy przed
        kupowaniem droższych kosmetykow na allegro...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka