Dodaj do ulubionych

Mikrodermabrazja w domu

17.02.05, 19:08
Słyszałyście o głebokim peelingu Oceanic AA - reklamowany jako
mikrodermabrazja w domu? Ogólnie ta seria kosmaetków polecana jest po 40 r.ż.,
ale zabiegowi mikrodermabrazji można chyba poddawac sie wcześniej?
Skonczyłam 25lat i zastanawiam sie czy mogłabym tego używac..
Pozdrawiam,
K.
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: Mikrodermabrazja w domu IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 17.02.05, 21:37
      mozesz spokojnie stosować niezaleznie od wieku
      • ewelinasss Re: Mikrodermabrazja w domu 17.02.05, 21:38
        A możesz mi powiedzieć dlaczego na tych kosmetykach jest napisane, że można
        używać po 40 roku życia? Ja też mam 25 lat i ciekawi mnie to Twoja rada dla
        koleżanki, która założyła ten post.
        • Gość: justy Re: Mikrodermabrazja w domu IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 17.02.05, 21:42
          żeby ułatwić klientkom wybór? żeby uzasadnic wysoką cenę? może...?
          w każdym razie nie ma tam nic, co mogłoby zaszkodzić młodej skóry.
          • ewelinasss Re: Mikrodermabrazja w domu 17.02.05, 21:47
            Bezsens. To w takim razie powiesz mi, że mogę używać kremów np. dla cery po 45
            roku życia? "w każdym razie nie ma tam nic, co mogłoby zaszkodzić młodej
            skóry." - skąd o tym wiesz?
            • Gość: justy Re: Mikrodermabrazja w domu IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 17.02.05, 21:52
              w wiekszosci kremów dla cer mocno dojrzałych nie ma nic, co by mogło
              zaszkodzic. poza sytuacjami, gdy nakładamy komedogenny krem do skóry suchej na
              przetłuszczająca sie cerę nastolatki. ale tu też problem nie tkwi w skłądnikach
              czynnych.
              i fitohormony i retinol i witamina C itd mogą być (i są) stosowane przez osoby
              młode.
              • Gość: Inka_25 Re: Mikrodermabrazja w domu IP: *.szwajcarska.pl 17.02.05, 23:15
                W takim razie po co tyle kremów dla różnych grup wiekowych? Nie widzę potrzeby
                używania kremów przeciwzmarszczkowych przez osobę młodą. Po co męczyć skórę
                ciężkimi, bogatymi kremami w wieku 25 lat? Bo chyba nie powiesz, że wszystkie
                kremy są takie same i tak samo działają.
                • Gość: justy Re: Mikrodermabrazja w domu IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 18.02.05, 08:27
                  po co tyle kremów? w duzej mierze chodzi o marketing i zarobki firm
                  kosmetycznych. i zaspokojenie chęci wypróbowania czegoś nowego (żadko kto jest
                  wierny tylko 1 kremowi)
                  > Po co męczyć skórę
                  > ciężkimi, bogatymi kremami
                  w jakim sensie bogatymi? jeśli chodzi o konsystencje, to nie ma sensu, chyba,
                  ze mówimy o młodej skórze suchej. jeśli chodzi o bardzo dużą ilość składników-
                  takie kremy nie są zdrowe dla żadnej cery, tzn. zwiększaja ryzyko alergii.
                  rozsądna ilość "silnych" składników w kremie do skóry młodszej ma większy sens,
                  bo ma szansę lepiej zadziałać niż w przypadku skóry mocno dojrzałej, która ma
                  mniej receptorów, więc efekty bedą gorsze.
                  ogólnie- kremy są przeciwzmarszczkowe- czyli zapobiegają zmarszczkom, a nie je
                  likwidują (od tego są lekarze) i należy je stosować już zanim pojawią się
                  zmarszczki, zeby opóźnić ich pojawienie się. jest to obecnie dominująca
                  tendencja w dermatologii.
                  a w ogóle, to nasilniejszym (=najskuteczniejszym) składnikiem kosmetycznym
                  (przeciwstarzeniowym) są skuteczne filtry UV; a tyle osób wciąż o tym zapomina
                  fascynując sie wodą z lodowca, fito-DHEA, masą perłową, pyłkiem kwiatowym itd.
                  • Gość: Do Justy Re: Mikrodermabrazja w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 08:51
                    Widzę, ze dysponujesz bogatą wiedzą. Doradź jakiś dobry, nawilżający krem
                    zapobiegający zmarszczkom ok 30 lat. Raczej na noc. Oferta kremów jest ogromna
                    a skutecznośc taka sobie, wiec chętnie skorzystam z rady, która powoli mi po
                    raz kolejny nie wydać pieniędzy na marne.
                    • Gość: justy Re: Mikrodermabrazja w domu IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 18.02.05, 08:58
                      np. Active C la roche posay. nie podałaś rodzaju cery, ale istnieje on w dwóch
                      wariantach- mozna sobie dobrać odpowiednia konsystencję.
                      • annik78 Re: do justy-POOOOOMOOOOOCY:-) 18.02.05, 09:41
                        Justy!!!!
                        Może pomożesz i mnie?:-) Mam 26 lat i mieszaną skórę.
                        Jaki polecisz najnajnajnajlepszy;-) krem na noc? Żeby opóźnić pojawienie się
                        zmarszczek (póki co nie mam żadnych)

Pozdrawiam!!!

• Gość: justy Re: do justy-POOOOOMOOOOOCY:-) IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 18.02.05, 09:48
                          ponownie może być active c do cery normalnej i mieszanej. jeśli masz skłonność
                          do zaskórników i grudek, mozesz zastosować np. Diacneal Avene z retinaldehydem
                          i kwasem glikolowym.
                          • annik78 Re: do justy-POOOOOMOOOOOCY:-) 18.02.05, 10:19
                            Dzięki!!!!
                            skłonności do grudek owszem:-/ ale ostatnio jest jakoś lepiej:-D więc
                            chyba „padnie” na active c!

• ewelinasss Re: Mikrodermabrazja w domu 18.02.05, 12:15
                    Justy, no dzięki za tak rzeczowe komentarze. Skąd masz tyle informacji? Jesteś
                    jakąś specjalistką? Ja mam 25 a w zasadzie już 26 lat ale nie używam jeszcze
                    kosmetyków przecizmarszczkowych a cerę mam normalną i bez problemów a uzywam
                    kosmetyków OLAY Complete Care.
                  • setorika Re: Mikrodermabrazja w domu 06.03.05, 15:11
                    Odświeżam wątek i mam pytanie: czy to prawda, że skóra to 'inteligentny" twór i
                    z kremów czerpie tylko to, co jest jej aktualnie potrzebne? Jesli tak, to hasła
                    typu po 30, 40 itp. to faktycznie wymysł marketingowy.
                    Aha, czy używać wszystkich produktów z serii, tzn. jeśli mikrodembrazja AA to i
                    krem z tej serii na noc i dzień??
                    Bo kiedyś czytałam na forum, że niekoniecznie, bo patrz wyżej.
                    No i cz\y ktoś miał to AA?? ja widziałam zestaw w Naturze za 70 zł.
            • Gość: justy Re: Mikrodermabrazja w domu IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 18.02.05, 09:58
              i jeszcze linki do pożytecznych artykułów:

www.wizaz.pl/basia_rozleniwianie_kosmetykami.php

www.wizaz.pl/basia_kosmetyki_a_wiek.php
              • Gość: Dorocia Re: Mikrodermabrazja w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 12:47
                Ja mam 23latka i też zamierzan stosować ten pilling żeby pozbyć się przebarwien
                i blizn po trądziku (lub chociaż je zmniejszyć). Na razie nigdzie nie spotkałam
                tych kosmetyków, a w drogeriach patrzą na mnie jak na kretynke kiedy o nie
                pytam. Jestem z Krakowa -może ktoś widział gdzieś ten kosmetyk?
                • Gość: justy Re: Mikrodermabrazja w domu IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 18.02.05, 12:53
                  może przed ewentualnym zakupem, poczytaj sobie opinie na wizażu. w przypadku
                  tego kosmetyku określenie mikrodermabrazja jest sporo na wyrost; chyba, ze
                  szczególny nacisk położymy na "mikro". nie oczekiwałabym spłycenia blizn
                  potrądzikowych.
                  • Gość: Kasia Re: Mikrodermabrazja w domu IP: 147.29.86.* 18.02.05, 12:54
                    A Idealist MicroD EL?
                    • miumiu75 Re: Mikrodermabrazja w domu 18.02.05, 15:00
                      Idealist, nic specjalnego, peeling jak kazdy inny.
                      Mam ten zestaw do micro... z Loreala. Uzylam okolo 6-7 razy. Cera wyglada
                      troche lepiej bezposrednio po, ale bez rewelacji. Jest troche podrazniona, a
                      mam mieszana. Mysle, ze moj organiczny peeling byl o wiele lepszy. Mam
                      wrazenie, ze ten zestaw bardzo uzaleznia w zlym sensie. Juz po dwoch dniach
                      czuje potrzebe ponownego uzycia. Cera traci gladkosc bardzo szybko.
                      Po tym, ktorego uzywalam wczesniej skora byla gladka przez tydzien. Zamierzam
                      do niego powrocic, ale jeszcze przez chwilke dam szanse micro...
                      • Gość: klara kto używał AA ? IP: *.devs.futuro.pl 18.02.05, 16:41
                        Właśnie się zastanawiam nad kupnem tego pilingu AA, ale nie wiem, czy jest wart
                        swojej ceny(około 40zł). Czy oczyści pory ?
                        Kto używał niech napisze o efektach.
    • anula001 Re: Mikrodermabrazja w domu 18.02.05, 16:44
      ja mam 28 lat i stosuje mikro D avonu. jak na razie jest ok:)
      • Gość: M Re: Mikrodermabrazja w domu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 19:11
        Dziewczyny, ja nie twierdzę, ze ta seria AA jest zła. ALe: mam piling St.Ives za
        9,90 ten morelowy. Jest dostępny dla różnych rodzajów cery tym pilingiem
        ocyszczam twarz 2=3 razy w tygodniu. Na co dzień używam żelu z mikrogranulkami.
        I jest OK; lepszej mikrodermabrazji nie zrobicie sobie w warunkach domowych,
        naprawdę.
    • Gość: marielle Re: Mikrodermabrazja w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 15:48
      Czy nie wiecie przypadkiem, ile kosztuje ten zestaw L'oreala?bardzo mi na tym
      zalezy, zeby sie dowiedziec. dziekuje:))))
      • tuya Re: Mikrodermabrazja w domu 22.02.05, 16:05
        > Czy nie wiecie przypadkiem, ile kosztuje ten zestaw L'oreala?bardzo mi na tym
        > zalezy, zeby sie dowiedziec. dziekuje:))))
        W Polsce go nie ma a np. w Niemczech 20 euro.
        • Gość: gosc Re: Mikrodermabrazja w domu IP: *.icpnet.pl 11.03.05, 23:58
          w Niemczech ten zestaw kosztuje 15 ok.euro
          • Gość: gosc Re: Mikrodermabrazja w domu IP: *.icpnet.pl 11.03.05, 23:59
            tz. ok 15 euro:)
    • Gość: derika Re: Mikrodermabrazja w domu IP: *.petrus.com.pl 03.03.05, 03:08
      który pilling enzymatyczny naprawdę silnie działa i daje efekty?
      EL, AA, Eris, Shiseido?
      prosze poradźcie

Justy jeśli czytasz ten wątek napisz prosze co według Ciebie faktycznie działa
      • asicca Re: Mikrodermabrazja w domu 03.03.05, 08:53
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=20925116
    • jagapie Re: Mikrodermabrazja w domu 11.03.05, 22:20
      oprócz peeling clinical micro-exfoliant firmy avon do domowej dermabeazji
      dostępny jest też krem firmy la prairie. kosztuje... 1700 zł - ma wystarczyć na
      kilkadziesiąt aplikacji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka