Dodaj do ulubionych

Farbujemy włosy - kolor BRĄZ

22.02.05, 09:04
Witam,
Zamierzam zafarbować włosy ( myślę ze lepiej szamponem koloryzującym a nie
farbą ) na brąz. Proszę o polecenie dobrej farby i ładnego, sprawdzonego
kolorku.
Dodam iż mam włosy w koloru "mysiego" a chyba kupię Welli Safirę w kolorze
drzewa hebanowego????
Proszę o pomoc w brązach....
Obserwuj wątek
    • mati711 Re: Farbujemy włosy - kolor BRĄZ 22.02.05, 11:03
      Witam drzewo hebanowe safiry wychodzi prawie jak czern, polecam casting loreala
      na poczatek,jest to szampon koloryzujacy nr24 braz,lub sliczny braz z welli
      decore nr 4.77 pozdrawiam
      • jak99 Re: Farbujemy włosy - kolor BRĄZ 23.02.05, 10:24
        Mati, wielkie dzięki za info.
        Jestem typem urody - zima więc to drzewo hebanowe może być ok. boję sie jednak
        nienatyralnych czerni (postarza - mam 28 lat) więc sama wolę zaryzykować
        brązem - mimo iż czasami wychodzi lekko rudy....
        może znasz dobrego fryzjera we Wrocławiu ???
        Chyba jesteś fachowcem więc zapytam jeszcze czy zdecydować się na farbę czy
        szampon koloryzujący, dodam iż zwykle kolejne zabiegi robię na całe włosy a nie
        na odrosty.
        • agat1977 Re: Farbujemy włosy - kolor BRĄZ 24.02.05, 15:35
          Farbuję wlosy od 9 lat i stanowczo odradzam Tobie szamponów koloryzujących!
          kolor zmywa sie troche szybciej niz farna i trzeba zatem czesciej stosowac. Po
          rocznym stosowaniu szamponow Wella zauwazylam pogorszenie kondycji wlosow. Po
          farbie wygladaja mimo wszystko lepiej! A najlepiej po profesjonalnych
          kosmetykach farbujacych - mozesz je dostac w sklepach fryzjerskich. Maja one
          inny sklad niz te z supermarketu a wcale nie sa duzo drozsze, 20-25 zl za
          opakowanie. Uzywam farby ciemny braz N-3 i N-4 amerykanskiej firmy Farouk i
          jestem baaardzo zadowolona. Wlosy blyszcza, nie wypadaja. Mam porownanie z
          poprzednimi latami. Polecam 1 farbowanie u fryzjera, ktory dysponuje wlasnie
          profesjonalnymi farbami! Pozdrawiam
        • mati711 Re: Farbujemy włosy - kolor BRĄZ 25.02.05, 17:52
          Witaj zdecydowanie polecam farbe,kolor bedzie wyrazisty,rownomierny,polecam
          safire welli lub excellance creme loreala
    • oksana.zarewicz Re: Farbujemy włosy - kolor BRĄZ 14.03.05, 11:44
      Witam
      Farba, która komuś odpowiada nie koniecznie musi być dobra również dla twoich
      włosów. Efekt końcowy każdej koloryzacji zależy nie tylko od wybranej farby czy
      szamponu koloryzującego ale i od naturalnego koloru włosów oraz ich obecnej
      kondycji. Dlatego w każdym indywidualnym przypadku efekt farbowania przy
      zastosowaniu tej samej farby będzie inny. Jeżeli zależy ci na trwalszym
      efekcie, to warto wybrać farbę ale jeżeli decydujesz się na farbowanie po raz
      pierwszy, to radziłabym wypróbować szampon koloryzujący. Myślę, że śmiało
      możesz wypróbować szampon Welli.
      Pozdrawiam
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka