Dodaj do ulubionych

cienie pod oczami

22.02.05, 17:56
czy któraś z Was miała z tym problem i zna jakieś cudowene sposoby?
Obserwuj wątek
    • Gość: gia Re: cienie pod oczami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 19:41
      Problem ten był tu bardzo często poruszany - najlepiej sprawdź w wyszukiwarce,
      sporo tam polecanych kremów, korektorów, ale co Tobie pomoże to indywidualna
      sprawa. Ja mam cienie od zawsze i zawsze - czy jestem wyspana czy nie, czy
      jestem dotleniona czy nie - taka uroda,ale oczywiście odpowiednia ilość snu +
      dobry krem (ja jeszcze ideału nie znalazłam - aktualnie używam żelu arnikowego -
      pomaga, ale cudów nie czyni)+ korektor - tylko musi mieć odpowiedni kolor -
      mój ideał to kamuflaż art deco (taki żółty odcień - właśnie na zasinienia) i do
      tego rozświetlacz YSL - ale ponoć ten z Revlonu i L'oreala też są dobre- i po
      sińcach ani śladu - aż nie zmyję makijażu. POZDRAWIAM
      • Gość: Karo Re: cienie pod oczami IP: *.adsl.tele2.no 22.02.05, 20:16
        A ja mam taki pomysł i zamierzam go przetestować wkrótce-sama mam cienie od
        zawsze i z tego co wiem to sa one wynikiem odkladania sie barwnika (melaniny)
        wlasnie w tym miejscu.Dlatego zamiast kupowac kremy przyspieszajace przeplyw
        limfy ktore u mnie nic nie daja chce sprobowac krem depigmentujacy i
        zapobiegajacy nagromadzeniu sie melaniny np taki mela-D albo jakis inny.jak
        zadziala dam znac.Pozdro
        • Gość: gia Re: cienie pod oczami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 20:54
          koniecznie daj znać
        • justa_79 Re: cienie pod oczami 23.02.05, 10:53
          ciekawa jestem, co o tym pomyśle sądzi KB albo justy. też mam takie fioletowe
          cienie od urodzenia, u nas w rodzinie nawet dzieci je mają, widocznie to
          dziedziczne i wielopokoleniowe ;)
          • Gość: Tonia Re: cienie pod oczami IP: *.raster.krakow.pl 23.02.05, 11:09
            Są takie ampułki pod oczy firmy Janssen. Zawieraja wyciąg z pszenicy i własnie
            niwelują worki i cienie pod oczami. Przetestowałam są świetne. Jest ich w
            opakowaniu 25 szt i nakłada się codziennie wieczorem na okolice oczu kilka razy
            a resztę na buźkę . Bo dodatkowo maja silne właściwości odżywcze . Potem
            wklepuje się krem
            • Gość: ania Re: cienie pod oczami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 11:13
              Czy mozna je kuić tylko w aptece, ile kosztują?

pozdr ania
              • Gość: Tonia Re: cienie pod oczami IP: *.raster.krakow.pl 23.02.05, 14:03
                Nie są one tylko dla profesjonalistów. dostępne w gabinetach kosmetycznych .
          • crazy_little_girl Re: cienie pod oczami 25.02.05, 13:37
            haha, justa, jakbym siebie słyszała - też mam od urodzenia. Z tym, że u mnie
            wiąże się to z zabawnymi anegdotami. Jak ktoś mnie poznaje, to bywa, że pyta
            np. czy płakałam, albo czy piłam coś, albo czy czasem nie jestem najarana :P Do
            tego dochodzą moje zielone oczęta i wygladające na opuchnięte powieki - taka
            uroda :)
    • dropi1 Re: cienie pod oczami 25.02.05, 14:00
      No właśnie - ja też ma cienie pod oczami od urodzenia i bez korektora wyglądam
      zawsze na bardzo zmęczoną. Zastanawiałam się czy nie ma jakich zabiegów u
      kosmetyczki czy lekarza chirurga plastyka mogących poprawić wygląd podkówek.
      • egis Re: cienie pod oczami 25.02.05, 14:11
        niestety mam ten sam problem co Wy, u mnie jest to też genetyczne:(
        używam korektora pod oczy,ale boję się co będzie jak będę miała zmarszki i ten
        korektor będzie je jeszcze bardziej podkreślał :(

A ile te ampułki kosztują?????
    • Gość: Karo Re: cienie pod oczami IP: *.adsl.tele2.no 25.02.05, 14:11
      Haha to zupełnie tak jak ja.U mnie to one nawet są takie brązowawe.Kiedyś
      szukałam na necie zabiegów itp ale nic nie znalazłam niestety.Dodaz że kremy
      nie ważne za ile działają na mnie może w 2%.A moze któraś z was próbowała ten
      krem St.Ives???
    • klara-klara Re: cienie pod oczami 25.02.05, 14:18
      Mam to samo, brazowe podkowki,chocby nie wiem co sie dzialo...W pewnym okresie nawet udalo mi sie je zniwelowac, dosc powaznie, glownie dizeki zelowi arnikowemu z lodowki codziennie rano, i trzem kremom, uzyanym na raz, zamiennie;)) byl to soraya dotleniajaca, ziaja aretina i Idea-25. Avon z peptydami tez mi pomogl. Wazne jest tez, aby odpowiednio wklepywac kremy, a szczegolnie zel. Obecnie nic nie stosuje nic, bo meczy mnie to, ze nei moge tego zlikwidowac na stale.
      • egis Re: cienie pod oczami 25.02.05, 14:29
        a ja mam gorzej bo moje cienie są w odcieniu siwym:(
    • gloria25 Re: cienie pod oczami 25.02.05, 15:59
      Na cienie pomogl mi krem-zel Melibiose firmy ROC. Cienie staly sie duzo mniej
      widoczne po kilku dniach. Niestety nie nawilzal w dostatecznym stopniu. Nie
      wiem, czy jeszcze go mozna dostac w sklepach (raczej aptekach)
    • najnowsza Re: cienie pod oczami 25.02.05, 16:30
      A ja mam cienie ale co najgorsze to takie jakby doły pod oczami!!! Nawet gdy
      zamaluję korektorem to te doły widać. Używam kremu inter fragrances z serii
      oligoaquavita, rozjaśniający cienie pod oczami ale efektów brak!
      • Gość: livett Re: cienie pod oczami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 16:37
        Słyszałam, że niezły jest żel arnikowy Flosleku na sińce i potłuczenia
        (czytałam opinie na wizażu), ale również można stosować go pod oczęta:) Właśnie
        nabyłam ów żel przed chwilą w aptece i będę testować. Pojemność aż 50ml -
        zapłaciłam 8 zł. Zobaczymy czy podziała. Na pewno niedługo się odezwę i zdam
        relację.Pozdrawiam
      • fa_wkulce Re: cienie pod oczami 27.02.05, 18:52
        no właśnie, wiesz może skąd biorą się te doły? Może to symptom jakiejś choroby?
    • Gość: livett Re: cienie pod oczami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 16:45
      Tutaj podaję link do w/w przeze mnie żelu: A tak na marginesie to może któraś z
      Was stosował już ten żel i podzieli się własnymi spostrzeżeniami. Czekam z
      niecierpliwością.Pozdrówka:)

www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=e0b38c9d86c39c963dbd621b03fc4109&cmd=details&itemid=2121
      • Gość: Ania Re: cienie pod oczami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 12:01
        Czy ktoś jeszcze z Was stosował te ampułki pod oczy firmy Janssen która poleca
        Tonia?
        • canile Re: cienie pod oczami 27.02.05, 20:09
          ja stosowałam żel arnikowy. po tygodniu stosowania dwa razy dziennie wyglądałam
          lepiej. ale cienie nie znikneły :/ teraz jest juz miesiąc i jest ciągle tak
          samo jak po pierwszym tygodniu. ale próbuj, moze tobie coś da :] powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka