Dodaj do ulubionych

Chciałabym mieć kręcone włosy !!! proszę o radę

24.02.05, 19:56
Mam gęste, długie i ciężkie włosy. Są proste, ale podatne na puszenie się i
skręty. Chciałabym mieć kręcone włosy, wiem że mogłabym zrobić trwałą ale
podobno to strasznie nieszczy włosy powstają drobniutkie loczki... chciałabym
mieć loczki mniej wiecej takie jak wałki o średnicy 3cm, czy są jakieś
sposoby żeby mieć taka fryzurę przez dłuższy czas? Jeśli tak to ile by coś
takiego kosztowało?
Obserwuj wątek
    • kamelcia2 Re: Chciałabym mieć kręcone włosy !!! proszę o ra 24.02.05, 21:30
      teraz sa takie preparaty w salonach fryzjerskich ze do robienia trwałej ze nie
      niszcza włosów. Fakt ze trzeba sie udać do bardzo dobrego fryzjera ktory
      pracuje na bardzo dobrych kosmetykach. Sama sobie zrobiłam trwała i włosy nie
      sa zniszczone ale odpowiedno je pielegnuje, nawilzam. Za trwała zapłaciłam
      troche drogo bo koło 300 zł a włosy mam do ramion. A co najwazniejsze nie sa
      zniszczone.
      • endo9 Re: Chciałabym mieć kręcone włosy !!! proszę o ra 27.02.05, 20:37
        Poważnie? Ale masz małe loczki czy troszke większe?
        Dziękuję za odp:)
        • philo_sophia Re: Chciałabym mieć kręcone włosy !!! proszę o ra 01.03.05, 11:07
          Moja kolezanka miala wieksze loczki ale szybko sie wszystko "rozpadlo".
          Ps. endo9 z jakiego jestes miasta?
    • oksana.zarewicz Re: Chciałabym mieć kręcone włosy !!! proszę o ra 14.03.05, 11:54
      Witam
      Aby na dłuższy czas uzyskać efekt kręconych włosów z włosów prostych nie ma
      innego wyjścia poza trwałą ondulacją. Jeżeli wykonasz ten zabieg u fachowca,
      powinnaś być zadowolona. Pamiętaj jednak, że po zabiegu twoje włosy staną się
      bardziej wrażliwe i podatne na czynniki uszkadzające. Musisz więc je
      odpowiednio pielęgnować, traktować delikatnie, pamiętając że mocne i częste
      rozczesywanie uszkadza je. Jeżeli nie chcesz zdecydować się na trwałą, to
      pozostaje ci codzienne modelowanie włosów najlepiej za pomocą wałków
      odpowiedniej grubości.
      Pozdrawiam
      Oksana
      • radiotkaa Re: Chciałabym mieć kręcone włosy !!! proszę o ra 15.03.05, 12:02
        :) To zrob sobie trwala :) Jesli jest zrobiona dobrze to wlosow nie niszczy..
        jedynie co to odbarwia troche <staja sie jasniejsze> Ahaa.. mam kuzynke, ktora
        ma bardzo ciezkie i grube wlosy... zrobila trwala i... chyba za krotko trzymala
        walki na glowie bo po tygodniu z ladnych loczkow miala tylko fale...
        I jeszcze jedno... to od razu po zdjeciu walkow wlosy wydaja sie byc bardzo
        zakrecone i drobne... z czasem <wraz z rozczesywaniem , myciem itp.< te loczki
        robia sie coraz potezniejsze... i nie sa juz tak delikatne... wiec pewnie
        osiagnelabys zamierzony efekt... poza tym jak juz masz zrobiona trwala
        ondulacje to wlosy sa podatniejsze na krecenie.... czyli starczy tylko, ze
        papiloty na glowe zalozysz... i pieknie Ci sie zakreco.. no i długo wytrzymaja!
        <wiem bo sama tak robilam>
        No i jeszcze jedno.... jesli chodzi o codzienne modelowanie wlosow....
        Zakrecanie, zawijanie itp. zabiegi...
        Wiesz, kiedys tez tak robilam.. suszarki... modelarki, warkoczki na noc, walki,
        papiloty... i w koncu doszlam do wniosku, ze to mi bardziej niszczy wlosy niz
        ta jenorazowo zrobiona trwala ondulacja <po ktorej wlosy pielegnoalam i sa ok>
        Raz zrobilam - nie zalowalam...drugi raz zrobilam - tez nie zaluje... no i
        teraz 3 raz juz bede miala trwala zrobiona.. a ludzie nabieraja sie ze ja mam
        takie naturalne wlosy... wiec sie tak nie zniszczyly :)
        Powodzenia :)
        • andzia77 Re: Chciałabym mieć kręcone włosy !!! proszę o ra 16.03.05, 13:11
          Cześć
          Mam prośbę czy możesz podać adres swojego fryzjera, który robił Ci trwałą i
          jaki to rodzaj trwałej?
          Z góry dziękuję.
          Ania
          • radiotkaa Re: Chciałabym mieć kręcone włosy !!! proszę o ra 21.03.05, 15:11
            Tylko problem... bo ja jestem z Bydgoszczy... A trwala na moich dlugich wlosach
            zrobila mi sasiadka - ktora z zawodu jest fryzjerka - ... za dlugosc prawie do
            pasa wziela ode mnie 20 zl... a loki mam do dzis :) Jesli jednak chcialabys sie
            ze mna skontaktowac jakos to podaje maila radiotka@tlen.pl Serdecznie
            pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka