Dodaj do ulubionych

AVENE - najtaniej w Krakowie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 22:46
1.Kobiety, w której aptece w Krakowie widziałyście produkty Avene po korzystnych cenach? Dokładnie to chodzi mi o krem Diroseal. Po drugie, czy miewaja probki w/w kosmetykow?

2.Czy jeżeli nie mam trwałego rumienia a "jedynie:/" się często czerwienie to mogę stosować Diroseal? Czy może mi jakoś zaszkodzić? Pytam bo producent sugeruje zeby smarować nim same zmienione miejsca:(.
Obserwuj wątek
    • Gość: up Re: AVENE - najtaniej w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 19:08
      Nikt nie kupuje Avene???? :(((
      • teresai33 Re: AVENE - najtaniej w Krakowie 07.03.05, 19:43
        Ja kupuję, ale głównie ostatnio w aptekach internetowych. Jeżeli chodzi o
        Kraków, to wiem, że w aptece na Zwierzynieckiej jest duży wybór i stosunkowo
        tanio, jeżeli chodzi o Avene. Do tanich należy tez apteka na Opolskiej (w takim
        nowym wieżowcu blisko pętli tramwajowej).
        Diroseal możesz spokojnie na noc stosować na policzki. Czoło może trochę
        przetłuścić. Specyfik ów działa tak, że pogrubia nieco wierzchnią warstwę skóry
        i znacznie zmniejsza przez to jej reaktywnoś i widoczność zmian rumieniowych.
        Mi bardzo pomógł na wiecznie czerwieniącą się twarz; cera stała się
        zdecydowanie mniej reaktywna.
        • Gość: Kobieta20 Re: AVENE - najtaniej w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 20:06
          Wielkie dzięki! A nie wiesz czy w aptekach posiadają próbki Diroseala ? Bo np Pharmaceris 1%K mnie strasznie uczulił i nie hce wyrzucać znów kasy w błoto:/.
          A ta apteka na Zwierzyniekiej to w którym dokładnie odcinku? Bo pewnie jest więcej niż jedna.
          • Gość: teresai Re: AVENE - najtaniej w Krakowie IP: *.chello.pl 08.03.05, 09:24
            Z próbkami to różnie bywa. Trzeba pytać w aptekach, ale na wiele nie można w
            tym względzie liczyć. Avene chyba baaaardzo rzadko uczula. Może komuś nie
            podpasować np.konsystencja, ale uczulenie jest mało prawdopodobne. Diroseal ma
            raczej ciężką konsystencję, bardziej przypomina maść niż krem.
            Apteka na Zwierzynieckiej - po prawej stronie ulicy w kierunku Jubilata,
            odcinek między Jubilatem a Filharmonią, tak mniej więcej po środku tego odcinka.
    • Gość: anita Re: AVENE - najtaniej w Krakowie IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 08.03.05, 16:04
      > 2.Czy jeżeli nie mam trwałego rumienia a "jedynie:/" się często czerwienie to
      m
      > ogę stosować Diroseal? Czy może mi jakoś zaszkodzić? Pytam bo producent
      sugeruj
      > e zeby smarować nim same zmienione miejsca:(.

Bardzo lubię kosmetyki Avene, ale ten krem to porażka. Nie mam widocznych
      naczynek, ale raczej ogólną skłonność do rumienia, ostatnio kosmetyczka
      powiedziała mi, że w przyszłości mogę mieć problemy z naczynkami. Po Dirosalu
      miałam wrażenie, że skóra jest podrażniona i była JESZCZE BARDZIEJ
      zaczerwieniona.
      Najlepiej wypróbuj przed zakupem, jedyny sposób to pytanie w aptekach o próbki.
      Na skłonność do czerwienienia (ale juz nie na pękające naczynka) jest Rosalic
      LPR - może on będzie dla Ciebie odpowiedni. Mi niestety nie pasuje, bo za
      bardzo wysuszał mi skórę...
      • Gość: Kobieta20 Re: AVENE - najtaniej w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 16:45
        Do trwałego rumienia sądze że niewiele mi brakuje, więc chciałabym naprawdę coś zrobić. Rosaliac sądze ze jest za słaby - składem niewiele się różni od typowych kremów na naczynka. Ale rzeczywiście słyszałam że Diroseal może ostro podrażnić :((((((((((
        • dzenifer Re: AVENE - najtaniej w Krakowie 08.03.05, 16:51
          od niedawna mam diroseal i jeszcze nie zauwazylam zadnej poprawy. smaruje nim
          nos i policzki na noc, na poczatku troche szczypal. dodam, iz mam wybitnie
          nadwrazliwa cere, ale z avène nigdy nie mialam problemow. mam nadzieje, ze ten
          krem zadziala...
          przy okazji - macie moze jaka fajna maske na naczynka? ja kiedys mialam jedna z
          thalgo, ale teraz po przeprowadce nie wiem gdzie ja moge kupic... i nie
          pamietam jak sie nazywa :(((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka