Gość: czarnaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 16:47 jak oblicza się wymiary kobiece? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smee Re: wymiary 11.03.05, 17:09 ?? Chodzi Ci o to jak sie mierzy miarka krawiecka tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnaaa Re: wymiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 17:59 tak dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
smee Re: wymiary 11.03.05, 18:06 Oki, no to tak: - biust: mniej wiecej na wysokosci lopatek z tylu i brodawek z przodu - talia: tam gdzie wciecie w talii oczywiscie :) - biodra: w najszerszym miejscu Cala reszta (udo, lydka i inne) tez niestety w najszerszym miejscu :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty Jak z tymi biodrami? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 11.03.05, 18:12 Bo mam zawsze dylemat: striokte w biodrach mam 88 cm, ale kiedyś czytałam, że należy mierzyć w najszerszym miejscu w okolicach pośladków - no a w pośladkach mam więcej: przez środek pośladków, co z przudu wypada już jakoś na łonie. Odpowiedz Link Zgłoś
smee Re: Jak z tymi biodrami? 11.03.05, 18:15 Mi tez kiedys krawcowa mowila, ze mierzyc tam, gdzie posladki sa najbardziej wystajace (jak staniesz bokiem), ale u mnie to nie jest najszersze miejsce, to znaczy w samych biodrach mam szerzej (a to jest troche nizej). Wiec masochistycznie mierze sobie w najszerszym ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty Re: Jak z tymi biodrami? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 11.03.05, 18:31 No u mnie to różnica 4-5 cm, ale akurat jakbym miała coś zmienić, to na pewno nie spłaszczyłabym pupy. I tu z kolei kolejny problem, jak są tabelki, to nie wiem, gdzie patrzeć: na talię czy biodra? Talia 65 cm, to biodra nie te, biodra 88/92 cm, to w talii powinnam mieć 75 cm. I jaki rozmiar spodni, majtek? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Jak z tymi biodrami? 14.03.05, 15:42 asiek, ja zawsze patrzę na biodra, bo jak będę dopasowywać tylko talię, to w biodrach się nie zmieszczę ;) a tak dopasowuję biodra, a talię daję do zwężenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty Re: wymiary IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 11.03.05, 18:13 Możesz wejść na jakąś stronę z bielizna, sklep net i tam są tabelki (www.biust.pl np.). Z tym, że ja to traktuje z przymrużeniem oka: jak wpisywałam swoje wymiary, to mi się pojawiało, że to niemożliwe. :P A biust mi zawsze wychodzi 75A, chocuiaż zawsze noszę 75B. Odpowiedz Link Zgłoś