Dodaj do ulubionych

jak Wy reagujecie na tabletki antykoncepcyjne??

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 14:06
bo ja od jakiegos czasu biore jeanine i musze Wam powiedziec ze bardzo slabo
sie po nich czuje. faktycznie krwawianie jest znacznie mniejsze i w ogole nie
boli mnie brzuch ale za to mam mdlosci zawroty glowy no i zero ochoty na seks
no nie do zycia jestem po nich. a jak Wy reagujecie na tabletki podobmnie jak
ja?? poprawila mi sie skora a wlosy tak szybko juz mi sie nie przetluszczaja
dlatego te tabletki nie sa takie zle. mam nadzieje ze brak ochoty na seks i
nudnosci mi przejda. pozdrawiam:)
a jak jest z Wami?? jak reagujecie na tabletki antykoncepcyjne??
Obserwuj wątek
    • charade Re: jak Wy reagujecie na tabletki antykoncepcyjn 22.03.05, 14:43
      Miałam takie objawy jak Ty i rzuciłam je w diabły. Nie da się przecież żyć w
      ten sposób.
    • Gość: neti Re: jak Wy reagujecie na tabletki antykoncepcyjn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 15:39
      ja biorę cilest.Odczuwam ogólną słabość, występują plamienia,nudności.No i
      spadek libido :( To dopiero drugie opakowanie i mój lekarz mówi,że
      przejdzie.Oby!!! A póki co jedyny plus to taki,że PSM już nie istnieje :)
      • juliet22 Re: jak Wy reagujecie na tabletki antykoncepcyjn 22.03.05, 17:45
        Przejdzie lub nie przejdzie (jeśli są niewłaściwie dobrane).
        Ja również biorę Cilest (znacznie dłużej niż Ty),czuję się po nim normalnie i
        na spadek libido jak to określiłyście nie narzekam.
      • meiga Re: jak Wy reagujecie na tabletki antykoncepcyjn 23.05.05, 13:51
        Ja przez pierwsze dwa tygodnie na Cileście czułam się bardzo kiepsko - prawie
        codziennie bolała mnie głowa, robiło mi się słabo i czułam, że w organizmie
        zatrzymuje mi się woda. Potem się stopniowo poprawiało, a teraz, przy drugim
        opakowaniu, jest już w porządku, plus zauważalna poprawa cery. Jeśli chodzi o
        libido, to jeszcze nie miałam takich tabletek anty, które by mi je obniżyły.
        Ale mój biedny chłopak wciąż na nie czeka z nadzieją ;-)
    • justa_79 Re: jak Wy reagujecie na tabletki antykoncepcyjn 22.03.05, 15:48
      może masz źle dobrane.
      • Gość: Jane Re: jak Wy reagujecie na tabletki antykoncepcyjne IP: *.wodzislaw.rybnet.pl 21.05.05, 16:59
        Ja też biorę Jeanine i czuję się świetnie. Żadnych plamień, zawrotów głowy,
        nudności, a miesiączki mniej bolesne i obfite... Ale każdy reaguje inaczej.
        Warto porozmawiać ze swoim ginekologiem- może masz po prostu źle dobrane
        tabletki. To, co służy mnie, nie musi służyc Tobie. pozdroofka!!!
    • creative_m Re: jak Wy reagujecie na tabletki antykoncepcyjn 22.03.05, 17:48
      Ja kiepsko czułam się na początku przyjmowania Microgynonu (mdłości, zawrotu i
      bóle głowy), a potem pozostał ogromny apetyt (i dodatkowe kilka kg) oraz brak
      chęci na seks. Teraz biorę Minisiston i jestem bardzo zadowolona (zero skutkow
      ubocznych i jest po co brac te piguly :) ).
      • Gość: ... Re: jak Wy reagujecie na tabletki antykoncepcyjn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 18:57
        U mnie przykre dolegliwości pojawiły się dopiero po trzecim opakowaniu.Wcześniej było ok tylko libido padło.Na razie darowałam sobie tabletki.Nie chcę się ciągle zastanawiać czy gorsze samopoczucie nie jest przypadkiem skutkiem zażywania pigułek.Nie chcę też eksperymentować na własnym organiźmie.A co będzie w przyszłosci zobaczymy.Póki co mam dość.
    • stephanie_s Re: jak Wy reagujecie na tabletki antykoncepcyjn 22.03.05, 19:17
      mysle ze to kwestia odpowiedniego dobrania tabletek,u mnie był od razu strzał w
      10 zadnych ,nudnosci,spadku libido czy wzrostu wagi,wiec moze zamiast rzucac
      tabletki "w cholere" warto zmienic na inne oczywiscie jezeli ktos uzna ich
      stosowanie za niezbedne...
    • szalona_kredka Re: jak Wy reagujecie na tabletki antykoncepcyjn 22.03.05, 19:25
      oj ja poczatki mialam tez bardzo nieciekawe, na szczescie ochota na seks mi nie
      przeszla. po 3 opakowaniach powinno ci wszysctko przejsc. jak nie - lekarz
      powinien zareagowac.
      ja poczatkowo mialam miesiaczke przez miesiac i to za ciekawe nie bylo. pozniej
      podejrzewalam ze kazda nienormalna rzecz dziejaca sie z moim organizmem miala
      zrodlo w tabletkach, ale na szczescie zmienilam lekarza na bardziej
      kompetentnego i teraz juz nie panikuje:D
    • Gość: Elektra212 Re: jak Wy reagujecie na tabletki antykoncepcyjn IP: *.dip.t-dialin.net 18.05.05, 09:50
      Ja od prawie trzech lat biore Microgynon i od poczatku czuje sie swietnie.
      Kilka kilogramow przybylo, ale to jedyny minus. PMS juz mnie nie meczy, okres
      trwa 3 dni zamiast 7, ochote na seks mam wieksza niz wczesniej :P Cera sie
      poprawila, nigdy nie mialam zadnych zawrotow glowy, mdlosci itp. Moze po prostu
      te mi sluza.
    • Gość: Sandra Re: jak Wy reagujecie na tabletki antykoncepcyjn IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.05, 10:15
      Kiedyś bralam Diane35, czulam sie super.
      Teraz od pol roku Jeanine, jest jeszcze lepiej.

Z kolei kilka lat temu probowalam Cilest i Mercilon, myślalam, ze umrę, glowa
      mi odpadala, zawroty, chodzilam jak po narkotykach..odstawilam po polowie
      opakowania, nie dotrzymalabym do konca 21 tabletki.

A swoja droga takiego typu pytania sa bez sensu, bo kazdy ma inny profil
      hormonalny.
      • Gość: EvE Re: jak Wy reagujecie na tabletki antykoncepcyjn IP: 80.48.100.* 18.05.05, 12:40
        Biorę Logest prawie dwa lata i czuję się bardzo dobrze, tylko na poczatku
        pierwsza miesiączka trwała prawie miesiąc, ale później było już ok. Waga
        pozostała ta sama, ochota na seks również i zero innych dolegliwości...
    • Gość: jeta Re: jak Wy reagujecie na tabletki antykoncepcyjn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 15:02
      ja biore minulet i jest ok
    • bzzzk Re: jak Wy reagujecie na tabletki antykoncepcyjn 18.05.05, 17:06
      też brałam Jeanine, ale z innymi lekami hormonalnymi jeszcze, więc nie wiem czy
      to akurat to zawiniło, ale miałam podobne objawy jak Ty, z tym, że także
      wymioty, ale było to przejściowe, tzn. po ok. miesiącu minęło. ale może po
      prostu masz źle dobrane tabletki.
      pzdr.
    • Gość: hepi WYRZUCAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 20:49
    • aretse11 Re: jak Wy reagujecie na tabletki antykoncepcyjn 21.05.05, 18:51
      ja zazwyczaj 1sze pol roku tyje w oczach..ale potem sie wszystko uregulowywuje i
      wracam do swojej wagi..i np po microgynon21..czuje sie teraz zupelnie
      normalnie..tj bym nic nie brala..
    • Gość: ania Re: jak Wy reagujecie na tabletki antykoncepcyjn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 22:23
      Ja biore teraz Harmonet, wogole stosuje tabletki antykoncepcyjne juz okolo 6
      lat z malymi przerwami,
      nigdy nie odczuwalam nudnosci ani spadku libido,
      choc jestem swiadoma ze tabletki nie sa dobre to jednak daja psychiczny spokoj:)
      • samosia75 Re: jak Wy reagujecie na tabletki antykoncepcyjn 21.05.05, 22:25
        Podobno ma być przerwa w produkcji Harmonetu. Polecam zaopatrzyc sie w zapas.
        • skidblandir JAKA PRZERWA W HARMONECIE??? 21.05.05, 23:30
          napiszesz cos wiecej?????
    • Gość: Nessie Regulon IP: *.acn.waw.pl 21.05.05, 22:41
      Dziewczyny, brałyście to? Właśnie wczoraj mi lekarz zapisał, nie na
      antykoncepcję tylko problemy z jajnikami. Czy po tym są duże efekty uboczne?
      Nigdy nie brałam tabletek anty... :/
    • Gość: annan_ Re: jak Wy reagujecie na tabletki antykoncepcyjn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 18:25
      to nie dobrze, ze tak zle reagujesz. czasami sie zastanawiam, czy panie zarzywajace tabletki troche nie zmyslaja. tyle sie naczytalam o problemach zwiazanych z braniem: mdlosci, tycie, spadek libido... mimo to zdecydowalam sie. od roku biore rigevidon i jestem bardzo zadowolona: poprawila mi sie cera, nie mam problemow z miesiaczka, waga nie zmienila sie ani o gram, zaokraglil mi sie za to biust (byl raczej maly - teraz zaczyna wygladac tak, jak powinien), na libido nie narzekam (sadze, ze bylo by inaczej, gdybym caly czas zyla w niepokoju czy ja i moj mezczyzna nie zostaniemy zbyt wczesnie rodzicami). wracajac do watku. albo ktos os zmysla, albo macie wieliego pecha z niedobrana pigulka albo sama juz nie wiem....
      • skidblandir he :) no walsnie... 22.05.05, 18:49
        choc u mnie nie obylo sie bez sensacji to teraz jest ok! a ze problemy z cera
        mam odkad pamiatam to nie moge narzekac ze mi sie cera pogorszyla :)
    • Gość: Aisha-medea Re: jak Wy reagujecie na tabletki antykoncepcyjn IP: *.ciup.fr 23.05.05, 14:00
      Musisz natychmiast zmienic tabletki!!! Idz do swojego ginekologa, bo to nie
      jest normalne.

ja sie po tabletkach czulam bardzo dobrze, nie przytylam, nic mi nie bylo, cera
      genialnie sie poprawila itd. Ale - pajaczki na nogach. Przestaje brac w
      przyszlym miesiacu.
      • skidblandir Re: jak Wy reagujecie na tabletki antykoncepcyjn 23.05.05, 14:01
        Aisha-medea daj znac jak sie bedziesz czula ok?
        i napisz jeszcze co bierzesz. dzieki:)
        • Gość: Aisha-medea Re: jak Wy reagujecie na tabletki antykoncepcyjn IP: *.ciup.fr 23.05.05, 14:18
          jak sie bede czula jak przestane brac? Ja nigdy nie odczuwalam zadnych skutkow
          ubocznych brania tabletek, wiec raczej nie odczuje tez ich odstawienia. Ale
          odstawie, bo te pajaczki na nogach psuja mi caly humor.
          • skidblandir Re: jak Wy reagujecie na tabletki antykoncepcyjn 23.05.05, 14:19
            dobrze ci... ja sie zastanawiam czy sobie przerwe na wakacje zrobic ale boje sie
            co sie dzialo bedzie. no i jak organizm zareaguje jak wroce...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka