Dodaj do ulubionych

WARSZAWA: depilacja woskiem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 17:43
Hej!
Czy mozecie polecic salony w ktorych wykonuja depilacje woskiem okolic
bikini. Wiem,ze robia to w wiekszosci,ale chodzi mi o dobre,sprawdzone
adresy.Aha, no i ceny...
dzieki
Obserwuj wątek
    • mako.mako Re: WARSZAWA: depilacja woskiem 22.03.05, 19:10
      Podnosze wątek! Tez mnie to interesuje. Jak możecie to piszcie ile kosztują
      całe nogi. U mnie na Bemowie nogi całe + bikini 90zł. To dużo? Ile Wy płacicie?
      • Gość: ix Re: WARSZAWA: depilacja woskiem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.03.05, 22:41
        Studio 9 Kabaty pani Wiola 25-35 bikini całość 85 tel. 859-70-16
        • Gość: Angie Re: WARSZAWA: depilacja woskiem - do ix IP: *.chello.pl 22.03.05, 23:04
          ix, a na jakiej ulicy jest to "studio 9",moze ten salon ma strone internetowa?
    • Gość: alx Re: WARSZAWA: depilacja woskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 19:55
      up
      • Gość: aga Re: WARSZAWA: depilacja woskiem IP: *.chello.pl 11.04.05, 19:35
        podnosze wątek bo jestem osobiście zainteresowana, chodzi mi o dobrą sprawdzoną
        i dokładną kosmetyczke, szczególnie jeśli chodzi o wosk na bikini, ostatnio
        miałam świetną w gabinecie Jean Claude Biguine na bemowie, ale zbankrutował, a
        ja nie wiem gdzie ona się przeniosła, więc jestem w kropce, nowa obsługa nie
        jest najlepsza.

Pozdrawiam
        • Gość: up Re: WARSZAWA: depilacja woskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 17:14
    • anexxa Re: WARSZAWA: depilacja woskiem 12.04.05, 23:24
      po raz fafnasty powiem: Lady Studio, pl. Wilsona (wejście w bramie, salon jest w
      mieszkaniu). za całe nogi, bikini (brazylijskie), pachy i regulację brwi
      zapłaciłam dziś 135 zł. zabieg trwał niecałą godzinę, efekty jak zwykle idealne:
      zero podrażnień, idealnie gładka skóra.
      • polojama Re: WARSZAWA: depilacja woskiem anexxa 13.04.05, 23:26
        ile utrzymuje sie efekt po dep. bikini braz.? ile tam kosztuje?
        • anexxa Re: WARSZAWA: depilacja woskiem anexxa 14.04.05, 08:56
          u mnie - tydzień bez poprawek, potem usuwam jakieś pojedyncze włoski. kosztuje,
          zdaje się, 30 albo 40 zł - w tych widełkach.
    • maybi Re: WARSZAWA: depilacja woskiem 14.04.05, 09:51
      Obecnie mieszkam za granica, tutaj kupuje sie kubelek wosku w drogerii za ok 20
      zl ( widzialam, ze mozna kupic na aukcjach internet.), podgrzewa na kuchence
      gazowej,czeka az ostygnie i naklada sie patyczkiem na wybrane miejsca. Nie
      potrzeba zadnych dodatkowych urzadzen,nic.Ja sprobowalam juz wszystkich
      mozliwych metod depilacji,od maszynki,depilatora,az po laser. Ale to wlasnie
      wosk okazal sie najskuteczniejszy.I jak pomysle, ze mialabym znowu dac ponad
      100 zl za cos co w domu moge zrobic w 20 minut i kosztuje kilka razy mniej...
      to mnie sciska w zoladku za wlasna post glup...
      • anexxa Re: WARSZAWA: depilacja woskiem 14.04.05, 10:00
        to jest dobra rada, jak ktoś chce sobie depilować nogi. ale jakoś nie wyobrażam
        sobie, żeby ktoś potrafił sie tak powyginać, żeby samodzielnie wydepilować sobie
        bikini czy nawet pachy. przecież to nie jest samo smarowanie i odrywanie, skórę
        trzeba naciągnąć, żeby nie robiły się wybroczyny.
        • maybi .. 14.04.05, 10:07
          pachy to najprostsze co moze byc do depilowania, zrywasz z gory a potem z dolu
          bo wloski rosna tam jedne w dol, drugie w gore,nic nie trzeba naciagac,reke
          dajesz do gory i juz.Ja naprawde nie wiem dlaczego wy tak sobie utrudniacie
          zycie,jakie wybroczyny??? czyzby wosk w polsce to byla jakas szmira??? tutaj
          nic ci nie zostaje po depilacji poza gladka skora,na ktora dobrze jest nalozyc
          chlodnego kremu i juz.a bikini nawet jak sama nie mozesz to zawsze moglaby ci
          to koleznka albo siostra zrobic,ale zeby placic 100 zl......
          • anexxa Re: .. 14.04.05, 10:33
            1. może Tobie rosną pod pachą włosy w dwóch kierunkach. nie jest to jednak regułą.
            2. wybroczyny po samodzielnym woskowaniu zdarzają się - znajoma załatwiła sobie
            tak pachwinę przed wakacjami rok czy dwa temu. pomijam już, że to nieładnie
            wygląda, to jest potencjalnie niebezpieczne.
            3. nie mam siostry, nie chciałabym też sprawdzać wyczucia koleżanek.
            specjalistki od depilacji przechodzą w jakimś celu szkolenia. oczywiście, można
            trafić na partaczkę, ale wtedy idzie się następnym razem do innego salonu. ja
            też zwiedziłam chyba z pięć.
            4. "po co wydawać 100 zł" - to proste. ja płacę, ja wymagam. koleżance może się
            nie chcieć, nie pasuje jej dzień, a ja np. jutro chcę jechać nad morze.
            kosmetyczka z salonu robi to za pieniądze, więc robi to do skutku - czyli aż ja
            będę zadowolona. umawiam się z nią, kiedy mi pasuje.

nie bronię Tobie ani nikomu innemu kupować wosk, paseczki, podgrzewać go w
            mikrofalówce czy na gazie, smarować się, zdzierać tego z siebie i podziwiać
            efektów. przedstawiam tylko swój punkt widzenia i zauważam pewne niedogodności.
    • Gość: epjasa Re: WARSZAWA: depilacja woskiem IP: *.eos.com.pl 14.04.05, 10:48
      Rację ma i maybi i anexxa. Ja, tak jak maybi, kupuję wosk, podgrzewam w domu i w dowolnym momencie, kiedy jest taka potrzeba, robię depilację. Kiedyś chodziłam do gabinetu kosmetycznego, ale czasy się zmieniły, kasy mniej, więc przeszłam na tryb oszczędniejszy. Ale gdybym mogła, to bym wróciła do gabinetu. Jest to po prostu wygodne. Natomiast w domu - kwestia wprawy. Ćwiczenie czyni mistrzem i można wydepilować sobie wszystko :))
      • bzzzk Re: WARSZAWA: depilacja woskiem 15.04.05, 00:52
        mnie dobrze wychodzi domowa depilacja woskiem nóg, rąk, pach. ale z bikini mam
        problem, powierzchnia nierówna, skórę trzeba naciągać odpowiednio, poza tym
        słaba widoczność;) parę razy ze względów oszczędnościowych robiłam to sama i na
        bikini, ale teraz staram się nie,bo rzeczywiście robią mi się jakieś siniaki,
        poza tym trzeba umiejętnie uchwycić pasek żeby od razu wyrwać włosy, a ja
        nieraz muszę parę razy w jednym miejscu i skóra jest wtedy podrażniona:( może
        to kwestia tego, że niektóre z was mają tam delikatniejsze, cieńsze włosy i
        dlatego sprawniej wam idzie także depiulacja bikini w warunkach domowych:)
        • bzzzk Re: WARSZAWA: depilacja woskiem 15.04.05, 00:55
          a, i też miałabym pytanie- czy znacie jakiś salon gdzie nie używanoby jednego
          opakowania z woskiem dla wszystkich jak leci, tylko oddzielnie, nowe dla każdej
          klientki. bo ja mam fioła na punkcie wszelkich zakażeń:/ może być nawet drogo,
          ale czy cos takiego jest w ogóle spotykane?
          pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka