Dodaj do ulubionych

Serie słoneczne

IP: *.datastar.pl 18.06.02, 08:50
Wakacje zblizaja się wielkimi krokami :)))).
Co polecacie na słoneczko do ciałka i włosków?
Opalam się łatwo, ale przydałoby się dobre zabezpieczenie, przerażaja mnie
zmarszczki w wyniku opalania i suche siano z moich włosów (farbowanych).
Dziekuję za wszelkie sugestie i pozdrawiam cieplutko :)
Oriana
Obserwuj wątek
    • Gość: agul Re: Serie słoneczne IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 18.06.02, 09:08
      Kerastase wprowadziło nową serię do ochrony przed słońcem - są serie kąpieli,
      ekrany ochronne, maski itp. seria jest super, nei obciąża włosów i dobrze
      chroni przed UV. Do ciała natomiast to ja kupuję tylko niveę bo mój narzeczony
      nie znosi zapachów innych firm, ale nivea jest ok moim zdaniem. Zwłaszcza
      olejek w sprayu. pzdr
    • kasiulek Re: Serie słoneczne 18.06.02, 09:17
      W ubieglym roku bardzo pasowala mi seria Cap Soleil Yves Rocher, szczegolnie
      Accelerateur de Bronzage (filtr 3, do uzycia kiedy opalenizna juz jest, czyli
      po opalaniu na wyzsze filtry). Do twarzy z tej samej serii krem z 10 - jezeli
      opalasz sie latwo.
      W tej serii jest rowniez swietne mleczko po opalaniu.
      Poza tym rowniez po opalaniu doskonalym preparatem jest Balsam po
      przedawkowaniu slonca Eris (i niekoniecznie trzeba wczesniej przedawkowac:).
      A do wlosow spray z algami i filtrami Joanna - nic a nic moje wlosy nie
      splowialy!
      • Gość: Xena Re: Serie słoneczne - do Kasiulka IP: *.acn.waw.pl 18.06.02, 09:26
        Kasiulku, czy kiedy w innym wątku pisałaś, że spray z serii słonecznej zupełnie
        nie jest tłusty, to właśnie ten z algami miałaś na myśli? Bo tego sama używam i
        też uważam, że jest świetny (super pachnie i w przeciewińswtie do większości
        preparatów modelujących chyba w ogóle nie zawiera alkoholu), ale kusi mnie ten
        spray w żółtym opakowaniu, z właściwej serii słonecznej - nazywa się toto
        Słoneczna Ochrona; dwufazowy spray-mgła do włosów. Czy tego też
        używałaś/używasz?

Pzdr
        • kasiulek Re: Serie słoneczne - do Kasiulka 18.06.02, 09:37
          Gość portalu: Xena napisał(a):

> Kasiulku, czy kiedy w innym wątku pisałaś, że spray z serii słonecznej zupełnie
          >
          > nie jest tłusty, to właśnie ten z algami miałaś na myśli? Bo tego sama używam i
          >
          > też uważam, że jest świetny (super pachnie i w przeciewińswtie do większości
          > preparatów modelujących chyba w ogóle nie zawiera alkoholu), ale kusi mnie ten
          > spray w żółtym opakowaniu, z właściwej serii słonecznej - nazywa się toto
          > Słoneczna Ochrona; dwufazowy spray-mgła do włosów. Czy tego też
          > używałaś/używasz?
          >
          > Pzdr

Ja wlasnie ten algowy mialam na mysli - tez uzywam i tez uwielbiam!
          Tego drugiego nieznam jeszcze, ale w sobote jade do Polski i sobie kupie i
          wyprobuje i dam znac w przyszlym tygodniu, OK?
          I dzieki za podpowiedz:)

• Gość: madusiak Re: Serie słoneczne - do Kasiulka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.02, 10:40
            A ja za to uwielbiam tez spray Joanny, ale nie ten z algami tylko nawilżająco-
            regenerujący(z zielonym napisem Pantivit 69)Doskonale nawilża włosy.Pachnie
            super, reklamuje go tu na forum wsze i wobec na każdym wątku dotyczącym
            włosów.Za kilka dni wyjeżdzam na 3 miechy do USA i kupiłam sobie az dwa
            opakowania Joanny bozyc bez tego latem nie mogę.
            A do twarzy sa kremy z filtrem 12 np Kolastyny czy Daxu.Nakłada się rano jak
            normalny kremik.
    • rauser Re: Serie słoneczne 18.06.02, 11:03
      Joanna na pewno jest godna polecenia. A co polecicie dziewczyny na ciało? Mam
      alergię na słońce, zażywam leki, opalam się na różowo :( na twarz stosuję
      Antheliosa 60+. Lato spędzam w Polsce. Czy polskie jakieś niedrogie kremy będą
      skuteczne?
      • Gość: monako Re: Serie słoneczne IP: *.joint.eu.org / 62.233.182.* 18.06.02, 11:16
        Hej Rauser:-)
        Moze sprobujesz serii Ambre Solaire z Mexorylem XL (ten sam filtr, co w
        Antheliosie, jesli niczego nie poplatalam:-) - maja tam cala game faktorow, od
        najnizszych do - widzialam - +30... Na mnie sie te specyfiki sprawdzaja
        wysmienicie, a podobnie jak Ty, bez Antheliosa 60+ na buzce latem z domu sie
        nie rusze (a i tak sie zarozowilam, choc mniej widocznie i mniej bolesnie;-)
        Pozdrawiam:-)
        • Gość: monako Re: Serie słoneczne IP: *.joint.eu.org / 62.233.182.* 18.06.02, 11:17
          Aha, zapomnialam o kryterium ceny :(
          Seria ambre solaire w granicach 32-35zl, jesli Ci to odpowiada:-)
          • agus7 Re: Serie słoneczne 18.06.02, 11:34
            Niezmiennie polecam serię SUN do włosów Schwarzkopf Proffessional. Używałam
            szamponu i odżywki bez spłukiwania - efekty były dobre, a ten zapach... ech,
            przypomina od razu nadmorskie wakacje :) tylko cena - ok. 40 zł.

Kupiłam wspominany tutaj spray słoneczny Joanny, ale jeszcze nie używałam, więc
            nie mogę stwierdzić czy nie natłuszcza i nie obciąża włosów. Planuję zakup żelu
            do ciała i włosów z tej serii.

A czy ktoś używał serii słonecznej Welli - tej dostępnej w supermarketach?
            • sharlotka Re: Serie s?oneczne 18.06.02, 11:40
              Mam odzywke w piance ze slonecznej serii Welli...jest bardzo mila w
              uzyciu, nie obciaza mi wlosow, pieknie pachnie - rozgrzane na sloncu
              owoce. Jest fajna, (mam wlosy przesuszone) wlosy mam po niej miekkie i
              blyszczace.
              pozdrawiam
          • rauser Re: Serie słoneczne 18.06.02, 12:44
            cenowo OK, właściwie niewiele więcej od Erisa czy Kolastyny. A czy warto coś
            łykać np. betakaroten, żeby potem nie piec raka ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka