Dodaj do ulubionych

balsam brązujący

IP: *.bentom.pl / *.bentom.pl 24.03.05, 19:05
no właśnie-jaki? wiem,że już gdzieś to było,ale nie mogę znaleźć. właśnie
skończył mi się sopot i chciałabym wypróbować coś nowego. ktoś wspomniał
kiedyś kolastynę(może ten ze złotymi drobinkami?),a może jeszcze coś innego?
pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: izzy Re: balsam brązujący IP: *.bentom.pl / *.bentom.pl 24.03.05, 19:27
      up-nikt nie używa? a może nie chce wam się odpisać,leniwce jedne,co?:-)))))))
    • Gość: up Re: balsam brązujący IP: *.bentom.pl / *.bentom.pl 24.03.05, 20:33
      up
    • kosmisia Re: balsam brązujący 24.03.05, 21:49
      nie wymyślaj nam od leniwców :-)
      jest balsam bielendy orzechowy brązujący
      żel brązujący oriflame
      kolastyna, o której wspomniałaś też jest całkiem ok
      wydaje mi się, że widziałam coś brązującego sorayi
      • Gość: marynia Re: balsam brązujący-lirene IP: *.bel.vectranet.pl / 80.51.227.* 24.03.05, 21:51
        bezkonkurencyjny jest - wg mnie - lirene ujędrniająco-brązujący, o niebo lepszy
        od sopotu. nie zostawia smug, nie jest samoopalaczem jak niektóre z tych
        balsamów i daje piękny, naturalny kolor.polecam.no i ujędrnia, przynajmniej z
        nazwy, a to też nie jest bez znaczenia...hi, hi.
        • kosmisia Re: balsam brązujący-lirene 24.03.05, 21:57
          o, lirene brązującego nie znałam
          • Gość: bi-bi Re: balsam brązujący-lirene IP: 62.111.139.* 24.03.05, 22:23
            Niedawno tata kupil mi w Leader Price (nie zna sie na kosmetykach,a wie ze
            lubie rozne mazidla,wiec chcial mi sprawic radosc i kupic cos)balsam
            brązujacy.Pachnie orzechem i lekko samoopalaczem,ale jako stara weteranka
            Sopotu musze powiedziec,ze Sopot zdecydowanie szybciej daje kolor,ale tez smrod
            jest niesamowity!A po tym Leader Price skora jest zlota i po prysznicu porannym
            (smaruje sie na noc)nic nie czuc:)A po Sopocie sie to zdarzalo:/
            nie wiem ile ten balsam moze kosztowac - 4-5 zl..to w sumie zadne pieniadze,a
            moze akurat Ci podejdzie:)))
            • Gość: Mońka Re: balsam brązujący-lirene IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.03.05, 22:45
              Dobry jest brązujący firmy Soraya, ale niestety nie pachnie najładniej.
      • izzy-pop Re: balsam brązujący 05.04.05, 15:48
        kolastyna nie brązuje-wcale!sprawdziłam,niestety nie był to udany zakup
    • Gość: murzynka Re: balsam brązujący IP: *.warlock.pl 24.03.05, 22:45
      Dla mnie sopot strasznie śmierdzi samoopalczem, no i wysusza skórę
      polecam -Sorayę oraz Jantar-balsam brązujący-ujędrniający
      piekny, zdrowy kolor, żadnych smug ,no i ładny zapach!
      • bibi.mal Re: balsam brązujący 25.03.05, 16:53
        gdzie kupiłaś ten balsam "jantar"?
        • goshja Re: balsam brązujący 01.04.05, 20:44
          www.farmona.pl/pl/jantarcialo.html
          u mnie jest w aptece:)i małych sklepikach kosmetycznych, w żadnym supermarkecie
          nie widziałam go:(..
    • kasiabraun Re: balsam brązujący 25.03.05, 15:14
      ja zawsze bylam fanka Sopotu ale odkad odkrylam Lirene brazujaco-ujedrniajacy
      nie zamienie go na nic innego!! nie smierdzi tak bardzo jak Sopot i 100 razy
      lepiej schodzi, no i kolor opalenizny jak dla mnie bardziej naturalny.
    • Gość: Kamila Lirene-balsam brązujący? IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 15:44
      Czy Lirene już po powiedzmy jednokrotnym posmarowaniu daje kolor. Czy w
      porównaniu do np. Sopotu barwi mocniej, słabiej czy podobnie?

Ja sama w zeszłe lato używałam Sopotu i Bielendy i oba mi nawet do gustu
      przypadły jeśli chodzi o intensywność barwienia, ale Sopot oceniam oczko wyżej -
      uzyskiwałam lepszy kolor (białas jestem tak w ogóle :-)).
      • kasiabraun Re: Lirene-balsam brązujący? 25.03.05, 16:49
        Po jednokrotnym posmarowaniu daje mniej wiecej taki efekt jak Sopot.
        • bibi.mal Re: Lirene-balsam brązujący? 25.03.05, 16:58
          Jeśli chozi o bielendę - nie chcę się zbyt mmocno mądrzyć, ale kupowałam ten
          balsam 6 lat temy (w 1999r) - nie wiem, ale chyba był to pierwszy tego typu
          balsam polskiej firmy, jaki wtedy widziałam w sklepie.. W każdym razie - wcale
          nie śmierdział samoopalaczem (jak to jest teraz) i konsystencja była milion
          razy lepsza, od tej, jaką ma balsam brązujący tej firmy teraz! W dodatku
          pachniał cusownie włoskim orzechem, nawet po kilku godzinach czułam ten zapach
          od siebie, może i zbyt mocno nie "opalał", ale naprawdę - był prześwietny!
          Niestety zmieniono nie tylko jego opakowanie, ale i właściwości, teraz go
          nikomu nie polecam :( Jednak spróbuje ten balsam Lirene (teraz używam Sopotu).
          Pozdrawiam.
          • Gość: francuzeczka Re: Lirene-balsam brązujący? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 17:56
            ja tez nie polecam Bielendy. nie podoba mi sie zapach i nie widze efektu
            brazujacego. fajny jest balsam Kolastyny, ladnie pachnie kokosem.
            • Gość: ziaja Re: Lirene-balsam brązujący? IP: *.autocom.pl 25.03.05, 18:01
              A ile kosztuje ten balsam Lirene???
              • Gość: marynia Re: Lirene-balsam brązujący? IP: *.bel.vectranet.pl / 80.51.227.* 25.03.05, 18:47
                16-18pln.taniej w leclerku i innych marketach.
                • Gość: myszz Re: Lirene a jest do twarzy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 20:59
                  a jest krem do twarzy z tej frmy?
              • more-than-a-woman Re: Lirene-balsam brązujący DO TWARZY? 04.04.05, 09:54
                Czy Lirene używacie również na twarz?
                Bo ja rozumiem ujędrniający do ciała, ale do twarzy?
                • kasiabraun Re: Lirene-balsam brązujący DO TWARZY? 11.04.05, 14:04
                  ja uzywam tez na twarz
    • justa_79 Re: balsam brązujący 30.03.05, 11:36
      polecam balsam brązujący Bielendy - brązuje słabiej niż Sopot Ziai, ale za to
      również mniej śmierdzi samoopalaczem, a pięknie pachnie orzechami ;)
    • Gość: kamyk Re: balsam brązujący IP: *.chello.pl 30.03.05, 13:52
      ja uwielbiam balsam brazujacy oriflame daje naprawde bardzo naturalnny efekt
      opalenizny
    • ewa37 Re: balsam brązujący 05.04.05, 14:28
      Polecam balsam brazujący Kolastyny - jako jedyny nie zostawia smug na mojej
      skórze ( smugi miałam po balsamie Lirene nie wspominając o samoopalaczach ).
      Ale tak naprawdę wszystko zalezy od rodzaju skóry i chyba kazdy musi dopasować
      balsam do swojej skóry
      • slotna Re: balsam brązujący 05.04.05, 15:03
        Jesli chodzi o ten Kolastyny z wyciagiem z orzecha wloskiego, to u mnie nic a
        nic nie zadzialal. Owszem nawilzal etc ale efekt brazujacy - zaden. A skore mam
        bardzo jasna.
        • izzy-pop Re: balsam brązujący 05.04.05, 15:57
          otóż to-ten balsam brązujący jest niestety tylko z nazwy. chyba skuszę się na
          lirene,a jak nie wyjdzie,to zawsze pozostaje stary dobry sopot...:-)))
          • Gość: izka Re: balsam brązujący IP: 83.168.104.* 11.04.05, 14:42
            a co ile dni najlepiej sie smarowac takim balsamem ?
    • fairy5 Re: balsam brązujący 11.04.05, 14:49
      kupilam sobie wczoraj jergens balsam nawilzajacy ktory sie stosuje codziennie i
      ktory brazuje stopniowo. Uzylam raz, za pare dni dam znac. Mam nadzieje ze
      fajnei dziala bo chcialabym w koncu uzywac jednego kosmetyku zamiast
      dwoch :balsam i samoopalacz.
      • evil7 Re: balsam brązujący 11.04.05, 21:41
        podnosze i dodaje moje najnowsze odkrycie.balsam brazujacy johnson's o nazwie
        holiday skin.wystepuje w dwoch wersjach:dla tych z jasniejsza i ciemniejsza
        karnacja.jest w zoltej butelce - to dla wzrokowcow. ma ladny zapach,brazuje po
        kilku dniach,jest mily w uzyciu.nie wysuszyl mojej skor,o dziwo,bo zazwyczaj
        niewiele trzeba zeby ja wykonczyc:)jeden minus\;zawiera alkohol,wiec moze
        podrazniac.ale tu znow zdziwienie:mnie nie podraznil,choc z natury jestem
        delikatna:)
    • Gość: annnka Re: balsam brązujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 18:21
      a uzywalm ktos balsamu brazujacego z czerech por roku?ja dzisiaj go kupilam za
      smieszne pieniadze w rossmanie i do tego jeswzcze byl krem do rak,slyszalyscie
      o nim?moze ktoras uzywala?
    • kotka_lotka Re: balsam brązujący 12.04.05, 21:55
      ktos pisał balsam brązujący z Oriflame??
      Jak on się dokładnie nazywa i czy jest w aktualnym katalogu?
    • blackmolly Re: balsam brązujący 12.04.05, 21:59
      Karmel Brązujący z serii Perfecta Body Dax Cosmetics.
    • Gość: helka Re: balsam brązujący IP: *.bk-s.tudelft.nl 12.04.05, 22:06
      Polecam Lirene! Bardzo ladnie i rownomiernie nadaje kolor. Zapach tez mi sie
      calkiem podoba! Nie wiem jednak, jak czesto go stosowac dla optymalnego efektu?
      Jakie macie doswiadczenia?
    • izzy-pop Re: balsam brązujący 13.04.05, 07:14
      a ja się wkurzyłam i kupiłam samoopalacz w piance dax cosmetics.bardzo miła
      niespodzianka-ładny kolor(nie pomarańczowy),dobrze się nakłada i wchłania,nie
      śmierdzi tak bardzo.a nieszczęsną kolastynę używam tylko do rozświetlenia(swoją
      drogo nawet ładnie się mieni)
    • marghot Re: balsam brązujący 13.04.05, 11:41
      a jaki nadaje się zarówno do ciała, jak i do twarzy?
      no i czy jest jakiś nie brudzący bielizny?
      • izzy-pop Re: balsam brązujący 13.04.05, 11:55
        szczerze mówiąc nie wiem,do twarzy używam nivea(mam jasną cerę,a dax jest dość
        ciemny i po pierwszym użyciu już widać go na ciele).chociaż,nivea użuwam
        codziennie i zmywa się z tonikiem,więc może spróbuję.mySlę,że może być,ale
        koniecznie w połączeniu z kremem,bo jest dość "suchy".jak wypróbuje dam znać
      • izzy-pop Re: balsam brązujący 13.04.05, 11:56
        a co do bielizny-nie darzyło mi się,żeby któryś samoopalacz brudził-po prostu
        trzeba poczekać,aż się wchłonie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka