Gość: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 22:46 znacie jakis sposób żeby się pozbyc tego upierdliwego nawyku plis plis plis pomóżcie ;D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kanapkazserem Re: OBGRYZANIE PAZNOKCI 01.04.05, 22:50 A zna ktos sposob zeby nie obgryzac tych wstretnych skorek przy paznokciach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aguś Re: OBGRYZANIE PAZNOKCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 11:25 Samozaparcie. Jest to niestety nawyk i nikt wam go nie wyperswaduje bo wy sami musicie nad tym pracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Re: OBGRYZANIE PAZNOKCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 14:11 Po prostu trzeba załozyć tipsy. To jedyny sposób. Ja nie mogłąm sie dochowac swoich. Łamały się, trochę obgryzałam, wydaam fortunę na odzywki i witaminy. Od kilku tygodni mam żelowe paznokcie- czuję sie wspaniale. załuję, że tyle czasu czekałam na cud. Tipsy zelowe nie niszczą paznokci a nawet jeżli trochę to i tak mniej niż obgryzanie. Nie wiem nad czym tu dywagować - dzis nałozenie tipsów jest juz tak popularne jak wizyta u fryzjera. Będziecie mieć piękne paznokcie i zdrowe zęby. To chyba lepsze niz nosić ogryzki. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmisia Re: OBGRYZANIE PAZNOKCI 04.04.05, 11:51 potwierdzam, mnie też pomogły tipsy, nic innego nie działało Odpowiedz Link Zgłoś
mysha2 Re: OBGRYZANIE PAZNOKCI 02.04.05, 14:17 mi jakoś to samo przeszło- poprostu papatrzyłam jakie są obrzydliwe i przestałam. Było mi wstyd że mam takie brzydkie :/ i nie chcąc se robić lipy przestałam! potem jeszcze wyszło tak że nie miałam na to czasu! pomalowałam je lakierem "antyobryzjącym" i jakoś poszło! oczywiście stopniowo- ale teraz po 3 latach[!!!] jestem dumna że sa takie ładne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pynia15 Re: OBGRYZANIE PAZNOKCI 02.04.05, 15:07 ja tez zaprzestalam ...to bylo keidys na wakacjach :P pomyslaam soebie ze moze przestane .. a wierzcie mi wczesniej tez sobie 1000000.. razy to obiecywalam :P ale jak widzialm jakie dziewczyny maja ladne paznokcie przelamalam sie pozneij jeszcze mialam jakies 2 -3 "ofiary" ale pozostale paznokcie byly oki :) taeraz jak widze efekt po pomalowaniu to nie chce mi sie go psuc :P aha i jescze jedno jak sie przestanie obgryzac to w moim przypadku praktycznie wcale mi na poczatku nie rosly moja mama mowila ze sa zagryzione "na smierc :P" ale pozneij juz bylo spoko =] pojakis 6 latach przestalam obgryzac paznokcie i jestem z tego bardzo zadowolona =} mi nie pomagaly zadne lakiery typu <gorzki pazurek itp > robilam to czesto nieswiadomie np przy ogladaniu filmu itp ale pomoglo samozaparcie jak to juz wspomnial wczesniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: OBGRYZANIE PAZNOKCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 15:39 Ja tez obgryzam i nie moge sie tego pozbyc:( Kiedys mi sie udalo ale znow powrocilam do tego nalogu. Teraz mam bardzo brzydkie paznokcie i mam krotka plytke paznokcia i musze sie postarac przestac obgryzac. A czy po wielu latach obgryzania czy plytka bedzie dluzsza czy juz na zawsze taka pozostanie?? Odpowiedz Link Zgłoś
kanapkazserem Re: OBGRYZANIE PAZNOKCI 02.04.05, 15:51 Tylko, że ja mam długie, mocne i ładne paznokcie tylko te cholerne skórki :( Odpowiedz Link Zgłoś
pynia15 Re: OBGRYZANIE PAZNOKCI 02.04.05, 16:47 ja plytke mam taka srednia na pewnoe bylaby wieksza gdybym nie obgryzala paznokci :( ala moja kolezanka to ma totalnia mala :/jakies 5-6 mm maxymalnie chyba ... Odpowiedz Link Zgłoś
maganr1 Re: OBGRYZANIE PAZNOKCI 17.05.05, 17:38 Witam w klubie ! Wiem, że to dla Ciebie żadne pocieszenie, ale niezmiernie się cieszę, że nie jestem jedyna! Najgorsze jest to, że najczęściej obgryzam skórki "nieświadomie" - tzn. przy kompie lub przy filmie, a przy książce jestem w stanie żywcem zjeść sobie ręce! Jak one potem wyglądają, to nie trudno sobie wyobrazić! Oczywiście następnym etapem (po sesji obgryzania) są niesamowite wyrzuty sumienia, złość na siebie, miliony obietnic, że to już na pewno ostatni raz i ...znowu to samo! Może razem znajdziemy jakieś rozwiązanie? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: OBGRYZANIE PAZNOKCI IP: *.aster.pl 17.05.05, 19:55 Moża zacznij chodzić na manicure. U mnie podziałało. Jak mam starannie usunięte skórki to nie skubię, nie dziamgam, nie kombinuję... Odpowiedz Link Zgłoś
bofors Re: OBGRYZANIE PAZNOKCI 18.05.05, 17:40 ja mam straszniejszy problem moje paznokcie sa strasznie pofalowane co mam robic?manicure nie pomaga ratunku!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annnka Re: OBGRYZANIE PAZNOKCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 18:14 obgryzalam odkad pamietam:)mialam takie wstretne kwadraty:Da teraz od 4 lat piekne dlugie paznokcie(wszyscy sie pytaja czy to tipsy,nie wierza ze to moje naturalne).Mnie zmobilizowal moj chlopak,jzu nie mogl patrzec jak jem te paznokcie;),sama wiele razy probowlam rzucic ten nalog,ale bez skutku,az w koncu zdecydowalam ze koniec z obgryzaniem,bardzo pomogla mi odywka z avonu ta zielona "multikompleks odzywczy",malowlam je nia,pozniej doszedl do tego lakier na paznokcie i one tak po malu odrastaly az w koncu urosly i szkoda bylo mi ich "zjesc":),od tamtej pory sumiennie o nie zbam i nawet jak jestem bardzo zdenorwowana to nie powracam do tego przyklrego nawyku,potrzebne jest samozaparcie i tyle,a wiem po sobie ze da sie ich nie obgryzac,wszystkim obgryzajacym zycze wytrwalosci,powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
anna_deszczowa Re: OBGRYZANIE PAZNOKCI 02.04.05, 19:24 a ile mm powinien miec standardowo ladny paznokiec (wzdluz i wszerz)? Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: OBGRYZANIE PAZNOKCI 04.04.05, 11:09 to zależy od wymiarów palców ;P podaj dokładnie wymiary palca w mm, to coś doradzimy :D zapomniałaś jeszcze zapytać o grubość paznokcia w mm ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilu27 Re: OBGRYZANIE PAZNOKCI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 12:15 ja tez obgryzam :( Mialam dwa razy zalozlone tipsy ale jak zdjelam to znow... Nie pomaga to ze moj facet mnie prosi, wyzywa; mama mowi 'taka fajna dziewczyna a takie rece...' Wstyd mi ale to silniejsze ode mnie Jestem bardzo ciezkim przypadkiem :) Tipsy troche pomagaja o tyle ze plytka jest chyba minimalnie wezsza po zdjeciu ale sa slabsze i trzeba najlepiej pomalowac lakierem co troche hamuje przed 'skracaniem' za pomoca zebow Ja mam malo samozaparcia wiem ze bakterie itp ale jestem nerwus i to ta przyczyna Mysle ze moga pomoc regularne wizyty w gabinecie kosmetycznym na manicure My obgryzajace nie mamy doswiadczenia jesli chodzi o pielegnacje skorek itp a kosmetyczka 'wyprowadzi' takie poobgryzane Po wizycie jak je spiluje i pomaluje odzywka to wygladaja (nawet krociutkie) wzglednie ladnie i przez to mobilizujaco Sama wybieram sie do kosmetyczki ale czasu brak! Licze zew tym tygodniu mi sie uda Trzeba sie zmobilizowac i koniec Tylko te nerwy Ale na to tez mam pomysl Ostatnio zarazilam sie od mamy hobby ktore pomaga obgryzajacym 'z nudow' a raczej jak sie siedzi w domu i nie ma co z rekami zrobic Jest to haftowanie krzyzykowe Trzeba nieustannie myslec o tym zeby nie brac paluchow do buzi, nie skubac Ale jak to latwo powiedziec -wiem dziewczyny Kanapce moze doradzilabym plyn do skorek, cos nawilzajacego. Nie wiem czy sama je sobie skubiesz czy odchodza co by znaczylo o braku jakichs witamin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: OBGRYZANIE PAZNOKCI IP: *.chello.pl 04.04.05, 12:36 dziwi mnie ze jestescie takie ograniczone i zadna z was nie wspomniala o plynie ktorym sie maluje dzieciom paznokcie ktory mam wstretny smak i potem nie obgryzaja, Odpowiedz Link Zgłoś
ankara2005 Re: OBGRYZANIE PAZNOKCI 04.04.05, 15:17 Guma do żucia pomaga.Gorzej jest,kiedy robisz to nieświadomie,np.gryziesz,gryziesz i nagle to spostrzegasz-wtedy gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uni Re: OBGRYZANIE PAZNOKCI IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 17.05.05, 19:42 Ja kiedys w nocy obskubalam tipsy :(. Kosztowaly mnie fortune, a rano byl placz i zgrzytanie zebami. Nigdy nie myslala, ze gryze i noca Teraz mi troche przeszlo. Najgorzej jest jednak, gdy cos sie nadlami, wtedy koniec. Pomaga mi tez lakier, ale nie dlatego ze jest niesmaczny (zeskubalam juz nie raz), ale swiadomosc, ze sa ladne. Gdy tylko nie pomaluje jeden dzien, od razu zaczynam skubac. Skorki to przeklenstwo, ale z tym jak z lakierem,. Gdy dbam, pamietam, zeby nie grysc :P Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tvb1 Re: OBGRYZANIE PAZNOKCI 17.05.05, 23:39 sama po 27 latach doszłam do wniosku co może pomóc na obgryzanie paznokci-nie gorzki lakier, nie tipsy, nie samo zaparcie- wszystko to jest na krótką metę. To nie nasze paznokcie są chore, one sa tylko odzwierciedleniem naszego stanu. A tak naprawdę, to nasza dusza jest chora i nasze nerwy. To je powinnyśmy zacząć leczyć najpierw, a paznokcie wyleczą się same. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axys Re: OBGRYZANIE PAZNOKCI IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.05.05, 00:25 mo... i jak milutki... widze ze nie jestem sama... mi to juz na szczescie przeszlo, ale po kolei: najpierw wizyta u manikiurzystki, regularnie co kilka dni, aby pazokcie byly pod stala kontrola kogos obcego... tzn zeby ktos im na biezaco obcinal dokladnie skorki i ladnie wypilowywal (nie samemu, bo to nigdy nie wyjdzie), a na to np taki anty-obgryzacz sally hausen i jakis lakier, w im zywszym kolorze tym lepiej - widac ze jest cos na palcu, wiec troche tak zniecheca, do tego strzelcie sobie jakis wzorek z perelek czy cos... tak zeby patrzac na paznokcie mowily: ladnie to wyglada, a nie jakie to smaczne.... ewentualnie jak to nie pomoze to spijcie, ogladajcie filmy lub czytajcie w rekawiczkach... tegfo chyba sie nie da zjesc :) a jezeli juz was korci jak tylko zdejmiecie, to kiedys jak pzrzyrzadzacie czosnek do jakiejs potrawy, to wycisnijcie go np recznie, a nie w wyciskarce... to ma dopiero na tyle zabojcze dzialanie, ze przez caly dzien zapomnicie jak to jest miec rece w streefie nosa... Odpowiedz Link Zgłoś
alicja-ciekawska Re: OBGRYZANIE PAZNOKCI 18.05.05, 09:03 Gość portalu: :) napisał(a): > znacie jakis sposób żeby się pozbyc tego upierdliwego nawyku > plis plis > plis > pomóżcie > ;D prosze ,prosze.... nalezy popracowac nad systemem nerwowym...do buzi wkladac ,np :wykalaczki. -zrobic manicure...albo Tipsy ;) forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24763 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aknee Re: OBGRYZANIE PAZNOKCI IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.05.05, 20:20 Bizuteria. Mi pomogl ladny pierscionek, po prostu nie moglam miec brzydkich rak z takim pierscionkiem. Gdy udalo mi sie zapuscic raz, wiecej juz nie gryzlam, bo szkoda mi bylo takich ladnych. Niestety, na studiach i na praktykach nie wolno mi bylo miec dlugich paznokci :(, robilam np. masaz dzieciom. Musialy byc minimalne, i to je zgubilo na krotki czas, znow skubalam. Teraz czekam na kolejny pierscionek (ten najwazniejszy), wiem, ze musze miec ladne rece i z pewnoscia bede takie miala! Odpowiedz Link Zgłoś
aretse11 Re: OBGRYZANIE PAZNOKCI 19.05.05, 16:08 moj facet obgryza..bleee...leje go po tych lapach..ale nie moge go oduczyc..kupilam mu lakier gorzki do paznokci..chyba z 6zl kosztowal..ale on chyba nie chce sie oduczyc ..bo gryzie przy mnie i mowi,ze teraz z tym lakierem to nawet lepsze..a tak na powaznie..moze tobie akurat lakier wystarczy:) Odpowiedz Link Zgłoś