Dodaj do ulubionych

co na rozstępy???

IP: *.elsat.net.pl 13.04.05, 20:16
nie mam strasznie duzych rozstepow,ale zauwazylam ze kilka pojawilo sie na
piersiach, posladkach a takze na udach.generalnie jestem bardzo chuda,nie
wiem skad te rozstepy,ale bardzo mi przeszkadzaja. znacie jakis preparat
ktory moglby je splycic albo sprawic ze stalyby sie mniej widoczne?
Obserwuj wątek
    • Gość: KB Re: co na rozstępy??? IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 13.04.05, 20:18
      jesli sa to rozstepy w postaci jasnych, perlowych, cienkich kresek to zaden
      preparat nie pomoze, jedynie silne ekstremalne zabiegi.
      • Gość: alicja Re: co na rozstępy??? IP: *.elsat.net.pl 13.04.05, 20:20
        no to teraz sie zmartwilam:( a co stosowac zeby zapobiedz powstawaniu nowych?
        • Gość: patka81 Re: co na rozstępy??? IP: *.icpnet.pl 13.04.05, 21:35
          Przede wszystkim, fakt że ktos jest chudy nie oznacza, źe nie będzie miał
          rozstepów. Jedno z drugim nie ma nic wspólnego.Rozstepy pojawiają się przy
          drastycznych zmianach wagi (nagłe chudnięcie lub tycie), więc przede wszystkim
          uważaj na to . a poza tym dbaj o skórę i ćwicz
          • Gość: alicja Re: co na rozstępy??? IP: *.elsat.net.pl 13.04.05, 21:48
            a jakis konkretny kosmetyk,balsam ujedrniajacy, ktory faktycznie pomaga??
            • Gość: agata Re: co na rozstępy??? IP: *.chello.pl 13.04.05, 22:17
              po pierwsze to sie nie martw bo za jakis czas, kilka miesiecy , moze rok,
              rozstepy same zrobią się o wiele mniej widoczne.
              wiem bo sama byłam załamana, zrobiły mi sie gdy byłam nastolatką, troche czasu
              minęło i jest ok:)
              aha nawilzaj skore, ja tam nie w zadne balsamy na rozstepy mi pomaga garnier
              ujędrniający i dove, no i nivea Q10

pozdrawia

aha, to bzdura ze rozstepy robia sie podczas chudniecia, jest to po prosty
              niemozliwe!! robia sie gdy pekaja włókna kolagemowe, czyl wtedy gdy nam gdzies
              ciałka przybywa:)
              a gdy chudniemy te co juz sa robia sie bardziej widoczne:)
              • Gość: KB Re: co na rozstępy??? IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 13.04.05, 22:37
                Nie jest to bzdura, poza tym na rozstepy maja takze wplyw sklonnosci genetyczne
                tabletki antykoncepcyjne
                www.phpbbserver.com/phpbb/viewtopic.php?p=499&mforum=biochemiaurody#499
    • Gość: Nimi Zrobiłam Laser IP: *.adsl.tele2.no 14.04.05, 08:26
      Więc tak.Zabieg miałam w Laser Studio w Szczecinie.Przegladając internet tylko
      tam znalazłam oferte zabiegu na rozstępy który moze zadziałać już po 1 zabiegu
      i nie trzeba go co tydzien powtarzac.
      Przed zabiegiem stosuje sie znieczulenie które niestety booooli mnie nawet
      bardzo bardzo bolało.Polega ono na ostrzykiwaniu obszarów które chcemy poddac
      zabiegowi.Później trzeba zamknąć oczy a lekarz jeździ po rozstępach
      laserem.Generalnie to nie boli ale czasem gdy laser trafi na miejsce mniej
      znieczulone mozna cos poczuć.U mnie od razu po zabiegu w miejscu rozstępów
      pojawiły się strupki.Po zabiegu skóra nie boli i nie wyglada wyjatkowo
      odrażająco.Dostaje sie maści i generalnie przez trzy tygodnie trzeba się
      smarowac i maować te miejsca.Najczujniejszym należy byc do czasu gdzy są
      strupki-nie wolno ich zrywać,ćwiczyć,chodzić na basen czy saune.Po zejsciu
      strupków najważniejsze to stosować sie do zaleceń doktora-masowac,smarować
      itp...Ja moge wyjsć na słońce na początku lipca z filtrem UV 40.Ale na
      Wrześniowe wakacje moge juz jechać spokojnie i opalac sie jak zawsze.Nie mogę
      wam nic powiedzieć co do efekty dopóki nie zobacze go na własne oczy.Teraz nie
      widze rozstępów,tam gdzie prześwituja strupki tez ich nie widze.Wg.lekarza ten
      jeden zabieg na moje wystarczy.We wrzesniu ide robic reszte ciała.Ach
      najważniejsze-zapłaciłam 2tys zł ale jak sama sobie obliczałam w domu to za
      taki obszar jak robiłam wyszło mi więcej.
      • Gość: Kamyk Re: Zrobiłam Laser IP: *.chello.pl 14.04.05, 09:30
        Nimi jestes moja nadzieja!!!!!!, caly czas szukam kogos kto poddal sie temu
        zabiegowi, prosze Cie daj znac za jakis czas jak zejda Ci strupki jakie sa
        efekty, i jeszcez jak mozesz daj namiar na ta klinike w Szczecinie, bede
        wdzieczna pozdrawiam
        • Gość: anka261 Re: Zrobiłam Laser IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.08.05, 11:26
          Nimi,miałaś napisać o efektach szukam na forum,ale nic nie ma,napisz pomógł ten
          laser? ja też chcę zrobić,ale nie wiem czy warto,myślałam,jeszcze o
          dermabrazji,zabiegach agyptos,ale czy ktoś może coś polecić na te wstrętne
          rozstępy.
    • Gość: łyżeczka Re: co na rozstępy??? IP: *.net 14.04.05, 10:42
      Mi trochę pomógł NOREL. Nie znikły całkowicie, ale widziałam różnicę.
      A poza tym je zaakceptowałam..., tzn. nie mam kompleksów z ich powodu.
      Pozdrawiam!
      • szalona_kredka łyżeczko!!!!! 14.04.05, 10:51
        ktory norel??? ja mam ten do ciala z kompleksem wyszczuplajacym i stosuje go
        tez na piersi no i sie zastawiam czy mi to pomoze bo dopiero zaczynam...
        • Gość: łyżeczka Re: łyżeczko!!!!! IP: *.net 14.04.05, 17:38
          To chyba ten... na wizazu nazywa sie "Norel, Krem wyszczuplający z kompleksem
          antycellulitis."
          Rozstępy mi nie znikły, ale wyglądały lepiej.
          Pozdrówki :)
    • Gość: Do Kamyka Re: co na rozstępy??? IP: *.adsl.tele2.no 14.04.05, 13:03
      Tu jest ta klinika www.laser-studio.pl/.podobno ma przenieść się na
      ulicę Jagiellońską 85.Będe Cie informować na bieżąco jak efekty.
    • Gość: Do Kamyka Re: co na rozstępy??? IP: *.adsl.tele2.no 14.04.05, 13:26
      No no ładny ci link podałam.www.laser-studio.pl ten powinien zadziałać.
      I jeszcze jedno żle napisałam.Masowac i smarowac tzreba sie 3 miesiące a nie 3
      tygodznie.Pozdrawiam.Nimi
      • Gość: Kamyk Re: co na rozstępy??? IP: *.chello.pl 14.04.05, 13:54
        wielkie dzieki:))) i czekam na relacje, mam nadzieje, ze beda efekty
    • Gość: doris Re: co na rozstępy??? IP: *.chello.pl 14.04.05, 20:55
      slyszalam o kremie "hasceral". ma w sobie mocznik, ktory podobno dzial. ja
      kupilam krem dopiero wczoraj, wiec jeszcze nie widze efektow. przeczytalam o nim
      na forum dla sportowcow, ktorzy cwiczac poszezaja swoej gabaryty i robia im sie
      rozstepy. sa tez tacy, ktorzy robia w aptece masci z wiekszym stezeniem mocznika.
      ja proboje, bo krem hasceral kosztuje tylko 12 zeta, wiec mozna sobie pozwolic.
      aha a tak wogole to jest to krem na pekajace piety. hi hi
    • bibi.mal Re: co na rozstępy??? 14.04.05, 21:26
      Słuchajcie, ja miałam straszne rozstępy na piersiach (wyczuwalne pod palcami -
      nie tylko widoczne). Mam 24 lata, nia miałąm dzieci i załąmywał mnie stan
      mojego dekoltu... Ostatnio udałam sie do dermatolog estetycznej, która na moim
      dekolcie wykonała zabieg mikrodermabrazji jkąś maszyną, po czym powstrzykiwałą
      mi w tkankę skórna piersi jakieś witaminy i kazała przyjmować przez 3 miesiące
      inneov na gęstość skóry... Zapłaciłam 200zł. Efekty naprawdę są!! Z lewej
      piersi zniknęły całkowicie!! Na prawej jeszcze troszkę mam, ale dużo płytsze,
      mniejsze i prawie niewyczuwalne palcami... Wybieram sie jeszcze raz na taki
      zabieg ;)
      • Gość: kosmisi4 Re: co na rozstępy??? IP: *.chello.pl 15.04.05, 08:46
        moje utrapienie to wlasnie rozstepy na piersiach, bibi blagam o namiary na tego
        dermatorolaga estetycznego!!!!!
      • Gość: kosmisia4 Re: co na rozstępy??? IP: *.chello.pl 16.04.05, 12:50
        i jeszcze wazne pytanie czy jestes w Warszawy?, wiem ze sa w Warszawie rozne
        salony gdzie wykonuja zabiegi usuwania rozstepow, ale chcialabym wybrac sie juz
        do jakiegos wyprobowanego a skoro Tobie pomogl to jest juz iskierka nadziei i
        dla mnie:) prosze o odpowiedz jak pojawisz sie na forum pozdrawiam:)
        • bibi.mal Do kosmisi4 22.04.05, 15:49
          ja zrobiłam to w Gdańsku... Ale naprawdę jestem baaardzo zadowolona z wyników -
          minęły 3 tygodnie a mój dekolt jest poprostu super ;)
    • Gość: beth Re: co na rozstępy??? IP: *.gb.net.pl / *.gb.net.pl 15.04.05, 14:49
      Mozna uzywac preparatów dla kobiet w ciąży. Ale ja ich nie stosowałam wiec nie
      wiem jak dzialają. Np FISSAN, Gerber, Mustela (ta jest dośc droga ok 90zł).
      wszystko to dostępne w aptece. Nie wiem czy czasem nie stosuje sie ich
      zapobiegawczo by rozstępów nie mieć, ale spróbować można. pozdrawiam
      • Gość: asica Re: co na rozstępy??? IP: 217.153.84.* 18.04.05, 20:19
        a czy któras słyszała lub używała tego kremu z masy perłowej No-Scar?
        • Gość: Nimi Re: co na rozstępy??? IP: *.adsl.tele2.no 19.04.05, 07:31
          Jeśli to to samo co Perła Inków to do niczego.Jak mi sie zagoji po laserze to
          wam napisze jaki efekt.
          • ani25 Re: co na rozstępy??? 19.04.05, 14:11
            Dziewczyny, czytając wasze rozmowy dowiedziałam sie o maści Cepan.No i
            stwierdziłam ze to ostatnia deska ratunku dla mnie.Mam rozstepy na udach,
            pierwsze pojaiły sie jakieś 4 lata temu(mam 24 latka i jestem szczupłą
            osobą).Kupiłam i cud!!!!One sie rzeczywiście zmniejszają a te najmłodsze
            rostepy praktyczni znikają.Polecam mi pomaga
            • Gość: asica Re: co na rozstępy??? IP: 217.153.84.* 20.04.05, 12:55
              a słuchajcie czy ten cepan mozna tez stosować na piersi czy tam skóra jest za
              bardzo delikatna zeby używać tej maśći ?
              • Gość: kamyk Re: co na rozstępy??? IP: *.chello.pl 21.04.05, 20:30
                ja stosuje, ale prawde mowiac nie widze efektow:(
                • bibi.mal Re: co na rozstępy??? 24.04.05, 13:13
                  ...A ja wczoraj poszłam drugi raz na tę mikrodermabrazję i zastrzyki...
                  Chciałam powtórzyć ten zabieg, bo z prawej piersi nie wszystko mi zniknęło ;)
                  Ale naprawdę mam teraz piękny, wolny od rozstępów dekolt!!
                  • Gość: ki Re: co na rozstępy??? IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.05, 22:31
                    zazdroszcze , ja też tak chce
                    ki
                    • Gość: kawa Re: co na rozstępy??? IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.05, 05:16
                      gdzieś w którymś wątku dziewczyna pisała że miała robiony zabieg
                      mikrodermabrazji na rozstępy na piersiach , nie moge znależćtego wątku.
                      kawa
                      • Gość: kawa Re: co na rozstępy??? IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.05, 05:18
                        dopiero teraz spojrzałam że to bibi.mal wyżej pisze o tym , ech coś
                        roztargniona jestem
                        kawa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka