Gość: maxi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 10:12 Nie mam ulubionej tematyki ani gatunku (nie lubie biografi). Szukam czegoś co przyklei mnie fotela do późnej nocy i nie rozczaruje przy finiszu. Dawno nic dobrego nie czytałam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AgaKropka Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 10:22 Hmm...Może zakończenie cię rozczaruje, a może już czytałaś...ale mnie wciągnął ostatnio "Kod Leonarda". Taka trochę sensacja, poprzeplatana faktami fikcja, ale czyta sie dobrze...I wciąga. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 14.04.05, 10:28 "Abslowenci" albo "Doktorzy" Ericha Segala! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: 193.151.48.* 06.05.05, 15:31 Polecam "Polke" i "Europejkę" M. Gretkowskiej. Czyta się rewelacyjnie!!!! Także proponuję wszystkie książki Sowy!!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afio Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 16:20 Kod Leonarda albo Samotność w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ****** Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: 217.75.54.* 14.04.05, 20:19 Polecam ksiazke ''Kwiat pustyni''i jeszcze druga czesc -Waris Dir.Tylko oszczegam ja sie poplakalam heheh.Mnie bardzo wciagnela.Czytalam do poznej nocy.Tematyka hmm niewiem jak okreslic.Opowiadaj one o dziewczynie z Afryki jak zostala obrzezana mieszkala na pustyni i uciekla.Zostala slawna modelka.Aaaa nasunela mi sie jeszcze jedna ksiazka na mysl''Sprzedane''Niepamietam autora: (Ta z kolei opowiada o dziewczynkach ktore zostaly sprzedane przez wlasnego ojca jego znajomemu,i wdane za maz za jego synow,dopiero po ciezkich latach wracaja do swojej ukochanej anglii.Ta ksiazka to dopiero wciaga.goraco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.kalisz.mm.pl 15.05.05, 21:25 cien wiatru zafona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 20:45 właśnie jestem w trakcie czytania "KODU..." super, polecam. Muszę kupić pozostałe książki Dana Browna. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maritt Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: 195.150.233.* 17.04.05, 21:20 pozostalych ksiazek dana browna raczej nie polecam- te, ktore czytalam (czyli chyba jeszcze 3) sa oparte na podobnym schemacie co 'kod..' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anika Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.qzyni / *.qzyni-net.int.pl 17.04.05, 21:27 Ja osobiscie polecam ksiazki Joanny Chmielewskiej.Naprawde dobre, poprawiaja humor i są naprawde ciekawe. Polecam tez ksiazki Arturo-Pereza Reverte, bardzo interesujace, trzymaja w napieciu. Odpowiedz Link Zgłoś
ijuijuijuu Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 06.05.05, 16:16 o nie, zdecydowanie odradzam Kod Leonarda. Okrutnie przewidywalna:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olii Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.05, 13:09 "samotność w sieci" lub "czas na cappucino" książek jest masa sprecyzuj jaki gatunek lubisz najbarzdiej Odpowiedz Link Zgłoś
m-habibi Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 14.04.05, 13:15 "samotnosc w sieci" jest jedna z niewielu ksiazek o ktorych potem myslalam, myslalam i myslalam.... zdecydowanie kazdemu polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kingusi Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 16.04.05, 14:08 Tego samego autora co "Samotnosc w sieci", czyli Wisniewski-"Zespoly Napiec" cos pieknego, ale to sa opowiadania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.crowley.pl 16.04.05, 20:47 ja tez uwazam ze samotnosc w sieci jest super. Warto przeczytac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: "Patrz jak JANE UCIEKA " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 20:46 zaskakująca. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniś Re: "Patrz jak JANE UCIEKA " IP: 217.153.113.* 27.04.05, 16:47 Jest fajna, ale zdecydowanie lepsza jest "szepty i kłamstwa" Odpowiedz Link Zgłoś
lagrima Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 14.04.05, 14:45 "Sto lat samotności" Marquez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajka Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: 195.47.201.* 14.04.05, 14:49 zdecydowanie tak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajka Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: 195.47.201.* 14.04.05, 15:59 albo może coś małego na zachetę: Śniadanie u Tiffany'ego - i do śmiechu i do płaczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.lodz.mm.pl 19.04.05, 09:22 O tak poleca "sto lat samotności" to jedna z najbardziej magicznych książek! polecam rownieźmiloścw czasie zarazy tego samego autora!papa Odpowiedz Link Zgłoś
dalija26 Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 14.04.05, 16:05 poczytaj Jonathana Carolla, np. "Dziecko na niebie", "Kości księżyca", myślę ,żę cie pozytywnie zaskoczą :) a może Harry Potter. przeczytalam wszystkie (dodam ,że nie jestem małolatą i lubię bzdety: mam 27 lat, jestem inżynierem , uwielbiam fantasy i inne magiczne książki, dlatego Carolla i Pottera wchłonęłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
woszka Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 14.04.05, 16:17 jonathan carrol jest swietny, ale nie dla kazdego. ja za to polecam 'imie rozy' umberto eco, w sumie to chyba klasyka, ale uwielbiam do niej wracać. a z krotszych form - bardzo lubie opowaiadania j. cortazara, jak i felietony u. eco. 'samotnosc w sieci' mnie nieco dobila - szczegolnie koncowka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 16:27 Dzięki dziewczyny. Mentalnie blizej mi do Harrego Pottera, bo felietony Umberto Eco niestety to nie to. Kiedyś pożerałam Tolkiena i Sapkowskiego, ale IV tom, był nie do przejścia i do tej literatury juz chyba nie wrócę. Ostatnio czytałam Wezwanie JOHN GRISHAMA, które oceniam na 4. Tęsknie za czasami, gdy nie mogłam spać z ciekawości o zakończenie książki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szafa-grająca Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 14:22 Paulo Coehlo"Weronika postanawia umrzeć" Piękna książka,która uczy życia.Nie potrafię opisać tego słowami.To trzeba przeczytać... Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 14.04.05, 16:29 woszka nie wychylaj sie z Eco,skoro polecaja Wisniewskiego,czy Carolla.podrzuc lepiej Cohelo;)))pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
woszka Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 14.04.05, 16:35 black_magic_women napisała: > woszka nie wychylaj sie z Eco,skoro polecaja Wisniewskiego,czy Carolla.podrzuc > lepiej Cohelo;)))pozdrawiam a dlaczego? szczerze powiem, ze nie znosze coelho, chociaz probowalam czytac wiele jego ksiazek. po prostu mi nie pasuja. a co wy macie do eco? inteligentny facet, az sie milo czyta jego spostrzezenia. a wszystkim polecam opowiadania julio cortazara - sa takie niezwykle, daja do myslenia, proste, ale tylko pozornie:) Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women woszka c.d 14.04.05, 21:03 Kochana!ja rozumiem Twoja troske o ambitne czytelnictwo,i jestem Ci za to ogromnie wdzieczna,mam jednak wrazenie,ze to bicie glowa w mur...chociaz,moze nie?moze jednak ktos zajrzy do Eco-np jego "Zapiskow",Cortazara,albo nawet Pereza-Revertego-autora popularnego,acz na najwyzszym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woszka Re: woszka c.d IP: *.wisla.chomont.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 21:15 thx, w sumie to ja lubie takie ksiazki, bez kreowania sie na jakas yntelygentke, ale po prostu nie czytam ksiazek tzw 'czytadel' czy jak to tam sie zwie;) ale tez zwaz na to, ze polecilam cortazara, a nie jakies naukowe eseje (ktore rowniez lubie...). ;) pozdr. (a pereza-revertego nie czytalam - zajrze do biblioteczki, moze cos sie znajdzie - i za to wlasnie lubie forum:) Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: woszka c.d 14.04.05, 22:06 oczywiscie gdybys strzelola tu na forum esejami np z antropologii to byloby kreowanie sie na intelektualistke,a tak moglysmy wymienic pare grzecznosci nie bedac zauwazonymi;)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: woszka c.d 14.04.05, 23:42 black_magic_women napisała: > oczywiscie gdybys strzelola tu na forum esejami np z antropologii to byloby > kreowanie sie na intelektualistke proszę - serdecznie polecam "dzieło i życie" geertza. tudzież "dziennik indyjski" eliadego. ;p yntelektualna lampucera kłania się w pas, k. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: woszka c.d 15.04.05, 08:47 wybaczamy;))fajnie poznac sie od takiej strony.pozdawiam tym bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZyt Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.devs.futuro.pl 06.05.05, 14:14 Ja nie cierpię Coehlo (czy jak tam to się opiszę). Czytałam "Alchemika" ale nie widzę w nim nic wartośćiowego. Mam wrażenie, ze autor chcieł na siłę wprowadzić tam coś wartościowego, więc jest porzucenie wszysttkiego i poszukiwanie "skarbu" ale dla mnie to jest zrobione nienaturalnie, trochę jak biblijne przypowieści (nic nie mam do Biblii, może i jest mądra itd, ale do ciekawych lektur na pewno nie należy). Odradzam więc Coehlo. Co do felietonó Eco są dobre, ale w małych dawkach. Ja czytałam wszystkie pod rząd i straciły smaczek w połowie książki. Świetne, ale pod warunkiem, ze racjonalnie dawkowne. OSobiście, od siebie fajny jest lekki, trochę dziecinny Pratchett (wypowiadam się o serii Świat Dysku bo innych nie znam). Odprężająca, miłą lektura. Lubię Sagę Sapkowskiego, ale także seria z NArrenturmem (świetnie przedstawiona epoka, komicznie i realistycznie, mimo że fantastyka). No trochę się rozpisałam. Pa pa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Świat Dysku Pratchetta IP: *.elsat.net.pl 15.05.05, 14:18 bardzo zabawna, lekka, ciekawa i wciągająca seria fantasy; powinna sie spodobac nawet tym czytelnikom, którzy nie lubią fantastyki; gorąco polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_80 Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 14.04.05, 16:26 Teraz w koskach można kupić za 9,90 książki z serii literatura w spódnicy. Całkiem fajne książeczki, jeśli chce się poczytać coś łatwego, lekkiego i przyjemnego. Niektóre z nich potrafią nieźle wciągnąć i rozśmieszyć. Więc polecam. Tu masz link do tej serii: www.axelspringer.pl/ksiazki/literaturawspodnicy/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga31 Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.azory.net.pl 14.04.05, 16:34 Polecam ksiazke ktora przeczytalam do tej pory dwa razy jednym tchem.Nie jadlam nie spalam pochlonela mnie calkowicie .A mianowicie "Jezdziec Miedziany" Paulliny Simons.I dalsza czesc tej samej autorki"Tatiana i Aleksander".Obie ksiazki grubasne gwarantuje ci nie przespane noce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CORI Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 27.04.05, 15:36 Aga zgadzam się całkowicie .Czytałam tą ksiazkę dwa lata temu. Teraz ponownie wrociłam do niej. Dzisiaj dowiedziałam się o istnieniu dalszej częsci. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 16:35 Dziewczyny a ta samotnosć w sieci to Wisniewskiego? Ale polecacie "Samotnosć w sieci Tryptyk" czy "Samotnosć w sieci"?? Czym to sie różni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mahda Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.rene.com.pl 14.04.05, 17:06 tryptyk zawiera maile od czytelnikow i chyba jakes dopowiedzenie... chyba, ale ksiazka jest rewelacyjna! polecam tez 'los powtorzony' rowniez wisniewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 20:48 kupuję tę kolekcję. jest lekka i przyjemna. ostatnio (2 książki wstecz) była samotność w sieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 20:50 bardzo lubię thirelly medyczne. jest wielu autorów tej tematyki. na myśl przychodzi mi robin cook Odpowiedz Link Zgłoś
modlisshka Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 14.04.05, 17:07 Kod Leonarda da Vinci, (Dan Brown), gorąco polecam. Książka która wzbudziła duże kontrowersje związane z kościołem. Oczywiście, to co jest tam napisane to czysta fikcja, lecz wiele osób zastanawia się nad jej realnością. Wzbudzi w was podejrzenie co do istnienia ludzkiego ,oraz po części zachwieje Waszą wiarę. Nie lubię czytac książek, ale ta ,na prawdę poruszyła mnie i moją wyobraźnię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasna_79 Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 21:58 Hej, opis pasuje raczej do "Anioły i demony" też Dana Browna. I na czasie, bo o konklawe - między innymi :(((((((((((((( Pamiętam, czytałam ją około 14 godzin bez ruchu i jedzenia. Niesamowita. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: 80.51.249.* 14.04.05, 17:25 Mnie przykula do fotela , lozka, koca i innych miejsc lezaco - siedzacych pozycja: "Życie i Nauka Mistrzów Dalekiego Wschodu", autor: Baird T. Spalding... Pozdr. Sandra GG 19735 sandra@namyslow.com www.harmonny.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOCHA Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 18:00 "Poemat Boga człowieka" - dla mnie bomba pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talka Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.za.digi.pl / *.jota.digi.pl 14.04.05, 18:40 -My dzieci z Dworca Zoo -Kolekcjoner -Czasami wołam w niebo -Dziennik Bridget Jones Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poli Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 18:59 "Niebieski Autobus" Ksomowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.icpnet.pl 14.04.05, 20:31 wspomniana juz tu "kwiat pustyni" Poza tym wskocz do księgarni "taniej kiązki" napewno gdzies u Ciebie taka jest... Mozna znaleźć w nich niesamowite perełki...wystarczy dobrze sie rozejrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
dalija26 Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 15.04.05, 10:06 po "Kolekcjonerze" bałam się wychodzić z domu sama :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.chello.pl 14.04.05, 21:08 tak wiem, nie lubisz biografii ale z PEŁNYM PRZEKONANIEM POLECAM autobiografę Joanny Chmielewskiej - czyta się z zapartym tchem płacząc ze śmiechu (jak przypomnę sobie komentarz do meczu ping-ponga do tej pory pojawai mi się szeroki uśmiech na twarzy, jak ktoś czytał to wie o co chodzi:))). i okazuje się, że to jak żyjemy zupełnie nie zależy od tego gdzie i kiedy żyjemy. niekonwencjonalna osoba, niekonwencjonalna biografia. POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
sopelku_dokad_idziesz Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 14.04.05, 21:11 Mistrz i Malgorzata, Lolita, Rzeznia nr 5, Nieznosna lekkosc bytu, Ja mine ty miniesz, Dziewczynka w czerwoym plaszczyku... Odpowiedz Link Zgłoś
sopelku_dokad_idziesz Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 14.04.05, 21:12 Szklany Klosz.. Odpowiedz Link Zgłoś
sopelku_dokad_idziesz Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 14.04.05, 21:15 Malowany ptak, Kroki, Ksiega smiechu i zapomnienia..Na razie wystarczy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
sopelku_dokad_idziesz Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 14.04.05, 21:17 Najpierw wypozycz Dziewczynke w czerwonym plaszczyku, bo pomimo ciezkiej tematyki, ksiazke mozna pochlonac w jedna noc. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bibi.mal Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 14.04.05, 21:19 Kiedyś przeczytałam super książkę, niestety nie znam autora: Niewolnica Miłości, nie był to żaden Harlequin czy coś takiego, płakałam i smiałam sie do nie, podobnie mój men i jeszcze kilka innych osób - polecam. Lubię też ksiązki Ludluma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.04.05, 22:12 smazone zielone pomidory !!!! CUDO :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 23:35 Na szybko pozyczyłam od kolegi Kod Leonarada...potem, będę szukać kolejno Waszych propozycji. Acha, malowany ptak hmmm- nie podobał mi się, i Mistrz i Małgorzata- tez odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina do maxi IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 16.04.05, 20:08 I jak ten Kod Leonarda Ci sie podoba. Chce kupic ale nie wiem czy warto dlatego pytam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadinka Re: do maxi IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 19.04.05, 20:31 mi sie nie podobal. kiepski kryminal. szkoda kasy. lepiej idz na pizze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: do maxi IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 19.04.05, 20:48 Akurat na pizze nie lubie wydawac kasy:) Ale rozumiem co masz na mysli:) anyway dzieki za odp Odpowiedz Link Zgłoś
malinka_a Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 15.04.05, 00:34 Gorąco polecam "Serce w ogniu" - Nicholasa Evansa. Przeczytałam szybko, bo nie mogłam się oderwać,a bohaterowie jeszcze długo potem za mną "chodzili". Mimo, że minęło trochę czasu ciągle ją pamiętam. Jeśli się zdecydujesz to nie zaglądaj do niej wieczorem, jeśli musisz rano wstać, strasznie wciąga. Odpowiedz Link Zgłoś
plasynka Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 15.04.05, 21:53 Zawsze polecam książki Dana Browna, a "KOD LEONARDO DA VINCI" w szczególności! Zachwyci każdego, kto nie jest katolikiem zamkniętym na wariacje, poruszające kontrowersyjne tematy wiary ;) Harry Potter dla wszystkich, którzy nie są przesadnie dorośli i poważni... Historię Waris Dire-bardzo piękna, rewelacyjna opowieść o modelce pochodzącej z plemienia muzułmańskich koczowników Afryki (ale lepsza jest część 1) "Oskar i Pani Róża"-o śmierci, ale w weselszy sposób Wszystkie powyższe czytałam z bolesną przerwą na sen... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pekinska Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.crowley.pl 16.04.05, 13:06 "Modlitwa za Owena" i "Świat według Garpa" obie książki autorstwa Johna Irwinga.Mądre, wciągające superpowieści z barwnymi bohaterami. Mnie było trudno oderwać się od lektury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiosna Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.net195-132-50.noos.fr 16.04.05, 19:47 Uwielbiam czytac:) i ulubionych ksiazek mam mnostwo: Dziecko Rosemary-Ira Levin Sniadanie u Tiffany'ego-Truman Capote Mag,Kolekcjoner i Kochanica Francuza-John Fowles Swiat wg Garpa-John Irving Mistrz i Malgorzota(ale tobie sie nie spodobalo) oraz wiekszosc Jonathana Carrolla "Jezycjada" Malgorzaty Musierowicz oraz Harry Pottery;))) i wiele wiele innych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: 213.241.45.* 20.04.05, 07:53 dużo lepsze tego autora" Regulamin tłoczni win " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 20:02 polecma sprzedane betti mohamed czytalam ja 5 razy i za kazdym razem przezywalam jest to ksiazka na faktach dzieje sie akcja w 1982 r kiedy w angli dwie dziewczynki zana i nadia jada na wakacje do swoich dziadkow do jemenu i tam niestety musza pozostac gdyz ich ojciec jemenczyk bez wiedzy matki angielki je sprzedal ostatnio byl program na deskawery o nich jednej udalo sie uciec druga niestety tam zostala ma gromadke dzieci i calkiem wyniiszczona psychicznie i fizycznie bala sie nawet odezwac mowil za nia maz i rodzina polecam i biala niewolnica autora nie znam pani z warszay wychodzi za maz za murzyna wyjezdzaja do jego kraju i przezywa gechenne ucieka do polski i przeczytaj jezeli lubisz taka ksiazke polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 20:43 dawno temu czytałam "zylko razem z córką", bardzo podobna tematyka. świetna. ekranizacja kiepściutka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 20:09 Ostatnia przeczytana ksiazka: "Z głowy" J. Głowackiego. Dawno sie tak nie usmialam, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_justysia Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 16.04.05, 20:47 "Paranoja" Josepha Findera(rewlka,trzyma w napięciu do samego końca,połączenie thrillera,psychologii,kryminału,po prostu super książka!!) "Polka w Londynie" Justyny Tomańskiej(pamiętnik napisany lekko,z humorem i miłym zakończeniem :)) "Nie powiesz nikomu?) Sophie Kinselli(komedia,będziesz się śmiać przez cały czas!!) Odpowiedz Link Zgłoś
calluna_1 Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 16.04.05, 20:52 "Fundacja" Isaaca Asimova (cały cykl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selidor Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: 213.199.214.* 16.04.05, 22:34 spotkajmy sie pod drzewem ombu Odpowiedz Link Zgłoś
askoska Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 16.04.05, 23:22 1. Anioły i demony - Brown 2. Kod Leonardo da Vinci - Brown 3. Czasami wołam w niebo - Metzke - poruszajaca ksiązka 4. oskar i pani róza 5. Dziewczynka w czerwonym plaszczyku - Roma Ligocka - holokaust widziany oczami małego dziecka - polecam!!!!! 6. wszysko co napisał grisham, marqez i Cahelo Odpowiedz Link Zgłoś
patikom Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 16.04.05, 23:48 Właśnie skończyłam "los powtórzony" Wiśniewskiego a także jego poprzednie ksiązki juz tu wskazane. Z sensacji "Wyspa skazańców" Dennis Lehane (ten od "Rzeki Tajemnic"), oczywiście Grishama, Brown rozkrecił się gdzieś po 1/3 ksiązki. Byłam rozczarowana. Coelho koniecznie "Nad brzegiem rzeki Piedry usiadłam i płakałam", "Weronika postanawia umrzeć". Marqueza także "Opowiadania" i "O miłosci i innych demonach. Miłej lektury Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coconut Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: 217.153.87.* 17.04.05, 09:19 wszelkie pozycje grishama, cusslera, ludluma, a w szczególności "Raport Pelikana" Grishama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 10:53 Holocaust, obozy koncentracyjne, wojna- odpada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalloway Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.chello.pl 17.04.05, 11:33 Jak możesz czytać cos pozbawionego wiekszych ambicji, to polecam dowolną pozycje z repertuaru Ericha Segala - ja uwielbiam, bo czyta się łatwo i dobrze i wciąga tak, że nie można się oderwać - natomiast ewidentnie jest to literatura dla kucharek... Ostatnio czytałam "nagrody", ale najbardziej podobają mi się "Doktorzy". A co do Dana Browna to fascynuje mnie, co sie ludziom może podobać w tej książce, która dla mnie jest ciężka i ma kompletnie zaburzony wywód logiczny (nie chodzi mi tu o wyrotowośc tez ani nic podobnego, tylko po prostu brak logicznego ciągu między nimi). Jak widać z książką jak z kremem i nie ma uniwersalnych pewniaków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noana Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.torun.mm.pl 17.04.05, 20:42 Segal napisał tez "akty wiary"-suuuuuuuuuuuuuuper "love story" itp serdecznie polecam Odpowiedz Link Zgłoś