Dodaj do ulubionych

Polećcie jakąś dobrą książkę.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 10:12
Nie mam ulubionej tematyki ani gatunku (nie lubie biografi). Szukam czegoś co
przyklei mnie fotela do późnej nocy i nie rozczaruje przy finiszu. Dawno nic
dobrego nie czytałam.
Obserwuj wątek
    • Gość: AgaKropka Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 10:22
      Hmm...Może zakończenie cię rozczaruje, a może już czytałaś...ale mnie wciągnął
      ostatnio "Kod Leonarda". Taka trochę sensacja, poprzeplatana faktami fikcja,
      ale czyta sie dobrze...I wciąga. Pozdrawiam :-)
      • klamczucha3 Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 14.04.05, 10:28
        "Abslowenci" albo "Doktorzy" Ericha Segala!
        • Gość: asia Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: 193.151.48.* 06.05.05, 15:31
          Polecam "Polke" i "Europejkę" M. Gretkowskiej. Czyta się rewelacyjnie!!!!
          Także proponuję wszystkie książki Sowy!!Pozdrawiam
        • Gość: afio Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 16:20
          Kod Leonarda albo Samotność w sieci.
      • Gość: ****** Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: 217.75.54.* 14.04.05, 20:19
        Polecam ksiazke ''Kwiat pustyni''i jeszcze druga czesc -Waris Dir.Tylko
        oszczegam ja sie poplakalam heheh.Mnie bardzo wciagnela.Czytalam do poznej
        nocy.Tematyka hmm niewiem jak okreslic.Opowiadaj one o dziewczynie z Afryki jak
        zostala obrzezana mieszkala na pustyni i uciekla.Zostala slawna modelka.Aaaa
        nasunela mi sie jeszcze jedna ksiazka na mysl''Sprzedane''Niepamietam autora:
        (Ta z kolei opowiada o dziewczynkach ktore zostaly sprzedane przez wlasnego
        ojca jego znajomemu,i wdane za maz za jego synow,dopiero po ciezkich latach
        wracaja do swojej ukochanej anglii.Ta ksiazka to dopiero wciaga.goraco polecam.
        • kingusi John Grisham-"Wezwanie"- bedziesz w szoku! 16.04.05, 14:06

• Gość: ania Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.kalisz.mm.pl 15.05.05, 21:25
          cien wiatru zafona
      • Gość: jasiek Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 20:45
        właśnie jestem w trakcie czytania "KODU..." super, polecam. Muszę kupić
        pozostałe książki Dana Browna. polecam
        • Gość: maritt Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: 195.150.233.* 17.04.05, 21:20
          pozostalych ksiazek dana browna raczej nie polecam- te, ktore czytalam (czyli
          chyba jeszcze 3) sa oparte na podobnym schemacie co 'kod..'
      • Gość: anika Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.qzyni / *.qzyni-net.int.pl 17.04.05, 21:27
        Ja osobiscie polecam ksiazki Joanny Chmielewskiej.Naprawde dobre, poprawiaja
        humor i są naprawde ciekawe. Polecam tez ksiazki Arturo-Pereza Reverte, bardzo
        interesujace, trzymaja w napieciu.
      • ijuijuijuu Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 06.05.05, 16:16
        o nie, zdecydowanie odradzam Kod Leonarda. Okrutnie przewidywalna:P
    • Gość: olii Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.05, 13:09
      "samotność w sieci" lub "czas na cappucino" książek jest masa sprecyzuj jaki
      gatunek lubisz najbarzdiej
      • m-habibi Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 14.04.05, 13:15
        "samotnosc w sieci" jest jedna z niewielu ksiazek o ktorych potem myslalam,
        myslalam i myslalam.... zdecydowanie kazdemu polecam
        • kingusi Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 16.04.05, 14:08
          Tego samego autora co "Samotnosc w sieci", czyli Wisniewski-"Zespoly Napiec"
          cos pieknego, ale to sa opowiadania
        • Gość: ania Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.crowley.pl 16.04.05, 20:47
          ja tez uwazam ze samotnosc w sieci jest super. Warto przeczytac. pozdrawiam
    • Gość: Asia "Patrz jak JANE UCIEKA " IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 13:15
      • Gość: jasiek Re: "Patrz jak JANE UCIEKA " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 20:46
        zaskakująca. polecam
        • Gość: moniś Re: "Patrz jak JANE UCIEKA " IP: 217.153.113.* 27.04.05, 16:47
          Jest fajna, ale zdecydowanie lepsza jest "szepty i kłamstwa"
    • lagrima Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 14.04.05, 14:45
      "Sto lat samotności" Marquez
      • Gość: bajka Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: 195.47.201.* 14.04.05, 14:49
        zdecydowanie tak!
        • Gość: bajka Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: 195.47.201.* 14.04.05, 15:59
          albo może coś małego na zachetę: Śniadanie u Tiffany'ego - i do śmiechu i do
          płaczu
        • Gość: karolina Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.lodz.mm.pl 19.04.05, 09:22
          O tak poleca "sto lat samotności" to jedna z najbardziej magicznych książek!
          polecam rownieźmiloścw czasie zarazy tego samego autora!papa
    • marghot Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 14.04.05, 14:56
      "Mag" Fowlesa
    • dalija26 Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 14.04.05, 16:05
      poczytaj Jonathana Carolla, np. "Dziecko na niebie", "Kości księżyca", myślę ,żę
      cie pozytywnie zaskoczą :) a może Harry Potter. przeczytalam wszystkie (dodam
      ,że nie jestem małolatą i lubię bzdety: mam 27 lat, jestem inżynierem ,
      uwielbiam fantasy i inne magiczne książki, dlatego Carolla i Pottera wchłonęłam :)
      • woszka Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 14.04.05, 16:17
        jonathan carrol jest swietny, ale nie dla kazdego.
        ja za to polecam 'imie rozy' umberto eco, w sumie to chyba klasyka, ale
        uwielbiam do niej wracać.
        a z krotszych form - bardzo lubie opowaiadania j. cortazara, jak i felietony u. eco.
        'samotnosc w sieci' mnie nieco dobila - szczegolnie koncowka...
        • Gość: maxi Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 16:27
          Dzięki dziewczyny. Mentalnie blizej mi do Harrego Pottera, bo felietony Umberto
          Eco niestety to nie to. Kiedyś pożerałam Tolkiena i Sapkowskiego, ale IV tom,
          był nie do przejścia i do tej literatury juz chyba nie wrócę. Ostatnio czytałam
          Wezwanie JOHN GRISHAMA, które oceniam na 4. Tęsknie za czasami, gdy nie mogłam
          spać z ciekawości o zakończenie książki.
          • Gość: szafa-grająca Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 14:22
            Paulo Coehlo"Weronika postanawia umrzeć"
            Piękna książka,która uczy życia.Nie potrafię opisać tego słowami.To trzeba
            przeczytać...
        • black_magic_women Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 14.04.05, 16:29
          woszka nie wychylaj sie z Eco,skoro polecaja Wisniewskiego,czy Carolla.podrzuc
          lepiej Cohelo;)))pozdrawiam
          • woszka Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 14.04.05, 16:35
            black_magic_women napisała:

> woszka nie wychylaj sie z Eco,skoro polecaja Wisniewskiego,czy Carolla.podrzuc
            > lepiej Cohelo;)))pozdrawiam

a dlaczego? szczerze powiem, ze nie znosze coelho, chociaz probowalam czytac
            wiele jego ksiazek. po prostu mi nie pasuja. a co wy macie do eco? inteligentny
            facet, az sie milo czyta jego spostrzezenia.
            a wszystkim polecam opowiadania julio cortazara - sa takie niezwykle, daja do
            myslenia, proste, ale tylko pozornie:)
            • black_magic_women woszka c.d 14.04.05, 21:03
              Kochana!ja rozumiem Twoja troske o ambitne czytelnictwo,i jestem Ci za to
              ogromnie wdzieczna,mam jednak wrazenie,ze to bicie glowa w mur...chociaz,moze
              nie?moze jednak ktos zajrzy do Eco-np jego "Zapiskow",Cortazara,albo nawet
              Pereza-Revertego-autora popularnego,acz na najwyzszym poziomie.
              • Gość: woszka Re: woszka c.d IP: *.wisla.chomont.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 21:15
                thx, w sumie to ja lubie takie ksiazki, bez kreowania sie na jakas yntelygentke,
                ale po prostu nie czytam ksiazek tzw 'czytadel' czy jak to tam sie zwie;)
                ale tez zwaz na to, ze polecilam cortazara, a nie jakies naukowe eseje (ktore
                rowniez lubie...). ;)
                pozdr.
                (a pereza-revertego nie czytalam - zajrze do biblioteczki, moze cos sie znajdzie
                - i za to wlasnie lubie forum:)
                • black_magic_women Re: woszka c.d 14.04.05, 22:06
                  oczywiscie gdybys strzelola tu na forum esejami np z antropologii to byloby
                  kreowanie sie na intelektualistke,a tak moglysmy wymienic pare grzecznosci nie
                  bedac zauwazonymi;)pozdrawiam
                  • kragmel Re: woszka c.d 14.04.05, 23:42
                    black_magic_women napisała:

> oczywiscie gdybys strzelola tu na forum esejami np z antropologii to byloby
                    > kreowanie sie na intelektualistke

proszę - serdecznie polecam "dzieło i życie" geertza. tudzież "dziennik
                    indyjski" eliadego. ;p
                    yntelektualna lampucera kłania się w pas,
                    k.
                    • black_magic_women Re: woszka c.d 15.04.05, 08:47
                      wybaczamy;))fajnie poznac sie od takiej strony.pozdawiam tym bardziej
            • Gość: CZyt Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.devs.futuro.pl 06.05.05, 14:14
              Ja nie cierpię Coehlo (czy jak tam to się opiszę). Czytałam "Alchemika" ale nie
              widzę w nim nic wartośćiowego. Mam wrażenie, ze autor chcieł na siłę wprowadzić
              tam coś wartościowego, więc jest porzucenie wszysttkiego i
              poszukiwanie "skarbu" ale dla mnie to jest zrobione nienaturalnie, trochę jak
              biblijne przypowieści (nic nie mam do Biblii, może i jest mądra itd, ale do
              ciekawych lektur na pewno nie należy). Odradzam więc Coehlo.
              Co do felietonó Eco są dobre, ale w małych dawkach. Ja czytałam wszystkie pod
              rząd i straciły smaczek w połowie książki. Świetne, ale pod warunkiem, ze
              racjonalnie dawkowne. OSobiście, od siebie fajny jest lekki, trochę dziecinny
              Pratchett (wypowiadam się o serii Świat Dysku bo innych nie znam). Odprężająca,
              miłą lektura. Lubię Sagę Sapkowskiego, ale także seria z NArrenturmem (świetnie
              przedstawiona epoka, komicznie i realistycznie, mimo że fantastyka). No trochę
              się rozpisałam. Pa pa...
              • Gość: mila Świat Dysku Pratchetta IP: *.elsat.net.pl 15.05.05, 14:18
                bardzo zabawna, lekka, ciekawa i wciągająca seria fantasy; powinna sie spodobac
                nawet tym czytelnikom, którzy nie lubią fantastyki; gorąco polecam:)
    • ruda_80 Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 14.04.05, 16:26
      Teraz w koskach można kupić za 9,90 książki z serii literatura w spódnicy.
      Całkiem fajne książeczki, jeśli chce się poczytać coś łatwego, lekkiego i
      przyjemnego. Niektóre z nich potrafią nieźle wciągnąć i rozśmieszyć. Więc
      polecam. Tu masz link do tej serii:
      www.axelspringer.pl/ksiazki/literaturawspodnicy/
      • Gość: aga31 Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.azory.net.pl 14.04.05, 16:34
        Polecam ksiazke ktora przeczytalam do tej pory dwa razy jednym tchem.Nie jadlam
        nie spalam pochlonela mnie calkowicie .A mianowicie "Jezdziec Miedziany"
        Paulliny Simons.I dalsza czesc tej samej autorki"Tatiana i Aleksander".Obie
        ksiazki grubasne gwarantuje ci nie przespane noce :)
        • Gość: CORI Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 27.04.05, 15:36
          Aga zgadzam się całkowicie .Czytałam tą ksiazkę dwa lata temu. Teraz ponownie
          wrociłam do niej. Dzisiaj dowiedziałam się o istnieniu dalszej częsci. Dziękuję.
      • Gość: Mała Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 16:35
        Dziewczyny a ta samotnosć w sieci to Wisniewskiego? Ale polecacie "Samotnosć w
        sieci Tryptyk" czy "Samotnosć w sieci"?? Czym to sie różni?
        • Gość: mahda Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.rene.com.pl 14.04.05, 17:06
          tryptyk zawiera maile od czytelnikow i chyba jakes dopowiedzenie... chyba, ale
          ksiazka jest rewelacyjna! polecam tez 'los powtorzony' rowniez wisniewskiego
      • Gość: jasiek Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 20:48
        kupuję tę kolekcję. jest lekka i przyjemna. ostatnio (2 książki wstecz) była
        samotność w sieci
      • Gość: jasiek Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 20:50
        bardzo lubię thirelly medyczne. jest wielu autorów tej tematyki. na myśl
        przychodzi mi robin cook
    • modlisshka Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 14.04.05, 17:07
      Kod Leonarda da Vinci, (Dan Brown), gorąco polecam. Książka która wzbudziła
      duże kontrowersje związane z kościołem. Oczywiście, to co jest tam napisane to
      czysta fikcja, lecz wiele osób zastanawia się nad jej realnością. Wzbudzi w was
      podejrzenie co do istnienia ludzkiego ,oraz po części zachwieje Waszą wiarę.
      Nie lubię czytac książek, ale ta ,na prawdę poruszyła mnie i moją wyobraźnię.
      • Gość: jasna_79 Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 21:58
        Hej,
        opis pasuje raczej do "Anioły i demony" też Dana Browna. I na czasie, bo o
        konklawe - między innymi :((((((((((((((

Pamiętam, czytałam ją około 14 godzin bez ruchu i jedzenia. Niesamowita.
    • Gość: Sandra Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: 80.51.249.* 14.04.05, 17:25
      Mnie przykula do fotela , lozka, koca i innych miejsc lezaco - siedzacych
      pozycja:
      "Życie i Nauka Mistrzów Dalekiego Wschodu", autor: Baird T. Spalding...

Pozdr.
      Sandra

GG 19735
      sandra@namyslow.com
      www.harmonny.pl
    • Gość: ZOCHA Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 18:00
      "Poemat Boga człowieka" - dla mnie bomba
      pozdr.
    • Gość: talka Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.za.digi.pl / *.jota.digi.pl 14.04.05, 18:40
      -My dzieci z Dworca Zoo
      -Kolekcjoner
      -Czasami wołam w niebo
      -Dziennik Bridget Jones
      • Gość: poli Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 18:59
        "Niebieski Autobus" Ksomowskiej
        • Gość: Ola Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.icpnet.pl 14.04.05, 20:31
          wspomniana juz tu "kwiat pustyni"
          Poza tym wskocz do księgarni "taniej kiązki" napewno gdzies u Ciebie taka
          jest...
          Mozna znaleźć w nich niesamowite perełki...wystarczy dobrze sie rozejrzec.
      • dalija26 Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 15.04.05, 10:06
        po "Kolekcjonerze" bałam się wychodzić z domu sama :)
    • Gość: an Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.chello.pl 14.04.05, 21:08
      tak wiem, nie lubisz biografii ale z PEŁNYM PRZEKONANIEM POLECAM autobiografę
      Joanny Chmielewskiej - czyta się z zapartym tchem płacząc ze śmiechu (jak
      przypomnę sobie komentarz do meczu ping-ponga do tej pory pojawai mi się
      szeroki uśmiech na twarzy, jak ktoś czytał to wie o co chodzi:))). i okazuje
      się, że to jak żyjemy zupełnie nie zależy od tego gdzie i kiedy żyjemy.
      niekonwencjonalna osoba, niekonwencjonalna biografia. POLECAM
      • sopelku_dokad_idziesz Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 14.04.05, 21:11
        Mistrz i Malgorzata, Lolita, Rzeznia nr 5, Nieznosna lekkosc bytu, Ja mine ty
        miniesz, Dziewczynka w czerwoym plaszczyku...
        • sopelku_dokad_idziesz Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 14.04.05, 21:12
          Szklany Klosz..
          • sopelku_dokad_idziesz Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 14.04.05, 21:15
            Malowany ptak, Kroki, Ksiega smiechu i zapomnienia..Na razie wystarczy:))
            • sopelku_dokad_idziesz Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 14.04.05, 21:17
              Najpierw wypozycz Dziewczynke w czerwonym plaszczyku, bo pomimo ciezkiej
              tematyki, ksiazke mozna pochlonac w jedna noc. Pozdrawiam.
    • bibi.mal Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 14.04.05, 21:19
      Kiedyś przeczytałam super książkę, niestety nie znam autora: Niewolnica
      Miłości, nie był to żaden Harlequin czy coś takiego, płakałam i smiałam sie do
      nie, podobnie mój men i jeszcze kilka innych osób - polecam.
      Lubię też ksiązki Ludluma.
    • Gość: ja czyli nie ty Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.04.05, 22:12
      smazone zielone pomidory !!!!
      CUDO :)
      • Gość: maxi Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 23:35
        Na szybko pozyczyłam od kolegi Kod Leonarada...potem, będę szukać kolejno
        Waszych propozycji. Acha, malowany ptak hmmm- nie podobał mi się, i Mistrz i
        Małgorzata- tez odpada.
        • Gość: Karolina do maxi IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 16.04.05, 20:08
          I jak ten Kod Leonarda Ci sie podoba. Chce kupic ale nie wiem czy warto dlatego
          pytam
          • Gość: nadinka Re: do maxi IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 19.04.05, 20:31
            mi sie nie podobal. kiepski kryminal. szkoda kasy. lepiej idz na pizze :)
            • Gość: Karolina Re: do maxi IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 19.04.05, 20:48
              Akurat na pizze nie lubie wydawac kasy:) Ale rozumiem co masz na mysli:)
              anyway dzieki za odp
    • malinka_a Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 15.04.05, 00:34
      Gorąco polecam "Serce w ogniu" - Nicholasa Evansa. Przeczytałam szybko, bo nie
      mogłam się oderwać,a bohaterowie jeszcze długo potem za mną "chodzili". Mimo,
      że minęło trochę czasu ciągle ją pamiętam. Jeśli się zdecydujesz to nie
      zaglądaj do niej wieczorem, jeśli musisz rano wstać, strasznie wciąga.
    • plasynka Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 15.04.05, 21:53
      Zawsze polecam książki Dana Browna, a "KOD LEONARDO DA VINCI" w szczególności!
      Zachwyci każdego, kto nie jest katolikiem zamkniętym na wariacje, poruszające
      kontrowersyjne tematy wiary ;)

Harry Potter dla wszystkich, którzy nie są przesadnie dorośli i poważni...

Historię Waris Dire-bardzo piękna, rewelacyjna opowieść o modelce pochodzącej z
      plemienia muzułmańskich koczowników Afryki (ale lepsza jest część 1)

"Oskar i Pani Róża"-o śmierci, ale w weselszy sposób

Wszystkie powyższe czytałam z bolesną przerwą na sen... ;)
    • Gość: pekinska Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.crowley.pl 16.04.05, 13:06
      "Modlitwa za Owena" i "Świat według Garpa" obie książki autorstwa Johna
      Irwinga.Mądre, wciągające superpowieści z barwnymi bohaterami. Mnie było trudno
      oderwać się od lektury.
      • Gość: Wiosna Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.net195-132-50.noos.fr 16.04.05, 19:47
        Uwielbiam czytac:) i ulubionych ksiazek mam mnostwo:
        Dziecko Rosemary-Ira Levin
        Sniadanie u Tiffany'ego-Truman Capote
        Mag,Kolekcjoner i Kochanica Francuza-John Fowles
        Swiat wg Garpa-John Irving
        Mistrz i Malgorzota(ale tobie sie nie spodobalo)
        oraz wiekszosc Jonathana Carrolla
        "Jezycjada" Malgorzaty Musierowicz
        oraz Harry Pottery;)))
        i wiele wiele innych:)
      • Gość: kasia Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: 213.241.45.* 20.04.05, 07:53
        dużo lepsze tego autora" Regulamin tłoczni win "
    • Gość: asia Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 20:02
      polecma sprzedane betti mohamed czytalam ja 5 razy i za kazdym razem
      przezywalam jest to ksiazka na faktach dzieje sie akcja w 1982 r kiedy w angli
      dwie dziewczynki zana i nadia jada na wakacje do swoich dziadkow do jemenu i
      tam niestety musza pozostac gdyz ich ojciec jemenczyk bez wiedzy matki angielki
      je sprzedal ostatnio byl program na deskawery o nich jednej udalo sie uciec
      druga niestety tam zostala ma gromadke dzieci i calkiem wyniiszczona
      psychicznie i fizycznie bala sie nawet odezwac mowil za nia maz i rodzina
      polecam i biala niewolnica autora nie znam pani z warszay wychodzi za maz za
      murzyna wyjezdzaja do jego kraju i przezywa gechenne ucieka do polski i
      przeczytaj jezeli lubisz taka ksiazke polecam
      • Gość: jasiek Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 20:43
        dawno temu czytałam "zylko razem z córką", bardzo podobna tematyka. świetna.
        ekranizacja kiepściutka
    • Gość: Aga Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 20:09
      Ostatnia przeczytana ksiazka: "Z głowy" J. Głowackiego.
      Dawno sie tak nie usmialam, polecam
    • cafe_justysia Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 16.04.05, 20:47
      "Paranoja" Josepha Findera(rewlka,trzyma w napięciu do samego końca,połączenie
      thrillera,psychologii,kryminału,po prostu super książka!!)
      "Polka w Londynie" Justyny Tomańskiej(pamiętnik napisany lekko,z humorem i
      miłym zakończeniem :))
      "Nie powiesz nikomu?) Sophie Kinselli(komedia,będziesz się śmiać przez cały
      czas!!)
      • calluna_1 Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 16.04.05, 20:52
        "Fundacja" Isaaca Asimova (cały cykl)
    • Gość: selidor Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: 213.199.214.* 16.04.05, 22:34
      spotkajmy sie pod drzewem ombu
    • askoska Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 16.04.05, 23:22
      1. Anioły i demony - Brown
      2. Kod Leonardo da Vinci - Brown
      3. Czasami wołam w niebo - Metzke - poruszajaca ksiązka
      4. oskar i pani róza
      5. Dziewczynka w czerwonym plaszczyku - Roma Ligocka - holokaust widziany
      oczami małego dziecka - polecam!!!!!
      6. wszysko co napisał grisham, marqez i Cahelo
    • patikom Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. 16.04.05, 23:48
      Właśnie skończyłam "los powtórzony" Wiśniewskiego a także jego poprzednie
      ksiązki juz tu wskazane. Z sensacji "Wyspa skazańców" Dennis Lehane (ten
      od "Rzeki Tajemnic"), oczywiście Grishama, Brown rozkrecił się gdzieś po 1/3
      ksiązki. Byłam rozczarowana. Coelho koniecznie "Nad brzegiem rzeki Piedry
      usiadłam i płakałam", "Weronika postanawia umrzeć". Marqueza
      także "Opowiadania" i "O miłosci i innych demonach. Miłej lektury
      Pozdrawiam
    • Gość: coconut Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: 217.153.87.* 17.04.05, 09:19
      wszelkie pozycje grishama, cusslera, ludluma, a w szczególności "Raport
      Pelikana" Grishama
      • Gość: maxi Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 10:53
        Holocaust, obozy koncentracyjne, wojna- odpada!
        • Gość: dalloway Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.chello.pl 17.04.05, 11:33
          Jak możesz czytać cos pozbawionego wiekszych ambicji, to polecam dowolną
          pozycje z repertuaru Ericha Segala - ja uwielbiam, bo czyta się łatwo i dobrze
          i wciąga tak, że nie można się oderwać - natomiast ewidentnie jest to
          literatura dla kucharek... Ostatnio czytałam "nagrody", ale najbardziej
          podobają mi się "Doktorzy".
          A co do Dana Browna to fascynuje mnie, co sie ludziom może podobać w tej
          książce, która dla mnie jest ciężka i ma kompletnie zaburzony wywód logiczny
          (nie chodzi mi tu o wyrotowośc tez ani nic podobnego, tylko po prostu brak
          logicznego ciągu między nimi). Jak widać z książką jak z kremem i nie ma
          uniwersalnych pewniaków...
          • Gość: noana Re: Polećcie jakąś dobrą książkę. IP: *.torun.mm.pl 17.04.05, 20:42
            Segal napisał tez "akty wiary"-suuuuuuuuuuuuuuper
            "love story" itp

serdecznie polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka