Dodaj do ulubionych

nowe zapachy i produkty Yves Rocher :)

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.02, 12:16
tak sobie wdepłam wczoraj do sklepu a tam nowe linie z serii plaisirs
nature :)) jest czarna porzeczka, śliwka, zielone jabłko - żele do kąpieli,
szampony i wody toaletowe - na raziwe widziałam tylko tyle. wypróbowałam
zapachy (tu ciekawostka - są w małych buteleczkach chyba 30 ml i kosztują 19
zł):
porzeczka - super, tylko dość mocny i "ostry" zapach, po kilku godzinach robi
się łagodniejszy
śliwka - łagodny, pachnie jak nagrzane słońcem węgierki, dość słodki
jabłuszko - porażka, w ogóle jabłka nie przypomina. znacznie lepsze są te dla
dzieci pomme d'api i pomme d'reinette - te pachną jabłkiem.
no i wreszcie jest 3 seria - nawilżająca :
kremik bardzo przyjemny w użyciu. ładnie sie wchłania i miło pachnie, nawet
nieźle nawilża ale nic genialnego.
płyn do demakijażu nienajlepszy. zmywa, pozostawia na skóerze takie uczucie
jakby się pienił - dla mnie nienajprzyjemniej, skóra sie trochę po nim lepi,
nie próbowałam zmywac nim oczu (jak dla mnie znacznie lepszy 2w1 z serii bio-
calmille).
maseczka sos - niby cud a nic nadzwyczajnego. nawet nie zauważyłam wyraźnej
poprawy - trochę lepiej jak to po maseczce.
spray tonizujący (chyba tak to sie nazywa) jak mi przyślą to wypróbuję.
na całą serie jest 30% obniżki z okazji wejścia na rynek więc jak ktoś chce :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Nika Re: nowe zapachy i produkty Yves Rocher :) IP: 62.89.119.* 25.06.02, 13:42
      Ja sie tak napaliłam na tą maseczke z nowej serii, a Ty mi mówisz ze to nic
      nadzwyczajnego, ale szkoda, ale z drugiej strony to moze i dobrze, bo 35 zł nie
      wydam na marnę, albo kupię inną lepszą maseczkę. A swoją drogą, to mogłabyś
      napisac cos o niej wiecej, jak sie wchłania, jak pachnie, jaka jest wydajna.
      itd. Będę wdzieczna za wszelkie sugestie. Pozdrawiam
      • Gość: Anja Re: nowe zapachy i produkty Yves Rocher :) IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 13:46
        Sama chciałam coś kupić z YR. Dostałam ofertę pocztą. Poszłam do sklepu i
        szczerze mówiąc kosmetyki wyglądają dużo lepiej na zdjęciach niż w
        rzeczywistości. Dla mnie to dość ważne. Pooglądałam różne rzeczy i
        zrezygnowałam z zakupu.
    • Gość: AA Re: nowe zapachy i produkty Yves Rocher :) IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 14:38
      Czy ktos moze cos powiedziec na temat serii slonecznej YR?
    • Gość: LadyBlue Re: nowe zapachy i produkty Yves Rocher :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.02, 19:44
      do Niki - moze ta maseczka Tobie bardziej przypadnie do gustu. trzymasz to cudo
      5 minut na twarzy, potem wklepujesz, a nadmiar ścierasz. z tej serii są takie
      małe zestawy startowe 17 zł. chyba i tam jest zel do demakijażu, krem na dzień
      i maseczka. ja właśnie taki miałam no i przynajmniej mogłam sie przekonac czy
      mi ta seria odpowiada. skusze się chyba na krem nawilżajacy :)
      do AA - z serii słonecznej uzywałam tylko balsamu po opalaniu (niebieska
      butelka) ładnie pachnie, przyjemnie sie wchłania, skóra po nim całkiem miła w
      dotyku tylko mało wydajny.
      • Gość: katrina Re: nowe zapachy i produkty Yves Rocher :) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.02, 00:01
        byłam disiaj, wąchałam te nowe zapachy, ale chociaż ładne, żaden mnie na kolana
        nie rzucił. Rzuca mnie od paru tygodni Fleur de The, ale jestem twarda :-
        ) "Masz pełno innych zapachów, NIE POTRZEBUJESZ kolejnego" powtarzam sobie :-)
        Przetestowałam szminkę-balsam i kolor super, ale chyba wysusza troszkę i
        bezfiltrowa :( oraz Puder brązujący Luminelle odcień jaśniejszy i hmmm... chyba
        jest super. Ale się łamię, bo trzy dni temu kupiłam sypki luminelle (super),
        mam meteoryty i lucidity EL i SuperPowder Clinique.
        Używala któraś z Was tego brązującego?
        • Gość: mikra Re: nowe zapachy i produkty Yves Rocher :) IP: *.org 30.06.02, 16:06
          Katrina! zaintrygował mnie ten zapach Fleur de The -
          napisz proszę jaki jest: słodki? chłodny? świeży?
          "zielony"? dzięki :)))
    • ptasia Re: nowe zapachy i produkty Yves Rocher :) 27.06.02, 17:10
      Porzeczka bardzo fajna! Pachnie prawie tak jak niektóre zapachy z Yves R... i
      mają nowe błyszczyki w słoiczkach, miałam taką gruszkę, to w sumie bardziej
      balsamy niż błyszczyki, ale OK. Natomiast nowego kremu nawilż. w tubce za 19,90
      już nie było ... :-((
      • Gość: agul do Lady Blue IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 27.06.02, 17:13
        A te maseczki o ktorych pisalas to sa moze nawilzajace?? Bo chetnie bym taka
        kupila, skoro nie trzeba splukiwac, bo ja sie z takimi klade spac. Po ile one
        sa i jaka maja pojemnosc?
        • Gość: katrina Re: do Lady Blue IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.02, 19:12
          dzisiaj dostałam pocztą katalog, jest Fleur de The woda + mleczko + mydło za
          24,90, łamię się...
          Aha, kto uzywał serii Truskawkowej Plaisirs Nature? Jak ta woda toaletowa? Kusi
          mnie, bo biore peeling na pewno, a woda mała, więc się zużyje...
          I jeszcze jedno! PROSZĘ! Kto ma katalog niech zerknie na taką kasetkę z
          cieniami i błyszczykami, płaską granatową, w sklepach jej nie ma, i niech mi
          powie czy to są cienie Luminelle tylko inaczej opakowane? Bo chyba nazwy maja
          takie same! Pleeeeeeeeeeeease!
          • Gość: LadyBlue Re: do Lady Blue IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.02, 19:56
            agul ta maseczka jest z serii dla skóry odwodnionej - spłukiwać nie trzeba, mi
            jakoś nie pasowała ale moja Mama była zachwycona. katalog niestety wywaliłam
            więc nie wiem jaka pojemność i cena. ta seria dopiero wchodzi na rynek i jest
            30% zniżki.
            zapach truskawkowy jest bardzo mocny i dość słodki - raczej cukierek
            truskawkowy niż świeży owoc. niestety trzeba uważać - dużo dziewczyn skarżyło
            się ze ta seria je uczuliła, ale taka to już "uroda" truskawki.
            • Gość: katrina Re: do Lady Blue IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.02, 19:58
              Dzięki, szkoda że wywaliłas katalog, bo nie wiem co z tymi cieniami...
              • Gość: LadyBlue do katriny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.02, 22:11
                nie jestem pewna ale chyba to są cienie luminelle - w każdym razie nazwy miałe
                identyczne jak pojedyncze cienie luminelle (futerko kreta itp.).
                • Gość: katrina Re: do katriny IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.02, 22:35
                  no właśnie! no to cool, chyba to kupię :-)
            • Gość: agul Re: do Lady Blue IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 28.06.02, 09:00
              DZięki:) chyba sobie kupie bo mnie absolutnie nic nie uczula a w maseczkach
              ktorych nie trzeba splukiwac nie ma takiego duzego wyboru, niestety.
    • Gość: LadyBlue Re: nowe zapachy i produkty Yves Rocher :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.06.02, 15:23
      dotarło moje zamówienie z katalogu i teraz pracowicie packam się wszystkim co
      wpadnie w ręce :) później opisze efekty ;)
    • miriam_73 Re: nowe zapachy i produkty Yves Rocher :) 29.06.02, 15:56
      Spray jest fajny - przyjemnie pachnie i odświeża, natomiast po kremie na dzień
      z tej nowej serii naiwlżającej(dostałam próbki) niestety piecze mnie skóra, i
      na skórze zostaje tłusty film (mimo że to niby krem mało tłusty), buuuuu.
      • Gość: ivana Re: nowe zapachy i produkty Yves Rocher :) IP: *.ppp.get2net.dk 29.06.02, 19:04
        zamowilam ladny i trwaly zapach PUR DESIR de LYS bardzo mily i sliczna
        butelka.jest to zapach bialych lili ,czy jest w Polsce?
        • Gość: Margaret Re: nowe zapachy i produkty Yves Rocher :) IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 29.06.02, 22:10
          Tak-zapach liliowy jest w Polsce, - tak jak bez i róza z tej serii
          pzd :)
          • Gość: katrina Re: nowe zapachy i produkty Yves Rocher :) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.02, 22:16
            psiknęłam sie truskawką w sklepie i mi sie odwidziała, racja że pachnie raczej
            jak cukierek truskawkowy niz jak truskawka :(
            Za to wzięło mnie znowu na brzoskwinię, i nawet mojemu chłopakowi sie
            spodobała, ale jeszcze bardziej spodobała się jego mamie, która zapowiedziała
            że sobie to kupi :-) no to ja chyba nie kupię, trochę dziwnie będzie miał jak
            będziemy pachnieć tym samym :)))
            zamówię fleur de the.
            • Gość: Mrufka Re: nowe zapachy i produkty Yves Rocher :) IP: *.abo.wanadoo.fr 29.06.02, 22:23
              No wlasnie dostalam probke papierkowa "PUR DESIR de LYS" listownie. Pachnie
              zabojczo. Na pewno kupie :))
    • Gość: LadyBlue Re: nowe zapachy i produkty Yves Rocher :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.02, 15:54
      no to lecimy z opiniami:
      mgiełka do twarzy - miłe w użyciu, ładnie nawilża, trochę sie po tym twarz
      błyszczy, ale efekt na plus. na pudełku napisane że tylko 2 razy dzienni, ale
      używam kiedy chce i jako nic mi się nie stało.
      peeling truskawkowy - ma znacznie gęstszą konsystencję niż brzoskwiniowy i
      chyba więcej ziarenek, skóra ładnie pachnie, b. fajny moim zdaniem.
      chłodzący żel po opalaniu - mocno mentolem pachnie, bardzo przyjemnie chłodzi,
      skóra robi się miłą w dotyku i gładka ale zaczerwienienie po solarium nie
      zeszło tak szybko jak reklamowali.
      poza tym dostałam jeszcze próbki 5 różnych zapachów, ale na razie nie
      próbowałam. no i z yves rocher to chyba większość kosmetyków mam ;) nałóg i
      tyle.

katrina - truskawka dla ciebie za słodka a brzoskwinia nie? ja brzoskwini
      wytrzymać nie mogłam bo słodka upiornie, a truskawka taka "mocna". śliwka jest
      przyjemna i dość "łagodna" natomiast prozeczka "ostra". powodzenia w testowaniu
      zapachów ;)
      • Gość: katrina Re: nowe zapachy i produkty Yves Rocher :) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.02, 17:11
        Gość portalu: LadyBlue napisał(a):
        >
        > katrina - truskawka dla ciebie za słodka a brzoskwinia nie? ja brzoskwini
        > wytrzymać nie mogłam bo słodka upiornie, a truskawka taka "mocna". śliwka jest
        > przyjemna i dość "łagodna" natomiast prozeczka "ostra". powodzenia w testowaniu
        > zapachów ;)

Mam po prostu wrażenie że brzoskwinia pachnie bardziej naturalnie, a truskawka
        jakby faktycznie landrynkowo :-) śliwka fajna, ale nie na tyle żeby kupić :-)
        Dzięki, pomogłas mi podjąc decyzję co do peelingu, dkoro truskawkowy gęstszy, to
        go wolę, a zapach ma rozwalający (jakos lepszy niz woda w butelce). Jeszcze jedno
        pytanie, czy ten zapach popeelingowy" utrzymuje się na skórze długo?

• Gość: LadyBlue do katriny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.02, 21:03
          zapach kwestia gustu :) brzoskwinia tez ładna ale nie dla mnie. zapach po
          peelingu utrzymuje się dość długo, mam wrażenie że ten brzoskwiniowy jest
          trwalszy. no i trochę się różni od wody toaletowej, ale dalej ładny.
          truskawkowy rzeczywiście jest gęstszy. jakbym mogła to bym sie peelingowała
          codziennie - oba są świetne. ale nie powinno się tak często ;)
          pozdrawiam
    • Gość: LadyBlue do agul IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.02, 19:19
      byłam ostatnio w yr i sprawdziłam cenę tej maseczki więc jeśli jeszcze sama nie
      sprawdziłąś to podaję : 49 zł (w promocji 30 + kilka, ale nie wiem jak długo
      promocja potrwa)
      • Gość: agul Re: do agul IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 02.07.02, 09:48
        Dzięki bardzo, jeszcze nie bylam (brak czasu:( ) ale moze jutro sie wybiorę.
        Pzdr:)
    • Gość: Vikcia Re: nowe zapachy i produkty Yves Rocher :) IP: *.pl 01.07.02, 20:27
      No i przez te nowości wróciłam do YR! Zaczęło się od pilingu truskawkowego-
      rewelacja- zapach przecudny! Później był żel pod prysznic z serii Jardins du
      monde z zielonej herbaty- mmm! mam fioła na punkcie tego zapachu, no i kremik
      matujący na strefę T (o dziwo działa!!). Później jeszcze żel pod prysznic
      truskawkowy (tak na zmianę i do kompletu z pilingiem i... nie mogłam się
      oprzeć! ;-))) i akurat skończyła mi się karta, więc dostałam 2 kremy- matująco-
      nawilżający i nawilżający, oba z tej nowej serii (BioSpecific?). I stwierdzam
      co nastpuje: seria truskawkowa- rewelacjyjna do kąpieli, ale chyba nie skuszę
      się na perfumki. Jakoś nie lubię zapachów YR, na mnie pachną ciut tandetnie,
      albo może mi się tylko wydaje, jak mnie najbliżsi i ukochany
      rozpieszczają "górną półką"... Gdzieś jeszcze w szufladzie którejś mi się
      reszta brzoskwini YR psuje, a jakiś jeszcze zapach, co mi go pocztą przysłali w
      ramach prezentu, stoi cały- ledwo otwarty i wąchnięty (muszę je jakoś zużyć
      swoją drogą). Porzeczki wąchałam, a jakże i pachną... faktycznie porzeczkowo,
      co jest w moim przypadku wadą, bo ja porzeczek nie lubię... Śliwka ładna, ale
      mdława, bez rewelacji; jabłko, moim zdaniem, jak płyn do kibli... A te kremy
      dwa co mi dali- całkiem całkiem muszę przyznać! Nawilżający w porządeczku, ale
      zdaje się bezfiltrowy; ciut gorzej z matującym- to cóś na strefę T dużo lepsze.
      I jeszcze kosmetyczkę dostałam!!
      • Gość: Asia Re: cena mgielki odswiezajacej i peelingu... IP: 194.204.129.* 01.07.02, 22:09
        Dziewczyny,

Tez sie zachecilam do kupna mgielki odswiezajacej i peelingu truskawkowego
        dzieki waszym ocenom ale poniewaz dzis troche sie splukalam zostalo mi ok 40-50
        zl czy moglybyscie mi powiedziec ile te kosmetyki kosztuja bo nie chcialabym
        jechac tam na darmo:))).Wielkie dzieki.
        • miriam_73 Re: cena mgielki odswiezajacej i peelingu... 02.07.02, 10:01
          Mgiełka kosztowała w sobotę ok. 15 zł (tzn albo 14.90 albo 15.90 - kupowałam
          jeszcze chusteczki na plażę Cap soleil i po prostu nie pamiętam które jest
          które)
          • Gość: Asia Re: cena mgielki odswiezajacej i peelingu... IP: 194.204.129.* 02.07.02, 13:07
            Dzieki miriam_73 :))))to dzis tez sobie sprawie mgielke i peeling
      • Gość: agnes Re: nowe zapachy i produkty Yves Rocher :) IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 08:37
        Zdecydowanie zachecilyscie mnie do kupienia pellingu cukrowego :))
        Teraz testuje krem z retinolem na dzien i na noc, do twarzy i pod oczy (taki w
        zielonym sloiczku). Wlasciwie kupilam go mojej mamie, ale oczywiscie musialam
        sie nim pomazac... i pelne zaskoczenie - wchlania sie bardzo dobrze, no i sie
        nie swiece, a to wazne bo mam cere mieszana. Jak tak dalej pojdzie to kupie go
        z okazji wyjazdu urlopowego, zawsze to conajmniej dwa kremy mniej w
        kosmetyczce :)))
        • Gość: Nika Re: nowe zapachy i produkty Yves Rocher :) IP: *.waw.cdp.pl 02.07.02, 09:37
          Słuchajcie. a o co chodzi z tą mgiełką do twarzy, to jest rodzaj toniku w
          sprayu, czy raczej coś podobnego do wody mineralnej w sprayu? Chodzi o to czy
          mogę tego używac zamiast toniku, czy oprócz?
          proszę kto uzywał niech mi powie,
          pozdrawiam
          • Gość: Teri Re: nowe zapachy i produkty Yves Rocher :) IP: *.abo.wanadoo.fr 02.07.02, 11:12
            To tonik.
            Chcialam jeszcze dodac cos w temacie tego zelu do demakijazu z niebieskiej
            serii. Dla mnie tez sie lepil i pienil, kiedy nalozylam go na wacik i
            probowalam go uzywac go ja klasyczne mleczko do demakijazu. Wiec go po prostu
            zmylam i okazalo sie, ze z woda zachowuje sie duzo przyjemniej. Calkiem jak
            zwykly zel do mycia twarzy. T.
            • Gość: Angel Re: nowe zapachy i produkty Yves Rocher :) IP: 212.244.106.* 03.07.02, 09:47
              A może YR ma stronkę internetową ? Bo do mnie katalog jakoś ni dotarł(
              buuuuu...)
              • Gość: Teri Re: nowe zapachy i produkty Yves Rocher :) IP: *.abo.wanadoo.fr 04.07.02, 17:04
                Polskiej chyba niestety nie ma wiec, niestety, musisz jeszcze raz poprosic o
                katalog. T.
    • Gość: Vikcia Re: żel do demakijażu !!!!!! IP: *.pl 02.07.02, 12:18
      Dziewczyny! Ten żel z niebieskiej serii się pieni, bo ma się pienić, bo jest do
      zmywania wodą!!! To jest po prostu żel do mycia buzi, sądząc z opisu (na
      francuskiej ulotce od kremu jest przedstawiona cała seria)!
      • Gość: gAndzia Re: żel do demakijażu !!!!!! IP: *.se.com.pl 02.07.02, 13:15
        mam ten tonik w sprayu, jest bardzo fajny:) ale uwaga- zawiera alkohol denat.,
        więc nie dla każdego. maseczki i kremu dostałam stosy próbek, wydaja się OK,
        maseczkę na pewno sobie kupię do grecji, ratować się posłonecznie:)))
        • Gość: LadyBlue Re: żel do demakijażu !!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.02, 15:31
          mgiełka rzeczywiście ma alkohol, ale moja buźka tego nie odczuwa mimo że psikam
          się tym częściej niż podane na opakowaniu.
    • Gość: LadyBlue seria niebieska dla cery odwodnionej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.02, 16:28
      promocja 30% zniżki trwa tylko do 07.07 - właśnie sie dowiedziałam. potem juz
      niestety bedzie drożej.
      • Gość: katrina Re: seria niebieska dla cery odwodnionej IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 21:26
        Dziewczyny, kiedy przeciętnie przychodzą rzeczy zamówione w YR pocztą? Już
        trochę czekam, a mieszkam w Krakowie, powinno prjsć szybciej niż gdzie indziej,
        nie?
        • Gość: LadyBlue do katriny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.02, 11:46
          zazwyczaj trwa to ok. 1 tygodnia, czasem 2 , ale nie zdarzyło się żeby dłużej.
    • Gość: layla_1 Re: swietny zapach YR IP: *.magma-net.pl 05.07.02, 09:19
      Jakos nigdy nie pociagaly mnie produkty YR, dlatego rzadko zagladalam do
      sklepow firmowych. Ostatnio szukalam prezentu na urodziny dla przyjaciolki i
      zajrzalam skuszona promocja.Prezentu co prawda nie znalazlam, ale za to
      znalazlam zapach wymarzony dla mnie ( zapach lilii, jest jeszcze w tej serii
      zapach rozy i bzu ). Jest naprawde piekny, a moj chlopak ( naprawde wybredny,
      jesli chodzi o zapachy ) wyzazil swoj szczery podziw... Co tu duzo gadac-
      zapach godny uwagi. Poza tym jest bardzo trwaly, czuje go na nadgarstku od
      wczorajszego popoludnia, mniej wiecej od 15. 60 ml kosztuje 49 zl ( !!! ), jak
      na taka jakosc zapachu cena jest smiesznie niska . Polecam goraco.

Pozdrawiam :))).
      • Gość: gAndzia Re: swietny zapach YR IP: *.se.com.pl 05.07.02, 14:01
        A ja miałam zawsze dużo sympatii do YR, zwłaszcza, że studiując w niemczech
        miałam u nich kartę stałego klienta i dostawałam prezenciki - w czasach kiedy u
        nas sie jeszcze o czymś takim nikomu nie śniło. Ostatnimi laty kupowałam tam
        coś z rzadka i raczej rzeczy, co do jakości których nie mam duzych wymagań, np.
        toniki (bo wszystko jedno czy za 5 czy za 105 zł, działa tak samo, bo ma taki
        sam skład:)). Lubię tą firmę za estetyczne słodkie opakowanka i
        tą "roślinność":) Teraz kupiłam sobie tonik/mgłę z niebieskiej serii (mimo
        zawartości alkoholu denat. jest bardzo bardzo fajny!), na urlop mam zamiar
        nabyć maseczkę sos z tej samej serii, mam też peeling truskawkowy (mniam!) i
        balsamik do kompletu:) wszystkie te kosmetyki są świetne!
        • Gość: ina Re: swietny zapach YR IP: *.acn.waw.pl 10.12.02, 10:14
          Czy w jesiennej kolekcji, są jakieś kosmetyki z cynamonem???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka