Dodaj do ulubionych

plama od solaruim :(

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 18:32
Na plecach mam dosc duza,jasna plame ktora nie chce mi sie opalac, nie
korzystam czesto z solarium, ale mam wrazenie ze to przez nie mam ten
problem, dziewczyny pomóżcie!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Aśka Re: plama od solaruim :( IP: 213.199.214.* 18.04.05, 18:48
      To prawdopodobnie łupiez pstry czyli grzybica.Ja tez to miałam.Nie martw sie to
      bardzo szybko i łatwo sie leczy.Ale koniecznie musisz iść do dermatologa i to
      szybko bo może sie tego zrobic więcej.
    • Gość: Ola Re: plama od solaruim :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 19:00
      Ja często mam po opalaniu dwie białe plamki na plecach( w okolicach
      łopatek)...od ułożenia ciała .
      • Gość: Aśka Re: plama od solaruim :( IP: *.nat.ino.tvknet.pl 18.04.05, 19:04
        To co innego.Przeczytaj dokładnie post : duża plama która sie nie opala.Skóra
        na której jest łupiez pstry się nie opala i dlatego powstaja plamy.Mozna sie
        ich pozbyc nawet w 4 dni.
    • martita503 Re: plama od solaruim :( 18.04.05, 19:41
      e tam odrazu lupiez pstry czy co tam wymyslilas..
      ja mialm taka plame na dole plecow, kiedy podczas opalania zbieral sie pot i
      dlatego si enei chciala opalac. teraz na to uwazam i jest wszystko ok. ruszaj
      sie w solarium i to wszystko
      • Gość: csylwia1 Re: plama od solaruim :( IP: *.netis.net.pl 18.04.05, 19:56
        jezeli masz jakiekolwiek problemy skórne stosuj folie do opalania ,poproś a
        napewno ci rozłożą
      • Gość: Aśka Re: plama od solaruim :( IP: *.nat.ino.tvknet.pl 18.04.05, 21:35
        Niczego nie wymyśliłam , to samo miałam. Ale jak ktoś chce chodzić z grzybicą
        to jego sprawa.A tak nawisem mówiąc to tym grzybkiem najłatwiej sie zarazic
        właśnie w solarium lub np przymierzając ciuszki w sklepie.Skóra zaatakowana
        łupieżem robi sie brązowa ( ale nie zawsze ) a pod wpływem słońca lub opalania
        w solarium miejsca te robia się białe.Plamy pojawiają się najczęściej na
        plecach i klatce piersiowej.Czasami mogą sie pojawic na rękach natomiast
        praktycznie nigdy na nogach i twarzy.Pozdrawiam.
        • Gość: kasia22 Re: plama od solaruim :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 21:38
          No dzieki, mam nadzieje, ze jesli to jest to , to uda mi sie tego okropienstwa
          pozbyc przed wakacjami, pozdrawiam :)
    • Gość: Aga Re: plama od solaruim :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 21:37
      a moze masz bielactwo ?
      • Gość: kasia22 Re: plama od solaruim :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 21:40
        Nie, na pewno nie mam bielactwa, bo mam ta plame tylko w jednym miejscu i
        raczej bielactwo inaczej wygląda i mnie nie strasz :)
        • Gość: Aśka Re: plama od solaruim :( IP: *.nat.ino.tvknet.pl 18.04.05, 21:44
          Idź do lekarza.Mnie lekarz zapisał Pevaryl - przez 3 dni trzeba myć nim całe
          ciało.Potem do solarium opalić tą plamę i praktycznie w ok 5 dni można sie tego
          pozbyć.
    • Gość: kasia22 Re: plama od solaruim :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 21:48
      Na pewno pojde do dermatologa, juz sie zreszta wybieram od dawna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka