Gość: kasia22 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 18:32 Na plecach mam dosc duza,jasna plame ktora nie chce mi sie opalac, nie korzystam czesto z solarium, ale mam wrazenie ze to przez nie mam ten problem, dziewczyny pomóżcie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aśka Re: plama od solaruim :( IP: 213.199.214.* 18.04.05, 18:48 To prawdopodobnie łupiez pstry czyli grzybica.Ja tez to miałam.Nie martw sie to bardzo szybko i łatwo sie leczy.Ale koniecznie musisz iść do dermatologa i to szybko bo może sie tego zrobic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: plama od solaruim :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 19:00 Ja często mam po opalaniu dwie białe plamki na plecach( w okolicach łopatek)...od ułożenia ciała . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: plama od solaruim :( IP: *.nat.ino.tvknet.pl 18.04.05, 19:04 To co innego.Przeczytaj dokładnie post : duża plama która sie nie opala.Skóra na której jest łupiez pstry się nie opala i dlatego powstaja plamy.Mozna sie ich pozbyc nawet w 4 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
martita503 Re: plama od solaruim :( 18.04.05, 19:41 e tam odrazu lupiez pstry czy co tam wymyslilas.. ja mialm taka plame na dole plecow, kiedy podczas opalania zbieral sie pot i dlatego si enei chciala opalac. teraz na to uwazam i jest wszystko ok. ruszaj sie w solarium i to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: csylwia1 Re: plama od solaruim :( IP: *.netis.net.pl 18.04.05, 19:56 jezeli masz jakiekolwiek problemy skórne stosuj folie do opalania ,poproś a napewno ci rozłożą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: plama od solaruim :( IP: *.nat.ino.tvknet.pl 18.04.05, 21:35 Niczego nie wymyśliłam , to samo miałam. Ale jak ktoś chce chodzić z grzybicą to jego sprawa.A tak nawisem mówiąc to tym grzybkiem najłatwiej sie zarazic właśnie w solarium lub np przymierzając ciuszki w sklepie.Skóra zaatakowana łupieżem robi sie brązowa ( ale nie zawsze ) a pod wpływem słońca lub opalania w solarium miejsca te robia się białe.Plamy pojawiają się najczęściej na plecach i klatce piersiowej.Czasami mogą sie pojawic na rękach natomiast praktycznie nigdy na nogach i twarzy.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia22 Re: plama od solaruim :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 21:38 No dzieki, mam nadzieje, ze jesli to jest to , to uda mi sie tego okropienstwa pozbyc przed wakacjami, pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: plama od solaruim :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 21:37 a moze masz bielactwo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia22 Re: plama od solaruim :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 21:40 Nie, na pewno nie mam bielactwa, bo mam ta plame tylko w jednym miejscu i raczej bielactwo inaczej wygląda i mnie nie strasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: plama od solaruim :( IP: *.nat.ino.tvknet.pl 18.04.05, 21:44 Idź do lekarza.Mnie lekarz zapisał Pevaryl - przez 3 dni trzeba myć nim całe ciało.Potem do solarium opalić tą plamę i praktycznie w ok 5 dni można sie tego pozbyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia22 Re: plama od solaruim :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 21:48 Na pewno pojde do dermatologa, juz sie zreszta wybieram od dawna Odpowiedz Link Zgłoś