Dodaj do ulubionych

ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to?

IP: *.dag.pl / *.crowley.pl 24.04.05, 15:53
miałam już Colorstay i "Plus que Parfait!" Bourjois, Vichy, Givenchy, Lirene
i mnóstwo innych.Niestety każdemu z nich daleko do ideału...:-(Szykuję się na
"Smart Skin" PUPY, ale na wizażu oceny nie są zbyt pochlebne a pani z
Douglasa nie ma próbek:-(cóz, nie kupię w ciemno podkładu za 92 zł.!!
Obserwuj wątek
    • bzzzk Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? 24.04.05, 17:08
      mam strasznie tłustą skórę i jak na razie, z kosmetyków popularnych, najlepszy
      dla mnie okazał się Maybelline Fresh Matte albo tej samej firmy Wonder Finish
      Make Up. lekki, dobrze się rozprowadza, ładnie matuje. inne z tego typu na mnie
      nie skutkują. droższych jednak nie próbowałam.
      pzdr.
      • Gość: nel Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? IP: *.ols.vectranet.pl 24.04.05, 17:20
        czy podkłady które wymieniłaś nie zatykały Ci porów i czy nie tworzyły Ci sie
        po nich krostki(o ile masz wogóle do tego tendencje)??

tym Fresh Matte to mnie zdziwiłaś, sama akurat go nie uzywałam, ale słyszałam o
        nim złe opinie zarówno na tym forum, jak i na wizażu. pozdrawiam
        • Gość: karolina Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 17:33
          Dla mnie Estee Lauder Double Wear, swietny podkład matujacy,warty swej ceny
          (130zł) i bardzo wydajny.Zdecydowałam się na jego kupno dzieki pozytywnym
          opiniom na tym forum i nie żałuję.
        • bzzzk Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? 24.04.05, 17:41
          bo to pewnie zależy, co komu pasuje, dla mnie to najlepszy podkład, z tych
          które używałam:) a z cerą mam problemy straszne, od kilku lat leczę trądzik,
          aktualnie dosyć skutecznie, ale mam duuużą skłonność do różnych wyprysków, mam
          blizny i w ogóle tragedia. a ten podkład właśnie nie zatyka mi porów w ogóle,
          teraz jest z moją skórą nienajgorzej, a podkład nie psuje tego efektu, używam
          go codziennie i nie stwierdziłam żadnego niekorzystnego działania:) kiedyś
          używałam Fresh Matte, a niedawno kupiłam Wonder Finish i choć tamten też był
          dobry, wolę chyba ten, bo jest bardziej pudrowy.
          pzdr.
          • Gość: gogo Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? IP: *.mt.pl / *.mt.pl 24.04.05, 17:52
            ja mam strasznie tlusta cere i ten co u Ciebie u mnie tez sie nawet nawet
            sprawdza, ale wypryski ja mam ;-( nie wiem czy to od tego podkladu bo dlugo
            kupowalam tylko te
            • Gość: pitka Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? IP: *.dag.pl / *.crowley.pl 24.04.05, 18:05
              o Double Wear slyszałam wiele dobrego, ale podobno jest za cięzki na lato i
              tworzy maskę na twarzy...Fresh Matte matuje u mnie na godzinkę, to samo z
              Wonder Finish..już sama nie wiem co mam robic..kupiłam ostatnio bibułki
              matujące Clinique,ale muszę co godzinę przykładać je do twarzy:-(tak więc
              schodzą w zastraszającym tempie.również mam problemy z tradzikiem, choć
              ostatnio nie jest tak żle(odstawiłam kremy matujace na rzecz nawilżajacych,
              piję bratka, biorę drożdze)
              • bzzzk Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? 24.04.05, 18:26
                u mnie to jest już trądzik po różnych przejściach;) antybiotykach, sterydach,
                teraz jestem na hormonach i okazało się, że w tym był problem. przy skórze z
                dużymi problemami bardzo trudno znaleźć dobry podkład, który spełniałby
                wszystkie wymagania. najczęściej trzeba znaleźć jakiś "stosunkowo" dobry, nie
                idealny, ale taki, który się w miarę sprawdza. ja zrezygnowałam z kryjącego
                Unifiance La Roche Posay, który krył idealnie, ale za to miałam maskę, więc
                teraz wolę, żeby podklad mniej krył, ale nie był taki ciężki. o ideał chyba
                trudno, ja nie znalazłam takiego, o którym mogę powiedzieć, że jest absolutnie
                świetny pod każdym względem, bo takiego który spełniałby wymogi mojej skóry
                chyba się nie da zrobić;) a może lepiej zainwestować w jakieś kosmetyki
                zmniejszające przetłuszczanie się skóry, wiesz, jakąś serię z żelem do mycia,
                tonikiem, kremem itp. może to podziała tak, że z podkładem już będzie mniejszy
                problem.
                • cynamonowegruszki Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? 24.04.05, 18:31
                  dzięki za podpowiedzi. właściwie to ja już tak robie od paru lat.mam za sobą
                  próby z LRP(polecany żel do mycia twarzy wysusza mi skóre), Avene, Iwostin
                  itp...chyba sama sobie zaszkodziłam tymi eksperymentami, bo cera stała się b.
                  wrażliwa:(.Czytałam niedawno że kosmetyki aptecznej Biodermy sa niezłe, chyba w
                  nie zainwestuję.a co do podkładu to kończy mi się własnie Colorstay i chciałam
                  coś w miarę niedrogiego a skutecznego...
                  • cynamonowegruszki Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? 24.04.05, 18:33
                    aha, zapomniałam dodać, że sie zalogowałam :-)))
            • bzzzk Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? 24.04.05, 18:15
              to może wypróbuj jakiś inny i zobacz czy wypryski przestaną się robić.
              generalnie to jest chyba tak, że każdy podklad coś tam zatyka, w koncu to
              dodatkowa substancja, którą się nakłada i jak jeszcze cera jest tłusta i
              problemowa, to często zdarza się, że od podkładu coś może wyskoczyć. ale ten
              jest nietłusty, w miarę lekki, nie jest to jakiś cud, bo idealnych to raczej
              nie ma (przynajmniej dla mnie) ale stosunkowo najlepszy dla mojej, też mocno
              tłustej skóry.
              pzdr.
        • insidemyownmind Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? 26.04.05, 22:22
          Everfresh Maybelline polecam bardzo. Jendak podkład jest to taki kosmetyk który
          niestety ciężko dobrac i trzeba samej testować.
          To co odpowiada mi, niekoniecznie musi być dobre dla Ciebie...
          Jednak ja musze powiedzieć, że mam już 3 tubkę i odpowiada mi on: dobrze sie
          rozprowadza, nie robi plam i smug, nie wysusza, nie tworzy na twarzy maski.
          Moim zdaniem całkiem niezły na co dzień. Może nie matuje super moco, jednak jak
          na niego nałożysz jakiś puder matujacy, to powinno być ok.
          Udanych łowów...:) też jeszcze nie znalazłam ideału... wciąż szukam...:)
          • Gość: agooska Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 23:40
            moim zdaniem najlepsze są dwa które właśnie mam PAN STICK MF i TRUE MATCH
            LOREALA sa naprawdę świetne i nie drogie 30zł i 60 zł ale naprawdę świetne
            dobrze kryją nie zatykają porów i nie zostawiają efektu maski!!!!!!!!!!!!!!
            Naprawdę polecam
      • Gość: Ania Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 18:23
        Ja też miałam Meybelline fresh matte ale przy rozprowadzaniu robiły mi się
        grudki.Nie wiem dlaczego.Myślałam,że to kwestia kremu ale wypróbowałam na
        trzech i bez zmian.
      • Gość: wiedzma REWELACJA!!! IP: *.3web.net 05.05.05, 04:44
        Mam przeokropnie tlusta skore... Doslownie po 15 min. od umycia swieci sie jak
        lustro. :( Wyprobowalam wiele podkladow, ale ostatnio znalazlam cos, co
        NAPRAWDE DZIALA!
        Jest to podklad Maybelline SHINE FREE. Rewelacja! Nie zostawia smug, kropek,
        dobrze sie rozprowadza i NAPRAWDE MATUJE na baaaaaaaaaardzo dlugo - u mnie 8
        godz.!!! Przestalam uzywac puder!!! Czegos takiego szukalam! Wreszcie nie musze
        co chwile usuwac nadmiaru swiecacego sie tluszczyku z twarzy, bo go poprostu
        NIE MA!
        Polecam!!!

Dobry jest tez podklad Maybelline w piance, ale twarz jest matowa jedynie ok. 2
        godz.
        • Gość: Ania Re: REWELACJA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 11:41
          Czy to jest ten nowy podkład w słoiczku o konsystencji musu? Chciałabym go
          wypróbować a nie wiem jaki jest.
          • Gość: wiedzma Re: REWELACJA!!! IP: *.3web.net 05.05.05, 13:36
            Nie, polecany przeze mnie jest w buteleczce. Najlepiej naklada sie go gabeczka.

O tym w postaci pianki - nie musu - napislam jedno zdanie na koncu. Poczytaj
            jeszcze raz moja poprzednia notke :)))

Pozdrawiam!
    • Gość: Isabellas ZDECYDOWANJIE SPRÓBUJ IP: *.bydgoska.krakow.pl 25.04.05, 12:30
      jeżeli w istocie masz takie problemy i jesteś w stanie wydać dużą kase na podkłąd to polecam znowu nie taki drogi podkład matujący Oriflame ( z serii CBO) ulepszyli go teraz, więc ma pudrową konsystencję, swietniematuje i do tego maskuje niedoskonałości cery; kosztuje 32 zł ( jak trafisz na promocję w katalogu to jakieś 20zł);
    • Gość: isabellas a ponad to... IP: *.bydgoska.krakow.pl 25.04.05, 12:36
      jest seria nagrodzona ostatnio statuetką Wiktorii przez czasopismo kosmetyczne ESTETYKA, to naturalna seria do cery trądzikowej zawierająca zieloną herbatę i wyciąg z manuki; ma działanie oczyszczające i przeciwbakteryjne; w tej seri warto zwrócić uwagę na olejek skondensowany, który można stosowac bezpośrednio na wypryski lub wlewając do wody myć całą twarz, można sie też kąpać dodając do wody kilka kropel tego olejku - jeżeli masz problemy z wypryskami na przykład na plecach i dekoldzie (cena 39zł, promocja około 25zł)
    • malena81 Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? 25.04.05, 12:56
      Isa Dora do cery mieszanej, ok 70zł, stosuję od 2 lat, próbowalm przejść na
      inne, zawsze wracałam do Isa Dora. Mam cerę "potrądzikową", przetłuszczajacą
      się, tylko ten podkład radzi sobie z matowaniem, nie muszę używac pudru.
      Rewelacja.
      • Gość: monikaz Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 13:09
        Przychylam się do Double Wear EL:)
        A ze mam mocno mieszaną cerę i samodzielnie jest moze faktycznie zbyt ciężki to uzywam go z bazą matującą Sephory i to połączenie jest DOSKONAŁE!

Najwazniejsze w tym podkładzie:
        - nalezy nauczyć się go nakładać (z umiarem)
        - i dobrac opdowiedni kolor
        a stanie się najukochańszym z podkładów (przynajmniej dla mnie)

• wikowamama Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? 25.04.05, 18:40
          DZIEWCZYNY!!! Zdecydowanie najlepszy jest puder SHISEIDO z lini słonecznej ( w
          takim turkusowym opakowaniu z filtrem 30). Ja mam za sobą długą drogę
          poszukiwań ideału i od prawie 6 lat używam tylko tego pudru a muszę zaznaczyć
          że cerę mam ogromnie problemową oczywiście tłusta , trądzikowa z
          przebarwieniami. Po nałożeniu pudru wyglądam całkiem całkiem , nie umiałabym
          bez niego żyć i nawet śmieci nie wyrzucam zanim go nie nałoże. Przyznaje że
          zdarzają mi się skoki w bok bo jestem ciekawa czy wymyślą coś lepszego albo
          chociaż porównywalnego no i na razie NIC. A wypróbowałam właściwie wszystkie
          marki dostępne na naszym ( i nie tylko ) rynku . Zastanawiałam się czy to
          napisać bo ten puder ciężko kupić szczególnie zimą, ale co tam.....Chyba nikt
          nie wpadł na to ,że słoneczna seria może być taka doskonała do cer problemowych
          nie tylko na lato.
          • bzzzk Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? 25.04.05, 19:22
            bardzo mnie zainteresował ten puder, bo szukałam czegoś z wysokim filtrem na
            lato i do tego koloryzującego:) a skoro też masz problemuy z cerą, to może i
            dla mnie on się nada:) oj, cudownie by było coś takiego wreszcie znaleźć... bo
            latem zawsze mam problem, najpierw krem, potem podkład, który gorzej wygląda na
            tym kremie, tragedia.
            a ile kosztuje?
            pzdr. i bardzo się cieszę, że znalazłam ten wpis:)
          • Gość: milano Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 26.04.05, 20:37
            witam! pisze pani o tym rewelacyjnym podkladzie z shiseido jestem ciekawa ile
            on kosztuje (wiem ze kosm. z tej firmy sa drogie)i jeszce jedno czy ten podklad
            ma jakas konkretna nazwe czy jak zpytam w sklepie o podklad ze slonecznej serii
            shiseido to ekspedientka bedzie wiedziala o co chodzi? pozdrawiam
          • Gość: Magda a czy shiseido fajnie kryje? IP: 217.153.132.* 28.04.05, 10:11
            Nakladasz go na jakies filtry czy krem, czy na "gola" buzie?
            Pozdrawiam,
            M
            • wikowamama Re: a czy shiseido fajnie kryje? 28.04.05, 16:15
              między innymi dlatego jest super bo kryje doskonale a uwierz mi mam co zakrywać.
    • landrynka8 Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? 25.04.05, 18:48
      Moze spróbuj Maybelline mousse coś tam, coś tam. Dziewczyny chwalą go sobie.
      Ja tez teraz go kupię na I-wszego, mam podobnie jak Ty okropnie tłustą cerę z
      wypryskami.

Fresh matte miałam ale wałkuje się i jest do kitu. Podobnie jest
      z Wonder Finish.
      • wikowamama Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? 25.04.05, 19:32
        Shiseido kosztuje ok. 130 zł.Dokładnie tak jak piszesz ja latem zawsze miałam
        problem bo to i krem nawilżający i z filtrem ipodkład i puder i cośtam icośtam
        i zawsze wyglądałam jak idiotka już sama nie wiedziałam czy lepiej wyjśc w tej
        masce czy bez! Jeśli chodzi o Maybelline dream mousse to dość dobrze matuje i
        tyle, a ja od pudru oczekuje czegoś więcej.Aha jeśli chodzi o Shiseido to to
        jest ten w puderniczce a nie w tubce.Pa.
        • bzzzk Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? 25.04.05, 19:49
          normalnie jestem pod wrażnieniem, że jest coś takiego, nawet nie wiedziałam;)
          człowiek się jednak uczy całe życie;) a to może być ideał na lato, koniecznie
          wypróbuję, bo też mam dosyć wyglądu mojej skóry po zaaplikowaniu wszystkiego,
          co trzeba, faktycznie nie wiadomo, czy już nie lepiej wyjść bez niczego;)
          wybiorę się niebawem wytropić gdzieś to cudo:)
          a mogłabyś mi jeszcze powiedzieć, czy on jest w jednym kolorze czy w kilku? bo
          ja mam nietypowy kolor skóry (jak na naszą szerokość geograficzną), śniady, a
          opalam się na bardzo ciemno, więc często mam problem żeby dobrać odpowiedni
          kolor, a już szczególnie na lato...
          pzdr.
          • dana20 Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? 25.04.05, 20:36
            Ja rowniez czytalam ten watek z zainteresowaniem bo takze szukam czegos dobrego
            jakosciowo dla siebie.
            Pude Schiseido bardzo mnie zaciekawil:)
            Czy moglabys podac pelna nazwe tego pudru?
            Poszukam w drogeriach inetrnetowych,moze gdzies maja .
            Czy orientujesz sie w kolorystyce? mnie najbardziej by odpowiadal w miare jasny
            kolor,a majac na uwadze sloneczna serie to mam troche obaw ,ze moze to byc
            nieco ciemne -dajace efekt opalenizny.
          • wikowamama Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? 25.04.05, 20:46
            Nie jestem pewna ale są chyba 4 odcienie ja mam jasną karnację i używam nr 40 (
            bo to leci od najaśniejszego 20 , 30 , 40 i dalej)Ale używałam już i 20 i 30
            więc kolory się dość dobrze dopasowują do karnacji. Zdaję sobie sprawę , że to
            że jest to cuuuudowny puder to moja subiektywna opinia , ale mam nadzieję ,że i
            u Ciebie się sprawdzi, czego CI życzę bo nie ma to jak przy takich problemach
            znależć super puder( u mnie hormony nie bardzo pomogły , teraz próbuje peeligu
            migdałowego u dermatologa i efekty niezłe). Pozdrawiam.
            • wikowamama Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? 25.04.05, 21:02
              Shiseido Sun Protection Compact Foundation ( to pełna nazwa) . Puder nie daje
              efektu opalenizny ;jest naturalny ,jeśli dopasujesz sobie kolor
              • alzoch Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? 25.04.05, 21:33
                Czy używasz tego pudru na krem?Czy oprócz tego dajesz jeszcze coś na twarz?Czy
                stosujesz go na sucho czy na mokro i czy można nim robić poprawki?Pozdrawiam.
                • dana20 Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? 26.04.05, 02:14
                  Bardzo dziekuje za pelna nazwe:)
                  Szukalam juz w drogerii internetowej Lumiere ,ale nie maja :(
                  Bede szukac w innych ,moze gdzies znajde to cudenko :)
                  • wikowamama Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? 26.04.05, 10:03
                    Puder można stosować na sucho i na mokro bo to kompakt, ja tylko na sucho
                    używam bo to mi zdecydowanie lepiej służy. Czasami stosuje kremy nawilżające ,
                    matujące , ostatnio rozjaśniające , ale przeważnie nakładam sam puder. W ciągu
                    dnia używam go bardzo często do poprawek na zmiane z absorbentkami.
                    • Gość: Maalajka Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? IP: 62.29.152.* 26.04.05, 21:09
                      NIe wiem czy będę pomocna, ale postaram się :)

Moja cera jest mieszana, ze skłonnością do przesuszania się.
                      Czasami miewam jakieś krosty, zaskórniki. Wiadomo pojawiają się u mnie
                      okresowo. NIe mam i nigdy nie miałam problemu z trądzikiem.
                      BYwa tak, że mama cały dzień matową buzię i bywa tak, że po godz. świce się
                      straszliwie. NIe wiem o czego to zależy? Od kremu...?? CHyba nie do końca.

Poszłam jakiś miesiąc temu do zaprzyjażnionej drogerii i poprosiłam do małego
                      słoiczka po kremie, troche podkładu Dream Matte Mouse Meybellina.
                      Myslałam, ze to kolejne dziadostwo wymyślone, aby ściągnąć kase!
                      Ale okazało się, że nie!
                      Przede wszystkim podkład jest baardzo wydajny, bo z tej "próbki" zostało mi
                      jeszcze sporo do mazania się :)
                      Ładnie i przynajmniej na te 4 godz. spokojnie matuje moją buźke. PO tym czasie
                      wystawczy przyłożyć np. chusteczke hig. i sciągnąć nadmiar tłuszczu.
                      Świetna konsystencja, taka piankowa, śliska, co powoduje, że fajnie daje się
                      rozetrzeć.
                      Kryje średnio, mógłby ciut lepiej.
                      DLa mnie poważnym minusem jest paleta kolorów tego podkładu. Mam bladą cere i
                      kolor Cameo jest dla mnie za jasny, a Fawn trochę za ciemny. Przydałoby się
                      mnie, coś pomiędzy....ale nie ma. To i dzisjaj kupiłam caly słoiczek koloru
                      Fawn. Musze przeżyć. DLatego radzę bardzo dokładnie obczaic kolory!!!
                      Nie robi maski na twarzy.
                      Ściera się - znika z twarzy po długim czasie, jak już buzia staje się po prostu
                      zmęczona i przetłuszczona. Wiadomo, prawie każdy podkład tak reaguje.
                      MiNUS to to, że jak mam przesuszoną skóre np. zaraz po zimie, to uwydatnia
                      suche skórki. :(
                      NIe włazi mi w pory i nie podkreśla zmarszczek jak Wonder Finish.
                      W miare dobrze stapia się z cerą.

TO chyba wszystko tak na szybkiego? :)
                      Mysle ze za cene 30,oo mozna go wypróbować lub najpierw weż próbke <jeśli się
                      zdecydujesz/cie na niego> i sama sie przekonaj czy CI/WAm odpowiada! :))

Ja jestem w miarę zadowolona - nie powalona :)))))). Oczywiście do ideału mu
                      daleko, ale nie jest koszmarem amerykańskiej firmy. :)
                      • bzzzk Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? 26.04.05, 21:22
                        tez myślałam czy go nie kupić, bo bardzo lubię podkłady Maybelline, a jak ten
                        jest z nich najlepszy, to tym bardziej, ale jakoś te kolory są właśnie
                        niebardzo:/ ja mam problem w drugą stronę- wszystkie są za jasne, a na domiar
                        złego mają taki różowawy odcień, a ja mam śniadą, trochę oliwkową cerę, o
                        żółtym, a nie różowym odcieniu i na ogół wszystkie takie podkłady wyglądają na
                        mnie za różowo. ale upolowałam wczoraj L'Oreal True Match, który w końcu
                        pomyślał o kobietach o południowym kolorycie:) pod względem kolorów podobały mi
                        się podkłady Yves Rocher, bo mają tam podział jakby na rasy:) dlatego teraz
                        jemu pozostanę wierna, nie matuje jakoś rewelacyjnie, ale już wolę mieć
                        przynajmniej dobrany kolor. dla mnie te kolory Maybelline to ich główna (dla
                        mnie w sumie jedyna) wada:/ a czy ten akurat podkład Maybelline ma takie
                        odcienie jak Wonder Finish i Fresh Matte, czy może są jakieś inne?
                        pzdr.
                        • Gość: Maalajka Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? IP: 62.29.152.* 26.04.05, 21:59
                          Ja jestem blada jak trup...no bez przesadyzmu :)

WG. mnie Dream Matte ma własnie kolory dla południowych, oliwkowych typów.
                          Proponuje jednak wybrać się do sklepu, bo te kolory podane na wzornikach itp.
                          przekłamują kolory!!!
                          Nawet ja ja ogladałam w słoiczku te kolory przed wizieciem próbki, to każdy
                          inny.
                          W końcu się wkurzyłam i wypróbowałam na twarzy 3 kolory:
                          Cameo, Fawn i NUde (jakiś zółty ten jest).
                          POszłam w ciapki do domu, ale już się ściemniało na dworze to chyba nikt nie
                          widział :)))))) ??

Rzeczywiście True Match mają rózne kolory nawet słyszałam ze na PL rynek za
                          ciemne, bo Polki są bardziej bladolice....ale wiadomo, ze kazdy inaczej reaguje
                          na kolory :)
                          • bzzzk Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? 26.04.05, 22:37
                            chyba rzeczywiście sprawdzę namacalnie jak one wyglądają:) z innych podkładów
                            tej firmy miałam Nude, ale i on różowawy za bardzo;) choć jeszcze ujdzie.
                            najgorzej było z najciemniejszym Light Honey czy jakoś tak, wyglądałam jakbym
                            się czymś poparzyła;) ludziom się wydaje, że ciemna karnacja to skarb- owszem,
                            skarb, ale jak ktoś się nie musi malować!;) choć bez większej nadziei, wybiorę
                            się do sklepu i sprawdzę jednak te kolory:) w końcu rzeczywiście najlepiej
                            wypróbować na twarzy.
                            no właśnie mam obawy, że w końcu ktoś stwierdzi, że nie ma sensu sprowadzać do
                            Polski tych ciemniejszych True Match, bo nie zejdą. i wtedy ja się wnerwię
                            mocno, bo w końcu znalazłam ideał, ale to ten najciemniejszy oraz jeszcze ten
                            tylko o ton jaśniejszy, więc może się moja wizja sprawdzić;)
                            pzdr.
                      • landrynka8 Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? 26.04.05, 21:25
                        Moze NUDE byłby dla Ciebie odpowiedniejszy? Fawn to dobry kolor na lato, skóra
                        będzie opalona.
    • Gość: kate Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? IP: *.media4.pl 26.04.05, 22:51
      LUMENE Velvet Matte zdecydowanie :) uzywam juz od jakis 7 lat i jest naprawde
      swietny.tylkoi niestety nie wszedzie mozna go dostac...no i nie za tani - ok
      52zl
      • Gość: Maalajka Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? IP: 62.29.152.* 27.04.05, 00:37
        LUMENE Velvet Matte - Kiedyś jak byłam jeszcze nastolatką, kolor nr 3 złoty
        beż chyba tak się naz.?
        BYł dobry, ale matowił najwyżej na 2 godz.,
        poźniej buzia się świeciła jak lapmka :)
        MOże wtedy miałam młodą cerebardziej poddatną na przetłuszczanie?

Fakt, że był rewelacyjnym puderkiem jeśli chodzi o konsystencję, krycie i dobór
        kolorów! Naprawde śwetny pod tymi wzgledami. Jednak jakoś zaniechałam jego
        kupowanie.
        • Gość: Nina Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? IP: *.dip.t-dialin.net 27.04.05, 14:55
          Hallo. Ja mam sucha cere i uzywam krem koloryzujacy z firmy Nivea Visage i
          jestem zadowolona bo daje ladny odcien opalenizny, ma tez Jojoba-Öl i UV.
    • illouette Plus que Parfait! 27.04.05, 18:22
      Dla mnie istnieje tylko ten. Próbawałam innych podkładów, ale zawsze wracam do
      Bourjois. Świetnie matuje, nie zatyka porów, nie pozostawia smug. DLa mnie
      idealny podkład :)
      • Gość: OLEŃKA Re: Plus que Parfait! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 18:27
        lumiere.pl/index.php?action=productdetails&prod_id=951
        • Gość: karina DP Chanel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 22:19
          mam cerę taką jak opisane wyzej tzn. tłustą świecącą się straszliwie w najmniej
          odpowiednich momentach i temu wszystkiemu zaradził Double Perfection Chanela :)
    • Gość: pitka Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? IP: *.dag.pl / *.crowley.pl 28.04.05, 23:55
      dziękuję za wszystkie propozycje. na PUPE narazie się nie zdecyduję...ale
      szczerze mówiąc nie wiem co kupić...co sądzicie o podkładzie mat. w sprayu
      LUMENE??
    • Gość: adka Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 08:35
      polecam Isa Dor,cena ok 50zl
    • Gość: livett BIODERMINE+ podkład =matowa buźka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 09:19
      A ja polecam krem matujący BIODERMINE a na to każdy podkład jaki się Wam
      zamarzy:). Oczywiście żartuję:) Ale przyznaję, że taka kombinacja jest bardzo
      ciekawa, gdyż wiele osób (chociaż nie wszystkie)chwali sobie Biodermine jako
      doskonały krem matujący. Ja wypróbowałam w/w sposób już dawno i jestem
      zachwycona. Warto wypróbować zamiast tkwić w bezustannych poszukiwaniach
      idealnie matującego podkładu (aczkolwiek nie u każdego pewnie sprawdzi się ten
      sposób). Życzę powodzenia.Pozdrawiam
    • Gość: Madzia Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? IP: *.zax.pl / *.zax.pl 29.04.05, 20:31
      podobno l'oreal matujący do skóry mieszanej jest dobry.sama próbowalam go 1 raz
      wiec nie wiem dokladnie jak dziala,ale jak dla mnie byl ok,jak tylko skoncze
      moj obecny puder to pewnie kupie l'oreala,kosztuje jakos 40zl tylko nie
      pamietam dokladnie jak sie nazywa
    • Gość: talka Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.05, 14:04
      Krótko i na temat - puder LOVELY w drogeriac Rosmann :) zabójcza cena 5,90 :)
      buzia wyglada ślicznie.nie sugeruj sie tym ze jest rozswietlajacy :) efekt jest
      super.Polecam.A nawet jesli Ci nie bedzie słuzyl zawsze to 6 zł a nie prawie
      100 :))))
      • Gość: kawa Re: ZDECYDOWANIE najlepszy podkład matujący to? IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.05, 18:26
        ja mam zawsze problem z podkładem zawsze czuje sie jak w masce. może Wasze rady
        coś pomogą. pozdrawiam i dzieki.
        kawa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka