Dodaj do ulubionych

beta - karoten :)

IP: *.autocom.pl 25.04.05, 16:41
Ktory jest tani i ma duza dawke?Po kilkunastu dniach picia soku z marchwi i
braniu tabletek (2mg beta karotenu) stwierdzam ze skora ma ladniejszy
kolor.Doradzcie prosze :] bo tyle watkow o tym bylo a ja niestety nie mam
czasu sie w to zaglebiac. Mam nadzieje ze jakas dobra duszyczka mi pomoze :)
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: beta - karoten :) IP: 213.241.34.* 25.04.05, 16:44
      np. beta-karoten z wit.E hasco-lek
      • Gość: karolina Re: beta - karoten :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 17:26
        najtanszy jest beta-karoten firmy Natur Kaps,za 90 tabletek płaciłam 8,30zł.
        Biore go juz prawie 2 miesiace i jestem zadowolona.Koszt jest niewielki i
        działanie pozytywne.Dodam ze nie pije sokow marchwiowych a widac efekt
        opalenizny.
        pozdrawiam..
        • Gość: imoe Re: beta - karoten :) IP: *.acn.waw.pl 25.04.05, 17:59
          beta karoten firmy chance. 100tabletek za 17 zl. 1 tabl ma 10mg beta karotenu
          • Gość: b Re: beta - karoten :) IP: *.autocom.pl 25.04.05, 20:38
            A w jakiej ilosci bierzecie taki b-karoten (10 mg)? Widzicie efekty? Ja mam
            lekko zmieniony kolor skory i w sumie sie dziwie bo chyba nie na wszystkich to
            dziala.
            • Gość: imoe Re: beta - karoten :) IP: *.acn.waw.pl 25.04.05, 21:43
              ja biore 1 tabl dziennie tak jak pisze na opakowaniu. kolor skóry chyba też mi
              się przyciemnił, bo normalnie na wiosne to straszę bladością potworną a teraz
              nie jest tak źle, ale ja go biore dla poprawy stanu skóry i włosów. no i łykam
              go już ok roku. włosy dzięki niemu przestały mi w końcu wypadac :) poza tym
              wyczytałam że kobiety biorące pigułki anty powinny jeśc właśnie beta karoten i
              wit B, dlatego też go biorę i dodatkowo wit B. sorki za mało gramatyczny post
              ale głowa mi pęka i kiepsko mi się myśli :)
              • ksaga czy karmiąca może brać...??????????? 26.04.05, 11:04
                straszny blecioch ze mnie i chciałabym łykać te preparaty ale czy moge skoro
                karmię piersią, prosze te ktore mają ulotki, sprawdźcie czy w przeciwwskazanich
                jest laktacja????????????
                w aptece sprawdzałm solarin ale na ulorce nic nie było napisane
                • avokado1 Re: czy karmiąca może brać...??????????? 26.04.05, 11:08
                  Lepiej nie bierz,napewno mają jakieś dodatki przecież to chemia.Ty możesz jeść
                  dużo marchwi najwyżej, także gotowanej.
                  • Gość: helen Re: czy karmiąca może brać...??????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 12:00
                    Dziewczyny a czy beta karoten ma sie jakoś do palenia papierosów? Chodzi mi o
                    to że gdzieś wyczytałam kiedys że kiedy sie pali nie powinno się łykać właśnie
                    beta karotenu. A co z tabletkami anty? Można łączyć? Pozdrawiam
                    • justa_79 Re: czy karmiąca może brać...??????????? 26.04.05, 12:04
                      owszem, beta-karoten sprzyja nowotworom u palaczy i osób pijących dużo alkoholu.
                      • Gość: helen Re: czy karmiąca może brać...??????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 12:05
                        Dzieki Justa :). Buziaki :)
                  • Gość: fioni Re: czy karmiąca może brać...??????????? IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 12:10
                    Ja jem 2 marchewki dziennie i mam ładny odcień skóry. Poza tym kilo marchwi
                    kosztuje 1 zł ( dzisiaj tyle zapłaciłam na rynku)i to chyba taniej wychodzi. Nie
                    lepiej najeść się marchwi ( przy okazji dostarczymy organizmowi więcej
                    witamin)niż łykać te tabletki? Beta karoten w naturze przecież nie występuje
                    samodzielnie tylko w towarzystwie witamin w marchwi (pewnie w innych warzywach
                    też występuje, ale ja nie wiem). Skąd wiecie że nie ma jakiś negatywnych skutków
                    jak się cały czas łyka tabletki. Jesli ktoś łyka przez jakiś czas i robi przerwę
                    to jeszcze dla mnie jest ok np. w takim okresie jak teraz po zimie, ale cały rok
                    naokrągło???
                    • ksaga do fioni 26.04.05, 20:57
                      dzieki fioni, twoj argument jednej złowtowki mnie przekonał, jutro ide na
                      bazarek, pozdrawiam: ))))))))))))))))
                • Gość: imoe Re: czy karmiąca może brać...??????????? IP: *.acn.waw.pl 26.04.05, 12:14
                  na moim jest że kobiety w ciąży i karmiące tylko po wskazaniu przez lekarza.
                  • Gość: Nata Re: czy karmiąca może brać...??????????? IP: 83.168.75.* 26.04.05, 23:07
                    Beta karoten owszem powoduje ładniejszy koloryt skóry ale jest w nadmierze
                    szkodliwy tak samo jak sok z marchwi lub sama marchewka.Nadmiar tego warzywa
                    powoduje marskośc watroby dlatego gdy wasza wewnętrzana cześc dłoni będzie
                    miala kolor pomaranczowy lub zólty to jest oznaka aby odstawic marchewke.Czasem
                    młode mamy myślac iz zdrowo jest karmic swoja pocieche warzywami a szczególnie
                    soczkami owocowymi z nie wiedzy moga wpędzic dziecko w chorobe.Drogie panie
                    ostrożnie z marchewką - dbajcie o siebie ale rozsądnie!!!:)
                    pozdrawiam
      • Gość: hotka Re: beta - karoten :) IP: *.bydgoska.krakow.pl 27.04.05, 03:08
        Też mam ten. Za 90 tabletek dałam 15 zl. Jest tu 7 mg beta karotenu i 25 mg
        witaminy E.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka