Gość: 20stka IP: *.za.digi.pl / *.jota.digi.pl 26.04.05, 21:34 Mój problem moze wydać się śmieszny,ale zauwazyłam ze zaczynają pękac mi zyłki na nogach.Nie chce w wieku 20 lat walczyc z zylakami.Co moge zrobic zeby opóźnić ich rozwój?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bzzzk Re: Żylaki?? o nieee ja nie chcę 26.04.05, 21:46 z jakichś naturalnych metod, to unikać gorących kąpieli, kosmetyków z kofeiną, depilacji woskiem na ciepło, łykać Rutinoscorbin na wzmosnienie naczyń krwionośnych, stosować balsamy do skóry naczykowej, na już istniejące wylewy czy pęknięte naczynka dobry jest krem Eris z serii Pharmaceris Capilaril K-1% Active, mnie usunął spory i granatowy wylew po pękniętej normalnej żyle. też mam problemy z naczynkami na nogach, też mam 20 lat i też obawiam się, jak to będzie za kilka lat:/ pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 20stka Re: Żylaki?? o nieee ja nie chcę IP: *.za.digi.pl / *.jota.digi.pl 26.04.05, 21:57 Wow dzieki bardzo :) czekam na dalsze opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Żylaki?? o nieee ja nie chcę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 23:13 a mnie nic nie pomogło ,ide w czwartek do dermatologa... Odpowiedz Link Zgłoś
sitc Re: Żylaki?? o nieee ja nie chcę 26.04.05, 23:37 Chyba mylisz żylaki z pękającymi naczynkami krwionośnymi. To co opisujesz to raczej popękane naczynka, żylaki wyglądają jak poprostu nabrzmiałe żyły tuż pod skórą. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Żylaki?? o nieee ja nie chcę 27.04.05, 00:06 też tak uważam, ale myślę, że dziewczynie chyba chodziło o obecność tych pierwszych i ewentualną możliwość pojawienia się w przyszłości tych drugich:) jak ktoś ma kruche naczynka, to często i z żyłami jest coś nie tak (ja tak mam) naczynka pękają, a od wenflonu w szpitalu pękały mi czasem żyły <wiem, że brzmi to starsznie;)> też są słabe. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś