alena2005 28.04.05, 17:57 Mam zrobiony balajaż z dwóch kolorów i nie wiem czy mogę uzywać szamponów do włosów farbowanych. Część mojej fryzury składa się z moich włosów o naturalnym kolorze. Może sa jakieś szampony po balajażu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dominnika Re: Szampony do balajażu 28.04.05, 18:05 Ja o takich szamponach nie słyszałam,ale co ci szkodzi uzywanie szamponów do farbowanych? Przecież chodzi o oto żeby zachowac kolor,więc z naturlanymi nic sie nie stanie bo te szampony nie sa farbujące. Odpowiedz Link Zgłoś
oksana.zarewicz Re: Szampony do balajażu 30.05.05, 08:50 Witam Bez obaw możesz używać szamponów do włosów farbowanych. Najlepiej, gdyby zawierały one filtry przeciwsłoneczne a jeżeli taki szampon nie ma filtru, to warto po umyciu włosów rozprowadzić na nie preparat zawierający je (spray, lotio, odżywka). Uchroni to przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych i pomoże jak najdłużej utrzymać uzyskany kolor. Dotyczy zarówno balejażu jak i włosów farbowanych. Pozdrawiam Oksana Odpowiedz Link Zgłoś