Dodaj do ulubionych

poszukiwany opalizujący na niebiesko błyszczyk!!!

29.04.05, 12:22
Może kojarzycie błyszczyk bourjois taki opalizujący na niebieskawo?

Ciężko to opisać, ale piękny był!!!! i ..już dawno go wycofali:-(

Jeśli znacie błyszczyk dający podobny efekt, bardzo proszę, napiszcie!!!
Pozdrawiam gorąco!
Obserwuj wątek
    • bzzzk Re: poszukiwany opalizujący na niebiesko błyszczy 29.04.05, 12:30
      jak przeczytałam temat, to od razu pomyslałam o tym z Bourjois, nie sądziłam że
      go wycofali... pamiętam, że kiedyś był chyba w Yves Rocher też opalizujący na
      niebiesko, ale nie wiem czy jeszcze taki jest, bo to było jakiś czas temu:/ a
      poza tym, to coś mi się kojarzy, że chyba jakieś widziałam, ale niestety nie
      pamiętam jakie to mogły być firmy/firma... ale warto poszukać, bo na pewno coś
      się znajdzie:) jak będę w weekend w jakichś drogeriach, to mogę się rozejrzeć:)
      pzdr.
    • sitc Re: poszukiwany opalizujący na niebiesko błyszczy 29.04.05, 12:31
      Wydaje mi się że Geurlain z lini Meteorites ma taki kolor, pistacjowy jest
      napewno, niebieskawy wydaje mi się że tez jest. Jestem pewna że Chanel kiedyś
      taki miała, ale nie wiem czy on jest na stałe w ofercie czy to był wprowadzony
      sezonowo, ale możesz sobie te dwie firmy sprawdzić.
    • anaeva Re: poszukiwany opalizujący na niebiesko błyszczy 29.04.05, 12:37
      Dzięki! To już cos:-)
      Też mam wrażenie, że takie „wariackie” kolorki to są często limitowane serie!
      Problem w tym, że opanowała mnie tak żądza posiadania czegoś w tym stylu, że
      jutro robię nalot na sklepy!
      Tak więc, jakby którejś z Was cos jeszcze zaświtało, to piszcie!
      Pozdr;-)

• bzzzk Re: poszukiwany opalizujący na niebiesko błyszczy 29.04.05, 12:42
        też coś mi się kojarzy, że właśnie któraś z tych droższych firm miała taki
        błyszczyk! i może Pupa, też mam takie skojarzenie, ale niestety pewna nie
        jestem;) powodzenia w poszukiwaniach:)
        pzdr.
        • katija1 Re: poszukiwany opalizujący na niebiesko błyszczy 29.04.05, 13:19
          na 100% Lancaster. nawet niedawno przygladałam sie temu "cudakowi":)
          jest nawet na wizażu jedna opinia. pozytywna:)
          • Gość: kmkk Re: poszukiwany opalizujący na niebiesko błyszczy IP: 213.17.192.* 29.04.05, 13:24
            ma Dior KissKiss (swietny swoja droga) z limitowanej edycji na lato..
            jest tez sliczny rozowy z niebieskimi drobinkami KissKiss Diora o nazwie
            RoseLychee, poza tym na 100% Terracota Guerlaina ma w swojej ofercie taki
            blekitny, troche turkusowy, delikatny, nowa kolekcja na lato

• anaeva Re: poszukiwany opalizujący na niebiesko błyszczy 29.04.05, 13:35
      Na stronie internetowej diora widziałam ten niebieski, nieźle wygląda! Ale on ,
      mam nadzieję, nie pokrywa ust jak „plakatówka” niebieska, tylko tak lekko
      opalizuje:-) Może któraś próbowała?

A na stronie lancastera nie mogę znaleźć.

• katija1 Lancaster 29.04.05, 13:39
      www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=b1e2ce2f6434c5e8abd44b0552f90b8b&cmd=details&itemid=3973
      • anaeva Re: Lancaster 29.04.05, 13:47
        uuuuu;-)))))dzięki za szybką reakcję!
        czyli u nas może kosztować 70-80 zł.
        jak na taką "fanaberię" to trochę dużo, ale jak mus to mus;-)
        Pozdr:-)
    • sitc Re: poszukiwany opalizujący na niebiesko błyszczy 29.04.05, 13:45
      Tu masz taki błyszczyk:
      www.allegro.pl/show_item.php?item=49682784
      Sprzedająca ma napewno oryginały, można kupować śmiało :)
      • anaeva Re: poszukiwany opalizujący na niebiesko błyszczy 29.04.05, 14:17
        Dzięki Sitc! Wygląda świetnie, tyle że... ja nie mam dośw. w kupowaniu na
        allegro i mówiąc szczerze bardzo sceptycznie do tego podchodzę Trudno mi
        uwierzyć, że błyszczyki guerlain w takiej cenie (!) są oryginalne. Chyba nie
        zaryzykuję.

Mam już od Was tyle wskazówek;-) że jutro chyba coś tam wybiorę!Dziękuję!!!
        Jak poszukiwania zakończą się sukcesem to się pochwalę;-)
        • justa_79 Re: poszukiwany opalizujący na niebiesko błyszczy 29.04.05, 14:25
          ale to nie jest cena końcowa, cena minimalna nie została osiągnięta. nie
          wiadomo, na ile sprzedawca wycenił ten błyszczyk, ale na pewno na więcej niż 20
          zł ;)
    • joisana Re: poszukiwany opalizujący na niebiesko błyszczy 29.04.05, 14:57
      Yves Rocher wciąż ma ten błękitny błyszczyk, wczoraj kupiłam :-), pachnie
      smakowicie i kosmicznie wygląda.
      • anaeva Re: poszukiwany opalizujący na niebiesko błyszczy 30.04.05, 09:42
        A ten błyszczyk z YR ma drobinki brokatu czy raczej gładziutką konsystencję?
        Gdybyś pojawiła się na forum do 11, to proszę napisz coś więcej:-)
        Pozdrawiam!!!
    • Gość: rawita Re: poszukiwany opalizujący na niebiesko błyszczy IP: *.autocom.pl 29.04.05, 19:19
      nie wiem, czy dobrze rozumiem o jaki kolor Ci chodzi: o wprost błękitny, czy
      opalizujący niebiesko. Bo Bourjois ciągle ma błyszczyki tego drugiego typu:
      efekt 3D, np rózowy błękitnie opalizujący
      • anaeva Re: poszukiwany opalizujący na niebiesko błyszczy 29.04.05, 23:34
        Tak, to był 3d i wiem,że już go nie ma:-(Był taki wprost
        niebieski, "półprzezroczysty".PIEKNY!!!
        Zobaczę ten różowy, o którym mówisz i jutro zbadam też ten z yves rocher:-)
        Dzięki!!!
    • anaeva ZNALAZŁAM!!! 08.06.05, 15:04
      Dziewczyny!!!!! ZNALAZŁAM!!!! Niestety trochę gorszy jakościowo od tego
      bourjois, ale kolor bardzo podobny!!!! A o to mi chodziło!
      Po prostu śliczny;-) i stosunkowo niedrogi (14zł)
      Maybelline water gloss shine- kolor „frosty mint”
      Polecam i pozdrawiam;-)
      • bzzzk Re: ZNALAZŁAM!!! 08.06.05, 18:03
        a, wiem, wiem, o który Ci chodzi:) niedawno go oglądałam i zastanawiałam się
        czy on aby na pewno jest do ust;)) ale kolor wydawał mi się troszkę inny niż
        Bourjois (z tego co pamiętam był bardziej błękitny, a ten jest taki właśnie jak
        w nazwie- miętowy:) fajnie, że kupiłaś i podoba Ci się:) a jak wygląda na
        ustach? widać bardzo kolor czy raczej tak opalizuje lekko?
        pzdr.
        • black_magic_women a zielony? 08.06.05, 19:00
          please!
          • anaeva Re: a zielony? 09.06.05, 07:44
            Hej;-)
            Czy chodzi o błyszczyk, który opalizuje na seledynowo?
            Bo tylko taki potrafię sobie wyobrazić:-)
            Napisz cos więcej!

W najbliższym czasie będę szukać jakiegoś ciekawego błyszczyka, więc może
            zauważę coś zielonego!

• black_magic_women Re: a zielony? 09.06.05, 11:46
              dzieeeki za odzew!szukam czegos co w buteleczce ma zielonkawy/seledynowy jak
              piszesz,odcien.wiem ,ze byly takie w ofercie najdrozszych firm,ale moze jakies
              popularne tez cos maja?pozdrawiam
              • anaeva ZIELONY!!!!!! MAM!!!! 13.06.05, 07:45
                Heeej:-)
                Znalazłam błyszczyk zielony!!!! Sukces:-D Na nowym ooogromnym stoisku inglota!
                Nie wiem czy Cię usatysfakcjonuje, bo nie jest seledynowy tylko taki raczej
                zdecydowanie zielony. Oczywiście nie jak plakatówka ;-), jest półprzezroczysty
                zielonkawy. Na ustach może wyglądać interesująco i pachnie smakowicie!
                Cena też przystępna - 10 zł za taką sporą tubkę
                Jeśli masz okazję to idź i sobie zobacz
                Pozdrawiam!

• anaeva DO BZZZK:-) 09.06.05, 07:57
          Masz rację, ten maybelline nie jest identyczny jak bourjois ale uznałam, ze
          jest najbardziej zbliżony. Reszta wydawała mi się zbyt mało naturalna, a ja
          chciałam czegoś o nada ustom połysk i da ciekawy a nie dziwaczny efekt.
          Pewnie trochę sobie wmawiam;-) ale mam wrażenie, że ten błyszczyk nadaje twarzy
          taki świeży, „letni” wygląd.
          Stosuję go z konturówką w kolorze ust i wygląda fajnie! A jak chce bardziej
          widocznego efektu na trwałą szminkę!
          Wiem ,ze ten kolor wygląda niezbyt zachęcająco w opakowaniu, ale efekt jest
          naprawdę fantastyczny i wcale nie kosmiczny;-)

Pozdrawiam!
    • Gość: ja__ Re: poszukiwany opalizujący na niebiesko błyszczy IP: *.acn.waw.pl 08.06.05, 22:11
      ja mam lancome marshmallow rozowy opalizujacy na fioletowo ale bardzo
      delikatnie
    • hennessy1 Re: poszukiwany opalizujący na niebiesko błyszczy 09.06.05, 07:55
      Avon ma teraz w ofercie nowy odcień - właśnie taki podobny do Melbelline. Jest
      taki "lodowy", tylko perłowy. Wiem, że z takich opalizujących na niebiesko to
      kiedyś Paloma miała całkiem przezroczysty z mnóstwem holograficznych
      niebieskich drobinek. Ja mam Eveline z niebieskimi i zielonymi drobinkami. Jest
      świetny, w opakowaniu wygląda na różowy ale nie daje żadnego koloru, tylko
      delikatnie widać te drobinki. Jakby ktoś był zainteresowany to jest to nr 55
      holografic. Pozdrawiam.
    • hennessy1 Re: poszukiwany opalizujący na niebiesko błyszczy 09.06.05, 08:06
      Hmmmm... Może też sobie kupie. Ale ostatnio się trochę opaliłam i boję się, że
      w takim kolorze będę wyglądać tandetnie, no wiecie jasne usta i opalona skóra.
      W tamtym roku na wakacjach kupiłam sobie blyszczyk Melbelline z tej serii
      diamentowej taki jasny róż.... to była tragedia, wyglądałam jak malowana lala,
      jeszcze tylko różowej, lakierowanej torebki mi brakowało. Napisz prosze czy on
      bardzo rozjaśnia usta i czy mocno kryje. Pozdrawiam.
      • anaeva Re: poszukiwany opalizujący na niebiesko błyszczy 09.06.05, 08:32
        Rozumiem Cię ,bo też jestem na taki wygląd plastikowo-tandetny wyczulona;-)
        Uprzejmie wiec informuje:-D że:
        -błyszczyk nie jest kryjący
        -nadaje ustom połysk i nie sprawia, że są jaśniejsze.
        -lekko, naprawdę lekko opalizuje
        W pracy powinnam wyglądać raczej poważnie i ten błyszczyk naprawdę w tym nie
        przeszkadza! Tak go polubiłam ,ze leży obok długopisu i ołówka przy
        klawiaturze;-)
        Jeżeli jesteś mocno opalona, to może idź do sklepu i spróbuj sobie.

AAA i jeszcze mi się przypomniało, że podczas ostatnich wojaży pani w sklepie
        inglot w Przemyślu powiedziała, ze mają jakiś nowy niebieski błyszczyk w
        ofercie , ale nie miała go u siebie! Może ktoś kojarzy? Bo w moim mieście nie
        ma takiego sklepu:-(

• black_magic_women Re: poszukiwany opalizujący na niebiesko błyszczy 09.06.05, 11:48
          u mnie jest sklep inglota,jak tylko znajde chwile czasu to sprawdze i ci napisze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka