Dodaj do ulubionych

Polecam kosmetyki :)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 14:28
Hejka,

Kupiłam sobie niedawno dwie fajne rzeczy, które mogę z czystym sumieniem polecić.
1. Peeling terminczy do twarzy "Botoskin efekt" (niestety nie pamiętam firmy,
ale sprawdzę). Co prawda jest polecany głównie do spłycania zmarszczek, ale
akurat na to nie jest on mi na razie potrzebny (mam 26 lat). Za to super
wygładził mi skórę (mam cerę mieszaną) i świetnie poprawił jej ukrwienie. I
mam mniej zaskórników :). Nie wiem czy to efekt tego, że rozgrzewa się na
twarzy, ale jak na razie jest to najlepszy peeling jaki sprawdzałam.

2. Krem do ust "Iwostinu". Nie wiem jak wy, ale ja mam zawsze na maksa
spierzchnięte usta. I żadne neutrogeny, nivee i inne mi nie pomagały. Ten krem
kupiłam na polecenie babki w aptece i muszę przyznać, że mówiła prawdę -
świetnie wygładził mi usta.

Aha - polecę jeszcze mleczko do włosów kręconych "Sunsilk'a" - wreszcie nie
mam siana na głowie! Ale to już kupiłam dawno :)

A wy jakie kosmetyki polecałybyście ze swojego doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: lidka Re: Polecam kosmetyki :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 14:37
      jeszcze sobie przypomniałam:

- krem matujący firmy SVR - drogi, ale na serio na długo matuje

• vanillka Re: Polecam kosmetyki :) 08.05.05, 14:50
      A ja zdecydowanie polecam piling do ciała firmy KANU. Znajomi zakupili mi na
      targach kosmetycznych. Mam ten o zapachu MANGO - rewelacja. To piling solny z
      nagietkiem. Po jego użyciu na skórze pozostaje taka powłoka, dzięki której nie
      trzeba już stosować balsamu. A jak pachnie mmmmmmmmmmmmm.....! Jest jeszcze
      kilka innych zapachów - ale na razie nie miałam okazji przetestować. Koleżanka
      ma ten o zapachu limonki, ale nie jest już taki ślicznie zapachowy, jak ten
      mango.
      ;-)
    • Gość: Nessie Re: Polecam kosmetyki :) IP: *.acn.waw.pl 08.05.05, 14:55
      Czy ten peeling rozgrzewający to jest ziarnisty, czy wyłącznie enzymatyczny?
      Szukam dobrego peelingu enzymatycznego...

Co do Sunsilka do kręconych to się zgadzam - po trwałej to jedyna opcja ;)

Z czystym sumieniem mogę polecić niedrogi krem Bielendy z zieloną herbatą i
      endorfinami - bardzo sympatyczny zapach i konsystencja, doskonale się wchłania,
      porów nie zatyka, nie błyszczy się człowiek po tym. Od razu po nałożeniu napina
      lekko skórę i lepiej paszcza wygląda.

• Gość: lidka Re: Polecam kosmetyki :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 14:59
        Niestety jest ziarnisty. Co do enzymatycznego to słyszałam kiedyś o peelingu firmy
        Bellenda z serii "Vino terapia" - podobno jest bardzo dobry. Ale sama niestety
        go nie sprawdzałam. Pozdrawiam
        • Gość: Nessie Re: Polecam kosmetyki :) IP: *.acn.waw.pl 08.05.05, 15:26
          Dzięki, poszukam tej vinoterapii. Bielendę raczej lubię, z niektórymi wyjątkami,
          więc może mi akurat posłuży :) Tylko że, niestety, w mojej okolicy w
          hipermarketach to cieniutko z kosmetykami innymi niż standard - krem, tonik,
          mleczko, żel do mycia. :/ Trzeba się będzie przejechać do centrum handlowego.
          Może w SuperPharmie...
    • teresai33 Re: Polecam kosmetyki :) 08.05.05, 15:28
      Ja ze swojej strony polecam:
      1) Płyn miceralny Vichy do demakijażu - szybki, dokładny, łagodny demakija
      całej twarzy i okolic oczu. Super sprawa! Czystość i zero podrażnień.

2) Krem na noc z witaminami C i E Iwostinu - dużo już tu o nim było.
      Potwierdzam, jest rzeczywiście dobry.

3) Szampon Elution Ducray - łagodny szampon, można go stosować nawet
      codziennie; włosy po nim swietnie sie rozczesują, są mięciutkie i właściwie nie
      potrzebują już żadnych odżywek. Ostrzegam tylko wielbicielki pięknych zapachów,
      bo on pachnie takim typowym apteczno-szaromydlanym zapachem.
      • Gość: ,gwiazdka Re: Polecam kosmetyki :) IP: *.autocom.pl 08.05.05, 15:57
        Ja ostatnio kupiłam tonik apotheker scheller który ma w składzie sól morską
        jest rewelacyjny
        • Gość: bibi Re: Polecam kosmetyki :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 19:58
          A do jakiej cery ten tonik? I czy jest delikatny, bo sól to raczej drażni...
    • miumiu75 Re: Polecam kosmetyki :) 08.05.05, 16:44
      To i ja cos polece. Ok tydzien temu kupilam dezodorant Clarins niebieski w
      sprayu.I jest rewelacyjny. Pieknie pachnie i nie poce sie po nim, a juz we
      wszystko zwatpilam. Musze nosic zakiety i niestety bardziej sie w nich poce.
      Naprawde polecam.
      • Gość: lidka Re: Polecam kosmetyki :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 17:52
        a jaki ma zapach? Pytam, bo miałam kiedyś dezodorant miętowy w kremie formy
        oriflame. Super pachniał, długo trzymał, przyjemnie chłodził, ale... niestety
        brudził ubrania :( I teraz szukam czegoś miętowego w spray'u

drugie pytanie - jak długo "trzyma"?

• miumiu75 Re: Polecam kosmetyki :) 08.05.05, 21:10
          Pachnie niemietowo, jak ladne perfumy, trudno opisac. Trzyma naprawde dobrze,
          zapach utrzymuje sie caly dzien i ani slady potu.
    • kiciula1 Re: Polecam kosmetyki :) 08.05.05, 16:49
      dezodorand Clarins, gdzie można kupić, jak cena??
      • miumiu75 Re: Polecam kosmetyki :) 08.05.05, 16:53
        W kazdym stoisku clarinsa, ale niestety nie wiem gdzie w Pl.
        Placilam £12.
    • milena1982 na trądzik 09.05.05, 12:32
      oczyszczające płatki na wągry Clearasil. Przecieram nimi codziennie (rano i
      wieczorem) plecki i dekolt. Jak wsiąknie nakładam nawilżający balsam i... od
      dwóch miesięcy bardzo rzadko coś mi się pojawi :)
    • sitc Re: Polecam kosmetyki :) 09.05.05, 12:49
      Ostatnio troszkę nowych rzeczy testowałam, godne polecenia są:
      Krem i żel do mycia twarzy Dermedic Acne Expert- będę chwalić jak tylko się da,
      dla mnie to duet idealny, co prawda ja nie mam problemów z trądzikiem, ale
      kapryśną cerę mieszaną, na której czasem coś wyskoczy, a one cudownie
      wygładzają skóre.
      Puder w kamieniu Clinique soft finish- fajny, bardzo drobniutki, matuje
      delikatnie, więc jak ktoś ma duże skłonności do świecenia się to on się nie
      sprawdzi, ostatnio stosuje go zamiast sypkiego i tez jest ekstra.
      Podkład Diorskin Pure Light- taki bardzo letni podkład, kryje delikatnie,
      rozświetlający, jestem zadowolona choć ciężko mi się na niego przestawić bo
      wcześniej uzywałam, cięższego mocno kryjącego Double Wear.
      Cienie do oczu Color statement Heleny Rubinstein- tym jestem zachwycona,
      poprostu cień cudo, mam jasny, siarczysty róż, jest bardzo błyszczący, świetnie
      się nakłada, nie osypuje.
      Jak jeszcze o czymś sobie przypomne to dopisze :)
    • Gość: maxi Re: Polecam kosmetyki :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:04
      A jak Ci wkrótce zaczną puchnąć i łzawić oczka to to pamiętaj aby ten piling
      szybko wyrzucić do śmieci ;))
      • Gość: lidka Re: Polecam kosmetyki :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 10:41
        a czemu mają zacząć puchnąć i łzawić????
      • sitc Re: Polecam kosmetyki :) 10.05.05, 11:10
        Maxi a ty czym się peelingujesz, pytam bo ja mam jeden jeszcze przedpotopowy
        peeling Avonu i wypadało by coś nowego kupić, a mam wrażenie że lubimy podobne
        kosmetyki :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka