vikcia 08.07.02, 16:33 Donoszę, że Wella z serii profesjonalnej jest do doooopy! Macie jakieś typy? Mogą być i tanie i drogie, byle skuteczne! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kotmanka Re: szampon nadający puszystość IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 08.07.02, 17:33 pantene fioletowy do cienkich i oklapnietych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: szampon nadający puszystość IP: *.pl 29.07.02, 21:26 Gość portalu: kotmanka napisał(a): > pantene fioletowy do cienkich i oklapnietych --------- Zgadzam się z ta opinią.Kupiłam sobie ostatnio ten zestaw i włosy są po nim super: większa objętość, do tego pięknie lśnią , są puszyste i super się układają. Z innych szamponów nadających objętość mogę polecić jeszcze: Timotei z pomarańczą i miętą i Yves Rocher z wyciągiem z miłorzębu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koralik Re: szampon nadający puszystość IP: POZNANNT* / 195.95.19.* 30.07.02, 09:03 a dla mnie Timotei z pomarancza i mieta to najgorszy szampon, jaki kiedykolwiek mialam :-( tak smutnych strakow na glowie nie mialam jak zyje co gorsze, nawet moj maz odmowil mycia tym wlosow, bo za bardzo mu pachnialo "mirinda" Koralik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: szampon nadający puszystość IP: *.pl 30.07.02, 12:11 Gość portalu: koralik napisał(a): > a dla mnie Timotei z pomarancza i mieta to najgorszy szampon, jaki kiedykolwiek > > mialam :-( > tak smutnych strakow na glowie nie mialam jak zyje > co gorsze, nawet moj maz odmowil mycia tym wlosow, bo za bardzo mu > pachnialo "mirinda" > > Koralik --------------------------- No widzisz Koraliku, jeszcze raz potwierdza sie opinia, że jednak wszystko trzeba próbować na własnej skórze i to co dla jednej osoby moze okazać się znakomite ,dla drugiej bedzie bublem.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewakam Re: szampon nadający puszystość 25.07.02, 13:22 spróbuj szamponu nadającego puszystość z serii GLISS KUR (Schwarzkopf),jest też odżywka uaktywniająca się pod wpływem ciepła z suszarki, u mnie na razie działa, drugi dzień i ... jeszcze nie "ochlapły" :), w sumie zapłaciłam ok. 25 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: szampon nadający puszystość IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 15:10 tez polecam szampon i odzywke z tej serii,zwlaszcza do wlosow farbowanych-mam po nim puszyste i wspaniale lsniace kudliska:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Re: szampon nadający puszystość IP: *.waw.cdp.pl 25.07.02, 16:16 L'Oreal Proffesionel w zielone butelce + pianka volume lift tej samej firmy (podnosi wlosy od skory naprawde widocznie - ja ja nakladam na prawie suche wlosy, lekko targam i dosychaja same). Swietnie sie sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: szampon nadający puszystość IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 25.07.02, 21:01 Gość portalu: Helena napisał(a): > L'Oreal Proffesionel w zielone butelce + pianka volume lift tej samej firmy > (podnosi wlosy od skory naprawde widocznie - ja ja nakladam na prawie suche > wlosy, lekko targam i dosychaja same). > Swietnie sie sprawdza. niestety musze donieść że powyższa kombinacja była dla mnie wielkim rozczarowaniem :( widac różne rzeczy działąja na różnych ludzi różnie :( Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: szampon nadający puszystość 26.07.02, 22:54 A dla mnie zielone Kerastase "z cementem" jest super - puszyste wlosy, ladnie sie ukladaja, poza tym zupelnie nie podraznia skory na glowie (co mi sie czesto zdarza). Popieram wiec opinie Heleny. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna1 Re: szampon nadający puszystość 27.07.02, 00:31 prosze Cie powiedz mi cos wiecej o tym szamponie,mi sie bardzo czesto zdarza ze mam podraznona skore glowy:(,moze wiec ten mi pomoze?:),gdzie mozna go kupic:apteka,kosmetyczny,jaka cena i dokladna nazwa??dziekuje bardzo i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: szampon nadający puszystość 27.07.02, 08:20 To jest szampon Kerastase Volumactive, do cienkich wlosow, plus odzywka w piance. Jego funkcja jest nadawanie objetosci, nie jest to szampon leczacy podraznienia skory glowy, ale u mnie wszystkie inne tego typu szampony bardzo wysuszaly, o piankach nie wspominajac (a i pianka z tej serii jest OK). Mozna je kupic w salonach fryzjerskich. Kopiuje Ci link do opisow po angielsku: www.kerastase.com/uk/country/uk/frame.cfm?url=gamme/gamme.cfm pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: szampon nadający puszystość IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 25.07.02, 20:59 ewakam napisała: > spróbuj szamponu nadającego puszystość z serii GLISS KUR (Schwarzkopf),jest też > > odżywka uaktywniająca się pod wpływem ciepła z suszarki, u mnie na razie > działa, drugi dzień i ... jeszcze nie "ochlapły" :), w sumie zapłaciłam ok. 25 > zł Czy to jest coś w stylu start supporter welli professional? to do suszenia suszarką? miło byłoby nabyć odpowiednik trzy razy tańszy... Odpowiedz Link Zgłoś
ewakam Re: szampon nadający puszystość 30.07.02, 14:12 powiedziałabym, że raczej tak, mam Start Supporter Welli (na wykończeniu) ale po użyciu też odżywki Gliss Kur "ujarzmiam" tylko żelem niesforne odstające kosmyki, nie stosuję dodatkowych kosmetyków do układania włosów, włosy są lekkie, puszyste i o to przecież chodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teri Re: szampon nadający puszystość IP: *.abo.wanadoo.fr 25.07.02, 17:43 Ciagle i niezmiennie polecam (i uzywam) Ultra Doux, grejfrutowy do normalnych, pomaranczowy do zmeczonych, rowniez cytrynowy z oliwka, bo choc jest do wlosow suchych, nie przyklepuje ich. Odradzam rumianokowy - przyklepuje wlosy. Innych z tej serii nie probowalam. I szampony Head&Soulders, jedyne co mi sie w nich nie podoba, to zapach, ktory ogolnie nie jest zly, ale wole bardziej "naturalne", takie jak ma Ultra DOux wlasnie. Natomiast moje doswiadczenia z Elseve do wlosow slabych, rzekomo nadajacy puszystosc, pomylka, wlosy mialam, owszem mile w dotyku, ale klapniete. T. Odpowiedz Link Zgłoś
isia67 Re: szampon nadający puszystość 25.07.02, 20:21 Jeżeli może być drożej to pomógł mi Volumatic z serii Kerastase. Kosztuje 50 PLN. Może uda Ci się "wysępić" w jakimś salonie, gdzie to sprzedaja, próbkę. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LadyBlue Re: szampon nadający puszystość IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.07.02, 11:09 a szampon zmniejszający puszystość??? czy ktoś to w końcu wymyśli? teraz to z racji fryzury nie potrzebuję, ale jeszcze niedawno to coś takiego by mi się bardzo przydało ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teri Re: szampon nadający puszystość IP: *.abo.wanadoo.fr 28.07.02, 22:20 Zdecydowanie Elseve. Wszystkie odmiany. Slicznie przyklepuja wloski :))) T. Odpowiedz Link Zgłoś
isia67 Re: szampon nadający puszystość 30.07.02, 17:34 Ladyblue, z mojej ulubionej serii Kerastase reklamują szampon, odżywkę i chyba coś do układania o wdzięcznej nazwie Oleo Relax. W ulotce napisane jest, że doskonale nadaje się do włosów zbyt puszystych, trudnych do układania. Jak jest naprawdę to nie wiem, bo nie mogę poszczycić się zbyt puszystymi włosami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: szampon nadający puszystość IP: *.future-net.pl 30.07.02, 18:12 JA tego używam:) mam włosy kręcone, siankowate i suche. kupuję całą serię, łacznie z takimi psikanymi ampułkami, które przedtem robili mi u fryzjera za jakieś duże pieniądze,a tak wychodzi taniej. wszystkie te kosmetyki (mam szampon, odzywkę w piance i własnie te ampułki) wygładzają moje włosy, przez co sa one lśniące i bardziej przygładzone, a nie obciążone. polecam, jeśli masz podobny problem (i suche albo zniszczone włosy). Odpowiedz Link Zgłoś
isia67 Re: szampon nadający puszystość 31.07.02, 19:32 Aga, to nie ja miałam problem ze zbyt puszystym uwłosieniem, ale LadyBlue. Mojego niestety nie można tak nazwać. Mam nadzieję, że odczytała Twój post. A tak na marginesie to miło, że Ktoś czyta moje posty na forum. Dzieki i pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gapulka Re: szampon nadający puszystość 28.07.02, 13:08 podobno we wrzesniu (od kampanii 18/19) Avon wprowadzi duet szampon + odzywke dodajaca puszystosci zamiast szampon + odzywka wzmacniajaca. Nic jednak na temat efektow nie wiem ;-( Pozdr. gapulka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: szampon nadający puszystość IP: *.future-net.pl 30.07.02, 08:53 A ja uważam, że to nie szampon (który mamy na włosach chwilkę), ale raczej odżywki dodaja puszystości. Polacam wiec taki zestaw: ulubiony szampon + odzywka Henna Wax:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ananies Re: szampon nadający puszystość IP: *.ipartners.pl 30.07.02, 10:42 Witam po wakacjach! Ja polecam szampon, ktory nie ma nadawac pusztystosci, ale jesli o to chodzi z niczym lepszym sie nie spotakalam. Poza tym w zyciu nie kupilabym tego szamponu, gdyby nie probka z jakiejs gazety,po prostu nawet nie bralam w rachube kupienia czegos takiej firmy. Bo szampon, o ktorym mowie, to szampon z wyciagiem z czarnej rzepy firmy Joanna!!! Jestem zachwycona, mam b. krotkie wlosy, niefarbowane, dzieki temu szamponowi myje wlosy nie co drugi, a co trzeci dzien, sa puszyste, lekkie, bez specjalnej stylizacji nie leza plasko na glowie, slowem - bomba. Wszystkie poprzednie szampony (tez i te nadajace puszystosc) oddalam mamie i siostrze, a sama pozostane na dluzszy czas wierna rzepie. Jest to zwyczajny szampon do wlosow przetluszczajacych sie, chyba po prostu do tej pory uzywalam za "bogatych" szamponow... Pozdrawiam, ananies Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gAndzia Re: szampon nadający puszystość IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 30.07.02, 10:57 Joanna to naprawdę dobra, solidna firma i gdybym nie dostawała za friko profesjonalnych szamponów, na pewno wolałabym kupować jej kosmetyki, niż jakieś Dove'y czy inne Elseve'y z supermarketów:)Wczoraj dostałam nową serię Joanny witaminową, do włosów farbowanych - ja nie farbuję, ale dałam do testowania mamie:) Odpowiedz Link Zgłoś
loginka1 Re: szampon nadający puszystość 30.07.02, 12:05 Ja skusiłam się na Shamtoo, choć wydawał mi się podejrzanie tani i już kupiłam następny. Odpowiedz Link Zgłoś