12.11.13, 14:46
Jak wyglądał u Was okres połogu?Ile dni krwawiłyście?
Ja krwawiłam ok. 7 dni po porodzie, każdego dnia coraz mniej. Potem były 2-3 dni przerwy, nie było krwawienia, nosiłam wkładkę bo leciała jeszcze taka wodna wydzielina, ale było jej coraz mniej. Dziwiło mnie, że tak szybko przestałam krwawić, no i 2-3 dni bez krwawienia nagle się skończyło i zaczęłam znowu krwawić, pierwsze 2 dni mocno, tak jak bym dostała miesiączkę, potem coraz mniej. Skąd ta 2-3 dniowa przerwa w krwawieniu? Czy ktoś miał podobnie? Jak to u Was wyglądało? Dodam, że to moje 3 dziecko (nie pamiętam jak wyglądały wcześniejsze połogi), to ponowne krwawienie nie było z rany po pęknięciu (mam 2 szwy), samopoczucie mam dobre...
Obserwuj wątek
    • matyldamoja Re: połóg 12.11.13, 15:21
      bardzo podobnie jak u Ciebie. Mojej bratowej ciągnęło się tygodniami, a ja dokładnie jak u ciebie.
    • mruwa9 Re: połóg 12.11.13, 16:22
      u mnie - dlugie tygodnie. Chyba 6 albo 8...
    • miki2232 Re: połóg 12.11.13, 20:22
      Nic się nie martw mój połóg trwał 10tygodni już myślałam że się nie skończy. A to dlatego że tak jak u ciebie krwawiłam ok 7-9 dni potem przerwa znowu przerwa po tyg od nowa. Aż wkońcu pojechałam eo lekarza i niestety musiałam leżeć w szpitalu w którym nie rodziłam i wspominam to tragicznie moja dzidzia też tam była bo miała żółtaczkę. Ale do sedna leżałam bo musiałam dostać antybiotyk i kroplówki gdyż miałam skrzepy. Ale wszystko przeszło i jest ok. Polecam dużo ruchu.
    • kosa.bar Re: połóg 12.11.13, 20:44
      Powinnaś zgłosić się do lekarza, taka sytuacja gdy krwawienie ustępuje a następnie powraca może świadczyć o pozostawieniu resztek łożyska albo zakażeniu miejsca łożyskowego.
      • libretinka Re: połóg 12.11.13, 20:59
        Ja krwawilam jakieś 2-3 tyg, po 5 tyg już nie mogłam sie doczekać dobrania sie do męża wink, ale nie miałam żadnych pekniec, naciec, szwow wiec poród sn odszedł sie ze mną łaskawie, chociaż myślałam, ze nie uda mi sie urodzić naturalnie.
    • rulsanka Re: połóg 13.11.13, 19:54
      U mnie po drugim porodzie też miałam takie przerwy i nawroty krwawienia. Pytałam położnej i podobno tak może być. Generalnie wszystko wyleciało szybko, jeszcze w czasie pierwszego karmienia. Nosiłam tylko zwykłe podpaski, a po 2-3 tygodniach był koniec.
      • kaja5 Re: połóg 13.11.13, 21:24
        rulsanka napisała:

> U mnie po drugim porodzie też miałam takie przerwy i nawroty krwawienia. Pytała
        > m położnej i podobno tak może być. Generalnie wszystko wyleciało szybko, jeszcz
        > e w czasie pierwszego karmienia. Nosiłam tylko zwykłe podpaski, a po 2-3 tygodn
        > iach był koniec.

No to mnie uspokoiłaś, bo u mnie właśnie tak jest jak u ciebie - przerwy i nawroty smile
    • neffi79 Re: połóg 13.11.13, 21:09
      długo, z przerwami
      podpaskę nosiłam około 6 tyg.
      nasilenie rózne, pamietam, ze bardzo się bałam,
      sorry za dosłowność ale odchody połogowe nie mogą brzydko pachnąć, na to kazała mi zwracać uwagę lekarka
      • kaja5 Re: połóg 13.11.13, 21:22

neffi79 napisał(a):

> długo, z przerwami
        > podpaskę nosiłam około 6 tyg.
        > nasilenie rózne, pamietam, ze bardzo się bałam,
        > sorry za dosłowność ale odchody połogowe nie mogą brzydko pachnąć,

hmmm trudno mi określić czy u mnie brzydko pachnie czy jeszcze "może być". Wydaje mi się że wszystko co stamtąd wypływa - czy miesiączka czy odchody połogowe brzydko pachnie gdy spotka się z powietrzem. Także trudno mi powiedzieć czy u mnie ten specyficzny zapach jest naturalny czy to już jakieś odchylenie.
    • nuage8 Re: połóg 14.11.13, 08:40
      może tak być, u mnie się ciągnęło 7 tyg, już myślałam że koniec, a tu znowu... życie z podpaskami przez tyle czasu to masakra... warto zwrócić uwagę czy źle nie pachnie, i czy nie ma skrzepów, powinno też robić się stopniowo innego koloru...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka