Dodaj do ulubionych

nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!!

• kathtea Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! 05.08.02, 13:26
      Dziewczyny, czy tam można płacić kartą??? Wybieram się tam i nie wiem czy mam
      się zaopatrzyć w gotówke.
      dzięki i pozdr.
      k.

• Gość: Syrena Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: 157.25.128.* 05.08.02, 14:04
        Można płacić kartami. Na pewno.
        Udanych zakupów
        Syrena
        • asinek Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! 05.08.02, 20:00
          Kobitki! Jedno mnie naprawde zastanawia. Czy na cala populacje kobiet w Polsce
          przypada jedna jedyna pani Hania ze sklepu na Grochowskiej?! Nieszczesna, ile
          roboty ja jeszcze czeka z ok. 20 milionami klientek... A moze sa jeszcze gdzie
          indziej panie Hanie?
          Poszukajcie ... co?
          • an.ia Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! 06.08.02, 15:57
            GAndziu!! Wielkie dzięki za odpowiedź!

Wyliczyłam sobie,że Pani Hania dałaby mi 65 pod biustem + duża micha. Ale czy
            ona ma takie staniczki na 65 pod biustem? Zwykle rozmiarówki zaczynają się od
            70. Zrobiłam soobie dziś wycieczkę po bieliźniarskich i jedyne jakie były na
            65 to takie płaskie małe dla dziewczynek, którym dopiero biust zaczyna iść do
            przodu. Panie proponowały mi za to 70 C (kurcze, u mnie w sklepach nawet 70 D
            nie mają).

Dziewczyny, czy któraś z Was orientuje się czy ta Pani ma na pewno rozmiary
            na 65 pod biustem? Jeśli tak to przyjeżdżam natychmiast na staniki :)

Pozdr.

an.ia
            • an.ia Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! 08.08.02, 09:29
              Wyciągam do góy, bo za;eży mi odpowiedzi.

Dziewczyny, żadna nie wie czy u słynnej pani Hani można dostać 65 pod biustem
              + duża micha?

An.ia
              • Gość: iza Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: 195.117.159.* 08.08.02, 10:10
                Czy nie można sklonować p. Hani dla mieszkanek innych miast?
                Ratunku!
              • Gość: gAndzia Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 08.08.02, 12:03
                an.ia napisała:

> Wyciągam do góy, bo za;eży mi odpowiedzi.
                >
                > Dziewczyny, żadna nie wie czy u słynnej pani Hani można dostać 65 pod biustem
                > + duża micha?
                >
                > An.ia

myślę, że tak (na 95 %), byłam świadkiem, jak zamawiała nowy towar, np. rozmiar
                115, wiec myślę, że i małe prowadzi - wybór ma naprawdę przeogromny, chociaz
                sklepik jest nieduży.
    • annika_vik Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! 08.08.02, 11:44
      Czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie w Trójmieście dostanę 70c lub 70d?!
      Cokolwiek! Można oszaleć! Dotąd nosiłam 70d lub 75d, kupowane w Szwecji.
      Schudłam właśnie znacznie i na dodatek przestałam brać pigułki anty, więc mój
      biust jak i obwód pod biustem się zmniejszyły... Dostać cokolwiek w rozmiarze
      70 jest okropnie trudno! Moje 75 podjeżdza mi do góry, na dodatek mój biust nie
      wygląda najlepiej po tych dwóch szokach...
      Wybrałabym się do Pani Hani, trudno. Widocznie tylko tam są jakieś sensowne
      rozmiary. Czy "salonik Hani" otwarty jest w sobotę? I do której? Ile czasu
      trzeba czekać w kolejce?
      • Gość: gAndzia Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 08.08.02, 12:05
        annika_vik napisała:

> Czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie w Trójmieście dostanę 70c lub 70d?!
        > Cokolwiek! Można oszaleć! Dotąd nosiłam 70d lub 75d, kupowane w Szwecji.
        > Schudłam właśnie znacznie i na dodatek przestałam brać pigułki anty, więc mój
        > biust jak i obwód pod biustem się zmniejszyły... Dostać cokolwiek w rozmiarze
        > 70 jest okropnie trudno! Moje 75 podjeżdza mi do góry, na dodatek mój biust
        nie
        >
        > wygląda najlepiej po tych dwóch szokach...
        > Wybrałabym się do Pani Hani, trudno. Widocznie tylko tam są jakieś sensowne
        > rozmiary. Czy "salonik Hani" otwarty jest w sobotę? I do której? Ile czasu
        > trzeba czekać w kolejce?

tak, w sobotę na pewno jest czynny, wydaje mi się, ze standardowo 10-14.
        wczoraj była u pani h. moja przyjaciólka, w ogóle nie było kolejki. a ja stałam
        godzine, ale w dzień po urlopie (pani hani i sklepu).
        • Gość: gAndzia Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 08.08.02, 12:09
          no więc ja jestem happy:))))) rozmiar 70d, acz też nie za popularny, jest
          jednak o niebo łatwiej dostać niż moje stare 80 a (czy wrecz 85a).
          nazamawiałam towaru na www.biust.pl (przy okazji polecam ten sklepik, taniej
          niż w sklepie, błyskawiczna dostawa, bez problemu wymienili mi
          nietrafione "przedpaniohaniowe" rozmiary), buszuję po sklepach - otworzył się
          przede mną nowy świat. nie kupuję już dlatego, że stanik jest w moim rozmiarze,
          tylko dlatego, że mi się podoba:)))))

wczoraj była tam moja przyjaciółka. zmiana nie była tak szokująca jak u mnie,
          bo tylko o jedną miseczkę (rozmiar pod biutem był ok). natomiast znalazł się u
          niej słynny "biust na plecach" - widocznie u osób tęższych i bardziej cycatych
          to norma. w przeciwieństwie do mnie musi nosić "pancerny" stanik, ja na
          szczśscie tego uniknęłam:) ale też jest zadowolona - i jednocześnie załamana
          koniecznością wymiany bielizny:)))
          • malaann Re: nowy biuścik , do Fiony i innych 11.08.02, 13:34

Jestem niezmiernie szczesliwa, ze znalazlam to forum. Czytam go juz ok. 2 tyg
            i sama niedlugo wybieram sie do p.Hani. Ale co z tymi masazami i 'leczacymi'
            stanikami. W poczatkowych postach byla mowa o jakis 3 tyg. noszenia
            zabudowanych stanikow i regularnych masazach.
            Poza tym, nosze teraz 70b lub 75a, nie wiem czy nawet p. Hania pomoze.
            Prosze, niech odezwie sie ktos kto juz to wszystko przeszedl

pzdr A.
            • Gość: Aga Re: nowy biuścik , do Fiony i innych IP: *.future-net.pl 11.08.02, 13:41
              byłam u opani hani w ub. tygodniu (nota bene nie było wcale kolejki!!!). pod
              biustem miałam rozmiar dobrze dobrany, natomiast miseczkę zmieniła mi z b na
              d:))) dostałam "pancerny" stanik i mam przyjść za 3 tygodnie po ładny, mam też
              robić te masaże. pani hania jest taka, jak piszą inne forumowiczki, tyle, że ja
              trafiłam na chłodniejszy dzień i nie miała biustu na wierzchu ani miniówki:)
              klientka, która przyszła po mnie zrobiła jej awanturę za tą apodyktyczność,
              cytuję: "tu nie koszary":))))) byla też siostra-blondynka, to ona mnie uczyła
              zakładania i masowania. jednym słowem - przezycie faktycznie nie z tej ziemi i
              warto się tam wybrać:))
              • bernacha Re: nowy biuścik , do Fiony i innych 12.08.02, 10:06
                Gość portalu: Aga napisał(a):

> byłam u opani hani w ub. tygodniu (nota bene nie było wcale kolejki!!!). pod
                > biustem miałam rozmiar dobrze dobrany, natomiast miseczkę zmieniła mi z b na
                > d:)))

Tez bylam u tej pani Hani- cud nad cudy- dobrala mi stanik o miseczce GG, a
                przedtem nosilam A. To niesamowite!!! Jestem najszczesliwsza kobieta na
                ziemi!!! Biust wiekszy o tyle numerow!!! Ewentualne niedobory i pustke w
                miseczkach pani hania kazala wypelniac wata. Tobie tez? wszak 2 numery wieksza
                miseczka, a obwod ten sam- bez waty sie nie obejdzie ;)Ma baba leb na karku-
                nowy biuscik bez skalpela rewelacja!!!!:))))))

• Gość: gAndzia hmmmmm IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 12.08.02, 11:39
                  co ty, watą??? mnie tez mnieniła z a na d, ale biust wypełnia miseczke, bo mam
                  teraz stanik w rozmiarze mniejszym pod biustem. na watę bym się nie dała
                  namówić!
                • helena25 Re: nowy biuścik , do bernachy :-)))) 12.08.02, 11:55
                  Kobieto, przysiegam poplakalam sie ze smiechu :-)))))))
                  Dzieki, naprawde, az oplulam monitor :-)))) Z poniedzialku cos takiego dobrze
                  wrozy... szczegolnie, ze tydzien pracy mam 3 dniowy - zarzad laskawie dal
                  piatek ustawowo wolny od pracy :-)))
                  Podrawiam
                  H.

bernacha napisała:

> Tez bylam u tej pani Hani- cud nad cudy- dobrala mi stanik o miseczce GG, a
                  > przedtem nosilam A. To niesamowite!!! Jestem najszczesliwsza kobieta na
                  > ziemi!!! Biust wiekszy o tyle numerow!!! Ewentualne niedobory i pustke w
                  > miseczkach pani hania kazala wypelniac wata. Tobie tez? wszak 2 numery
                  wieksza
                  > miseczka, a obwod ten sam- bez waty sie nie obejdzie ;)Ma baba leb na karku-
                  > nowy biuscik bez skalpela rewelacja!!!!:))))))
                  >
                  >
                  >
                  >
    • Gość: Pola Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: 213.158.195.* 16.08.02, 14:11
      Witaj, Fiona powiedz czy byłas już po to sexy cudo na cienkich ramiaczkach
      (pytam bo mamy sierpień już) i czy rzeczywiście 3 tygodnie chodzenia w
      zabudowanym korygującym staniku dało oczekiwane rezultaty?
      pozdrawiam
      Pola

fiona4 napisała:

> Drogie forumowiczki z Warszawy i okolic!
      > Nie wiem, czy ten temat był już poruszany, ale mam nieodpartą chęć
      podzielenia
      > sie z wami moim nowym doświadczeniem. Byłam u słynnej pani (artykul w
      Wysokich
      > Obcasach)na Grochowskiej 93 i mam dwa razy większy biust niż miałam.
      Generalnie
      >
      > nosilam za małe staniki i wszystko mi się wylewalo albo chowało na plecach i
      > pod pachami. Przez trzy tygodnie musze nosic dosyć zabudowany stanik i robić
      > masaże a potem .......super biust w pięknym staniku. Polecam gorąco.
      > Uprzedzam tylko o kolejkach, ale i tak warto. Jest jeden szczegół - trzeba
      > pozbyć się wszystkich dotychczasowych staników (to jest trudne, zwlaszcza
      jeśli
      >
      > chodzi o te od kompletów)chyba że sie okaże że nalezycie do tych
      > nielicznych,które noszą właściwe staniki. Było tam już pare moich koleżanek i
      > wszystkie ich staniki wylądowały w koszu!!!
      • Gość: katrina Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 16.08.02, 22:07
        Kupiłam przecudny i przy okazji tani stanik polskiej firmy Kinga (zobaczymy jak
        z trwałością, ale najwyżej będzie pretekst żeby kupic kolejny :)) rozmiar 75C
        (normalnie nosiłam 80B). zastanwiam sie jednak nad tym D...

O co chodzi z tą watą, to miał byc żart, tak? Bo jeśli nie, to raczej horror...
        albo komedia, już widzę minę faceta na widok waty :)))
        • bernacha Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! 16.08.02, 22:23
          Gość portalu: katrina napisał(a):

> Kupiłam przecudny i przy okazji tani stanik polskiej firmy Kinga (zobaczymy
          jak
          >
          > z trwałością, ale najwyżej będzie pretekst żeby kupic kolejny :)) rozmiar 75C
          > (normalnie nosiłam 80B). zastanwiam sie jednak nad tym D...
          >
          > O co chodzi z tą watą, to miał byc żart, tak? Bo jeśli nie, to raczej
          horror...
          >
          > albo komedia, już widzę minę faceta na widok waty :)))

Oczywiscie ze żart:)))))
          Swoja droga , caly ten watek zakrawa na zbiorowa histerie...
          • Gość: kasica Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.08.02, 00:39
            bernacha napisała:
            > Swoja droga , caly ten watek zakrawa na zbiorowa histerie...

no troche tak to wyglada, pol Polski sie rzuca na jeden sklep i jedna pania
            Hanie... dziewczyny, ruszcie glowkami, popatrzcie w lustra i same sobie
            dobierzcie dobre staniki. satysfakcja murowana i na Grochowska nie trza
            jezdzic :)

swoja droga, ja bym tam pojechala ewentualnie po to, zeby dostac swoj rozmiar,
            ktorego prawie nigdzie nie ma.
            • Gość: Aga Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: *.future-net.pl 17.08.02, 11:00
              Gość portalu: kasica napisał(a):

> bernacha napisała:
              > swoja droga, ja bym tam pojechala ewentualnie po to, zeby dostac swoj
              rozmiar,
              > ktorego prawie nigdzie nie ma.

chociażby po to warto:) wybór jest naprawdę oszałamiający, bo nie dość, że
              wszystkie możliwe rozmiary, to na dodatek mnóstwo fasonów. triumpha zawsze
              miałam za przereklamowaną (w polsce, gdzie ongiś były to jedyne "lepsze"
              staniki, zdobywane spod lady w śp. modzie polskiej:)) firmę - bez polotu,
              nudną, acz solidną. tymczasem pani hania ma prawdziwe cudenka, jakich w innych
              sklepach ze swiecą szukać - triumpha, feliny i valisere.
    • Gość: Goś Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: *.chello.pl 17.08.02, 04:23
      A czy w Warszawie znacie jakis inny sklep godny polecenia gdzie jest duzy
      wybór. Mam 70E i jest mi chokernie trudno cos dobrać , nie mówiąc juz o kolorach
    • Gość: serena Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: *.pl 20.08.02, 10:40
      Czytam ten wątek niemal od powstania.Muszę przyznać że pani Hania mnie
      przeraża! Jestem dosyć nieśmiała, a przede wszystkim cenię własną przestrzeń i
      niemal chorobliwie nienawidzę jak mnie ktoś obcy dotyka. Dotychczas nosiłam
      staniki 85 D albo E, zależnie od firmy , ale nie każdy model na mnie pasował i
      dużo czasu spędzam w przymieżalniach, często wychodząc z niczym. Dostałam
      wczoraj zamówiony w biust.pl stanik triumph i w ogóle się w niego nie
      zmieściłam, choc to 85 D. Więc ja już nic nie rozumiem, poddaję się i za
      godzinę udaję się do pani Hani. Ale ja się jej naprawdę boję!!!!!! Zrobię to z
      pomocą dwóch przyjaciół: paczki papierosów i buteleczki "Passispasminy". Kiedy
      wrócę z tarczą bądż na tarczy i ręce będą mi sie trzęsły w stopniu nie
      przeszkadzającym na pisanie , od razu opiszę moje przeżycia. Proszę,
      trzymajcie za mnie kciuki !!!!!
      • Gość: gAndzia Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 20.08.02, 11:18
        :)))))
        no fakt, pani hania nie jest zbyt delikatna, no i to macanko też jest niezbyt
        fajne, ale warto. pięc minut "cierpień", a biuścik cuuudny. noszę te nowe
        staniki (już w miedzyczasie nakupowałam z 10) i stwierdzam, że biust jest teraz
        kształtniejszy. zawsze miałam ładny, tzn. okragły i nie zwisający:))), ale
        teraz uniósł się do góry i jest jeszcze lepiej:))) i jakby urósł? ale to chyba
        złudzenie, po prostu się uformował. a ćwiczeń zalecanych przez siostrę pani
        hani, czy raczej masażu nie robię, bo po 2 dniach mi się znudziło. ale moja
        przyjaciółka sie przejęła i codziennie się masuje, więc jak już miną te 3
        tygodnie, napiszę czy to coś pomaga:)
        poza tym moge nareszcie kupowac ładne staniczki w valisere, la perli i innych
        fajnych firmach. wczoraj odebrałam paczuszke z avocado, no i w ogóle jestem
        happy z tymi nowymi cyckami, czego i wam zyczę:)
        • Gość: snow.white jakie te masaze??? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 11:52
          dziewczyny,a jakie te masaze pani Hania kaze robic???bo ja tam dopiero w
          wakacje bede mogla jechac,a jestem ciekawa,napiszcie!! pozdrawiam :)
      • Gość: Kika Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: *.bresa.com.pl 20.08.02, 13:16
        ja też czytam i czytam i z podziwu nad panią Hanią wyjść nie mogę
        chociaż ciągle budzi się we mnie sceptycyzm....
        ale może niesłusznie....
        tez sie tam wybiore z czystej ciekawosci...
        mój mały biust (75B) powiekszam;-)optycznie głównie właśnie stanikami triumpha
        (push up) i faktycznie w nich mój biust wyglada nieźle....czasem nawet zamiast
        75B kupuje 70C ale to nie zmienia faktu,ze tylko push up'y dodają mi trochę
        ciała w tym miejscu...zastanawiam sie czy jakies inne fasony były by w stanie
        to zrobić....
        faktycznie jak ktos ze zwykłago stanika "przesiądzie" sie na push up to zmiana
        jest kolosalna
        ale ciągle ciężko mi uwierzyć,że Pani Hania z mojego 75B zrobi w zwykłym
        staniczku C lub tym bardziej D
        pozdrawiam

• Gość: gAndzia Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 20.08.02, 13:31
          kochana, ja też naszałam push-up'y nr 80 a, a teraz zamawiam na stronie
          internetowej dla pań o wielkim biuście www.avokado.pl 70d:))))
          pani hani nie da się opisac, to trzeba przeżyć:)))))

• Gość: serena No więc byłam!!! IP: *.pl 20.08.02, 14:41
        Opiszę po kolei:
        Kolejka. Po pół godzinie czekania jestem pierwsza w kolejce. Pani Hania
        rozmawia z dziwczyną w pierwszej przymierzalni i woła mnie do drugiej. Staje w
        jej progu i czekam. Po paru minutach p.H zwraca na mnie uwagę i pyta czy już u
        niej byłam , mówie że nie to każe mi wejść i się rozebrać. Głupieję trochę bo
        nie pyta czy przyszłam po stanik a nie po np. majtki i co bym chciała. Ale
        trudno wchodzę rozbieram się. Stoje tak i czekam goła przed lustrem w tej
        przymierzalni następne 10 minut. przez ten czas pani Hania razem z tą drugą
        rozmawiają z tą dziewczyną z drugiej przymierzalni, chłopakiem który z nią
        przyszedł i ludźmi z kolejki. Liczę do trzech biorę głęboki oddech i ostrożnie
        wyglądam. Na mój widok p. Hania krzyczy "już1". Za chwile wchodzi zerka na
        mnie i mówi 75F. Wychodzi wraca ze stanikiem triumph biały cały gładki z
        jednym małym paseczkiem koronki. Nie podoba mi się. Nie mam kiedy tego wtrącić
        bo pani Hania nawija: "krzywdę se pani robi za małymi stanikami tai ładny
        biuścik pani ma itd." Zakłada mi stnik i buch łapę pod niego i ciągnie mi
        skórę spod pachy. Porządnie mnie to zabolała, nocóż wrażliwa jestem. Nic nie
        mówię, ona zapina i się zachwyca, nie wytrzymuję i mówię:"za ciasny" Gdzie tam
        za ciasny to ma trzymać porządnie a nie wisieć, co pani kupowała, 85? no
        gdzie tam, wszystkie do wyrzucenia! Każe założyć bluzkę i wychodzi. Znowu
        stoje jak ta głupia.Po paru minutach zagląda do mnie ta druga już chce coś
        powiedzieć ale przerywam stanowczo i mówię: - nie podoba mi się! prosze coś
        koronkowego a po drugie to czarny chciałam. Ta pani (chyba Ewa) wychyla się z
        przymierzalni w stronę pani Hani i westchnieniem oraz autentycznym
        obrzydzeniem przekazuje moje słowa.Nie dosłyszałam tamtej odpowiedzi ale ale
        pani Ewa mówi mi że w tym rozmiarze Triumph robi tylko dwa modele i nie
        koronkowe. Chyba że chce Valisere. Na to mnie nie stać, więc dziękuję ubieram
        się i wychodzę, ,pani Hania rzuca jeszcze że w środę będzie dostawa, żebym
        przyszła. Po co skoro nie robią w tym rozmiarze?
        Jestem na ulicy, biorę głęboki oddech, zapalm papierosa i ruszam spacerkiem.
        Dochodzę do placu Szembeka. Tam przy bazarku sklep z napisem Triumph. Wchodzę,
        pytam co będzie w rozmiarze 80E, pani mi pokazuje, biorę do przymierzalni.
        Całkiem nie złe choć każdemu cośtam brakuje. Śliczny jest triuph z serii
        Amourette, ale cóś za duży: pije pod pachami, pytam o D, jest przymierzam.
        Jest OK> Płacę wychodzę. Tym razem już z uśmiechem na twarzy.
        Pani Haniu!!! Co do miseczki; to po co mam brać F skoro D bardzo ładnie leży,
        nic nie uciska, nic nie wystaje? A co do rozmiaru pod biustem,(75zamiast
        mojego 85) to pani wybaczy ale ja jednak potrzebuję od czasu do czasu sobie
        pooddychać ;)!
        Ergo: Dziewczyny, nie liczcie na cudotwórców, znajcie dobrze zaopatrzony sklep
        z miłą obsługą i przymierzajcie! Pozdrawiam!
        • Gość: Kika Re: No więc byłam!!! IP: *.bresa.com.pl 20.08.02, 14:52
          Dzieki Serena...a juz prawie dałam się nabrac,ze ktoś , któ mnie zobaczy przez
          kilka chwil dobierze mi lepszy stanik niz ja sobie przez ostatnie 20 lat:-)))
          ( z eksperymentami włącznie:-))
          w tym temacie cudów nie ma...co najwyżej operacja:-)))
          • Gość: gAndzia Re: No więc byłam!!! IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 20.08.02, 15:09
            kika, radze ci jednak empirycznie panią hanie przetestowac, bo ja (i 90 procent
            piszących powyżej forumowiczek) mam zupełnie inne wrażenia, stanik mi dobrała
            idealnie, oddycham bez problemów mimo 15 cm róznicy z noszonym do tej pory
            itd.itp.
            przede wszystkim trzeba to potraktowac jako przygode i dobra zabawę, a pania
            hanię jako ciekawy a pożyteczny egzemplarz, nie najeżać się z góry, a wszystko
            bedzie ok:)
            • Gość: Kika Re: No więc byłam!!! IP: *.bresa.com.pl 20.08.02, 15:51
              OK;-)
              poczekam az trochę szał na panią Hanię minie:-)))
              nie lubię kolejek:-)))

btw dostałam wczoraj katalog avocado...jak zobaczyłam rozmiar F :-) to czym
              prędzej go odłożyłam:-)))
    • Gość: charissa do tych, ktore TAM byly... IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 20.08.02, 14:01
      zostaly obmierzone ( nie wiem czy wzrokiem, czy miara ) i skrytykowane.
      Ja mam do warszawy ciut za daleko, ale za to klopot z biustem i stanikami jest
      mi bardzo bliski ;-)
      Jak ta Pani dobrala Wam rozmiar stanika??? Ja tu mam zawsze problem ze
      sprzedawczyniami, ktore chca mi wmowic, ze 75d i 80c to prawie to samo :((
      Chcialabym nosic ten wlasciwy rozmiar, zeby sie cieszyc ladnym biustem dlugo.
      czy mozna do tego idealnego rozmiaru dojsc samej???
      • Gość: gAndzia Re: do tych, ktore TAM byly... IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 20.08.02, 14:07
        poczytaj uważnie cały wątek, dośc dokładnie to opisujemy:)
        w skrócie - spróbuj przymierzyc stanik mniejszy pod biustem a wiekszy w biuście
        niż noszony dotychczas. Na przykład: nosiłaś 75 b - spróbuj 70 c lub 70 d:)))
        no i: starannie ułóż biust w miseczkach, ureguluj ramiaczka, nałóż bluzkę.
        powodzenia!
        • Gość: charissa Re: do tych, ktore TAM byly... IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 20.08.02, 14:21
          chyba przejrze wypowiedzi po kolei.
          Poki co, nosze staniki 75D, chyba raczej dobre, bo moja mama ma obsesje na
          widok wychodzacych kawalkow ciala z gory lub po bokach, troche przeszlo tego na
          mnie, wiec spedzam w bielizniamym godzine mierzac rozne fasony. No ale na 100%
          ze jest dobrze to nie wiem. Nie spotkalam jeszcze stanika 70 DD :((( 80 C na
          pewno jest zly
      • Gość: Margotka Re: do tych, ktore TAM byly... IP: *.datastar.pl 20.08.02, 14:15

Ja zostalam obierzona jedynie wzrokiem :)

Pani Hania dobiera biustonosze wedlug schematu - ciasniej pod biestem, ale za
        to wieksza miseczka. W efekcie ( troszke na zasadzie gorsetu ) piersi w tak
        dobranym staniku wygladaja ladniej :)
        Po tylu opisach na tym forum mozna samej zaryzykowac. Udaj sie do sklepu z
        markowa bielizna i popros do przymierzenia stanik co najmniej rozmiar (lub
        dwa ) mniejszy pod biustem i o wiekszej miseczce niz te co nosilas do tej pory
        ( jesli nosilas B to najlepiej wez od razu D ). Jak zalozysz staniczek to
        dlonia uloz piers w miseczce ruchem od pachy do mostka, tak jakbys chciala
        skore spod pachy wyciagnac i wsadzic w te miseczke :) Ruch ten powtorz
        kilkakrotnie dla obu piersi az sie miseczka wypelni :)
        Obejrzyj biust - prawda, ze ladniejszy :)?

Jestem pewna, ze uwazna lektura tego watku wystarczy by rozgryzc tajemnice p.
        Hani :)

Pozdrawiam i powodzenia w doborze staniczka :)
        Margotka
        • Gość: gAndzia Re: do tych, ktore TAM byly... IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 20.08.02, 14:17
          a mnie pani hania mierzyła centymetrem, bo zaprotestowałam, jak mi chciała
          zmniejszyc stanik o 15 cm pod biustem. ale i tak nie pomogło:)))) pani hani
          trzeba słuchać:), bo dobrze sie na tym wychodzi.
          • Gość: Syrena do Sereny IP: 157.25.128.* 20.08.02, 15:11
            Witam serdecznie, otóz na szczęście świat jest tak urządzony, że różni ludzie
            mają różne potrzeby. Przecież naprawdę nie ma obowiązku kupować czegokolwiek,
            gdy się nie chce. Dobrze, że mimo tak wielu zwolenniczek pani Hani są też jej
            przeciwniczki. Przecież inne sklepy też muszą jakoś egzystować. Przyznasz
            jednak, że spróbować było warto. Byłaś zobaczyłaś i już wszystko wiesz.
            Pozdrawiam
            Syrena
        • Gość: Kika Re: do tych, ktore TAM byly... IP: *.bresa.com.pl 20.08.02, 16:06
          myślę,ze schemat ciaśniej pod biustem , większa miseczka ma szansę zadziałać
          tylko w przypadku staników wypełniających(push up)
          jak jest koronkowa cienka miseczka to żadne wyciaganie spod pach biustu
          (sorrka:-))) nie pomoże:-))
          btw, dobrze dobrany stanik to nie tylko kwestia rozmiaru
          piersi sa bardzo różne
          bliżej siebie osadzone, szerzej rozstawione
          płaskie, okrągłe, trójkątne, sterczace itd itp
          poza dobrym rozmiarem ważny jest kształt miseczki, cięcia...
          czy miseczka jest płytka czy głęboka...
          ja np mogę używac tylko staników z płytkimi , mało zabudowanymi miseczkami i
          jednym ukośnym cięciem w połowie...
          jak jest cięć więcej z moich piersi robią się jakieś dziwne stożki spłaszczone
          od góry....
          to jest bardzo indywidualna sprawa
          i może własnie sekret pani Hani polega głównie na tym ,ze potrafi do kształtu
          piersi dobrać odpowiedni kształt miseczki

• Gość: charissa Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 16:55
      wszystko sobie poczytalam, wczoraj sie obmierzylam. dzis ide na podboj sklepow
      z bielizna. mam nadzieje, ze trafie na pania uprzejma i cierpliwa. dotychczas
      nosilam 75d i sie sprawdzalo ( oczywiscie nie kazdy model pasowal)
      dzis mam zamiar poeksperymentowac.
      ale mam pytanie do was...
      jezeli do tej pory nosilyscie 85 costam, a teraz macie 75 costam+ ;-) to czy
      nie widac faldek na plecach.
      okropnie wygladaja kobiety w za ciasnych stanikach, ktore sa jeszcze dodatkowo
      obtluszczone na plecach. Stanik wchodzi w to cialko i robia sie brzydkie faldy :
      (
      Ja chudziutka nie jestem, bardzo gruba tez nie, ale boje sie ze 70 mi sie
      bedzie wcinalo :(
      a pod biustem mam dokladnie 75 cm w biuscie sporo wiecej. tabele na roznych
      stronach www podpowiadaja, ze moj rozmiar to 75 D lub nawet F (!!! na
      www.biust.pl ;-))
      dzis ide zwiedzac sklepy, moze na tym moim malym zadupiewie cos znajde. mam
      nadzieje
      • Gość: charissa Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 09:18
        niestety nie udalo sie, nie ma tu stanikow 70 DD ( nie ma nawet D )
        nie tez 75 dd,
        te ktore byly byly brzydkie.
        Chyba bede sie musiala wybrac do Warszawy, choc to taaaak daleko :(((
    • emka_waw Też tam byłam 22.08.02, 09:58
      Byłam wczoraj, sprawdziłam. Fakt, pani Hania potrafi opieprzać oporne klientki
      jak generał żołnierza na warcie, ale jak mi dobrały ten biusthalter...!
      Oczywiście, zamiast 80D, które miałam do tej pory, dostałam 75F i: fałdy się
      nie robią nigdzie, nie uciska, pięknie wygląda pod bluzką (bez bluzki też
      pięknie), biegłam rano do tramwaju i NIC mi tam nawet nie drgnęło, trzyma na
      medal. Gorąco wszystkim polecam.
      • Gość: reniaszka Re: Też tam będę! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 14:55
        We wtorek będę w Warszawie i zamierzam się wybrać do słynnej pani Hani! Czy
        warszawianki mogłyby mi powiedzieć w której części Warszawy jest ul.Grochowska
        i czy to b.daleko od Gałczyńskiego?
        Z góry dziękuję1 Już nie moge się doczekać !
        • Gość: gAndzia Re: Też tam będę! IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 30.08.02, 15:06
          tak, to dośc daleko - gałczyńskiego jest w samym sercu wawy, koło galerii
          centrum, a pani hania po drugiej stronie wisły, na pradze południe, a
          konkretnie na grochowie. można tam dojechac bezposrednio tramwajem, spod hotelu
          forum w stronę wisły, numer bodajże 24, ale może jeszcze ktoś potwierdzi, bo ja
          od kilku lat jeżdże samochodem i pozapominałam numery:))) jedziesz, jedziesz,
          mijasz wisłę, jedziesz jedziesz, będzie z 7-8 przystanków, wysiadasz przy ulicy
          tarnowieckiej, jak tramwaj skęrci w prawo na rondzie wiatraczna to gdzieś tak
          na 2-3 przystanku. pani hania jest po prawej stronie, numer 93, duży szyld
          triumpha na zewnątrz, nazwa sklepu atut i kolejka pań:)))
          • Gość: reniaszka Re: Też tam będę! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 15:09
            Prościej chyba będzie taksówka :-) Dzięki bardzo
            • Gość: gAndzia Re: Też tam będę! IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 30.08.02, 15:13
              też tak myśle, bo wysiada się ni w 5 ni w 9, w żadnym charakterystycznym
              miejscu. a taxi oczywiscie przez telefon zamawiaj, broń boże nie bierz spod
              galerii centrum, ale to pewnie wiesz:)))) to nie jest daleko, w 10 minut
              powinnaś być samochodem, o ile nie będzie korka:) grochowska 93:)
              • Gość: Syrena Re: Też tam będę! IP: 157.25.128.* 30.08.02, 15:23
                Bez przesady, ale jak chcesz. Tramwajem jedzie się najwyżej 20 minut. Musisz
                wsiąść w Al. Jerozolimskich na wysokości EMPiK-u (ul. Gałczyńskiego jest na
                tyłach Nowego Światu, kina Skarpy). Należy wsiąść w tramwaj 9 lub 24 (te, które
                jadą na Gocław) i wysiąść przy ul. Żółkiewskiego. Potem przejść tylko w prawo
                przez jezdnię i już sklep ATUT. Możesz też ewentualnie podjechać autobusem
                (spod Muzeum Narodowego) nr 521.
                Pozdrawiam i udanych zakupów
                Syrena
                • Gość: gAndzia Re: Też tam będę! IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 30.08.02, 15:40
                  Gość portalu: Syrena napisał(a):

tramwaj 9 lub 24 (te, które
                  >
                  > jadą na Gocław)

gwoli scisłości to na gocławek, na gocławiu tramwajów niet:)
              • Gość: reniaszka Re: Też tam będę! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 15:24
                Rany,zapomnialabym (do tej pory poruszalam sie samochodem - cudzym). A jakis
                numer taxi zapodasz mi ?
                • Gość: gAndzia Re: Też tam będę! IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 30.08.02, 15:38
                  9627 tele taxi:) - ja z nimi jeżdże, bo to wielka korporacja i szybko
                  podjeżdżają:)
                  919 mpt
                  9626, 9624, 9622, 9621 - inne korporacje
                  • Gość: reniaszka Re: Też tam będę! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 15:48
                    Jeszcze raz dziękuję (w życiu w tak krótkim czasie tyle razy nie dziękowałam:-)
                    • g_andzia Re: Też tam będę! 30.08.02, 16:35
                      nie ma za co:) ale pamiętaj, opisz potem wrażenia:)))
    • Gość: Hanka Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 02.09.02, 21:28
      Nie wiem, jak to wytłumaczyć, ale to prawda!
      Nigdy w życiu nie mierzyłam stanika o dwa rozmiary większego, niż utrwalone w mojej głowie od lat 80A (a
      częściej, z braku laku, 75A). Tymczasem dziś, zachęcona doświadczeniami opisanymi na tym forum,
      spróbowałam 70C i... szok.
      Dziewczyny, nie wiem, o co chodzi, ale leżał... idealnie.
      Może słynna Pani Hania z Grochowskiej po prostu ma rację? Tylko jak to jest, że mililony kobiet o tym nie
      wiedzą???
      • emka_waw Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! 03.09.02, 08:07
        Kiedyś miliony ludzi wierzyły, że Ziemia jest płaska, a pomidory hodowano
        jedynie jako rośliny ozdobne, bo były uważane za trujące. Człowiek to dosyć
        łatwowierne stworzenie. Pewnie, że ma rację, dostałam u niej rozmiar 75F
        (przedtem miałam 80D, większej miseczki za żadne skarby świata nie mogłam
        dostać) i nie dość, że biust mam jak u seksbomby, to optycznie "ubyło" mi parę
        centymetrów w talii. Generalnie tabele rozmiarów, jeśli chodzi o obwód pod
        biustem, są przekłamane o przynajmniej 5 centymetrów.
        • Gość: iwonka Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: 213.17.175.* 03.09.02, 09:19
          Firma Barbara (dosyć droga firma) robi staniki o numerze 65.
          Pozdrawiam
          • kdys Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! 03.09.02, 09:30
            Gość portalu: iwonka napisał(a):

> Firma Barbara (dosyć droga firma) robi staniki o numerze 65.
            > Pozdrawiam

Iwonka, gdzie mozna dostac staniki tej firmy i jakie sa przykladowe ceny?
        • misiunia2 Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! 03.09.02, 09:26
          Ja nosilam 75 D lub 80 C - zleznie od humoru mojego i danej sprzedawczyni a wg
          Pani Hani mam 75E i naprawde jestem zadowolona. Masaze robie i nie moge sie juz
          doczekac koronkowo - jedwabnego cuda. No ale jeszcze pare dni. Nie wiem od
          czego to zalezy, ale ostatnio w godzinach 16-17 kolejek nie ma lub czeka 1-3
          osoby. Aha! Stanik, ktory dostalam od Pani Hani jest pierwszym, ktory nie
          uciska mnie pod biustem i ktory nie podjezdza mi na plecach az pod lopatki!!! ;-
          )A z ta talia - cos w tym jest - moze staniki Pani Hani zbieraja tez dodatkowe
          piersi z brzuszka? Hihihi...
          • emka_waw Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! 03.09.02, 10:03
            Jak masz ten "bufet" wypchnięty do przodu i podniesiony, to sam kontrast z
            talią załatwia sprawę. No i faktycznie, nie ma obawy, że stanik "wjedzie" ci
            niemal na szyję. Nie ma prawa.
            • Gość: jo-ta Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: *.umirm.gov.pl 03.09.02, 10:46
              Nie ma mowy! Naczytałam się - jadę tam dzisiaj, była tam już moja mama i
              różnica była widoczna!!!
    • erin2 Moje podsumowanie.... 03.09.02, 11:22
      Eh Wy....CYCKOCENTRYSTKI!!!
      :-)))))
      • Gość: IWONKA Re: Moje podsumowanie.... IP: 213.17.175.* 03.09.02, 13:01
        Ja kiedyś kupowałam staniki tej firmy w Panoramie przy ul. Witosa.
        Nie pamiętam dokładnie w którum miejcu, mały sklepik przy jakims barze.
        Pamiętram, ze jak się wjeżdżało schodami ruchomymi na górę to sklep mieścił się
        prawie na przeciwko, trochę w prawo.
        Jakoś tak to było.
        Polecam ze względu na: małe rozmiary, ładne wzory i kolory
        Iwonka
    • miriam_73 A czy można płacić kartą? 03.09.02, 17:41
      • g_andzia Re: A czy można płacić kartą? 03.09.02, 18:54
        można:)))
      • g_andzia Re: A czy można płacić kartą? 03.09.02, 18:54
        można:)))
    • Gość: Kaja Re: który IP: 217.11.141.* 09.09.02, 13:29
      dziewczyny, czy mogłybyście napisać, który to stanik jest tym leczniczym,
      jeżeli to w ogóle jeden z tych biustonoszy
      www.biust.pl/pasaz/e_triumph_figura.php3
      bardzo proszę
      Kaja

• Gość: gAndzia Re: który IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 09.09.02, 13:35
        ja leczniczego nie dostałam, ale moja przyjaciółka nosiła cos w stylu tego
        doreen:)
      • Gość: Masia Re: który IP: *.dtcentrum.pl 09.09.02, 14:05
        Ja dostałam stanik modelujący, który ma zadanie 'wyciągnąć' mi biust z pod
        pach:) Ten mój to model Amourette 200R, ale pewnie w zalezności od
        umiejscowienia 'odnóg' biustu dostaje się inne modele.
        • Gość: gAndzia Re: który IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 09.09.02, 14:15
          a, to twój jest całkiem "normalny", ten który dostała moja psiapsiółka jest
          faktycznie taki "leczniczy", zabudowany i po prostu nieładny:) no ale dzielnie
          go nosiła 3 tygodnie i podobno pomógł, więc trud sie opłacił:)
          • Gość: Masia Re: który IP: *.dtcentrum.pl 09.09.02, 14:28
            Gość portalu: gAndzia napisał(a):

> a, to twój jest całkiem "normalny", ten który dostała moja psiapsiółka jest
            > faktycznie taki "leczniczy", zabudowany i po prostu nieładny:) no ale
            dzielnie
            > go nosiła 3 tygodnie i podobno pomógł, więc trud sie opłacił:)

Tak, już się zorienotwałam, że mogłam trafić gorzej :) Ale też mój biust, jak
            powiedziała p. Hania nie jest w najgorszym stanie, nie zdeformowałam
            go "bombowcami" (to jej okreslenie na staniki z podwójnymi poduszkami, typu
            push-up).
            Ten, który dostałam nie jest piękny, ale to pierwszy stanik, w którym nie
            zsuwają mi się ramiączka i mimo, że obwód pod biustem jest mniejszy niż
            poprzednio noszonych, zupełnie mnie nie uwiera. Mam go nosić min. 3 tygodnie i
            robić masaże, a potem już będę mogła wskoczyć w wydekoltowane cuda!
    • Gość: Syrena Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: 157.25.128.* 16.09.02, 13:39
      Dziewczyny, już kolejni się skończyły!!! Albo to chwilowa sytuacja. Byłam w
      ostatnią sobotę. Nikogo nie było w sklepie!!! Takiej sytuacji nie pamiętam od
      pół roku, a w związku z tym, że jestem klientką tego sklepiku od ponad 5 lat no
      to się bardzo ucieszyłam. Weszłam bez zastanowienia (mimo, że to nie było moim
      zamierzeniem planowanym; po prostu przechodziłam nieopodal )i kupiłam bardzo
      atrakcyjny komplet w kolorze granatowym.
      Pozdrawiam serdecznie
      Syrena
    • Gość: deedees Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: *.ae.poznan.pl 07.11.02, 18:15
      Drogie forumowiczki!
      Po przeczytaniu wszystkich postów (uff... nie wiedziałam, że tyle da sie
      powiedzieć na temat rozmiarów damskich biustów)postanowiłam, że też spróbuje.
      Rozmiar mam powyżej przeciętnej, ale kształt jakiś nie tego - obwisły i wogóle.
      Do pani Hani mam daleko i nie po drodze, ale z porównania waszych wymiarów i
      dobranych staników wyszło mi, że jeżeli 75B to 70D, to moje nieśmiertelne 75C w
      porywach D to będzie... 70 DD(E)! Tylko gdzie ja coś takiego dostanę? Może
      lepiej zacznę od 70D?
      No to poszłam szukać...

Sklep 1
      Pytam czy mają coś w 70D. Pani patrzy na mnie dziwnie i mówi, że oczywiście
      tak - szok! Tyle tu było mówione, że ciężko coś dostać.
      Pyta jeszcze co mnie konkretnie interesuje - ja, że biały, gładki
      usztywniany.Po chwili podaje mi śliczny,biały, gładki, usztywniany staniczek...
      rozmiar... 75C !!!!! , po czym dodaje "Ten powinien być dobry bo w 70 to pani
      pewnie nie wejdzie" Grrrrr, brrrrr, wrrrrr !!!!!! Nie znosze kiedy sprzedawca
      wie lepiej czego ja chcę niż ja sama! A co ją obchodzi czy sie zmieszcze czy
      nie, pytałam o 70D, a nie 75C - totalna ignorancja! Nie dość że byłam w grubym
      golfie i zimowym płaszczu i na pewno nie mogła dobrze ocenić moich wymiarów, to
      jeszcze pokazała mi stanik (owszem śliczny) ale taki z grubą gąbką, co jeśli go
      założyć na biust rozmiar A to bedzie C, ale biustu C nijak w to nie wepchniesz!
      Wyszłam naprawde wkurzona!

Sklepy 2 do 6
      Panie patrzą na mnie jak na ufo. W jednym oburzona pani stwierdziła,
      że "takiego rozmiaru nikt nie produkuje!".

Sklep 7
      Po wejściu i wyraźnym zaznaczeniu, że chce 70D a nie 75C pani pokazuje mi 3
      modele z których wybieram śliczny carny. Po chwili sprzedawczyni stwierdza, że
      chyba się pospieszyła, bo w tym kolorze z 70 zostało jej tylko C i ... DD!
      Chciałam krzyknąć z radości! Wchodzę do przymierzalni, zakładam (wdech - OK nie
      uduszę się), układam biust sposobem paniohaniowym, patrzę w lustro
      i .........SZOK!!! Do tej pory myślałam, że mam biust, ale takiego na sobie
      jeszcze nie widziałam! Dwa duże, okrągłe, kształtne baloniki! Istny cud! Ten
      staniczek pięknie zebrał, podniósł i zaokrąglił biust (mimo, że żadny tam push-
      up czy gruba gąbka). Cena jak dla mnie w górnej granicy przyzwoitości - 59PLN +
      27 figi do kompletu. Wyszłam wniebowzięta!

Sklepy 8 - 13
      70D się zdarza, ale 70DD już prawie wcale.

Myśle, że ta "magia" polega na tym, że mały rozmiar pod biustem dobrze
      podtrzymuje (nic nie leci z tyłu do góry - a w efekcie do przodu w dół) a duża
      miseczka pięknie kształtuje (nic sie nie wylewa bokami i górą).

Donosze, że w Poznaniu 70D można dostać w pasażu pomiedzy św. Marcin a Taczaka
      (pierwszy sklep po lewej idąc od Taczaka) i na Ratajczaka (blisko skrzyżowania
      ze św. Marcin, sklep po schodach w dół)

Jeżeli wiecie gdzie w Poznaniu (i innych miastach) można coś dostać to
      piszcie!!!
      • asinek Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! 07.11.02, 21:10
        A propos "takiego rozmiaru sie nie produkuje" - wlasnie szukam sobie w
        internecie biustonosza, nieopatrznie (nooo, nie tak calkiem ;)) wlazlam na
        stroniczke poswiecona stanikom do karmienia piersia i co - rozmiary w pelnej
        palecie i alfabecie do K!!!
        Co prawda nie wyobrazam sobie takiego biustu, ale - prosze -produkuje sie!

pa
        a

-----------------
        errae humanum est
    • Gość: Syrena Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: 157.25.128.* 16.12.02, 09:42
      Dodam jeszcze, że kolejki się skończyły. Na szczęście.
      Syrena
      • Gość: Beliza Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 18.12.02, 14:33
        Czy koniecznie musze zacząć nosić stanik mając 12 lat? Wprawdzie coś odstaje,
        ale wg mnie niewiele.Mama mówi, że powinnam już teraz zacząć z biustonoszem, bo
        dostanę obwisłych piersi. Ja jednak chciałabym zaczekać do 14,15 lat, bo i
        biust sie pewnie powiększy (mam nadzieję)...Teraz trochę się wstydzę nosić taki
        prawdziwy biustonosz, choć koleżanki już go zakładają. Co robić????????
    • eremka Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! 16.12.02, 14:55
      Bylam u wspomnianej pani z Grochowskiej - i nie mam nic dobrego do powiedzenia.
      IMHO pani jest zmanierowana i hm, ze tak powiem, rozpuszczona. Mialam wolne i
      odwiedzilam sklep w wersji weekendowej i z letka niechlujnej- tzn. ja w wersji
      weekendowej, pelen luz, martensy, szerokie dziny, sprany kapelutek i stara
      kurtka CT po mezu. Pisze otym, bo odnioslam wrazenie, ze pani hania odnosi sie
      do klienteli wedle wartosci ich zewnetrznej powloki. Pojechalam po groset
      feliny dla mojej maman i jakis cyckonosz dla siebie. Scielam sie z nia mozna
      rzec na samym wejsciu, bo osmielilam sie zapytac, czy dostane u niej taki
      gorset. pani zamiast mi grzecznie odpowiedziec, zignorowala mnie i rzucila sie
      w lansadach do kobitki wygladajacej z przymierzalni. kiedy raczyla zwrocic na
      mnie uwage, skomentowalam jej zachowanie - pani hania na to rozwarla na mnie
      jape, ze musi obsluzyc pania w przymierzalni, a ja przeciez przyszlam pozniej
      (zaznaczam, ze kiedy weszlam do sklepu i zadalam jej pytanie, byla zajeta
      upychaniem jakiejs bielizny do pudelka). Wdalysmy sie w slowna szermierke,
      dzieki czemu dowiedzialam sie,ze ona juz dwadziescia lat zajmuje sie ta branza
      i wie dokladnie wszystko, bo wspolpracowala z lekarzem onkologiem. chwala jej
      za to, ale co ma piernik do wiatraka. Gorsetu dla mamy nie zakupilam, bo nie
      bylo feliny w takim rozmiarze i bez fiszbin, tylko triumph, a mnie sie
      odechcialo zostawiac u niej jakiejkolwiek kasy. Acha, w trakcie naszej
      przemilej pogawedki z drugiej przymierzalni usilowala ja bezskutecznie o cos
      zapytac jakas malolata, ale pani h. udawala, ze jej nie widzi. Pierwsza pani za
      to wychynela z czelusci swojej przymierzalni, prezentujac sie w calej
      okazalosci, cos a la nasza milosciwie panujaca nam pani prezydentowa. Taki
      styl - mam na mysli. Pisze o tym, coby przygotowac wszytkie wybierajace sie tam
      kobitki, ze jesli uwazaja, ze sklep dla pana, to sie moga tam zdziebko
      zagotowac, bo p. hania uwaza, ze wrecz przeciwnie. A moze po prostu miala
      gorszy humor ;) Co by sobie humor poprawic w drodze powrotnej wpadlam na chwile
      na Terspolska (przy zakladach Cory jest tam taki dom handlowy i kupilam sobie
      dwa biustonosze: jeden normals Triumpha, a drugi sliczniutki wisniowy Playtexu -
      przeceniony na 100 zeta).
      • Gość: Ewcia zgadzam sie z eremka IP: 12.248.196.* 26.03.03, 13:43
        Ja bylam w tym sklepie w styczniu, i mam podobne, negatywne wrazenia.
        Prawie 20 lat mieszkam poza Polska, i te dwie babeczki przypomnialy mi
        sprzedawczynie-wariatki z lat 80-tych. Po prostu traktuja klientke jak
        natreta....
        Bylo wtedy bardzo zimno, ok. -20C, bylam ubrana w kozuch. Gdy weszlam do
        sklepu, ta ruda babka zaczela do mnie wrzeszczec, "ma pani za maly stanik, i
        nie sa to staniki dla pani". Patrzylam sie wtedy na staniki w moim obecnym
        rozmiarze, 75 D. Po rozebraniu sie i dlugim czekaniu w zimnej i brudnej
        przymierzalni, pani przyniosla wiele stanikow, i okazalo sie, ze moj numer to
        75 D.
        Cale to wrazenie ze sklepu bylo lekkim horrorem. Mysle ze te babki napislay ten
        artykol-reklame w Gazecie Wyborczej. Ciekawe, ze tyle kobiet dalo sie na to
        nabrac. Mam nadzieje, ze sa w W-wie lepsze sklepy bielizniarskie...

-Ewcia
        • emka_waw Re: zgadzam sie z eremka 02.04.03, 17:06
          Może cię to załamie, ale to najlepszy sklep, w jakim byłam. W innych panie
          twierdziły, że noszę rozmiar C (a mam 75F), albo się wogóle mną nie
          interesowały, albo wyniośle mnie informowały, że "w takim rozmiarze to staników
          się nie produkuje", a zanim zdążyłam wyjść za drzwi leciały za mną komentarze,
          jakich nawet od pijanego chłopa nie słyszałam, typu: wory, balony itp. I nie
          mogę się zgodzić z traktowaniem klienta jak natręta - nie przypominam sobie,
          żeby mnie zbywały, we dwie latały koło mnie. Co do brudu - to tam jest czysto,
          wierz mi na słowo, w porównaniu do innych, wydawałoby się elegantszych sklepów.
          W twoim wypadku akurat chyba im się wydarzył błąd w sztuce, tak wiele kobiet
          przychodziło do nich ze źle dobranymi stanikami, że ciebie źle oceniła na
          pierwszy rzut oka.

Co do posądzeń o moją stronniczość - kupiłam tam tylko jeden stanik, pierwszy,
          teraz zamawiam tylko w internecie a rozmiar dobrany przez panią Hanię jest
          idealny. Za to posyłam tam koleżanki i sama z nimi tam chodzę, i jeszcze żadna
          nie była rozczarowana.
          • Gość: zuzzia1 Re: zgadzam sie z emką IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.03, 19:15
            Wizyta w tym sklepie to najlepsza z mych decyzji podjętych pod wpływem tego
            forum. Pierwszy raz w życiu dobrze dobrano mi stanik. Zgadzam się jednak, że
            pani Hania jest obcesowa, wymądrza się i krytykuje. Pewnie po artykule po
            którym przed sklepem ustawiały się długie kolejki uznała się za prorokinię
            niosącą w świat dobrą nowinę o korzyściach płynących z właściwie dobranej
            bielizny. Myślę jednak, że jeśli odczuwacie potrzebę porady w tej kwestii warto
            przymknąć na to oko.
    • patkag a co jak ma sie duzy? 28.03.03, 11:55
      no wlasnie...mam spory biust...ponizej D nie schodze...czasem DD w zaleznosci
      od firmy...i podejrzewam ze pani H zaproponuje mi jeszcze dalsza literke
      alfabetu ale nie to mnie niepokoi tylk to co by sie tak nei stalo ze moj biust
      bedzie jeszcze wiekszy a ja nie chce!!!!

Patka
      • emka_waw Re: a co jak ma sie duzy? 02.04.03, 17:08
        Tu mnie zdziwiłaś, dlaczego nie?! Ja mam 75F. Ty wiesz, jak to super wygląda?
        • rooodanaserio Re: a co jak ma sie duzy? 07.04.03, 10:27
          Zaraz zwymiotuje. Cycki F i 83 kilogramy wagi. To musi byc ochydne. Po tej
          cudownej "diecie optymalnej" pewnie wisza ci te wymiona do pasa!
          • emka_vvavv Re: a co jak ma sie duzy? 07.04.03, 11:08
            Odczep się rooda! Zazdrościsz? Sama wiesz, że KAŻDY woli wielkie melony, więc
            pewnie zdychasz z zawiści z tymi minaturkami!
            • emka_waw he, he, he 07.04.03, 11:19
              Pisanie sama do siebie jest żałosne, wiesz o tym podrooobo? Wzięłaś sobie do
              serca mój nakaz i skutecznie robisz za małpę na kiju, tylko takie pomysły
              niedorobione i oklepane...
    • Gość: Carrie Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: *.ey.com.pl / 10.106.69.* 03.04.03, 16:05
      Dziewczyny!
      Od czasu ukazania się artykułu minęło juz kilka miesięcy. Czy tam ciągle są
      takie kolejki???
      Pozdrawiam
      • Gość: Zuzzia1 Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.03, 16:32
        Nie ma zadnych kolejek (co prawda byłam przed południem).
        • Gość: izza Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: 62.233.233.* 05.04.03, 20:14
          Tak czytam i czytam i chyba u slynnej pani Hani nie byla zadna dziewczyna z
          malym biustem! Ja mam taki problem, w dodatku moje piersi sa szeroko
          rozstawione. Czy ktos byl z podobnym problemem na grochowskiej? Prosze o
          informacje czy warto tam pojsc, jesli normalnie nosze 75A lub 75B push-up.
          Pozdrawiam :)
          • Gość: morelka Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: *.acn.pl / 10.70.6.* 07.04.03, 13:13
            hmmmm byłam 10 dni temu, miałam szczescie, bo jak przyszłyśmy to nikogo nie
            było, jednak po kilku minutach zrobiła się niezła kolejeczka... Poszłam, bo
            mnie pani od sukni slubnej wysłała i świadkowa namówiła, która sama jednak nie
            wytrzymała opryskliwosci pani Hani i asertywnie nic kupiła, uważa, że pani H.
            kit wciska. Ja się skusiłam, ale doradzam wpaść w ręce blondynki a nie
            rudzielca... Nosiłam 75A/B, bardzo chetnie push-up, Blondyna zapakowała mnie
            najpierw w okropne białe 70C - nie znosze białych staników, posiadam jeden pod
            białe bluzki i nie miałam zamiaru za biały płacić, więc dostałam bordowy -
            śliczniutki, koronkowy na waskich ramiączkach. Ten za trzy tygodnie, do slubu
            to mi cudny pokazała!!! Nie z zapasów tylko z najnowszej kolekcji, bo juz takie
            swoje 75A oglądałam! Ten korekcyjny stanik srednio jest wygodny - wbija mi sie
            w trzecią pierś pod pachą... Niby juz po tych 10 dniach widzę jakiś efekt, ale
            wciąz nie jestem do końca przekonana, jednak spróbować warto, pani Hania
            gorącym żelazem nie przypala, a może warto te kilka minut przecierpieć -
            szczególnie przed ślubem!!!
            • patkag Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! 07.04.03, 13:44
              A czy sklep ten jest czynny w soboty? jezeli tak to w jakich godzinach?

PAtka
          • Gość: pixi Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: *.waw.ppp.coolnet.pl 07.04.03, 14:19
            Pisałam kiedyś, że byłam. Wcześniej nosiłam jakieś 80 A (i biust pod pachami) a p. Hania dobrała mi
            75B, cudo po prostu. Kupiłam jeszcze inne kolory, masuję i coś mi się wydaje, że wychodzę już z tego B!!!
            Jestem zachwycona!!!
    • Gość: Iga Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: *.sloneczny.pl / 10.2.17.* 07.04.03, 17:15
      > Jest jeden szczegół - trzeba
      jeśli
      >

a nie myślicie, że ta pani chce po prostu zarobić? jeśli każda wyrzuci np. 3
      staniki, które do tej pory nosiła, to łatwo policzyć o ile więcej sprzeda ta
      pani.
      • Gość: mela Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.03, 08:44
        CZYTAJAC PIERWSZY LIST I WIDZAC LAWINE ZASTANAWIAM SIE CZY NIE NAPISALA GO
        WSPOLPRACOWNICA PANI HANI ZEBY ZROBIC REKLAME i nas podpuscic...
        hihihih!!!!!!!!!!
        • emka_waw Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! 08.04.03, 09:09
          "Najazd" na ten sklep zaczął się po artykule w prasie, ten wątek to sprawa
          wtórna. Ale ja tam byłam i mimo wszystko polecam :)
      • emka_waw Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! 08.04.03, 09:05
        Byłam tam. Kupiłam dokładnie JEDEN stanik. Potem kupowałam tylko przez
        internet, dzięki idealnie dobranemu wymiarowi mogę kupować bez mierzenia. Pani
        Hania na pewno na mnie nie zarobiła. Niemniej sklep polecam.
    • Gość: hibcio Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: *.stacje.agora.pl 08.04.03, 17:23
      Fiona, masz rację. Po artykule w WO dopchałam się do Pani Hani, i jakież było
      moje zdziwienie, że zamiast 80D któy nosiłam wyszłam w 75F i w końcu moje cycki
      wyglądały extra. Do tej pory kupuję tylko tam staniki bo:
      - lepiej dać zarobić kobiecie, która się na tym zna i na pewno dobrze doradzi,
      która nie boi powiedzieć Ci prawdy, że w tym staniku to nie, a w tamtym jest OK
      - w końcu jestem zadowolona ze swojego biustu, który... wydaje się mniejszy niż
      dotychas bo w końcu biustonosz go nosi a nie na odwót
      - zaczęłam się prostować, bo widzę, że mam ładny i kuszący biust a nie
      świstające cycole
      Polecam wszystkim, bo obsługa fachowa a ceny tak jak wszędzie.
      • Gość: żabcia Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: *.smlw.pl / 10.2.2.* 09.04.03, 15:37
        Kobietki ponieważ mieszkam w Rzeszowie i nie ma szans na pojechanie sobie do
        Wawy na zakupy:( Proszę baaaaaardzo te z Was, które były u Pani Hani o
        odpowiedź! Pisałyście o masażach, jakie kazała wykonywać...jakie masaże? tzn.
        jakie ruchy, co gdzie i jak?? I jeżeli mam rozmiar 75 A\B to wg Pani Hani
        najlepszy byłby tak około 70C? prooooszę odpowiedźcie cuś:))
        • patkag Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! 09.04.03, 15:47
          Gość portalu: żabcia napisał(a):

> Kobietki ponieważ mieszkam w Rzeszowie i nie ma szans na pojechanie sobie do
          > Wawy na zakupy:( Proszę baaaaaardzo te z Was, które były u Pani Hani o
          > odpowiedź! Pisałyście o masażach, jakie kazała wykonywać...jakie masaże? tzn.
          > jakie ruchy, co gdzie i jak?? I jeżeli mam rozmiar 75 A\B to wg Pani Hani
          > najlepszy byłby tak około 70C? prooooszę odpowiedźcie cuś:))

oooo ktos z rzeszowa:)) ja tez jestem z rzeszowa ale mieszkam w wawie od ponad
          roku...hieh:) moze sie znamy hihi ja jeszcze nie bylam w tym sklepie i narazie
          nie mam czasu zeby sie tam wybrac...wiec nie pomoge ci w tym wymiarze:(

Patka
          • Gość: żabcia Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: *.smlw.pl / 10.2.2.* 09.04.03, 15:49
            nooo jak miło Patka:)))) 3maj sie cieplutko, może rzeczywiści się znamy??:)
            Buzki ogromne a ja dalej czekam na pomoc!!
      • Gość: Katka Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: 217.8.186.* 10.04.03, 12:39
        Czy do Tych Pań trzeba się jakoś zapisać czy mozna tak po prostu się wybrac
        kiedy sie ma czas i Panie doradzą ? Czy można płacić kartą czy tylko gotówką ?
        • emka_waw Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! 14.04.03, 13:57
          Można po prostu pójść, najwyżej trochę poczekasz w kolejce. Karty oczywiście
          przyjmują.
          • Gość: suzi Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: 157.25.119.* 22.04.03, 09:56
            Przed świętami byłam w słynnym sklepie.Nie było żadnej kolejki. No cóż,
            uprzejmością to panie (ruda i blondynka) nie grzeszą. Pani Hania nie
            przejawiała większego zainteresowania mną, mimo że byłam jedyną klientką i to
            do niej zwróciłam się z prośbą o dobranie biustonosza. Zajrzała tylko na
            sekundę aby rzucić krórko:70 C.Blondynka zajęła się mną z wielkim
            profesjonalizmem, ucząc mnie jak należy zakładać biustonosz oraz jak się
            masować.Robiła to z wielkim zniecierpliwieniem, oraz komentarzem:"Jakie ja mam
            dziś klientki... " (westchnienie). Można poczuć się jak intruz. Oczywiście
            warunkiem nauki był zakup biustonosza. Nie usłyszałam tego bezpośredni, ale to
            wynikło samo z siebie. Ogólnie wizyta w sklepie nie należy do przyjemnych.
            • Gość: mala Re: nowy biuścik-do Suzi IP: *.lubin.dialog.net.pl 22.04.03, 11:00
              Gość portalu: suzi napisał(a):

Zajrzała tylko na
              > sekundę aby rzucić krórko:70 C.Blondynka zajęła się mną z wielkim
              > profesjonalizmem, ucząc mnie jak należy zakładać biustonosz oraz jak się
              > masować.

Czy mozesz opisac jak sie masowac?bo po biustonosz do Warszawy raczej sie nie
              wybiore,a moze wlasnie masoawanie da jakies efekty:)dzieki i pozdrawiam:)
            • Gość: peggy Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 22.04.03, 13:46
              Hej suzi!
              Czy moglabys napisac jaki rozmiar przed wizyta w tym sklepie nosilas.
              I jakie masz wymiary pod biustem i w biuscie?
              Bo z analizy tych watkow wydaje mi sie ze tez bylabym zaklasyfikowana na 70C ;-)

pozdrawiam
    • Gość: Sprawdź... Osobiście wolę naturalny biust IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.33.* 15.04.03, 01:34
      ...nawet jeśli nie jest tak duży jak mógłby być.
      Jesteś pewna tej metody?

A czy stąd nie jest już krok do ujędrniania pośladków i łydek..wymiany
      nosa..uszu...Nie dajcie się zwariować!
      Sprawdź..., który nigdy nie powiększy sobie biustu :-]

• emka_waw :)))))))) 15.04.03, 10:09
        Dawno się tak nie obśmiałam... Wybacz, kolego, ale najpierw przeczytaj, a potem
        się wypowiadaj, bo udało ci się napisać tu dowcip sezonu. Może nie masz czasu,
        więc ci streszczę, o co tu chodzi: O dobór staników. Tylko i wyłącznie. Dobór
        taki, że bez żadnych poduszek, podkładek i innych wypychaczy biust układa się
        lepiej i optycznie wydaje się większy. I już...
        • Gość: Sprawdź... Re: :)))))))) IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.33.* 15.04.03, 22:53
          :-)

Upps...Faktycznie nie przyjrzałem się - mea culpa :-]
      • Gość: c'est moi Re: Osobiście wolę naturalny biust IP: *.ale-czat.com.pl 07.08.03, 18:45

No proszę, Nieznajomy...po jakich to się forach chadza...:):)

zadnych więcej komentarzy... :)
        pozdrawiam Cię, choć byłeś tu dawno, jak widzę :)
    • madzia773 Re: nowy biuścik bez skalpela, rewelacja !!!!! 07.08.03, 14:13
      Dziewczyny!
      I ja z moim 70 AA poszłam do pani Hani.Nie chwaliłam się od razu bo chciałam
      odczekac miesiąc masazy.
      I co ?I nic.Pani dobrała mi stanik 70 C więc o dwie miseczki większy niż moje
      piegi, czytaj piersi.
      Masowałam, ukłdałam i nic.Jest jaki był.Stanik C jest za duży,jak na
      początku.Większość jego powiechni jest pusta.Nie mogę go zakładać teraz pod
      cienkie bluzki bo widać,ze w środku jest pusty.
      dziewczyny czy komuś oprócz Fiony Pani hania powiększyła biust?

kazał mi wyrzucić stare staniki i nosić metkę od tego C w portfelu,że niby za
      miesiąc będzie D.
      A mi się wydaje,ze musze wrócić do mojej jedynki wklęsłej.

Co sądzicie?
    • Gość: marghot Re: POZNAŃ IP: 62.148.83.* 07.08.03, 14:15
      fiona4 napisała:

> Drogie forumowiczki z Warszawy i okolic!
      > Nie wiem, czy ten temat był już poruszany, ale mam nieodpartą chęć
      podzielenia
      > sie z wami moim nowym doświadczeniem. Byłam u słynnej pani (artykul w
      Wysokich
      > Obcasach)na Grochowskiej 93 i mam dwa razy większy biust niż miałam.
      Generalnie
      >
      > nosilam za małe staniki i wszystko mi się wylewalo albo chowało na plecach i
      > pod pachami. Przez trzy tygodnie musze nosic dosyć zabudowany stanik i robić
      > masaże a potem .......super biust w pięknym staniku. Polecam gorąco.
      > Uprzedzam tylko o kolejkach, ale i tak warto. Jest jeden szczegół - trzeba
      jeśli
      >

czy w naszym mieście jest taka osoba?????
    • Gość: kohol A co jak ma się _naprawdę_ duży biust? IP: *.crowley.pl 07.08.03, 14:40
      Ale taki H czy wręcz HH? Bo nie wierzę, że pani Hania wytrzaśnie skądś 70I :D
    • marghot Re: Poznan 07.08.03, 14:55
      a czy w naszym miescie jest taka czarodziejka????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka