Dodaj do ulubionych

powiekszenia ust

IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.05, 20:14
Jaka metoda najlepsza?? Makijaż permanentny czy może lepiej coś wstrzyknąć w
usta?? Mam małe wąskie usta i chciałabym to szybko zmienić, tyle że nie mogę
zdecydować sie jaki sposób wybrać - proszę o pomoc, chętnie poczytam o
Waszych doświadczeniach.
Obserwuj wątek
    • Gość: ela Re: powiekszenia ust IP: 192.85.110.* 30.05.05, 11:15
      ja mam duza dysproporcje miedzy wargami i kosmetyczka od pernamentnego
      powiedziala ze u mnie efektu widzac nie bedzie bo odwodka min. poprawi odwod
      i zdecydowalam sie na wypelnienie, bylam w klinice i pod koniec czerwca mam
      termin, koszt ok. 1000pln
      • aniolek218 Re: powiekszenia ust 30.05.05, 12:22
        Czyli przy wąskich ustach makijaż permanentny nie sprawdza sie?
        • Gość: walila Re: powiekszenia ust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 13:26
          sa rozne metody powiekszania ust. Jesli chodzi o wypelnienie mamy takie
          preparaty, jak: restylane - efekt do pol roku, podobnie juvederm, aquamid -
          niby na stale, artecoll- migruje, wiec nie radze, najlepszy bylby kolagen ale w
          Polsce nie robia. Tez chcialam cos wstrzyknac ale po zapoznaniu sie z roznymi
          metodami, dalam spokoj. Acha, pomimo znieczulenia podobno bardzo boli. Usta sa
          nakluwane kilka razy, znieczulenie: za pomoca kremu EMLA (odradzam), przewodowo
          (jak u dentysty, lepiej). Przed abiegiem musicie wiedziec, jak bardzo chcecie
          powiekszyc usta i jaki chcecie nadac im ksztalt, aby potem byc zadowolonym.
          • aniolek218 Re: powiekszenia ust 30.05.05, 13:55
            Walilia - a makijaż permanentny? myslisz ze to dobry sposób na powiekszenie?
            • black_magic_women Re: powiekszenia ust 30.05.05, 16:42
              makijaz moze podkreslic,ale nie powiekszy znaczaco ust i ,co wazne,z
              plaskich,nie zrobia sie wypukle...
              • Gość: walila Re: powiekszenia ust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 18:15
                wlasnie aniolku, z plaskich makijaz nie zrobi wypuklych, beda one wieksze ale
                tylko optycznie, to tak jakbys obrysowala sobie usta kredka troche za ich
                linia, tylko ze sie nie zmaze :] jesli bardzo ci zalezy na powiekszeniu to
                podam ci nazwe produktu: yellow peel balm, powieksza usta i robia sie one
                czerwone. Kosztuje 300zl, kupilam, na mnie dziala troche slabo ale na kolezanki
                nawet bardzo. Na mnie zreszta wszystko dziala slabo, jesli chodzi o usta...
                probowalam roznych kremow niby powiekszajacych usta, m.in Rimmel ta nowa, ze ma
                szczypac, a mnie nie szczypie.
                • eary Re: powiekszenia ust 22.06.05, 11:34
                  Gdzie kupiłaś yellow peel balm? i coś wiecej o tym? na jak dlugo jest efekt?
    • Gość: ela Re: powiekszenia ust IP: 192.85.110.* 01.06.05, 09:22
      w trzecim tygodniu czerwca bede miala wypelnienie juvedermem bodajze, godz.
      wczesniej znieculenie, dam wam znac, mam nadzieje, ze nie zejde z bolu!!!
    • Gość: Miya Re: powiekszenia ust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 09:35
      makijaz permanentny nie powiekszy optycznie ust, nawet jesli nowy kontur bedzie
      poprowadzony ponad naturalny. Efekt bedzie odwrotny a to dlatego, ze jesli
      jakas przestrzen (w tym przypadku obrysowane usta)jest zamknieta to optycznie
      wydaje sie mniejsza. Dwa lata temu zrobilam sobie taki makijaz,kolorem
      zblizonym do czerwieni wargowej, naddany kontur, czesciowe wypelnienie i efet
      jest taki jak pisalam. Do tego minely w kwietniu juz dwa lata i mimo, ze
      makijaz mial sie utlenic po tym czasie, choc zbladl to caly czas jest bardzo
      widoczny. Dobrze, ze nie zjawilam sie na poprawianie, bo bylby jeszcze bardziej
      widoczny
      • Gość: agi Re: powiekszenia ust IP: *.zin.lublin.pl 01.06.05, 09:46
        Wanila- co to znaczy kupiłas?To jakis preparat dostepny w jakis sklepach ktory
        mozna sobie zafundowac?Sorki za ignorancje...
        • aniolek218 Re: powiekszenia ust 01.06.05, 09:54
          www.bio-med.pl/yellow%20peel.html
          • Gość: selena Re: powiekszenia ust IP: *.kom / *.kom-net.pl 01.06.05, 10:17
            ja mialam pare razy powiekszanie-i powiem ci ze to bol jest okrutny.mialam
            znieczulane emla mascia i to fakt ze wcale nie dziala.potem niby cos takiego ze
            najpierw ostrzykuje sie usta srodkiem znieczulajacym i chociaz tak cholernie
            boli ze lzy same leca ciurkiem to potem jest lzej.mialam aquamid,wlasnym
            tluszczem wypelniane,jakims tam amerykanskim cholernie drogim cudenkiem.teraz
            sie szykuje na kolagen.
            dlaczego tak duzo-otoz prawda jest taka jak mi powiedzial jeden z najlepszych
            chirurgow plastycznych w Polsce,ze nie ma srodkow na stale.po prostu zeby efekt
            sie utrzymywal to trzeba to powtarzac.
            ja mam ksztalt ust dobry tylko wlasnie sa za plaskie ze tak ujme i trzeba je
            wypelnic.
            mysle ze makijaz pernamentny to nie jest dobry pomysl.
            • aniolek218 Re: powiekszenia ust 01.06.05, 10:28
              Selena, a możesz napisać na jak długo wystarcza taki zabieg? mi powiedziano że
              około 6 m-cy. Zastanawiam sie jak wyglądają usta kiedy mija ten okres.
              • Gość: selena Re: powiekszenia ust Aniolek218 IP: *.kom / *.kom-net.pl 01.06.05, 20:08
                wiesz co,to zalezy czym robisz bo kazdy mowi co innego.ja slyszalam ze
                np.aquamid ma sie utrzymywac rok a w zyciu tyle u mnie nie bylo efektu.
                jak wygladaja usta-coz no wracaja do poprzedniej postaci po prostu.widac ta
                roznice na zdjeciach np.
                wkurza mnie to ze trzeba powtarzac bo ten bol jest naprawde okropny,ja mam
                zawsze goraczke ze 2-3 dni po takim zabiegu:(
                wytlumaczono mi ze tak jest bo usta sa bardzo ukrwione i te wszystkie srodki sa
                ze tak powiem "wymywane"stamtadt.i zabawa od nowa.
            • black_magic_women Re: powiekszenia ust 01.06.05, 19:59
              to,ze zabiegi nie sa wieczne,to ich zaleta!pamietasz co bylo z silikonem,jak
              kobiety zaczely pozbywac sie implantow?!
            • Gość: goldi Re: powiekszenia ust IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 08:16
              Naprawdę aż taki ból??Chce sobie zrobić w przyszłym miesiącu, nie mogę się
              zdecydować...Górną wargę mam jakby mniejszą tzn.pośrodku ładna ale boki w
              kierunku kącików ust powoli znikają:)Czy jest możliwość wypełnienia tylko na
              tych bokach górnej wargi, delikatnie, żeby efekt był w miarę naturalny?
    • Gość: ela do Seleny IP: 192.85.110.* 02.06.05, 12:26
      powiedz jak sie wyglada zaraz po, ile trzeba wziac urlopu ewentualnie?
      • aniolek218 Re: do Seleny 22.06.05, 11:31
        A macie może jakies sprawdzone miejsca w Warszawie gdzie "bezpiecznie" mozna
        przeprowadzic taki zabieg?
        • aniolek218 Re: do Seleny 11.07.05, 14:10
          Czesc dziewczyny - moze jednak któraś z Was moze polecić jakąs Klinikę Derm
          Estetycznej :) albo jakąś odradzić :)
          • Gość: Marti permanentne usta IP: *.sbi.com 12.07.05, 10:21
            Hello,
            Mogę się z Wami podzielić moim doświadczeniem jeśli chodzi o usta i makijaż
            permanentny. Robiłam w Instytucie XXI wieku Spa Salon Dermiki ma Żoliborzu
            ( u Pani Ani).
            Jeśli chodzi o wykonanie: bardzo profesjonalnie, bardzo miła P. Ania, super
            podejście , wszystko tłumaczy, upewnia sie aby nie było kwasów. Najpierw
            wybieracie kolor, potem ona rysuje kredką kształt ust jaki chcesz...
            znieczulonko i jazda>>> mimo wszystko czuć kłucia igłą...
            Nie ma problemów później z jakimiś opryszczkami czy innymi bakteriami,
            P. Ania doradza maści itp. Ja mam skłonności do takich syfków więc dodatkowy
            znak że profesjonalne wykonanie.
            Jeśli chodzi o same usta...to najfajniej wygladają jak dodatkowo używasz
            błyszczyka...Później jak juz po 2 latach ten makijaż zchodzi to wyląda jak nie
            domalowane kontury.
            Ja mam wąskie usta, i nie odebrałam wizualnie tego makijażu jako ich
            powiększenie, raczej wyeksponowanie...
            Ale też ok, bo pzynajmniej widać ich kontury , a samej nie udałoby mi sie
            malować konturów kredkami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka