narysuj.mi.baranka 01.06.05, 16:24 Czy znacie serie produktow o jednym zapachu (najlepiej slodkim lub pudrowym)? Avon mial genialna serie migdalowa (zel pod prysznic, balsam, krem do rak, niestety bez szamponu i odzywki), ale zaprzestali produkcji! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justa Re: Totalna seria zapachowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 16:37 Aquolina ma różne serie zapachowe, przeważnie słodkie. Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Re: Totalna seria zapachowa 01.06.05, 16:46 Nie znam tej marki kompletnie. Gdzie sie sprzedaja? I czy sa to serie kosmetykow od stop do glow o jednym zapachu? Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Totalna seria zapachowa 02.06.05, 10:25 www.aquolina.pl kupisz je w większych Sephorach (np. Wawa - Arkadia). każdy zapach ma kilka kosmetyków, np. szampon, żel pod prysznic, peeling czy balsam do ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
abnegacja_moralna Re: Totalna seria zapachowa 02.06.05, 10:28 Ale jaja:)))))Dopiero teraz zauważyłam, że oni sa z Łodzi;)))))) www.aquolina.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Re: Totalna seria zapachowa IP: *.acn.waw.pl 01.06.05, 17:43 Yves Rocher ma chyba soś takiego... Nie jestem pewna balsamu. Na pewno mają serie podstawowe, tzn. woda toaletowa + antyperspirant + żel/szampon do mycia. Ale ja używam serii Vegetale, czyli zapachów trawiastych :) Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Totalna seria zapachowa 01.06.05, 18:05 Yves Rocher ma owocową serię Plaisirs Nature i są w niej balsamy do ciała, żele/płyny do kąpieli, szampony, wody toaletowe, mydła. wszystkie są słodkie, ale najbardziej moim zdaniem kokos, wanilia, malina. poza tym jest jeszcze jeżyna, truskawka, brzoskwinia, gruszka, z żeli dodatkowo mandarynka, śliwka, jabłko, ale te już bez odpowiedników zapachowych w innych produktach. a, i jeszcze peelingi- brzoskwiniowy i truskawkowy. poza tym też przychodzi mi na myśl Aquolina, widziałam je w Sephorze i Super- Pharmach, mają na pewno balsamy, żele, peelingi, czytałam gdzieś że i szampony, odżywki i żele do układania włosów. i chyba sa też wody do ciała. za granica, to na pewno Body Shop. a poza tym w chwili obecnej nic już mi się nie kojarzy, ale może coś mi zaświta jeszcze:) ps. to wieeeelka szkoda, że migdałowego balsamu już nie można dostać:( nie wiedziałam, bo jeszcze mam go, jest śliczny. a waniliowa seria Avonu nie podoba Ci się? ja jej jeszcze nie wąchałam, ale też lubię słodkie zapachy i zastanawiam się nad nią. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Re: Totalna seria zapachowa 01.06.05, 18:41 Bzzzk, dziekuje za tak obszerne info :) Sprawdze ten kokos i wanilie YR :) Nie znam waniliowej serii Avonu. Ta migdalowa byla dla mnie absolutnie rewelacyjna, na szczescie w ostatniej chwili zrobilam hurtowe zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnessmeg Re: Totalna seria zapachowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 18:19 Baranku, kochana, jesli lubisz słodkie zapachy to seria waniliowa z Avonu jest super. Mam i polecam, dla samego zapachu choćby:) Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Totalna seria zapachowa 01.06.05, 18:24 o, ktoś kto ma tę wanilię:) powiedz czy zapach tych kosmetyków jest dosyć trwały czy zaraz się ulatnia? i może wiesz czy jest jeszcze dostępna w Avonie seria melonowa? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnessmeg Re: Totalna seria zapachowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 18:31 Nie odpowiem Ci,czy jest melonowa, bo nie wiem:) A co do wanilii.Wg mnie jest trwała, nawet bardzo.Nawilża wprawdzie średnio (bo mam tylko balsam), ale zapach jest super. Smaruje się rano po kąpieli, a raz jak sie wieczorem spotkałam z kolezanką, to zapytała czym tak pachnę (a byłam tylko posmarowana tym balsamem, bo moje perfum by sie zagryzły zapachowo z tym balsamem:))).Czyli cały dzien się utrzymał. Oczywiście nie tak mocno jak na poczatku dnia, ale dalej był wyczuwalny Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Totalna seria zapachowa 01.06.05, 18:36 o, to miło, jak skończy mi się obecny, to kupię:) słabe nawilżanie mi nie przeszkadza, bo mam skórę normalną. a masz tylko balsam czy może jeszcze taki spray do ciała (chyba jest coś takiego z tej serii)? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
magnessmeg Re: Totalna seria zapachowa 01.06.05, 18:39 mam tylko balsam.Bo to tak pod wpływem chwili było:) Tam jeszcze jest ten spray i żel pod prysznic, nie? Widzisz nawet nie pamietam. Sprayu nie kupiłam, bo sie troche boję:) Koleżanka ma ten spray, chyba o zapachu orchidei i to smierdzi na poczatku strasznie alkoholem, dopiero po jakiejś chwili ten alkohol przestaje byc wyczuwalny i pachnie juz jak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniielica Re: Totalna seria zapachowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 19:53 melonowa zniknęła, tak samo jak migdałowa. Ale te nowe są rewelacyjne!!I szampony przepięknie pachną!!Polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Trwalosc zapachu 01.06.05, 18:46 No wlasnie, nieoceniona seria migdalowa Avonu - trwala jak diabli :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Totalna seria zapachowa IP: *.4web.pl 01.06.05, 20:14 Balsam waniliowy Avonu jest rzeczywiście przyjemny i nie uczula, co wazne dla wrażliwców. Seria melonowa bywa na allegro - kupiłam niedawno żel po d prysznic za 3 zł. Może byc, ale nic obłędnego:) Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Re: Totalna seria zapachowa 01.06.05, 18:44 Dobra, skoro tak polecasz to sprawdze :) Ale szmponu w tej serii nie ma? Bo mi chodzi, wiesz, zeby bylo "od stop do glow" to samo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnessmeg Re: Totalna seria zapachowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 19:04 Nic mi nie wiadomo o szamponie.A szkoda:) Mam nadzieję,że mnie nie zabijesz, jeslic i sie nie spodoba zapach;) Choć powinien, skoro lubisz takie słodkie. Najwyżej,jęsli nie ebdziesz zadowolona, to mnie zmusisz do zjedzenia lodów, żeby mi tyłek z powrotem urósł:) Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: Totalna seria zapachowa 01.06.05, 20:09 bez szamponu ale za to pieknie pachnąca jest seria Fruttini Aldo Vandini (do kupienia m.in. w Douglasie i Galerii Centrum) "mleko i miód" "czekolada i kawa" a "wanilia i rumianek" (wyczuwalna sama wanilia) jest w rossmanie (ich wlasna linia) szampon waniliowy i kokosowy powinien miec (tzn kiedys mial) YR w ofercie. Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Re: Totalna seria zapachowa 01.06.05, 20:18 Dziekuje uprzejmie :) Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Totalna seria zapachowa 01.06.05, 21:06 no właśnie, Fruttini pięknie pachną, też podoba mi się mleko- miód, czekolada- kawa, poza tym jeszcze kokos- banan. ale mają tylko kremy do ciała, żele pod prysznic, wody do ciała, balsamy do ust, balsamy do ciała i peelingi (te 2 ostatnie produkty widziałam tylko w Galerii Centrum, w Douglasie chyba nie ma) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
abnegacja_moralna Re: Totalna seria zapachowa 01.06.05, 21:10 A czy ktoś może mi jak głupiemu pokazać jak wygląda ten kokos -banan ---> pudełko? Bo szukam, a glupio szukać, jak człowiek nie wie, jak to wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Totalna seria zapachowa 01.06.05, 21:19 ja może opiszę, bo biedne dziecko jestem i linków nie umiem wklejać;) zresztą nie wiem na jakich stronach go poszukać. opakowanie jest duże, 500ml, ciemno niebieskie, na wieczku jest rzeczony banan oraz kokos. pudełko okrągłe. na pewno znajdziesz w Douglasie. może ktoś bardziej rozgarnięty ode mnie podeśle Ci stosownego linka;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
abnegacja_moralna Re: Totalna seria zapachowa 02.06.05, 09:06 Dziękuję bardzo.Ciemno niebieskie - to już jest coś! A w jakiej to cenie jest mniej wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: Totalna seria zapachowa IP: *.bater.net.pl / 83.238.20.* 02.06.05, 09:20 www.esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=24324&session=aa6cbdd42bbcb2e0 tak wyglada, tylko w kolorach, jakie podala juz bzzzyk :) cenowo to widzialam roznie, np. ostatnio w geancie za 18 z groszami, w douglasie byly chyba wlasnie za 24. i jeszcze kiedys u siebie w geancie za 21 :P roznie bywa, rozejrzyj sie, a nuz trafisz na jakas promocje :) Odpowiedz Link Zgłoś
abnegacja_moralna Re: Totalna seria zapachowa 02.06.05, 09:28 Wilkie dzięki:))))Coś mi się wydaje, że w Łodzi to wlasnie w Geancie jest;) A| jakie wielkie - 500 ml:) Muszę znależć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara A ja znalazłam to Fruttini:))))))))))))) IP: *.4web.pl 02.06.05, 18:39 www.bodyandmore.de/product_info.php?products_id=15 Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: A ja znalazłam to Fruttini:))))))))))))) 02.06.05, 20:12 hmmm, znaczy się źle powiedziałam, że banan jest na obrazku, ale reszta się zgadza;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: A ja znalazłam to Fruttini:))))))))))))) IP: *.4web.pl 03.06.05, 10:11 A to naprawdę tak ładnie pachnie? Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: A ja znalazłam to Fruttini:))))))))))))) 03.06.05, 13:13 jak ktoś lubi słodkie, intensywne zapachy, to powinien się spodobać:) ja o tej porze roku raczej od takiech odchodzę, bo wolę na ciepłe dni coś bardziej odświeżającego (np. teraz bardzo mi odpowiada z nich zapach miętowo- grapefruitowy), ale jesień i zima to dla mnie idealny okres na takie trochę ciężkie, słodkie aromaty:) chociaż jakąś wyjątkową fanką zapachów kokosowych nie jestem, to ten mi się podoba, bo jest ciekawy w połączeniu z bananem:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldi Re: Totalna seria zapachowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 09:53 SEPHORA BROWN Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 Re: Totalna seria zapachowa 02.06.05, 10:11 wlasnie mialam BROWN polecić. przystępne ceny, slodki zapach i dość duży wybór: nawet jest świeca zapachowa:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
abnegacja_moralna Re: Totalna seria zapachowa 02.06.05, 10:12 To jak już jesteśmy w Sephorze:) to coś z wyzszej półki:) Cacharel Noa - perfumy i mleczko do ciała i słodkie i pudrowe, tylko drogie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Re: Totalna seria zapachowa IP: *.elsat.net.pl 02.06.05, 11:15 A co powiecie o kosmetykach Miss Milkie firmy Pupa? Podobno są tam ślicznie pachnące balsamy...tylko drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: Totalna seria zapachowa IP: *.bater.net.pl / 83.238.20.* 02.06.05, 11:50 www.estyl.pl/sklep/customer/home.php?cat=295 --> cala seria Pupy :) widzialam jeszcze gdzies kremy do ciala w takich pudelkach, jak wlasnie fruttini, kosztowaly 37zl, ale nie wiem, za ile ml. musza byc apetyczne, szczegolnie ta wata cukrowa... Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Totalna seria zapachowa 02.06.05, 14:38 a, jeszcze mi przyszły do głowy kosmetyki L'Occitane, ale to chyba tylko w Wawie (chociaż w sumie nie wiem). jest seria miodowa- balsam do ciała, krem do twarzy, nektar do masażu, woda toaletowa bez alkoholu, maseczka do twarzy, żel do mycia ciała i włosów, mydło w kostce (albo w kształcie pszczoły albo misia:), oczyszczająca emulsja do twarzy, chyba jeszcze płyn do kąpieli, a nawet świeca miodowa i kadzidełka:) niestety są to trochę drogie kosmetyki, ale świetne i pięknie pachnące do tego. są też inne serie, z takich słodkich to chyba jeszcze wanilia, jest też migdał, ale on jest bardzo, bardzo delikatny, nie taki słodziutki, jak Avon np. z waniliowych jest woda toaletowa, krem do ciała, żel pod prysznic, mydło w kostce, balsam do ust, perfumy w kremie, no i takie tam pierdółki jak perfumy do wnętrz, świeczki itp. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś