Dodaj do ulubionych

Totalna seria zapachowa

01.06.05, 16:24
Czy znacie serie produktow o jednym zapachu (najlepiej slodkim lub pudrowym)?
Avon mial genialna serie migdalowa (zel pod prysznic, balsam, krem do rak,
niestety bez szamponu i odzywki), ale zaprzestali produkcji!
Obserwuj wątek
    • Gość: justa Re: Totalna seria zapachowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 16:37
      Aquolina ma różne serie zapachowe, przeważnie słodkie.
      • narysuj.mi.baranka Re: Totalna seria zapachowa 01.06.05, 16:46
        Nie znam tej marki kompletnie. Gdzie sie sprzedaja? I czy sa to serie
        kosmetykow od stop do glow o jednym zapachu?
        • justa_79 Re: Totalna seria zapachowa 02.06.05, 10:25
          www.aquolina.pl
          kupisz je w większych Sephorach (np. Wawa - Arkadia). każdy zapach ma kilka
          kosmetyków, np. szampon, żel pod prysznic, peeling czy balsam do ciała.
          • abnegacja_moralna Re: Totalna seria zapachowa 02.06.05, 10:28
            Ale jaja:)))))Dopiero teraz zauważyłam, że oni sa z Łodzi;))))))
            www.aquolina.pl/

• Gość: Nessie Re: Totalna seria zapachowa IP: *.acn.waw.pl 01.06.05, 17:43
      Yves Rocher ma chyba soś takiego... Nie jestem pewna balsamu. Na pewno mają
      serie podstawowe, tzn. woda toaletowa + antyperspirant + żel/szampon do mycia.
      Ale ja używam serii Vegetale, czyli zapachów trawiastych :)
    • bzzzk Re: Totalna seria zapachowa 01.06.05, 18:05
      Yves Rocher ma owocową serię Plaisirs Nature i są w niej balsamy do ciała,
      żele/płyny do kąpieli, szampony, wody toaletowe, mydła. wszystkie są słodkie,
      ale najbardziej moim zdaniem kokos, wanilia, malina. poza tym jest jeszcze
      jeżyna, truskawka, brzoskwinia, gruszka, z żeli dodatkowo mandarynka, śliwka,
      jabłko, ale te już bez odpowiedników zapachowych w innych produktach. a, i
      jeszcze peelingi- brzoskwiniowy i truskawkowy.
      poza tym też przychodzi mi na myśl Aquolina, widziałam je w Sephorze i Super-
      Pharmach, mają na pewno balsamy, żele, peelingi, czytałam gdzieś że i szampony,
      odżywki i żele do układania włosów. i chyba sa też wody do ciała.
      za granica, to na pewno Body Shop.
      a poza tym w chwili obecnej nic już mi się nie kojarzy, ale może coś mi zaświta
      jeszcze:)
      ps. to wieeeelka szkoda, że migdałowego balsamu już nie można dostać:( nie
      wiedziałam, bo jeszcze mam go, jest śliczny. a waniliowa seria Avonu nie podoba
      Ci się? ja jej jeszcze nie wąchałam, ale też lubię słodkie zapachy i
      zastanawiam się nad nią.
      pzdr.
      • narysuj.mi.baranka Re: Totalna seria zapachowa 01.06.05, 18:41
        Bzzzk, dziekuje za tak obszerne info :) Sprawdze ten kokos i wanilie YR :)
        Nie znam waniliowej serii Avonu. Ta migdalowa byla dla mnie absolutnie
        rewelacyjna, na szczescie w ostatniej chwili zrobilam hurtowe zakupy.
    • Gość: magnessmeg Re: Totalna seria zapachowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 18:19
      Baranku, kochana, jesli lubisz słodkie zapachy to seria waniliowa z Avonu jest
      super. Mam i polecam, dla samego zapachu choćby:)
      • bzzzk Re: Totalna seria zapachowa 01.06.05, 18:24
        o, ktoś kto ma tę wanilię:) powiedz czy zapach tych kosmetyków jest dosyć
        trwały czy zaraz się ulatnia? i może wiesz czy jest jeszcze dostępna w Avonie
        seria melonowa?
        pzdr.
        • Gość: magnessmeg Re: Totalna seria zapachowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 18:31
          Nie odpowiem Ci,czy jest melonowa, bo nie wiem:)
          A co do wanilii.Wg mnie jest trwała, nawet bardzo.Nawilża wprawdzie średnio (bo
          mam tylko balsam), ale zapach jest super. Smaruje się rano po kąpieli, a raz
          jak sie wieczorem spotkałam z kolezanką, to zapytała czym tak pachnę (a byłam
          tylko posmarowana tym balsamem, bo moje perfum by sie zagryzły zapachowo z tym
          balsamem:))).Czyli cały dzien się utrzymał. Oczywiście nie tak mocno jak na
          poczatku dnia, ale dalej był wyczuwalny
          • bzzzk Re: Totalna seria zapachowa 01.06.05, 18:36
            o, to miło, jak skończy mi się obecny, to kupię:) słabe nawilżanie mi nie
            przeszkadza, bo mam skórę normalną. a masz tylko balsam czy może jeszcze taki
            spray do ciała (chyba jest coś takiego z tej serii)?
            pzdr.
            • magnessmeg Re: Totalna seria zapachowa 01.06.05, 18:39
              mam tylko balsam.Bo to tak pod wpływem chwili było:) Tam jeszcze jest ten spray
              i żel pod prysznic, nie? Widzisz nawet nie pamietam. Sprayu nie kupiłam, bo sie
              troche boję:) Koleżanka ma ten spray, chyba o zapachu orchidei i to smierdzi na
              poczatku strasznie alkoholem, dopiero po jakiejś chwili ten alkohol przestaje
              byc wyczuwalny i pachnie juz jak trzeba.
          • Gość: aniielica Re: Totalna seria zapachowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 19:53
            melonowa zniknęła, tak samo jak migdałowa. Ale te nowe są rewelacyjne!!I szampony przepięknie pachną!!Polecam!!
        • narysuj.mi.baranka Trwalosc zapachu 01.06.05, 18:46
          No wlasnie, nieoceniona seria migdalowa Avonu - trwala jak diabli :)))
        • Gość: Klara Re: Totalna seria zapachowa IP: *.4web.pl 01.06.05, 20:14
          Balsam waniliowy Avonu jest rzeczywiście przyjemny i nie uczula, co wazne dla
          wrażliwców. Seria melonowa bywa na allegro - kupiłam niedawno żel po d prysznic
          za 3 zł. Może byc, ale nic obłędnego:)

• narysuj.mi.baranka Re: Totalna seria zapachowa 01.06.05, 18:44
        Dobra, skoro tak polecasz to sprawdze :) Ale szmponu w tej serii nie ma? Bo mi
        chodzi, wiesz, zeby bylo "od stop do glow" to samo :)
        • Gość: magnessmeg Re: Totalna seria zapachowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 19:04
          Nic mi nie wiadomo o szamponie.A szkoda:) Mam nadzieję,że mnie nie zabijesz,
          jeslic i sie nie spodoba zapach;) Choć powinien, skoro lubisz takie słodkie.
          Najwyżej,jęsli nie ebdziesz zadowolona, to mnie zmusisz do zjedzenia lodów,
          żeby mi tyłek z powrotem urósł:)
        • ladyblue Re: Totalna seria zapachowa 01.06.05, 20:09
          bez szamponu ale za to pieknie pachnąca jest seria Fruttini Aldo Vandini (do
          kupienia m.in. w Douglasie i Galerii Centrum)

"mleko i miód"
          "czekolada i kawa"

a "wanilia i rumianek" (wyczuwalna sama wanilia) jest w rossmanie (ich wlasna
          linia)

szampon waniliowy i kokosowy powinien miec (tzn kiedys mial) YR w ofercie.
          • narysuj.mi.baranka Re: Totalna seria zapachowa 01.06.05, 20:18
            Dziekuje uprzejmie :)
          • bzzzk Re: Totalna seria zapachowa 01.06.05, 21:06
            no właśnie, Fruttini pięknie pachną, też podoba mi się mleko- miód, czekolada-
            kawa, poza tym jeszcze kokos- banan. ale mają tylko kremy do ciała, żele pod
            prysznic, wody do ciała, balsamy do ust, balsamy do ciała i peelingi (te 2
            ostatnie produkty widziałam tylko w Galerii Centrum, w Douglasie chyba nie ma)
            pzdr.
            • abnegacja_moralna Re: Totalna seria zapachowa 01.06.05, 21:10
              A czy ktoś może mi jak głupiemu pokazać jak wygląda ten kokos -banan --->
              pudełko? Bo szukam, a glupio szukać, jak człowiek nie wie, jak to wygląda...
              • bzzzk Re: Totalna seria zapachowa 01.06.05, 21:19
                ja może opiszę, bo biedne dziecko jestem i linków nie umiem wklejać;) zresztą
                nie wiem na jakich stronach go poszukać. opakowanie jest duże, 500ml, ciemno
                niebieskie, na wieczku jest rzeczony banan oraz kokos. pudełko okrągłe. na
                pewno znajdziesz w Douglasie. może ktoś bardziej rozgarnięty ode mnie podeśle
                Ci stosownego linka;)
                pzdr.
                • abnegacja_moralna Re: Totalna seria zapachowa 02.06.05, 09:06
                  Dziękuję bardzo.Ciemno niebieskie - to już jest coś! A w jakiej to cenie jest
                  mniej wiecej?
                  • Gość: mia Re: Totalna seria zapachowa IP: *.bater.net.pl / 83.238.20.* 02.06.05, 09:20
                    www.esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=24324&session=aa6cbdd42bbcb2e0
                    tak wyglada, tylko w kolorach, jakie podala juz bzzzyk :)
                    cenowo to widzialam roznie, np. ostatnio w geancie za 18 z groszami, w
                    douglasie byly chyba wlasnie za 24. i jeszcze kiedys u siebie w geancie za
                    21 :P roznie bywa, rozejrzyj sie, a nuz trafisz na jakas promocje :)
                    • abnegacja_moralna Re: Totalna seria zapachowa 02.06.05, 09:28
                      Wilkie dzięki:))))Coś mi się wydaje, że w Łodzi to wlasnie w Geancie jest;) A|
                      jakie wielkie - 500 ml:) Muszę znależć:)
                      • Gość: Klara A ja znalazłam to Fruttini:))))))))))))) IP: *.4web.pl 02.06.05, 18:39
                        www.bodyandmore.de/product_info.php?products_id=15
                        • bzzzk Re: A ja znalazłam to Fruttini:))))))))))))) 02.06.05, 20:12
                          hmmm, znaczy się źle powiedziałam, że banan jest na obrazku, ale reszta się
                          zgadza;)
                          pzdr
                          • Gość: Klara Re: A ja znalazłam to Fruttini:))))))))))))) IP: *.4web.pl 03.06.05, 10:11
                            A to naprawdę tak ładnie pachnie?
                            • bzzzk Re: A ja znalazłam to Fruttini:))))))))))))) 03.06.05, 13:13
                              jak ktoś lubi słodkie, intensywne zapachy, to powinien się spodobać:) ja o tej
                              porze roku raczej od takiech odchodzę, bo wolę na ciepłe dni coś bardziej
                              odświeżającego (np. teraz bardzo mi odpowiada z nich zapach miętowo-
                              grapefruitowy), ale jesień i zima to dla mnie idealny okres na takie trochę
                              ciężkie, słodkie aromaty:) chociaż jakąś wyjątkową fanką zapachów kokosowych
                              nie jestem, to ten mi się podoba, bo jest ciekawy w połączeniu z bananem:)
                              pzdr.
    • Gość: goldi Re: Totalna seria zapachowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 09:53
      SEPHORA BROWN
      • gocha221 Re: Totalna seria zapachowa 02.06.05, 10:11
        wlasnie mialam BROWN polecić.
        przystępne ceny, slodki zapach i dość duży wybór: nawet jest świeca zapachowa:-))
        • abnegacja_moralna Re: Totalna seria zapachowa 02.06.05, 10:12
          To jak już jesteśmy w Sephorze:) to coś z wyzszej półki:) Cacharel Noa -
          perfumy i mleczko do ciała i słodkie i pudrowe, tylko drogie:)
    • Gość: sunny Re: Totalna seria zapachowa IP: *.elsat.net.pl 02.06.05, 11:15
      A co powiecie o kosmetykach Miss Milkie firmy Pupa? Podobno są tam ślicznie
      pachnące balsamy...tylko drogie.
      • Gość: mia Re: Totalna seria zapachowa IP: *.bater.net.pl / 83.238.20.* 02.06.05, 11:50
        www.estyl.pl/sklep/customer/home.php?cat=295 --> cala seria Pupy :)

widzialam jeszcze gdzies kremy do ciala w takich pudelkach, jak wlasnie
        fruttini, kosztowaly 37zl, ale nie wiem, za ile ml. musza byc apetyczne,
        szczegolnie ta wata cukrowa...
    • bzzzk Re: Totalna seria zapachowa 02.06.05, 14:38
      a, jeszcze mi przyszły do głowy kosmetyki L'Occitane, ale to chyba tylko w
      Wawie (chociaż w sumie nie wiem). jest seria miodowa- balsam do ciała, krem do
      twarzy, nektar do masażu, woda toaletowa bez alkoholu, maseczka do twarzy, żel
      do mycia ciała i włosów, mydło w kostce (albo w kształcie pszczoły albo
      misia:), oczyszczająca emulsja do twarzy, chyba jeszcze płyn do kąpieli, a
      nawet świeca miodowa i kadzidełka:) niestety są to trochę drogie kosmetyki, ale
      świetne i pięknie pachnące do tego. są też inne serie, z takich słodkich to
      chyba jeszcze wanilia, jest też migdał, ale on jest bardzo, bardzo delikatny,
      nie taki słodziutki, jak Avon np. z waniliowych jest woda toaletowa, krem do
      ciała, żel pod prysznic, mydło w kostce, balsam do ust, perfumy w kremie, no i
      takie tam pierdółki jak perfumy do wnętrz, świeczki itp.
      pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka