easier_to_fly 02.06.05, 15:12 Wygląda na to, że jednak trochę się zjarałam:) Co polecicie na schodzącą z ramion skórę? Da się jeszcze jakoś uzyskać efekt równej opalenizny??:) I coz robić, żeby skóra dalej się nie łuszczyła?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.kopiko1 Re: NA SCHODZĄCĄ SKÓRĘ.... 02.06.05, 15:22 pantenol. Zaczerwienienie szybko znika i skóra robi się brązowa szybciej. No i nie boli tak bardzo po spryskaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: NA SCHODZĄCĄ SKÓRĘ.... 02.06.05, 15:27 jak juz zaczęła schodzić to raczej musi zejść:( panthenol przyniesie ulgę na oparzenia (ale po tylu dniach nie będzie aż taki skuteczny), poza tym nie zachamuje schodzenia skóry. nawilżaj ją mocno, może będzie się mniej widocznie łuszczyła. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
easier_to_fly Re: NA SCHODZĄCĄ SKÓRĘ.... 02.06.05, 17:02 Hmm... no dzięki, ale nie pocieszyłyście mnie za bardzo...:) Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: NA SCHODZĄCĄ SKÓRĘ.... 04.06.05, 01:24 przepraszam;) ale pocieszę Cię radą na przyszłość:) -opalaj się stopniowo, nie raz a dobrze, wtedy może wolniej się opalisz, ale za to opalenizna będzie trwała i skóra nie będzie schodziła, bo po cóż opalić się szybko, jak zaraz zacznie się łuszczyć i efekt zniknie...:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
easier_to_fly Re: NA SCHODZĄCĄ SKÓRĘ.... 04.06.05, 11:11 Heh...:) No teraz raczej będę już tak robić, ale jestem o tyle zdziwiona, że zawsze opalałam się w ten sposób, tzn. szybko i mocno i NIGDY nie miałam problemów ze schodzącą skórą...:) Ehh...widzocznie nie te lata:P Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: NA SCHODZĄCĄ SKÓRĘ.... 04.06.05, 15:12 wiesz, to chyba coś z tym słońcem jest nie tak ostatnio, poważnie, ja to widzę po moim ojcu, który ma typowo południowa urodę i nigdy o poparzeniach i schodzącej skórze nie było mowy, a w tym roku mu złazi z ramion, choć nie lażeł plackiem godzinami na słońcu! dziwne... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś