Dodaj do ulubionych

Opuchniete oczy

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 06.06.05, 13:01
Ostatnio przechodzilam trudne chwile i sporo plakalam (szczerze ryczalam jak
bobr przez kilka ladnych tygodni). Na efekty nie trzeba bylo dlugo czekac
tzn. psychiczne (juz mi lepiej) i fizyczne - czyli opuchniete powieki
(przedewszyskim dolne). Problem w tym ze to nie chce wrocic do normy (z przed
miesiaca). Skora jest naciagnieta, cienie koszmarne, lekka opuchlizna ciagle
sie utrzymuje. Najgorsza jest ta opuchlizna. Jak sie usmiechne to robia mi
sie takie wielkie opony pod oczami, ze az je czuje. Wklepuje sobie Nivea pod
oczy z ekstraktem ogorka ale niewiele pomaga. Co zrobic? Mam 27 lat, a przez
ten miesiac to "posunelam sie" w tym miejscu o jakies 5.
Obserwuj wątek
    • Gość: Midi Re: Opuchniete oczy IP: *.magistral.by / 213.255.202.* 06.06.05, 13:21
      Żele ze świetlikiem w aptece - działają cuda, ale tylko przez pierwszych
      kilkanaście dni - tzn. w moim przypadku - na standardowy krem pod oczy się nie
      nadają. Spróbuj koniecznie, są bardzo tanie.
      Jest też specjalny krem przeciwobrzękowy pod oczy Lierac, ale sama go nie
      używałam. Generalnie polecam wizytę w aptece, sprzedawczyni na pewno Ci coś
      podpowie, może jakieś próbki da.
      Trzymaj się!
    • ziyi Re: Opuchniete oczy 06.06.05, 13:31
      Nakladaj na powieki oklady z herbaty. Zapaz bardzo mocna herbate z dwoch torebek, a jak wystygnie wyciagnij te torebki i przyloz do oczu.
      Moze zrob sobie badania. Bo od samego placzu opuchlizna nie trzyma sie tak dlugo
    • ziyi Re: Opuchniete oczy 06.06.05, 13:35
      Moze zaczelas uzywac nowego kremu pod oczy albo innego nowego kosmetyku? To moze byc uczulenie.
      • Gość: Monia Re: Opuchniete oczy IP: *.xtra.pl 06.06.05, 14:23
        juz kolezanki slusznie ci poradzily, krem ze swietlikiem i herbatke, ja dodam
        jeszcze ze powinnas pic sporo wody, tylko nie za jednym zamachem np 2 szklanki
        tylko po lyczku przez caly dzien... oczyszcza z toksyn i zmniejsza opuchlizne
        ciala
      • Gość: Aknee Re: Opuchniete oczy IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.06.05, 14:27
        Ja tez mam tak od paru tygodni, nie mam pojecia czemu. Moze za malo snu, a za
        duzo koputera? Doslaownie przed chwila kupilam w aptece zel pod oczy Iwostinu -
        nienawidze zeli pod oczy, brrr, ale cos musze zaczac z tym robic. Na wizazu ma
        dobre opinie. Pierwsze wrazenia po nalozeniu byly nieciekawe - zel sie klei,
        ale gdy teraz zagladam do lusterka widze, ze mocno napial skore. Zobaczymy za
        kilka dni. Jesli zlikwiduje mi ten dziwaczny obrzek, to bede mu dozgonnie
        wdzieczna i bede go stosowac, mimo tego klejenia. Zreszta jak sie wchlonie, to
        i kleic sie przestaje. Dam znac, jak sie sprawy maja juz jutro - jesli wstane z
        mniejszym obrzekiem, znaczy, ze dziala. Najgorzej wygladam wlasnie rankiem :(
        • Gość: gala Re: Opuchniete oczy IP: *.poligrafia.pl 06.06.05, 15:27
          jest taki zel pod oczy na worki i cienie - Guam firmy Lacote, kupilam go pare
          dni temu na allegro i mam wrazenie, ze na worki dziala niezle
        • Gość: kaba4 Re: Opuchniete oczy IP: *.bielsko.dialog.net.pl 06.06.05, 15:43
          Stosowalam rozne domowe sposoby - typu oklady z ogorka, zimne oklady, przynosza
          efekt ale tylko na krotko i nie calkowicie - jedno oko wyglada szczegolnie zle.
          Ide dzisiaj po swietlik - ze tez wczesniej na to nie wpadlam. Moze mam to po
          tym NIVEA pod oczy - odstawie go na pare dni, niby nic mi sie nie dzieje po
          nim, nie piecze itp, ale gdzies slyszalam, ze jak sie uzywa za duzo i za
          ciezkich kremow pod oczy to moze powodowac opuchlizne, bo cos tam nie moze
          krazyc i oddychac /w sumie malo sie na tym znam/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka