Dodaj do ulubionych

WYBIELANIE ZĘBÓW?????????

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.02, 17:43
wlasnie rozwazam te dosc powazna inwestycje(bo slyszalam,ze tanie to nie
jest...) w zabojczy usmiech:))))) b.prosze o opinie i rady jesli ktoras z was
probowala takiej 'kuracji'-chodzi mi oczywiscie o profesjonalne wybielanie
pod kierunkiem stomatologa...konkretnie-czy rzeczywiscie warto biorac pod
uwage cene???
strrrrasznie denerwuje mnie taki lekko zoltawy nalot na zebach,a bardzo o nie
dbam,nie pale,kawe pije...dosyc umiarkowanie;) wiec juz raczej nie widze
szansy ich 'domyc' metodami tradycyjnymi...
macie moze podobne doswiadczenia????
Obserwuj wątek
    • Gość: fredzia Re: WYBIELANIE ZĘBÓW????????? IP: *.jasien.com / 192.168.1.* 21.07.02, 23:52
      Lekko zoltawy odcien zebow najprawdopodobniej bedzie wygladal (wyglada)
      bardziej naturalnie (i estetycznie) niz snieznobialy po wybielaniu.
      Przynajmniej mi sie nie podobaja osoby na plakatach, ktorych kolor zebow jest
      jasniejszy od sniegu. Poza tym niektore metody wybielanie sa rownoznaczne w
      wyzeraniem, tak samo jak w przypadku pewnych srodkow czystosci tylko ze zamiast
      chloru preparaty dentystyczne zawieraja mocznik.
      Najpierw sprawdz czy oczyszczanie zebow z kamienia, osadow i stosowanie np
      szczoteczek elektrycznych badz sonicznych nie przyniesie efektow.
      Pzdr
      • Gość: JoP Re: WYBIELANIE ZĘBÓW????????? IP: *.tpg.pl 22.07.02, 08:26
        Gość portalu: fredzia napisał(a):

> Najpierw sprawdz czy oczyszczanie zebow z kamienia, osadow i stosowanie np
        > szczoteczek elektrycznych badz sonicznych nie przyniesie efektow.

O, wlasnie. Sugeruje najpierw zrobienie sobie porzadnego tzw. zabiegu
        higienizacyjnego, jak to nazywaja u mojego dentysty - czyszczenie, piaskowanie,
        fluoryzacja. Zafundowalam sobie cos takiego i roznica jest gigantyczna,
        stwierdzilam, ze zadne wybielanie nie jest mi juz potrzebne.

Jola
        • Gość: nina Re: WYBIELANIE ZĘBÓW????????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.02, 11:22
          jak mowilam dbam o zeby,wiec zabiegi typu fluorowanie,piaskowanie,usuwanie
          kamienia itp. powtarzam regularnie co pol roku...nie widze jednak po nich
          zadnej roznicy jesli chodzi o kolor zebow...
          jezeli chodzi o mojego dentyste,to przede wszystkim uprzedzal mnie on,ze
          efekt,jakkolwiek JEST trwaly(bo jest to wybielanie chemiczne) moze byc bardzo
          rozny-nawet w ten sposob,ze kazdy zab moze reagowac inaczej...
          dlatego tez jestem ciekawa opinii osob,ktore poddawaly sie takim zabiegom...!
    • Gość: Joanna Re: WYBIELANIE ZĘBÓW????????? IP: *.datastar.pl 22.07.02, 08:59
      Ja rozmawiałam z kilkoma dentystami na temam wybielania zębów i każdy mi
      odradzał. Mówili, że efekt krótkotrwały, trzeba będzie powtarzać co jakiś czas,
      drogi i nienajlepiej działa na zęby. Ja dałam sobie spokój.
      • Gość: Kajka Re: WYBIELANIE ZĘBÓW????????? IP: *.datastar.pl 22.07.02, 11:52
        A ja wybieliłam sobie zęby u dentysty. Zapłaciłam kupę kasy a efktem wcale nie
        jest hollywoodzki uśmiech, ale i tak uważam, że bylo warto! Moje zęby zawsze
        mieły beżeowy odcien (taka kość), co przy blond włosach i beżowej cerze zlewało
        sie w jedna plamę. Teraz mam taki klor jak większość ludzi bez wybielania, ale
        kolorystyka tarzy mi się zdecydowanie poprawiła :-)
        Prawdą jest, że niektóre zeby (zwłaszcza te zatrute) mogą siętroche inaczej
        odbarwić. No i sam zabieg nie jest miły bo zęby robią się nadwrażliwe (ale to
        mija).
        • Gość: ledka Re: WYBIELANIE ZĘBÓW????????? IP: 217.153.53.* 22.07.02, 14:00
          Gość portalu: Kajka napisał(a):

> A ja wybieliłam sobie zęby u dentysty. Zapłaciłam kupę kasy a efktem wcale
          nie
          > jest hollywoodzki uśmiech, ale i tak uważam, że bylo warto! Moje zęby zawsze
          > mieły beżeowy odcien (taka kość), co przy blond włosach i beżowej cerze
          zlewało
          >
          > sie w jedna plamę. Teraz mam taki klor jak większość ludzi bez wybielania,
          ale
          > kolorystyka tarzy mi się zdecydowanie poprawiła :-)
          > Prawdą jest, że niektóre zeby (zwłaszcza te zatrute) mogą siętroche inaczej
          > odbarwić. No i sam zabieg nie jest miły bo zęby robią się nadwrażliwe (ale to
          > mija).

Kajka,
          a jak sie nazywal ten zabieg?
          • Gość: Kajka Re: WYBIELANIE ZĘBÓW????????? IP: *.datastar.pl 22.07.02, 15:01
            > Kajka,
            > a jak sie nazywal ten zabieg?

Nie pamiętam dokładnie ale coś Opalescence czy jakoś tak. To jest to, co kiedyś
            dziewczyny już opisywały: robią odcisk zębów i specjalną formę, którą wypełnia
            się żelem i zakłada na noc. Ja miałam efekt po 5 nocach, ale z tego co się
            zorientowałam to strasznie przepłaciłam :(
    • Gość: jolka Re: WYBIELANIE ZĘBÓW????????? IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 09:55
      Czesc ninka, ja wlasnie jestem w trakcie wybielania, tez pale pije kawe, efekt
      widzialam juz po trzech nocach bo aparacik z zelem zaklada sie na noc, fakt ze
      zeby sa nadwrazliwe ale to mija, zeby moze nie sa lsniaco biale ale napewno
      widac roznice przed i po wybielaniu. Wiem, ze np. w Gdansku kosztuje to okolo
      500 zl ja zaplacilam 350 zł, moim zelem mam to robic przez 8 nocy, kolezanka
      innym robila przez 15 nocy, zabieg ten powtarza sie co pol roku ale jest to
      kwestia tylko 2 nocy i wowczas placi sie tylko za zel w granicach 50 zł.
      Osobiscie uwazam, ze warto. Pozdrawiam
      • zlota_jagoda Re: WYBIELANIE ZĘBÓW????????? 23.07.02, 11:30
        Witam.
        Wczoraj właśnie na temat wybielenia zębów rozmawiałam z moim dentystą.
        Zaproponował tą samą metodę. Poczytałam o niej trochę dziś w internecie i
        ogólne wnioski takie że jest bezpieczna i nic się złego z ząkami nie powinno
        dziać. Tylko, że cena mnie powaliła. Przy tym co piszecie to moja jest
        najwyższa. 600 zł. Pójdę do innego może będzie taniej.
        I jeszcze jedno pytanie do jolki: jak to jest z piciem kawy i paleniem
        papierosów. Czy trzeba sie podczas calego zabiegu i jakiś czas po się
        powstrzymać od tych używek ? Czy można sobie popalać i kawkować ?
        O to właśnie dentysty się nie dopytałam ...
        pozdrawiam
        zlota_jagoda
        • Gość: nina Re: WYBIELANIE ZĘBÓW????????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.02, 12:34
          ja tez wlasnie slyszalam raczej o cenach w okolicach 600 zlotych,albo nawet
          wiecej...chyba popytam jeszcze w innych gabinetach,bo pewnie jest duzo roznych
          tych preparatow,wiec warto sie rozejrzec...
          ale dzieki za wszelkie info:)
        • Gość: Jolka Re: do jagody IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 14:13
          stomatolog powiedzial mi, ze przy piciu kawy i paleniu zeby sa bardziej podatne
          na osadzanie sie kamienia
        • Gość: Jolka Biała perła IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 14:30
          A mam dziewczyny jeszcze pytanie jakis gosc zareklamowal na forum srodek zwany
          biala perla, ktory stosuje sie co dwa tygodnie i kosztuje to 70 zl efekt
          podobno niesamowity :-) moze ktoras z was wie cos wiecej na ten temat?
    • annika_vik Re: WYBIELANIE ZĘBÓW????????? 23.07.02, 11:16
      Ja też robiłam wybielanie nakładkowe - 3 lata temu - żelem Opalescence. Wtedy
      to kosztowało 1000 zł!!!!! Teraz można załatwić sprawę za 350 góra 500! uważam,
      że to rozsądna cena.
      Po higienizacji jamy ustnej i usunięciu kamienia, wykonuje się indywidualną
      nakładkę na zęby. Wieczorem nakłada się żel do nakładki i śpi się z tym. U mnie
      (zęby miałam w odcieniu pomarańczowym) spektakularny efekt był po 3 nocach.
      Stosowałam to przez tydzień.
      W odpowiedzi komuś, kto twierdzi, że "hollywoodzki" uśmiech po wybielaniu jest
      nienaturalny! Kochanie ty moje naiwne! Żeby tak się dało! Po wybielaniu
      nakładkowym takiego efektu się nie uzyska! Nigdy w życiu! Hollywoodzki uśmiech
      kiedyś robiło się koronkami na każdy ząb (po ich oszlifowaniu, wyjątkowo
      bolesna sprawa), teraz robi się licówkami.
      Wybielanie nakładkowe jest metodą czyszczenia zębów, dziąsła na tym też bardzo
      korzystają.
      Po trzech latach u mnie (5 kaw i paczka fajek dziennie) dalej widać efekt, ale
      już nie taki jak na początku. Przed wydaniem tej strasznej kasy dowiedziałam
      się, że efekt trzyma się 2 lata. Jest więc lepiej niż miało być!
      Absolutnie polecam, zwłaszcza że to teraz tak niewiele kosztuje!

I jeszcze jedno: jolka, gdzie ty robiłaś wybielanie za 350???? Daj namiar!!!
      • Gość: Anja Re: WYBIELANIE ZĘBÓW????????? IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 13:21
        Dziewczyny, a może coś napiszecie o licówkach? Dbam o zęby, ale mam ze
        3 "zatrute" , które znacząco ściemniały. Na dodatek właśnie teraz pękła mi
        plomba w jedynce (już drugi raz)... Chciałabym jakoś generalnie zadbać o zęby,
        poradźcie, co i ew. za ile? Oczywiście mówię o zabiegach upiększających, a nie
        np. plombowaniu czy wymianie starych plomb....
      • Gość: Kajka Re: Do Anniki IP: *.datastar.pl 23.07.02, 13:23
        No to się ubawisz słysząc ile ja zapłaciłam za to cudo: 1200 zł w zeszłym roku
        i szlag mnie teraz trafia jak porównuję ceny! Poza tym pani mi obiecała efekt
        na 10 lat!!! No cóż naiwnych nie sieją...
        A mam pytanie, bo chciałabym sobie teraz powtórzyć zabieg dla odnowienia
        efektu, ale w międzyczasie jeden z przednich zębów miałam leczony kanałowo -
        czy on nie odbarwi mi się inaczej???
      • Gość: Jolka Re: WYBIELANIE ZĘBÓW????????? IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 14:09
        robilam to w jednym z łomzyńskich gabinetów stomatologicznych, mialam ze
        wstepnych ustalen zaplacic 500 zł zaplacilam 350 zł a dlaczego mniej wolałał
        juz nie pytać :-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka