Dodaj do ulubionych

depilator ?

14.06.05, 11:37
Drogie kobitki prosze o opinie - warto zainwestowac w depilator?... tak nosze
sie z tym zamierem...tylko nie wiem czy rzeczywiscie ta zabaweczka jest tak
dobra i zbawienna? ból bede w stanie wytrzymac jesli tylko efekt byłby
zadowalający ...prosze o opinie pań które uzywaja bądź uzywały i przestały ...
z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi :)
Obserwuj wątek
    • karioka1985 Re: depilator ? 14.06.05, 11:43
      wysatarczy użyć wyszukiwarki. czy to takie ciężkie. wpisz słowo depilator.
      pokaża ci się odpowiednie wątki. a tu masz przykładowy:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=24454203&a=24827028
      • wikula24 Re: depilator ? 14.06.05, 12:05
        karioka1985 napisała:

> wysatarczy użyć wyszukiwarki. czy to takie ciężkie. wpisz słowo depilator.
        > pokaża ci się odpowiednie wątki. a tu masz przykładowy:
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=24454203&a=24827028

wystarczy ruszyc główką ....czy to takie cięzkie ? nie każdy ma czas na takie
        zabawy ..zadałm swoje pytanie na tym forum i tutaj poprosiłam o odpowiedz ...na
        wirtualny spacer po innych wątkach nie mam zwyczajnie czasu ...ot co
    • Gość: reggie Re: depilator ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 11:43
      Ja uzywałam,bolało,czerwone krosty,wrastajace włoski i depilacja co 3 dni-tyle
      moge powiedzieć:) pozdrawiam
      • wikula24 Re: depilator ? 14.06.05, 12:11
        Gość portalu: reggie napisał(a):

> Ja uzywałam,bolało,czerwone krosty,wrastajace włoski i depilacja co 3 dni-tyle
        > moge powiedzieć:) pozdrawiam

jakto co 3 dni ? to nie 3 tygodnie ? ;)
        • morelka4 Re: depilator ? 14.06.05, 12:22
          > jakto co 3 dni ? to nie 3 tygodnie ? ;)

3 tyg to tylko wg reklam, w rzeczywistosci max 5 dni. Do tego straszny bol,
          wrastajace wlosy, stany zapalne...Ujmujac krotko depilator schowalam gleboko i
          przerzucilam sie na wosk
          • Gość: just Re: depilator ? IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 14.06.05, 12:34
            a dla mnie depilator jest b.dobry:) uzywaz juz 3 lata i nie narzekam..
            oczywiscie czerwone krostki sa ale za raz po depilacji po pewnym czasie
            znikaja:) i nie terzeba golic tak czesto nog jak np po maszynce do golenia gzie
            juz na nastepny dzien juz sie pojawiaja:/
            a do czestosci odrastania to chyba zalezy od osoby, a raczej od wloskow... u
            mnie to tak z tydzien, ale po tygodniu to pojawiaja sie takie male, slabo widoczne.

wiec jesli nie wyprobujesz to sie nie przekonasz, moze jakas klezanka ma to
            pozycz i zobacz, moze akurat tobie bedzie odpowiadac ta forma golenia:)
            • lara2 Re: depilator ? 14.06.05, 13:05
              Ja jak depiluję to z mieszków włosowych leci krew. Chyba mam za mocne włosy na
              taką zabawę. Ale efekt jest taki sobie. Przy golarce mam gładką powierzchnię
              skóry a z depilatorem skóra nigdy nie jest tak gładka bo włoski są w różnej
              fazie wzrostu i dep. po prostu ich nie chwyta.
            • plasynka Re: depilator - TAK 14.06.05, 13:14
              Ja też używam depilatora już od kilku lat. Mam Brauna, fioletowego z nasadkami
              masującymi. Pierwsze depilowanie zawsze boli (nie używam go w zimie, więc
              zawsze przed sezonem mam powtórke z rozrywki), ale to jedyny minus. Potem nic
              już się nie czuje. Włoski odrastają wolniej i są dużo słabsze.
              Depiluję raz w tygodniu, ale to dlatego, że mój depilator nigdy nie usuwa 100%
              włosków, a część ucina. Może te nowsze są dokładniejsze, więc 2 tyg. bez
              depilacji to realny czas.
              Co do krostek, są tylko przez pierwsze kilka razy, potem już zupełnie się nie
              pojawiają. Aha, bardzo ważne jest to, aby stosować peeling nóg, np. taką
              specjalną rękawicą pod prysznicem. Wtedy włoski nie będą wrastać.

Polecam! Tak jak pisze just, może masz możliwość wypróbowania zanim kupisz?
              Moim zdaniem głosy negatywne są spowodowane błędami w pielęgnacji... Czasopisma
              kobiece dużo o tym piszą-jakie są przeciwskazania, jakie zasady stosować, itd.
              Wystarczy poczytać i wszystko będzie OK!! :)
    • nutak Re: depilator ? 14.06.05, 13:56
      ja depiluje chociaz bol jest dla mnie
      straszny, juz probowalam nawet depilator
      w jednej a drink w drugiej dloni :D:D:D

u mnie to "zabawa" raz na 5 tygodni
      nogi gladkie kropki tylko przez chwile
      po depilacji nic nie wrasta

z doswiadczen siostry:
      depilacja raz w tygodiu, kropek brak,
      nic ja to nie boli!!!

z doswiadczen psiapsiolki:
      nie boli ale za to kropy wielkie,
      wrastanie wloskow, zaprzestala uzywania

jak widac uzywanie depilatora to sprawa indywidualna
      jak nie sprobujesz to nie bedziesz wiedziec

pozdrawiam nutak :)

• wikula24 Re: depilator ? 14.06.05, 14:42
        a mi właśnie koleżanka poradziła zebym wyrwała kilka włosków z cebulkami
        pensetka i zobaczyła jak beda odrastać ...jesli nie beda wrastac to znaczy ze
        po depilatorze tez powinno byc ok ...hmmm...moze to i dobr pomtsł... :)
        • morelka4 Re: depilator ? 14.06.05, 15:34
          Trudno powiedziec czy to jest sposob a jesli nawet to nie dla kazdego. Mi na
          poczatku tez nie wrastaly dopiero po roku depilowania zaczela sie masssakra.
          Teraz depiluje woskiem i nie wrastaja az tak bardzo jak po depilatorze. Tak
          wiec chyba przy kazdej metodzie jest inaczej. Duzo zalezy tez od samej skory.
          Im bardziej wrazliwa tym wieksze ryzyko
          • Gość: ania Re: depilator ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.06.05, 15:40
            ja mam depilator, ale szczerze mam dosc, to rzucam to. mnie depilacja nie boli,
            ale wlosy zaczely mi makabrycznie gleboko wrastac pod skore i mam na nogach
            przez to pelno jakis sladow i przebarwien. niestety musze zaczac golic :(( mam
            tylko nadzieje, ze z czasem slady po depilatorze, te wszelkie krostki znikna z
            moich nog, bo juz nie moge na nie patrzec... a jak sie kiedys dorobie, to
            laser, bez dwoch zdan!
    • Gość: ala Re: depilator ? IP: *.kom / *.kom-net.pl 21.06.05, 18:05
      zauwazylam ze niekotre osoby maja lydki stale w takich wyraznych kropeczkach
      ciemnych w miejscu gdzie wyrasta włos czy to czasem nie po depilatorze tak juz
      jest na stale? mam od roku ale nie uzywam zeby nie miec takich dziwnych
      kropeczek. zawsze sa ale u mnie bardzo niewidoczne. i zastanawia mnie to czy nie
      maja je dziewczyny ktore uzywaja lub choc raz uzyly depilatora...
      • e88 Re: depilator ? 21.06.05, 21:45
        ja je mam a nie uzywalam depilatora! te kropeczki są najwyraźniejsze przy
        kostkach i nie wiem co poradzic by sie ich pozbyc. one czasami sa mniej wyrazne
        ale nie wiem od czego to zalezy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka