Dodaj do ulubionych

Nowy Dercos Vichy

IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 23.07.02, 10:33
Vichy wprowadza nowy szampon z serii dercos - jest to w zasadzie cala kuracja
przywracajaca gestosc wlosom. w serii jest szampon i odzywka, ktore podobno
wzmacniaja korzenie wlosow i przywracaja im gestosc, zapobiegajac starzeniu
sie wlosow (bo podobno wlosy tez sie starzeja). Jeszcze tego nie probowalam,
ale jak ktos ma cienkie i rzadkie wlosy to moze sprobowac przede mna:)
Szampon - 39 zl, odzywka - 53. A ja dam znac za jakis tydzien czy faktycznie
mam gestsze i grubsze wloski:)
Obserwuj wątek
    • Gość: dao Re: Nowy Dercos Vichy IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 23.07.02, 10:48
    • Gość: damona Re: Nowy Dercos Vichy IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 23.07.02, 10:55
      oj, cos sie wymsklo;)
      myslisz agul, ze to tak szybko dziala?
      ciekawe, czy powoduje ten szampon efekt wyrastajacej szczeciny nowych
      wlosow pomiedzy starymi:)
      a tak na powaznie mi na wlosy pomogl bardzo jakis cynk na recepte w duzych
      stezeniach, ktory bardzo wzmacnial wlosy i powodowal, ze przestawaly wypadac.

Nie mam co prawda rzadkich wlosow, ale posiadanie jeszcze bujniejszych
      ucieszyloby mnie.
      Napisz czy jest tez szampon juz w sprzedazy?
      • Gość: agul Re: Nowy Dercos Vichy IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 23.07.02, 11:09
        damonko:)! Nie wiem, jak szybko to dziala, ale kiedys uzywalam tego do suchych
        wlosow i bylam bardzo zadowolona, wiec moze ten tez okaze sie ok. Ja tez nie
        mam jakichs bardzo rzadkich wlosow ale od przybytku glowa nie boli;-)
        A jak ten twoj cynk sie nazywal?? bo moze tez bym sobie zapodala taka kuracje..
        Info o szamponie i odzywce przyszlo do mnie juz jakis tydzien temu wiec mysle
        ze powinien juz byc a jak nie to lada dzien. pzdr
        • Gość: damona Re: Nowy Dercos Vichy IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 23.07.02, 11:16
          pytanie o szybkosc dzialania bylo raczej zaczepne;)
          niestety nie pamietam nazwy, bo zapisala mi to moja pani doktor jak mi
          po tabletkach wypadaly wlosy garsciami i mowila, zeby brac z umiarem
          bo bede miec wlosy jak bee gees:)
          bede sie widziec z nia dzisiaj, wiec wieczorem napisze co to bylo.
          pzdr:) d.

• Gość: agul Re: Nowy Dercos Vichy IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 23.07.02, 11:20
            Och, napisz, napisz, skoro to az bee gees ma z tego byc:)) To ja czekam. pzdr
            • Gość: damona Re: Nowy Dercos Vichy IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 23.07.02, 11:32
              oby ten bee gees robil sie tylko na glowie, a nie....hihi.
              • Gość: agul Re: Nowy Dercos Vichy IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 23.07.02, 11:37
                O rany, nie pomyslalam o tym!!!!!:-)))))))))))))))))))
                • Gość: Nika Re: Nowy Dercos Vichy IP: *.waw.cdp.pl 23.07.02, 14:16
                  Od paru tygodni używam szamponu i odżywki Loreala Elseve też nadajacego włosom
                  gęstosć, i jakos nie widzę rezultatów. Moze warto zainwestować w to Vichy?
                  • Gość: agul Re: Nowy Dercos Vichy IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 23.07.02, 15:03
                    Moze sprobuj. Dla mnie szampony i odzywki loreala to najgorsze badziewie
                    jakiego uzywalam. Profesjonalne - kerastase i loreal professionel sa
                    fantastyczne, ale te normalne ze sklepow to jakas sciema. W ogole nie przepadam
                    za lorealem, ani za kolorowka ani za pielegnacja - moim zdaniem kiepska jakosc.
                    A vichy ma zazwyczaj fajne rzeczy, wiec moze i to pomoze na rzadkie wlosy?
                    • Gość: Monia Re: Nowy Dercos Vichy IP: 195.150.19.* 16.08.02, 17:45
                      He He najśmieszniejszy jest w tym fakt że jakieś 2 lata temou Loreal kupił
                      laboratorium Vivhy - i co w związku z tym sądzisz o jakości Vichy !!!!!;-))))
                      • damona Re: Nowy Dercos Vichy 16.08.02, 18:13
                        Gość portalu: Monia napisał(a):

> He He najśmieszniejszy jest w tym fakt że jakieś 2 lata temou Loreal kupił
                        > laboratorium Vivhy - i co w związku z tym sądzisz o jakości Vichy !!!!!;-))))

zadna rewelacja,
                        do koncernu loreala naleza tez la roche posay, biotherm, helena rubinstein,
                        armani, garnier, cacharel, lancome itd.
                        kazda z tych marek ma swoje produkty lepsze i gorsze. czasami zdarzaja sie
                        podobne produkty tyle, ze w roznych przedzialach cenowych i majace inny target
                        jak np. kosmetyki loreala i lancoma.
                        nie uwazam, zeby np. LRP byl kiepskiej jakosci tylko dlatego, ze znajduja sie w
                        koncernie loreala.
                        z vichy jest tak samo jak z innymi firmami. maja kosmetyki dobre i niewypaly.
                        jedne komus pasuja, drugim nie. uzywam kremu koloryzujacego do cery mieszanej
                        tej firmy i nie zauwazylam zeby jego jakosc drastycznie zmienila sie na gorsze.
          • julita73 Re: Nowy Dercos Vichy do Damony. 24.07.02, 21:02
            Mam do Ciebie pytanie- znasz już może nazwę tego cynku , który brałas na
            wypadające włosy?Jeśli możesz , to proszę napisz co to takiego.Z góry
            dzięki......
            • Gość: damona Re: Nowy Dercos Vichy do Damony. IP: 62.233.167.* 24.07.02, 23:31
              julita73 napisała:

> Mam do Ciebie pytanie- znasz już może nazwę tego cynku , który brałas na
              > wypadające włosy?Jeśli możesz , to proszę napisz co to takiego.Z góry
              > dzięki......

Wlasnie mialam pisac:)
              Jest to Zincteral.
              Bardzo mi wzmocnil wlosy (a wychodzily garsciami) i mam nadzieje, ze nie
              dlatego ze wierzylam w jego dzialanie:)
              pomaga tez na tradzik.
              Trzeba go brac zgodnie z instrukcja, bo jak sie wezmie ciut za duzo to okropnie
              swedza stopy przy chodzeniu.
              :) d.

• Gość: marta Re: Nowy Dercos Vichy do Damony. IP: *.ny325.east.verizon.net 25.07.02, 00:51
                Gość portalu: damona napisał(a):

> > Wlasnie mialam pisac:)
                > Jest to Zincteral.
                > Bardzo mi wzmocnil wlosy (a wychodzily garsciami) i mam nadzieje, ze nie
                > dlatego ze wierzylam w jego dzialanie:)
                > pomaga tez na tradzik.
                > Trzeba go brac zgodnie z instrukcja, bo jak sie wezmie ciut za duzo to
                okropnie
                >
                > swedza stopy przy chodzeniu.
                > :) d.
                >
                >

hihi
                opisane działanie cudowne, a skutk uboczne zabawne:-)
                • julita73 Re: Nowy Dercos Vichy do Damony. 25.07.02, 09:06
                  Mam jeszcze do Ciebie Damono jedno pytanie: mogę brać ten cynk bez konsultacji
                  z lekarzem czy lepiej zapytać lekarza czy mi wolno to stosować.?Jestem
                  alergiczką , uczuloną na wiele leków w tym na salicylany...ale cynk nie ma nic
                  z tym wspólnego, chyba że w składzie zawiera jeszcze jakieś inne składniki.J
                  est to lek na receptę , ale bez problemu mogę załatwic sobie go bez recepty.
                  • Gość: justy Re: Nowy Dercos Vichy do Damony. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 09:28
                    Jeśli już musisz brać cynk bez kontroli lekarza, to zastosuj niższe dawki,
                    pronuję preparat Zincas (sam cynk) albo Salfazin (cynk + witaminy).
                    • Gość: agul Damona!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 25.07.02, 09:34
                      Napisz jeszcze plizzz czy to jest na recepte??
                      • Gość: damona Re: Agul!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 25.07.02, 10:54
                        Gość portalu: agul napisał(a):

> Napisz jeszcze plizzz czy to jest na recepte??

napisze szczerze, ze nie wiem bo:
                        1. moja lekarka kiedys wypisywala mi Zineryt na recepte, ale teraz chcialam dla
                        mojego D. i powiedziala, ze mozna kupic bez recepty
                        2. wrzucilam Zineryt w googla i wyskoczyla mi stronka na ktorej jest napisane,
                        ze jest na recepte.

wiec nie wiem:(

:) d.
                        • Gość: damona Re: Agul!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 25.07.02, 10:55
                          Gość portalu: damona napisał(a):

> > 1. moja lekarka kiedys wypisywala mi Zineryt na recepte, ale teraz chcialam
                          dla
                          >
                          > mojego D. i powiedziala, ze mozna kupic bez recepty
                          > 2. wrzucilam Zineryt w googla i wyskoczyla mi stronka na ktorej jest

>
                          > oczywiscie ZINCTERAL!!!!!!!!!! - jakas rozkojarzona dzisiaj jestem
                          >
                          > :) d.
                          • Gość: agul Re: Agul!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 25.07.02, 10:59
                            Hmm.. to faktycznie dziwne, muszę po prostu sprawdzic w aptece, jak bedzie na
                            recepte to zrobie smutna minke i powiem ze lekarz powiedzial mi ze nie jest na
                            recepte i co ja mam teraz zrobic?;-)
                            Dzieki damona.
                        • Gość: justy na receptę czy bez niej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 11:09
                          Zineryt jest na receptę, ale jedno najmniejsze opakowanie można kupić bez
                          recepty (jest to tzw. Rp z kropką). Dalacin T tak samo. Voltaren do smarowania
                          też. Aspargin na skurcze też. I Pyralgina- jest mnóstwo takich leków. We
                          wszystkich wykazach są zaznaczone jako Rp*, a można je kipić bez recepty.
                          Zincteral natomiast jest tylko na receptę.
                          • Gość: agul Re: na receptę czy bez niej IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 25.07.02, 11:12
                            Ale ja ostatnio kupilam caly, calusienki dalacin - jeden w plynie drugi w zelu
                            i pani powiedziala ze bez recepty, zaplacilam chyba ok. 80 zl wiec to byly
                            normalne opakowania! To juz nic nie rozumiem..
                            • Gość: justy Re: na receptę czy bez niej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 11:22
                              No właśnie, tak jak napisałam: 1 opakowanie bez recepty (zresztą czasem można
                              kupić kilka na raz i nikt się nie czepia). Niezależnie od tego, czy Dalacin T w
                              żelu, w płynie z aplikatorem czy w emulsji, byle nie więcej niż 1 opakowanie na
                              raz.
                              • Gość: agul Re: na receptę czy bez niej IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 25.07.02, 11:24
                                Juz rozumiem, dzieki justy.
                              • Gość: justy Re: na receptę czy bez niej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 11:25
                                A jeśli chodzi o rozmiar opakowania, to każdy z rodzajów Dalacinu ma tylko
                                jeden rozmiar opakowania, więc dostałaś "normalne". Chyba łatwiej to będzie
                                wyjaśnić na tabletkach. Zyrtec (alergiczki wiedzą, co to) w opakowaniu po 7
                                tabletek kupisz bez recepty, ale już po 20 tabletek jaet tylko na receptę. Bez
                                recepty dostajesz najmniejsze istniejące opakowanie.
                                • Gość: agul Re: na receptę czy bez niej IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 25.07.02, 11:28
                                  Czyli powinnam dostac ten specyfik na wlosy - jedno opakowanie, tak? Dzisiaj
                                  polece i kupie w takim razie. Jak zuzyje to zdam relacje czy mam bee geesa na
                                  glowie;-)
                                  • Gość: justy Re: na receptę czy bez niej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 12:02
                                    Nie, Zincteral jest na receptę. Pisałaś najpierw o Zinerycie (tak, wiem, że się
                                    pomyliłaś)- jego dostaniesz bez recepty (ale Zineryt jest na trądzik).
                                    Zincteral natomiast jest tylko na receptę (żadne Rp*). Możesz kupić bez recepty
                                    Zincas- też cynk, chociaż w mniejszej dawce. Jest bezpieczniejszy (nadmiar
                                    cynku upośledza gospodarkę miedzią, co po dłuższym czasie może sposodować
                                    niedokrwistość).
        • hokusai Re: Nowy Dercos Vichy 25.07.02, 11:09
          Agul, a ten szampon do suchych wlosow (zakladam, ze tez byl Vichy) szybko ci
          pomogl? TOnaca brzytwy sie chwyta i dlatego to desperackie pytanie. Mnie nic
          nie pomaga, ani Kerastase ani L'Oreal profesjonalny - na glowie caly czas
          tragedia. Moze znasz jeszcze cos co sprawi cud i z glowy zniknie mi to siano po
          suszy stulecia? POzdrawiam,
          • Gość: agul Re: Nowy Dercos Vichy IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 25.07.02, 11:15
            Hej:) A probowalas moze kerastase tej odzywki po sloncu nowej, z serii soleil?
            Bo to jest niby tylko po sloncu ale mojej kolezance rewelacyjnie pomoglo na
            suche wlosy chociaz nie siedzi na sloncu. Wiec moze takie serie sloneczne - one
            sa troche silniejsze niz te na suche wlosy, zreszta ja tez od czasu do czasu
            sobie taka kuracje funduje. A dercos vichy jest dobry na suche wlosy, efekt
            widac juz po 2-3 myciu, ale ja nie mialam az tak tragicznie suchych jak go
            uzywalam. Ale bylam bardzo zadowolona i potem jeszcze kilka razy go kupilam.
            Jak masz bardzo suche to polecam jednak Soleil kerastase, powinno pomoc. A, i
            ja robie tak, ze jak juz splucze odzywke czy maseczke to potem na wilgotne
            wlosy nakladam jeszcze minimalna ilosc i juz nie splukuje wtedy wlosy nie sa
            takie sianowate tylko miekkie i ciezsze. Uff.. Mam nadzieje ze ten moj wywod
            sie na cos przyda:) pzdr
            • hokusai Re: Nowy Dercos Vichy 25.07.02, 11:21
              Dzieki, sprobuje. O tym Soleil nie myslalam, ale moze faktycznie jest
              silniejsza od "normalnych". Pozdrawiam,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka