Dodaj do ulubionych

PRÓBKI - czy to prawda?

IP: *.wroclaw.mm.pl 18.06.05, 09:37
Co sodzicie o tym ze niektore probki kosmetykow maja o wiele mocniejsze
dzialani i wiecej "bajerow" niz wlasciwy kosmetym.
Ja sie juz tak spotkalam miedzy innymi z Normadermem Vichy, Pani zachwalala
mi pokazujac na probce jakie to ma drobinki i nei zatyka porob, kupila
zauzylam prawei polowe i ani jednej drobinki sie nei doszukalam.Juz cuda
robilam bo myslalm ze opadly na dno albo co... (pewnie wyparowaly;)

Podobnie sie zastanawiam z kremem na noc OLAY.Wczoraj uzylam probke i niby
extra.Moja skora jest nawilzona, na intensywniejszy brzoskwiniowy odcien i
wydaje sie gladsza... cud? az mi sie nei cche wierzyc ze jak kupie krem to
tez tak bedzie??
(a moze to prawa tego ze sobie wczoraj poplakalam?!?;)
Obserwuj wątek
    • Gość: gizmo Re: PRÓBKI - czy to prawda? IP: *.nowa-sarzyna.sdi.tpnet.pl 18.06.05, 09:58
      wiesz mam podobne odczucia, np. tak było z podkładem L,oreala True Match próbka
      świetna, a w rzeczywistości podkład do bani
    • anexxa Re: PRÓBKI - czy to prawda? 18.06.05, 10:15
      szczerze wątpię w to, że w fabryce jest oddzielna lina produkcyjna do kosmetyków
      full size i do próbek.

akurat normaderm miał zmieniane opakowania i delikatnie też recepturę, o ile
      wiem. może co innego miałaś w próbce, a co innego w kremie, który kupiłaś?

a co do kremu, którego raz użyłaś i masz piękną cerę - dziewczyno, masz 21 lat,
      przespałaś noc, jaką masz mieć?
      • edavenpo Re: PRÓBKI - czy to prawda? 18.06.05, 10:28
        Prawda jesli chodzi o perfumy....

Probki sa mocniejsze zebys sobie pomyslala 'Jaki ten zapach jest trwaly' i kupila caly flakon ;-)

Moj brat pracowal jako dystrybutor perfumow i np. na probkach bylo napisane Eau de Toilette ale tak
        naprawde byl to bardziej stezony Eau de Parfum
      • Gość: wanderka Re: PRÓBKI - czy to prawda? IP: *.wroclaw.mm.pl 18.06.05, 10:43
        No ale ja zawsze rano koszmarnei wygladalam, dopiero w ciagu dnia cera
        dochodzila mi do normy.A przed chwila bylam w atptece bez niczego (na twarzy :)
    • totalna_apokalipsa Re: PRÓBKI - czy to prawda? 18.06.05, 10:32
      Odniosłam takie wrażenie raz- przy Iwostinie...
    • dzenifer Re: PRÓBKI - czy to prawda? 18.06.05, 14:30
      Ja tez sie spotkalam z probka podkladu (nie pamietam juz jaki) i kilka kremow.
      dlatego juz im nie wierze.
      • Gość: blackrose Re: PRÓBKI - czy to prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 14:33
        Ja ostatnio poprosilam o probke podkladu piankowego Maybelline, byl
        rewelacyjny, kolorek nieco za ciemy, ale i tak swietny.
        Za 2 dni kupilam sobie ten podklad tyle ze jasniejszy kolor do mojej buzi
        dopasowany i :/ mam wrazenie ze podklad z probki a ten pelny produkt to 2 rozne
        rzeczy.
        Zaczely mi sie robic na buzi cos ala potowki... czego wczesniej po probce nie
        zauwarzylam, a wystarczyla mi ona na 2 pelne pomalowania buzki na caly dzien ...
    • n_nicky Re: PRÓBKI - czy to prawda? 18.06.05, 16:10
      Z perfumami(czy wodami toaletowymi),zawsze jest tak,że są trwalsze i mocniejsze
      w zapachu.Zauważyłam też sporą różnicę w podkładach i odżywkach do włosów.
      Ale mnie zawsze zastanawia dlaczego próbki szminek i podkładów mają najgorsze
      kolory-szminki są zawsze w kolorze jakiegoś burgundu,a podkłady chyba dla mulatek:/
      • Gość: wanderka Re: PRÓBKI - czy to prawda? IP: *.wroclaw.mm.pl 19.06.05, 12:43
        No wlasnei zamiast dac jakis fajny jasny kolorek, pastelowy to zawsze daja taki
        ze albo nie da sie go uzyc albo jest tylko na jakis elegancji wieczor. hmm..
    • Gość: taktak WANDERKA!!!!!!!!!!!!! IP: *.lambert.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.05, 13:11
      Sory, ale dopiero płakałaś, że cię facet chce rzucić, ale nagle znalazłaś czas na paplaninę o kosmetykach??
      Dziwna jesteś i to konkretnie! Widocznie to niezła ściema była:/
    • Gość: daisy Re: PRÓBKI - czy to prawda? IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.05, 13:22
      Hmm.. mam podobne doswiadczenia. Moze po prostu probki sa swiezsze? Nie wiem
      ale cos w tym jest..
    • wino_porzeczkowe Re: PRÓBKI - czy to prawda? 19.06.05, 14:03
      Według definicji z ustawy 'Próbka to najmniejsza ilość towaru pobrana z dużej
      partii, która zachowuje skład oraz wszystkie właściwości fizyczne,
      fizykochemiczne i chemiczne lub biologiczne towaru'. Dlatego powinna być
      dokładnie taka sama, jak produkt, który się potem kupi. Ale faktycznie często
      tak nie jest. Kiedyś miałam próbkę szamponu Palmolive o zapachu różanym,
      pachniał świetnie, ale po kupieniu całej butelki, to się okazało, że już tak
      dobrze nie jest :/ Zapach był o wiele mniej intensywny :/

------
      Cicha woda
      • nea2 Re: PRÓBKI - czy to prawda? 19.06.05, 17:15
        miałam próbkę podkładu Rimmela,choć odcień był ciemniejszy niż zazwyczaj
        używałam,to fajnie prezentował się na mojej buzi,dlatego skuszona kupiłam ten
        podkład i porażka kolor niby ten sam, ale wygladałam w nim strasznie, a i
        własciwości miał gorsze.Nie polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka