IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 13:39
A co fajnego niedostepnego w Polsce mozna kupic we Francji?
Obserwuj wątek
    • Gość: 5th Re: Paryż IP: *.d4.club-internet.fr 29.06.05, 14:03
      znalazloby sie tego troche
      co cie interesuje ?
      • Gość: vertigo78 Re: Paryż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 14:09
        dobre tusze do rzes, trwale podklady, dobre balsamy do ciala. i moze cos
        ciekawego, godnego polecenia mi zaproponujesz?
        • Gość: vertigo78 Re: Paryż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 14:39
          halo:) jestes?
          • bzzzk Re: Paryż 29.06.05, 14:56
            jeśli nie jesteś z Wawy, to rozjerzyj się za firmą L'Occitane (poza Wawą chyba
            ich nie ma w Polsce) mają bardzo dobre kosmetyki, głównie do ciała.
            pzdr.
            • Gość: vertigo78 Re: Paryż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 15:08
              nie, nie jestem z w-wy, tutaj u mnie tych kosmetykow nie ma, a wiec sie
              rozejrze, dzieki:)
              • bzzzk Re: Paryż 29.06.05, 15:26
                te kosmetyki są takie "klimatyczne", stylizowane na prowansalskie, oliwkowe,
                lawendowe, migdałowe, miodowe (te polecam szczególnie:), werbenowe (też lubię,
                na lato bardzo miły, świeży zapach), waniliowe, poza tym z tego co pamiętam też
                jest magnolia, mimoza, róża, pomarańcza i pewnie coś jeszcze:)
                ślicznie pakują na prezent, więc na to też się idealnie nadają.
                pzdr.
                • lady.k Re: Paryż 30.06.05, 09:47
                  L'occitane jest w Krakowie w dużym, firmowym sklepie i w innych wiekszych
                  miastach pewnie też
            • Gość: mika Re: Paryż IP: *.alpha.sosnowiec.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 18:54
              kosmetyki tej firmy można dostać w każdej sephorze..
              • Gość: AniazProwincji;-) Re: Paryż IP: 157.25.152.* 29.06.05, 21:11
                Dokładnie. Nie róbmy z Warszawy i Paryża centrym wszechświata. W Sephorach w
                całej Polsce asortyment jest dokładnie ten sam, łącznie z L'Occitane.
                • bzzzk Re: Paryż 29.06.05, 22:47
                  można dostać, ale parę rzeczy na krzyż.
                  pzdr.
                  • Gość: goldi Re: Paryż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 12:41
                    chyba żartujesz!Poznań,Kraków,Gdańsk.
          • Gość: 5th do vertigo IP: *.d4.club-internet.fr 30.06.05, 15:15
            jestem, wpisalo sie troche nizej :)
      • Gość: 5th Re: Paryż IP: *.d4.club-internet.fr 30.06.05, 15:11

Ciesze sie, ze Paryz wreszcie dosztukowal do Warszawy i zmalpowal warszawskie
        sklepy ;)
        Na Boga. Fragonard nie robi perfum "w stylu", tylko ma swoje receptury,
        niektore bardzo stare, podobnie jak flakony - ktore sa oryginalnymi flakonami
        Fragonard i prosze nie pisac o nich jak o podrobach z allegro.
        Nie przepadam za ich pachnidlami i nigdy niczego u nich nie kupilam, ale
        uwazam, ze starej tradycji i elegancji nalezy sie jakis szacunek, szanowne
        panie.

Do autorki tematu.

Tusze, podklady...hmmm... No, prosze bardzo - oto lista tego, czego w Polsce
        nie (chyba jeszcze) uswiadczysz. Jesli lubisz okrutnie drogi luksus, to skieruj
        sie w strone japonczykow (do Paryza blizej niz do Tokyo, a z pewnoscia tez i
        taniej) : Shu Uemura, Cle de Peau (ekskluzywna linia Shiseido). NIeco blizej,
        znajduja sie Wlochy (ale nie te kolo Warszawy) : doskonale podklady i szminki
        proponuje Armani.
        A jesli chcesz cos typowo paryskiego, to polecam ci firme "By Terry". Cudowne
        tekstury, wyrafinowana kolorystyka (pomarancz, zolc itp, ale makijaz wychodzi
        bardzo naturalny !), cudowne ceny. Adresy ? Prosze bardzo : "By Terry" ma salon
        na avenue Victor Hugo w 16-ej dzielnicy, niedaleko luku Triumfalnego - latwo
        znajdziesz. Tam otrzymasz najlepsza porade kolorystyczna i kupe probek jesli
        sie spiszesz jak na elegancka i wyrafinowana klientke przystalo ;) A jesli
        wolisz bardziej dyskretna forme obslugi - to niektore kosmetyki By Terry,
        wybor jest i tak spory, mozesz kupic w domu towarowym "Printemps" na boulevard
        Haussmann. Tam tez, zaraz obok, sprzedaja kosmetyki Armaniego (te kupisz takze
        w Sephorze na Champs -Elysees). Shu Uemura jest rewelacyjny, uwielbiam jego
        cienie do powiek i oliwke do demakijazu : takze w Printemps oraz w Galeries
        Lafayette.
        Cle de Peau - boskie, ale piekielnie drogie (jak wszystko, co ci w tym watku
        polecam) kupisz tylko w jednym miejscu : w domu towarowym "Au Bon Marché" przy
        rue de Sevres.
        Moze cie rowniez zainteresuja firmy amerykanskie, malo znane w swiecie, a
        proponujace super produkty. Bardzo fajnie wsrod nich wypada firma "Benefit".
        Robia swietne opakowania w stylulat 50-tych, z wizerunkiem pin up albo wzorowej
        housewife, nazwy sa zabojcze w stylu "oh ! moje since !",itp. Sa to kosmetyki
        dla szalonych kobiet, ktore niby nie potrafia sie malowac albo nie maja czasu
        na glupoty. Faktycznie, teksturki sa takie i kolory takie, ze trudno cos
        spieprzyc. Zaleta Benfit sa dosc przystepne ceny (jak na te game jakosci,
        oczywiscie).
        W domach towarowych na bld Haussmann, zwlaszcza w "Printemps" znajdziesz cale
        mnostwo firm, o ktorych nigdy nie slyszalas i bedziesz zachwycona.
        Modne wody kolonskie na lato sa to wody wloskie firmy Aqua di Parma. Moja
        ulubiona jest Colonia Assoluta i Iris Nobile. Ale lanie tez pachna, leciutko i
        mlodzienczo, wody marki "Paul & Joe" (wbrew nazwie, jest to firma francuskiej
        kreatorki mody).

N, nie moge tu o wszystkim, wszystkiego z reszta nie znam, bo to przeciez nie
        sposob, nie ?

A co do Occitane, to blagam, nie piszcie, ze "sa takie niby w stylu
        prowansalskim", bo to sa kosmetyki jak najbardziej prowansalskie, oparte na
        naturalnych, nie importowanych surowcach, fabryka znajduje sie w Manosque, we
        wschodniej czesi Luberonu, mozna ja zwiedzic i przy okazji zobaczyc pola,
        gdzie ta werwena, oliwki, lawenda, niesmiertelnik itp. sa zbierane...

Co do Nuxe, zgadzam sie - sympatyczne ceny i ladne zapachy. Z tej samej
        aptecznej polki - "Innoxa": ladne, aktualne kolory, niziutkie ceny.

pozd.
        • Gość: vertigo78 Re: Paryż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 15:33
          dziekuje za tak wyczerpujaca odpowiedz. Na pewno skorzystam. Wprawdzie bede tam
          tylko 5 dni (a moze az 5 dni), ale moze do niektorych z tych miejsc uda mi sie
          dotrzec...
          dziekuje jeszcze raz
          pozdrawiam
    • Gość: mala Re: Paryż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 21:49
      czesc,
      wrocilam z Paryza tydzien temu i....co mnie zaskoczylo musze powiedziec ze
      zaskoczylo mnie to ze w sklepach jest dokladnie to samo co u nas Sa oczywiscie
      sieci sklepow ktorych nie ma w Pl np Etam (ciuchy w stylu H&M) buty Minelli
      (wlasnei tam kupilam sobie fajne klapki) A tak to to samo...:))
      • Gość: Monisia Re: Paryż IP: 83.238.100.* 30.06.05, 00:33
        PERFUMY!!! jak byłam w Paryżu weszliśmy całą grupą do znanej perfumerii, nie
        pamiętam w którym miejscu się znajdowała ale była tam jedyna. Można tam było
        kupić koncenteraty perfum w takich złotych flakonikach-przyznam nie były tanie.
        Ja wziełam kenzo i coś tam jeszcze-nie pamiętam, zapach utzymywał się
        baaaaaaardz\o długo - było to 5 lat temu a jeden flakonik, który mi sie zachował
        pachnie nadal i to intensywnnie!1
        • Gość: ella Re: Paryż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 08:07
          Ta "znana perfumeria" o której pisze Monisia to zapewne był Fragonard.
          Sprzedają tam produkty w stylu oryginalnych perfum. O niebo lepsze od
          rozlewanych w stylu Nicole itp, jednak to są tylko "kompozycje w stylu ...". Ta
          firma robi perfumy na bazie znanych nawz perfum i sprzedaje je potem pod swoją
          marką właśnie w tym salonie w Paryżu. Każda wycieczka do Paryża ma tam
          obowiązkową wizytę. ;-)
          • Gość: vertigo78 Re: Paryż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 09:28
            akurat Sephory w moim miescie nie ma. Wiecie co, po prostu tam pojade i sama
            sie rozejrze.
            • tikulek Re: Paryż 30.06.05, 09:39
              Polecam serię Nuxe. Dostępna jest w aptekach i drogeriach.
              Miałam między innymi:olejek suchy do ciała w sprayu (śliczny zapach, wygładza
              skórę), krem do rąk, delikatny miodowy żel do mycia twarzy, fajne są błyszczyki
              w malutkich białych tubeczkach...Uwielbiam wszystkie produkty tej firmy:)
          • Gość: fifii Re: Paryż IP: *.gdynia.mm.pl 30.06.05, 11:39
            Dokładnie Fragonard :) też tam byłam, ale nie skorzystałam z ich oferty.
            Ogólnie ciężkie te ich perfumy, a na koniec "prezentacji" to bomba zapachów
            powalała z nóg :P
            • Gość: Monisia Re:do ELLA IP: 83.238.100.* 30.06.05, 18:08
              Dzięki, właśnie mi chodziło o ta nazwę)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka