Gość: vertigo78 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 13:39 A co fajnego niedostepnego w Polsce mozna kupic we Francji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 5th Re: Paryż IP: *.d4.club-internet.fr 29.06.05, 14:03 znalazloby sie tego troche co cie interesuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vertigo78 Re: Paryż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 14:09 dobre tusze do rzes, trwale podklady, dobre balsamy do ciala. i moze cos ciekawego, godnego polecenia mi zaproponujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vertigo78 Re: Paryż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 14:39 halo:) jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Paryż 29.06.05, 14:56 jeśli nie jesteś z Wawy, to rozjerzyj się za firmą L'Occitane (poza Wawą chyba ich nie ma w Polsce) mają bardzo dobre kosmetyki, głównie do ciała. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vertigo78 Re: Paryż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 15:08 nie, nie jestem z w-wy, tutaj u mnie tych kosmetykow nie ma, a wiec sie rozejrze, dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Paryż 29.06.05, 15:26 te kosmetyki są takie "klimatyczne", stylizowane na prowansalskie, oliwkowe, lawendowe, migdałowe, miodowe (te polecam szczególnie:), werbenowe (też lubię, na lato bardzo miły, świeży zapach), waniliowe, poza tym z tego co pamiętam też jest magnolia, mimoza, róża, pomarańcza i pewnie coś jeszcze:) ślicznie pakują na prezent, więc na to też się idealnie nadają. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lady.k Re: Paryż 30.06.05, 09:47 L'occitane jest w Krakowie w dużym, firmowym sklepie i w innych wiekszych miastach pewnie też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Paryż IP: *.alpha.sosnowiec.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 18:54 kosmetyki tej firmy można dostać w każdej sephorze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniazProwincji;-) Re: Paryż IP: 157.25.152.* 29.06.05, 21:11 Dokładnie. Nie róbmy z Warszawy i Paryża centrym wszechświata. W Sephorach w całej Polsce asortyment jest dokładnie ten sam, łącznie z L'Occitane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldi Re: Paryż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 12:41 chyba żartujesz!Poznań,Kraków,Gdańsk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5th do vertigo IP: *.d4.club-internet.fr 30.06.05, 15:15 jestem, wpisalo sie troche nizej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5th Re: Paryż IP: *.d4.club-internet.fr 30.06.05, 15:11 Ciesze sie, ze Paryz wreszcie dosztukowal do Warszawy i zmalpowal warszawskie sklepy ;) Na Boga. Fragonard nie robi perfum "w stylu", tylko ma swoje receptury, niektore bardzo stare, podobnie jak flakony - ktore sa oryginalnymi flakonami Fragonard i prosze nie pisac o nich jak o podrobach z allegro. Nie przepadam za ich pachnidlami i nigdy niczego u nich nie kupilam, ale uwazam, ze starej tradycji i elegancji nalezy sie jakis szacunek, szanowne panie. Do autorki tematu. Tusze, podklady...hmmm... No, prosze bardzo - oto lista tego, czego w Polsce nie (chyba jeszcze) uswiadczysz. Jesli lubisz okrutnie drogi luksus, to skieruj sie w strone japonczykow (do Paryza blizej niz do Tokyo, a z pewnoscia tez i taniej) : Shu Uemura, Cle de Peau (ekskluzywna linia Shiseido). NIeco blizej, znajduja sie Wlochy (ale nie te kolo Warszawy) : doskonale podklady i szminki proponuje Armani. A jesli chcesz cos typowo paryskiego, to polecam ci firme "By Terry". Cudowne tekstury, wyrafinowana kolorystyka (pomarancz, zolc itp, ale makijaz wychodzi bardzo naturalny !), cudowne ceny. Adresy ? Prosze bardzo : "By Terry" ma salon na avenue Victor Hugo w 16-ej dzielnicy, niedaleko luku Triumfalnego - latwo znajdziesz. Tam otrzymasz najlepsza porade kolorystyczna i kupe probek jesli sie spiszesz jak na elegancka i wyrafinowana klientke przystalo ;) A jesli wolisz bardziej dyskretna forme obslugi - to niektore kosmetyki By Terry, wybor jest i tak spory, mozesz kupic w domu towarowym "Printemps" na boulevard Haussmann. Tam tez, zaraz obok, sprzedaja kosmetyki Armaniego (te kupisz takze w Sephorze na Champs -Elysees). Shu Uemura jest rewelacyjny, uwielbiam jego cienie do powiek i oliwke do demakijazu : takze w Printemps oraz w Galeries Lafayette. Cle de Peau - boskie, ale piekielnie drogie (jak wszystko, co ci w tym watku polecam) kupisz tylko w jednym miejscu : w domu towarowym "Au Bon Marché" przy rue de Sevres. Moze cie rowniez zainteresuja firmy amerykanskie, malo znane w swiecie, a proponujace super produkty. Bardzo fajnie wsrod nich wypada firma "Benefit". Robia swietne opakowania w stylulat 50-tych, z wizerunkiem pin up albo wzorowej housewife, nazwy sa zabojcze w stylu "oh ! moje since !",itp. Sa to kosmetyki dla szalonych kobiet, ktore niby nie potrafia sie malowac albo nie maja czasu na glupoty. Faktycznie, teksturki sa takie i kolory takie, ze trudno cos spieprzyc. Zaleta Benfit sa dosc przystepne ceny (jak na te game jakosci, oczywiscie). W domach towarowych na bld Haussmann, zwlaszcza w "Printemps" znajdziesz cale mnostwo firm, o ktorych nigdy nie slyszalas i bedziesz zachwycona. Modne wody kolonskie na lato sa to wody wloskie firmy Aqua di Parma. Moja ulubiona jest Colonia Assoluta i Iris Nobile. Ale lanie tez pachna, leciutko i mlodzienczo, wody marki "Paul & Joe" (wbrew nazwie, jest to firma francuskiej kreatorki mody). N, nie moge tu o wszystkim, wszystkiego z reszta nie znam, bo to przeciez nie sposob, nie ? A co do Occitane, to blagam, nie piszcie, ze "sa takie niby w stylu prowansalskim", bo to sa kosmetyki jak najbardziej prowansalskie, oparte na naturalnych, nie importowanych surowcach, fabryka znajduje sie w Manosque, we wschodniej czesi Luberonu, mozna ja zwiedzic i przy okazji zobaczyc pola, gdzie ta werwena, oliwki, lawenda, niesmiertelnik itp. sa zbierane... Co do Nuxe, zgadzam sie - sympatyczne ceny i ladne zapachy. Z tej samej aptecznej polki - "Innoxa": ladne, aktualne kolory, niziutkie ceny. pozd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vertigo78 Re: Paryż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 15:33 dziekuje za tak wyczerpujaca odpowiedz. Na pewno skorzystam. Wprawdzie bede tam tylko 5 dni (a moze az 5 dni), ale moze do niektorych z tych miejsc uda mi sie dotrzec... dziekuje jeszcze raz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: Paryż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 21:49 czesc, wrocilam z Paryza tydzien temu i....co mnie zaskoczylo musze powiedziec ze zaskoczylo mnie to ze w sklepach jest dokladnie to samo co u nas Sa oczywiscie sieci sklepow ktorych nie ma w Pl np Etam (ciuchy w stylu H&M) buty Minelli (wlasnei tam kupilam sobie fajne klapki) A tak to to samo...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monisia Re: Paryż IP: 83.238.100.* 30.06.05, 00:33 PERFUMY!!! jak byłam w Paryżu weszliśmy całą grupą do znanej perfumerii, nie pamiętam w którym miejscu się znajdowała ale była tam jedyna. Można tam było kupić koncenteraty perfum w takich złotych flakonikach-przyznam nie były tanie. Ja wziełam kenzo i coś tam jeszcze-nie pamiętam, zapach utzymywał się baaaaaaardz\o długo - było to 5 lat temu a jeden flakonik, który mi sie zachował pachnie nadal i to intensywnnie!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: Paryż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 08:07 Ta "znana perfumeria" o której pisze Monisia to zapewne był Fragonard. Sprzedają tam produkty w stylu oryginalnych perfum. O niebo lepsze od rozlewanych w stylu Nicole itp, jednak to są tylko "kompozycje w stylu ...". Ta firma robi perfumy na bazie znanych nawz perfum i sprzedaje je potem pod swoją marką właśnie w tym salonie w Paryżu. Każda wycieczka do Paryża ma tam obowiązkową wizytę. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vertigo78 Re: Paryż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 09:28 akurat Sephory w moim miescie nie ma. Wiecie co, po prostu tam pojade i sama sie rozejrze. Odpowiedz Link Zgłoś
tikulek Re: Paryż 30.06.05, 09:39 Polecam serię Nuxe. Dostępna jest w aptekach i drogeriach. Miałam między innymi:olejek suchy do ciała w sprayu (śliczny zapach, wygładza skórę), krem do rąk, delikatny miodowy żel do mycia twarzy, fajne są błyszczyki w malutkich białych tubeczkach...Uwielbiam wszystkie produkty tej firmy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifii Re: Paryż IP: *.gdynia.mm.pl 30.06.05, 11:39 Dokładnie Fragonard :) też tam byłam, ale nie skorzystałam z ich oferty. Ogólnie ciężkie te ich perfumy, a na koniec "prezentacji" to bomba zapachów powalała z nóg :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monisia Re:do ELLA IP: 83.238.100.* 30.06.05, 18:08 Dzięki, właśnie mi chodziło o ta nazwę) Odpowiedz Link Zgłoś