Gość: mloda IP: *.chojnow.sdi.tpnet.pl 30.07.02, 19:02 Co można zrobić na rozstępy? Da się ich jakoś pozbyć???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justy Re: rozstępy ratunku!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 20:04 Nie da się ich pozbyć całkowiecie. Można je zmniejszyć. Niedawno były wątki na ten temat-poszukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: rozstępy ratunku!!!! IP: *.future-net.pl 30.07.02, 20:19 justy ma rację, usunąć się nie da, można rozjaśnić i spłycić. mnie po ciąży pomogły krem vichy i taki intensywny krem mustela, oba z apteki. efekty widać dopiero po 2-3 miesiącach. w sumie, ciężka sprawa, gorzej niż z cellulitisem. na pociechę - prawie wszystkie kobiety predzej czy później mają to cholerstwo...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: rozstępy ratunku!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 20:25 Ostatnio sporo czytałam o redukowaniu rozstępów przy pomocy tretioniny, czyli preparatem Retin A (tylko na receptę)- podobno o ok. 14% krótsze i o 8% węższe (takie same rezultaty osiągano przy redukcji blizn tym preparatem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atha Re: rozstępy ratunku!!!! IP: *.compower.pl / 192.168.1.* 30.07.02, 23:04 yyyyy retin a jest dostepny tylko na recepte???? wydawało mi sie ze tak nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: rozstępy ratunku!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.02, 03:05 Wszystkie preparaty z tretioniną sa tylko na receptę (nie tylko w Polsce zresztą)- Retin A też. Może się zdarzyć, że gdzieś sprzedadzą RetinA bez recepty, ale uważam, że można sobie niechcacy zrobić krzywdę stosując samemu (bez porozumienia z lekarzem) ten preparat. Odpowiedz Link Zgłoś