Gość: Aga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 16:49 nie obcinalam a mam rope:(( bollii:(( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: catriona Re: ropa w paluszku u stopy IP: *.cable.ubr03.harb.blueyonder.co.uk 01.07.05, 19:05 to wrastajacy paznokiec, trzeba isc do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
ewapaw5 Re: ropa w paluszku u stopy 01.07.05, 20:12 Jest jedno wyjscie i to tez poleci Ci lekarz ,moczyc palce stopy w bardzo cieplej wodzie z szarym mydlem i nalozyc na noc masc ichtiolowa ,na pewno ci pomoze bo nie sadze aby lekar musial zastosowac Ci kuracje lekarstwami.Sprobuj ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hair Re: ropa w paluszku u stopy IP: *.in-addr.btopenworld.com 01.07.05, 20:24 Jakis rok temu mialam rope w palcu. Bol tak potworny ze pamietam do dzisiaj. I masc wtedy nie pomogla. Bylam tak zdesperowana, ze probowalam przebic skore wydezynfekowana szpitla. Dopiero po tym zaczelam moczyc palec w wodzie z wapnem i to rozmiekczylo tak skore, ze ropa wyplynela. Obrzydliwy widok i strasznie smierdzialo, ale jaka ulga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wspolczuje Re: ropa w paluszku u stopy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.07.05, 21:34 radze pojsc do lekarza - tez tak mialam, i skonczylo sie zdjeciem paznokcia (pod znieczuleniem of course), poniewaz ropa byla zbyt daleko od brzegu paznokcia i nie miala ktoredy wyciec... bol straaaaaaszliwy :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miya Re: ropa w paluszku u stopy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 21:37 dopoki nie pojdziesz do lekarza rob kompresy z wody z soda/lyzeczka sody oczyszczonej na szklanke wody/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weana Re: ropa w paluszku u stopy IP: 81.219.88.* 02.07.05, 01:35 Lekarz usuwa kawałek paznokcia chirurgicznie, ale gdy odrosnie, to problem znowu wraca. Lepiej iśc do kosmetyczki która nakłada specjalną klamre na paznokiec, która zapobiega jego wrastaniu i odciąga go do góry. Zabieg nic nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: ropa w paluszku u stopy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.07.05, 21:41 Do lekarza!!!! Nie leczyc jakimis domowymi sposobami tylko udac sie do chirurga. Ja mialam identyczna historię i w końcuskierowano mnie na zabieg wyci ęcia klinowego paznokcia pod narkozą. Pomogło :))))) Już nie wrasta mi paznokieć :)) Odpowiedz Link Zgłoś