Dodaj do ulubionych

ropa w paluszku u stopy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 16:49
nie obcinalam a mam rope:(( bollii:((
Obserwuj wątek
    • kociubek Re: ropa w paluszku u stopy 01.07.05, 17:08
      Do lekarza!!!
      • Gość: catriona Re: ropa w paluszku u stopy IP: *.cable.ubr03.harb.blueyonder.co.uk 01.07.05, 19:05
        to wrastajacy paznokiec, trzeba isc do lekarza
        • ewapaw5 Re: ropa w paluszku u stopy 01.07.05, 20:12
          Jest jedno wyjscie i to tez poleci Ci lekarz ,moczyc palce stopy w bardzo
          cieplej wodzie z szarym mydlem i nalozyc na noc masc ichtiolowa ,na pewno ci
          pomoze bo nie sadze aby lekar musial zastosowac Ci kuracje
          lekarstwami.Sprobuj !
          • Gość: hair Re: ropa w paluszku u stopy IP: *.in-addr.btopenworld.com 01.07.05, 20:24
            Jakis rok temu mialam rope w palcu. Bol tak potworny ze pamietam do dzisiaj. I
            masc wtedy nie pomogla. Bylam tak zdesperowana, ze probowalam przebic skore
            wydezynfekowana szpitla. Dopiero po tym zaczelam moczyc palec w wodzie z wapnem
            i to rozmiekczylo tak skore, ze ropa wyplynela. Obrzydliwy widok i strasznie
            smierdzialo, ale jaka ulga.
    • Gość: wspolczuje Re: ropa w paluszku u stopy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.07.05, 21:34
      radze pojsc do lekarza - tez tak mialam, i skonczylo sie zdjeciem paznokcia
      (pod znieczuleniem of course), poniewaz ropa byla zbyt daleko od brzegu
      paznokcia i nie miala ktoredy wyciec...

bol straaaaaaszliwy :(((
    • Gość: Miya Re: ropa w paluszku u stopy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 21:37
      dopoki nie pojdziesz do lekarza rob kompresy z wody z soda/lyzeczka sody
      oczyszczonej na szklanke wody/
      • Gość: weana Re: ropa w paluszku u stopy IP: 81.219.88.* 02.07.05, 01:35
        Lekarz usuwa kawałek paznokcia chirurgicznie, ale gdy odrosnie, to problem
        znowu wraca. Lepiej iśc do kosmetyczki która nakłada specjalną klamre na
        paznokiec, która zapobiega jego wrastaniu i odciąga go do góry. Zabieg nic nie
        boli.
    • Gość: ja czyli nie ty Re: ropa w paluszku u stopy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.07.05, 21:41
      Do lekarza!!!!
      Nie leczyc jakimis domowymi sposobami tylko udac sie do chirurga.
      Ja mialam identyczna historię i w końcuskierowano mnie na zabieg wyci ęcia
      klinowego paznokcia pod narkozą. Pomogło :))))) Już nie wrasta mi paznokieć :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka