Dodaj do ulubionych

Wody mineralne do picia

IP: 217.153.53.* 01.08.02, 15:18
Czesc,
nie pamietam na ktorym forum i nie pamietam kiedy byl watek o wodach
mineralnych do picia. Ktore zdrowe, ktore smaczne, ktore wartosciowe. Byly
zacytowane nawet wyniki jakiegos badania wod i pamietam jedynie ze w czolowce
zdrowych wod mineralnych znalazla sie Staropolanka.
Przy tych upalach pytanie wiec na miejscu: ktore wody lubicie? ktore dobrze
na Was dzialaja?
pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: Mar Re: Wody mineralne do picia IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.02, 15:22
      Bardzo lubię wodę gazowaną, np. naleczowiankę albo vitalineę. Lubię też te o
      smaku cytrynowym - np. Citro Vita Multi Vity.
    • Gość: Bea Re: Wody mineralne do picia IP: 213.25.164.* 01.08.02, 15:24
      W ostatniej Claudii jest zestawienie takich wód mineralnych dla kobiet.
      Nie wiem czy na stronie internetowej też czasami tego nie opublikowali.
      Mi osobiście bardzo ale to naprawdę bardzo smakuje
      właśnie Staropolanka ( ta cytrynowa też) oraz cytrynowa właśnie Vita.
      To moje ulubione wody, które mogę polecić:)

Pozdrawiam,
      Bea
    • Gość: Syrena Re: Wody mineralne do picia IP: 157.25.128.* 01.08.02, 15:27
      Ja wypijam hektolitry (w te upałt to hyba ponad 4 litry dziennie)
      niegazowanej "Mazowszanki". Bardzo mi smakuje. Ładnie wygląda i w ogole bardzo
      ją lubię.
      Pozdrawiam
      Syrena
    • kasiulek Re: Wody mineralne do picia 01.08.02, 15:36
      Poszukaj wlasnie na forum Uroda, byl taki watek wlasnie tutaj kilka tygodni
      temu.

Ja lubie Naleczowianke, Zywiec Zdroj (choc podobno nienajlepsza jest), nie
      smakuja mi Bonaqua, Aqua Minerale i wody gazowane - to w Polsce, a poniewaz
      teraz mieszkam w Niemczech, to pijam glownie Aquarelle Nestle, Volvic
      (Danone'a) albo Evian, aczkolwiek akurat dzisiaj pije jakas taka lokalna wode
      niegazowana Staatl. Fachingen. Aha, u Niemcow pija sie w zasadzie tylko wode
      gazowana, o niegazowana jest generalnie trudniej, a w restauracjach naolezy
      specjalnie poprosic o 'stilles Wasser', inaczej dostaje sie gazowana.
    • Gość: linka Re: Wody mineralne do picia IP: *.joint.eu.org / *.joint.eu.org 01.08.02, 23:05
      ja stawiam na nałęczowiankę - poza piciem wykorzystuję ją również do mycia
      pyszczka:-)

żywiec ma dla mnie zbyt metaliczny smak, a bonaqua i arctic chyba kopalnie soli
      w sobie zawierają, fuj;-)
    • Gość: kachna Re: Wody mineralne do picia IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 02.08.02, 00:55
      tylko naleczowianka i tylko gazowana. ostatnio wypuscili delikatnie gazowana i
      do szalu mnie doprowadzaja sklepy w ktorych rzucili sie na "nowosc" i nie
      prowadza juz "zwyklej" gazowanej.
      kiedys skusilam sie na vitalinee - wyjatkowe dziadostwo, kompletnie mi nie
      podchodzi
    • Gość: fredzia Re: Wody mineralne do picia IP: *.jasien.com / 192.168.1.* 02.08.02, 08:02
      A ja lubie jurajska, czuc ze to nie jest zwykla woda ;)).
    • Gość: ledka Re: Wody mineralne do picia IP: 217.153.53.* 02.08.02, 09:35
      A jak to jest z ta mineralizacja? Zwracacie na nia uwage? Naleczowianka jest np
      sreniozmineralizowana, Staropolanka wysoko. Ponoc czasami niewskazane jest
      picie wysokozmineralizowanej a czasami wrecz przeciwnie...i dlaczego wazne jest
      zeby bylo niskosodowa?
      oswieccie mnie niedouczona ;)
      • Gość: Misty Re: Wody mineralne do picia IP: 195.150.100.* 02.08.02, 11:07
        niskosodowa dlatego że i tak spożywamy za dużo sodu (sól kuchenna), a to jest
        niezdrowe zwłaszcza dla chorych na nadciśnienie i mających problemy z nerkami.
      • Gość: Misty Re: Wody mineralne do picia IP: 195.150.100.* 02.08.02, 11:08
    • Gość: Vera Re: Wody mineralne do picia IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.08.02, 11:14
      Moją faworytką jest Danone Vitalinea źródlana - mogę ją pić w nieskączenie
      dużych ilościach czyli u mnie szczyty 2l dziennie, nie lubię gazowanych wód
      mineralnych, a szczególnie nie lubię Multi Vity - mam wrażenie, że mi się
      kamień na zębach odkłada od każdego łyka.
      p
      Vera
    • jaonna Re: Wody mineralne do picia 02.08.02, 11:25
      a ja lupie wody uzdrowiskowe
      maja smak i gasza pragnienie
      np. muszynianka, staropolanka
      i sa lekko naturalnie gazowane
    • Gość: LadyBlue Re: Wody mineralne do picia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.08.02, 21:16
      ja sie zawziecie trzymam staropolanki i jestem w rozpacyz jak w sklepie nie ma.
      w wersji cytrynowej tez jest fajna i nie za słodka. i ma wyrazisty smak, a nie
      taka bez smaku jak inne. vitalinea to dla mnie świństwo - chlorowana kranówka o
      niebo lepsza w smaku.
      • Gość: Aga Re: Wody mineralne do picia IP: *.future-net.pl 02.08.02, 21:49
        na co dzień pijam nałęczowiankę, w górach zasmakowała mi piwniczanka i
        kryniczanka, ale nie widzę jej w sklepach. nie znoszę vitalinei oraz bonaquy
        (która nota bene nie jest wodą mineralną, tylko stołową). niegazowana mi nie
        smakuje, lubię gazowaną z plasterkiem cytryny i (w te upały) lodem:)
    • Gość: ledka Re: Wody mineralne do picia IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.02, 23:06
      O! o!
      wlasnie mi sie przypomnialo: Muszynianka a zaraz druga Staropolanka, to dwie
      wody,ktore uzyskaly najlepsze oceny w badaniach nad wartosciowoscia wod
      mineralnych. Tylko Muszynianki, to w zyciu nigdzie nie widzialam..to jakas
      regionalna uzdrowiskowa? a Bonaqua to fakt, ze to woda stolowa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka