Dodaj do ulubionych

cera tłusta ale podrażniona

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.02, 10:53
Mam tłustąc erę ze skłonnością do trądziku.Dermatolog przepisał mi maść
przeciwtrądzikową Differin .Krostek wcale nie ubyło, a cera jest podrażniona
i bardzo wysuszona.Co mam robić?Czy znacie jakieś dobre kremy nawilżające lub
maseczki do bardzo tłustej cery?Jak krem byłby dobry na podrażnienia?

Ps.Czy któras z was miała może krem Tolerian?
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: cera tłusta ale podrażniona IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.02, 11:40
      Na podrażnienia bardzo dobra jest maseczka kojąco-nawilżająca Avene (masque
      apaisant hydratant) oraz seria Toleriane La Roche Posay. O obu tych
      propozycjach można było przeczytać wiele dobrego na tym forum. Dziweczyny
      pisały też o Differinie i jak sobie z nim radzą- poszukaj.
    • coralin Re: cera tłusta ale podrażniona 03.08.02, 13:11
      Z tego co wiem Effidrate La Roche Posay przeznaczony jest do podrażnionej(np
      silnymi preparatami leczniczymi),tłustej skóry.
    • Gość: dida Re: cera tłusta ale podrażniona IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 03.08.02, 14:12
      differin dziala dosc lagodnie, likwiduje nawet podranienia i powoduje,ze nie
      tworza sie cysty...jak czesto stosujesz? rozumem ze na noc? jesli differin cie
      podraznia, sprobuj uzywac go co druga noc. z powodu podraznienia najpewniej
      nie widac efektow leczenia. a na nie musisz poczekac minimalnie 6 tyg.
      wczesniej nie odstawia sie danej kuracji, chyba ze ma sie uczulenie czy
      wyjatkowo przykre objawy uboczne.
      uwazaj na kosmetyki czy leki lagodzace-wile zawiera substancje ktore powoduja
      zatykanie porow. spoboj NA poczatek stosowac differin co druga noc. aby
      nawilzyc polecam maseczke nawilzajaca AA-zelowa zielona. nie zawiera tlustch
      substancji, mozesz nakladac tak czesto jak chcesz. powinno poprawic luszczenie
      skory.
      a, na poczatku kuracji to normalne,ze masz luszczenia, przesuszenia, nawet
      pogorszeenie stanu skory.
    • rauser Re: cera tłusta ale podrażniona 04.08.02, 12:38
      Używam Differinu od ponad miesiąca i pięknie wyczyścił mi wypryski, choć
      początkowo nastąpiło pogorszenie, krostek było coraz więcej, nawet w miejscach
      gdzie ich nigdy nie miewałam (skronie, żuchwa). Teraz cera jest gładka, tylko
      pojedyncze zaskórniki. Stosuję nadal Differin, tylko na noc, codziennie, bardzo
      mało, dosłownie tyle co na końcu palca. Na dzień silny filtr SVR barwiony. To
      ważne byś chroniła się przed słońcem. Do nawilżania polecam rzeczywiście, jak
      pisze Justy, Toleriane lub maseczkę Avene, mają najmniej dodatków i dobrze
      działają.
      Aha, nie używam w tej chwili pigułki, ale na jesieni znowu zacznę, wtedy
      zobaczymy co dalej.
      Niedługo odwiedzę dermatologa i dowiem się co dalej z Differinem, przecież nie
      można stosować go w nieskończoność.
    • Gość: LadyX Re: cera tłusta ale podrażniona IP: *.sympatico.ca 04.08.02, 22:59
      Ja mialam przepisane duzo rzeczy przez lekarzy i dermatologow: Staticin,
      Dalacin (antybiotyk), Benzac, itp.

Ale nic nie pomagalo. Mam skore mieszana (sucha w niektorych miejscach a reszta
      tlusta). Wiec dalam mojej skorze to odpoczecia.

W koncu przestalam je uzywac bo mi strasznie skore draznilo. Na samym koncu
      poszlam do kosmetyczki na czyszczenie (facial). Kosmetyczka dala mi delikatne
      mleczko do mycia twarzy i krem na noc. Od razu twarz mi sie poleprzyla.

Teraz uzywam prostego mydla z mleka kozy, i od czasu do czasu uzywam Apricot
      Scrub. Czasami uzywam normalny krem (Vaselina z Aloe) na noc. Buzia jest czysta
      i nie podrazniona.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka