monia70 12.07.05, 19:02 wprawdze na cerze malo sie znam ale moge pomoc przy paznokciach :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pieszczoszka13 Re: pomoge... 12.07.05, 19:13 No wiec chetnie sie dowiem jak wyleczyc moje biedne pazurki:( Nie moga mi wyrosnac na piekne i zdrowe bo ciagle sie lamia i rozdwajaja... mam wesele za 2 tygodnie i juz mialam dosc dlugie . . . i trach, polamaly sie 2 wiec musialam wszystkie skrocic i mam teraz krociotkie:( koszma! Co poradzisz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: pomoge... IP: *.osk.enformatic.pl 12.07.05, 19:20 taki sam problem jak wyżej - ciągle sie rozdwajają, mogę zapomnieć o długich.. Odpowiedz Link Zgłoś
monia70 Re: pomoge... 12.07.05, 19:40 najlepiej uzywac odzywki z mirra po niej pieknie rosna paznokcie, wszystkie prace nalezy wykonywac w rekawiczkach. wiem ze na poczatku jest trudno sie przyzwyczaic ale po pewnym czasie naprawde latwo bedzie wszystko robic. a jesli tej odzywki nie znajdziecie to jest taka do kupienia w aptece oliwka ze skrzypu polnego ja tez nalezy wmasowac w macierz czyli kolo skorek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Re: pomoge... IP: *.acn.waw.pl 12.07.05, 19:29 Monia, ty się chyba znasz także na pedicure? Może doradzisz, co zrobić z ohydnym zgrubieniem na pięcie, które usuwam i usuwam już od 2 lat, a ono ciągle odrasta? Niezależnie od tego, w jakich butach chodzę :( Próbowałam płynów i maści na odciski, wycinania, ścierania pumeksem, odmaczania i bóg wie jeszcze czego. Ostatnio zrobiłam sobie prawdziwą dziurę w stopie, a zgrubienie jak było tak jest :( Co jest grane??? Help. Odpowiedz Link Zgłoś
monia70 Re: pomoge... 12.07.05, 19:42 na piecie? czyli pod spodem jesli dobrze mysle czy tam gdzie jest sciegno achillesa?? jesli pod spodem to tylko mechanicznie mozna to usuwac. a jak to zgrubienie wyglada jest zolte? twarde? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Re: pomoge... IP: *.acn.waw.pl 12.07.05, 20:56 Tak, właśnie żółte i twarde, ciągle się odnawia :( Jest na podeszwie pięty, pod spodem. Co to znaczy mechanicznie? Czy mam przestać rozmiękczać? Odpowiedz Link Zgłoś
monia70 Re: pomoge... 13.07.05, 12:06 przewaznie na pietach pojawiaja sie modzele i wlasnie Ty go masz. juz musisz sie do niego przyzwyczaic jego nie da sie calkowicie usunac i tak narosnie. ja tez go mam tylko ze pod malym palcem od chodzenia w szpilkach :(. Gość portalu: Nessie napisał(a): Co to znaczy mechanicznie? Czy mam przestać rozmiękczać? mechanicznie tzn. ze musisz usuwac za pomoca omegi, frezaki i tarki <ale nie metalowej>. rozmiekczenie jest konieczne gdyz wtedy latwiej mozna usunac zgrubienie :) mozna tez troszke zapobiec szybszemu odrasaniu przez smarowanie kremem linomag - w aptece. on troszke zmiekcza naskorek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Re: pomoge... IP: *.acn.waw.pl 13.07.05, 12:57 Dziękuję ci za odpowiedź. A niech to licho z tymi stopami ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: pomoge... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 13:12 monia70 napisała: > na piecie? czyli pod spodem jesli dobrze mysle czy tam gdzie jest sciegno achil > lesa?? > > jesli pod spodem to tylko mechanicznie mozna to usuwac. a jak to zgrubienie wyg > lada jest zolte? twarde? > a co mozna zrobic jesli jest tam gdzie achilles? nie jest zolte,ale rozowawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalicja Re: pomoge... IP: *.autocom.pl 12.07.05, 22:48 Oprócz tego,że paznokcie mam słabe i rozdwajające się, czyli skazana jestem na krótkie, to do tego jeszcze są całe w podłużne bruzdt płytsze i głębsze - cos na to można poradzić? Acha, i gdzie szukać tej odzywki z mirrą -w drogeriach? w aptekach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiula Re: pomoge... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 09:15 Nessie, mam to samo, z tym, ze ja to mam po obu stronach piety, juz nie wiem co mam z tym robic bo nawet zaden dermatolog mi nie pomogl, juz nawet podejrzewala babka pecherzyce ale to nie to, qrcze to jest totalna porazka, pomozcie Odpowiedz Link Zgłoś
monia70 Re: pomoge... 13.07.05, 12:20 zwykly modzel a nie pecherzyca. :( ostatnio mialam taki przypadek ze kobieta przyszla z wrastajacymi paznokciami hirurg chcial jej zdjac paznokiec - ja tak zrobilam ze jej juz nie wrasta :) Odpowiedz Link Zgłoś
monia70 Re: pomoge... 13.07.05, 12:19 bruzdowanie podluzne - nierownoscie wystepuja wzdluz plytki panokciowej, zwykle u osbob w starszym wieku. rowki na powierzchni paznokcia sprawiaja ze jest ona chropowata i prazkowana. przyczyny: - choroby: zapalenie stawow, gosciec przewlekly, zapalenie trzustki - dlugotrwale uszkodzenia urazowe dzialajace tylko na jeden punkt macierzy paznokcia - zaburzenia hormonalne - zaburzenia ukrwienia obwodowego Postepowanie: - wygladzanie i polerowanie paznokcia - ja mysle ze to najlepszy sposob - stosowanie lakierow podkladowych ktore zawieraja wlokna nylonowe - pokrycie paznokci akrylem - jesli zdejmiesz karyl nie spodziewaj sie ze bedzie lepiej niz przed zalozeniem, chociaz mialam takie przypadki ze bylo lepiej - stosowanie olejow takich jak ta odzywka z mirra- nie dostepna w drogeriach i w aptekach. moze uda Ci sie ja dostac w salonie kosmetycznym, ja kupuje w hurtowni z racji wykonywanego zawodu i wiem ze nie sprzedaja tam dla ludzi ktorzy nie sa z "branzy". jesli Ci sie nie uda znalezc ja moge Ci kupic. i wyslac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leeloo Re: pomoge... IP: *.chello.pl 13.07.05, 09:23 ja też się dołaczę... kiedyś byłam tzw "metalówą" i nosiłam ciężkie buty typu Underground. Po nich zostały mi na palcach u stóp takie zgrubienia zaczerwienione w miejscu gdzie można je zginać, na kostkach. Szoruję ję niemal codziennie, wcieram kremy, ale jedyny efekt to zmiejszenie zaczerwienienia. co z tym zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
monia70 Re: pomoge... 13.07.05, 12:22 przykro mi ale nie da sie tego juz usunac :( musisz sie po prostu przyzwyczaic :) Odpowiedz Link Zgłoś