Dodaj do ulubionych

Active Futur

IP: 217.153.54.* 07.08.02, 12:16
Czy ktoś używa tego kremu? Prosze o wszelkie informacje (jak się sprawdza dla
cery mieszanej, ile kosztuje itp)

Dzięki!
Obserwuj wątek
    • Gość: gAndzia Re: Active Futur IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 07.08.02, 12:26
      co prawda nie uzywam, ale to bardzo dobry krem:) z racji przynalezności do
      jednego koncernu w zasadzie tańszy odpowiednik vinefit. polecam lekturę opinii
      zachwyconych nim internautek na www.wizaz.pl (w dziale kosmetyk wszechczasów).
      przyznam, że osobiście byłam zaskoczona, bo za l'orealem nie przepadam, ale
      równiez w "realu" słyszę o nim dużo dobrego.
      • Gość: agul Re: Active Futur IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 07.08.02, 12:53
        A mi to jakos umknelo:) Co to za krem - na zmarszczki? Dla kogo przeznaczony?
        gAndzia, poprosze raport;-)
        • Gość: giz Re: Active Futur IP: 217.153.54.* 07.08.02, 12:56
          Wiem tylko, ze zawiera dobre filtry UVA i UVB, no i że faktycznie na wizażu
          wychwalany jest pod niebiosa :))
        • Gość: justy Re: Active Futur IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 13:06
          Opis z wizażu:
          "Krem o faktorze SPF 8, jako jeden z filtrów zawiera Mexoryl SX, poza tym jego
          główny składnik to podobnie jak kremu Vinefit Lancom (obie firmy należą w końcu
          do tego samego koncernu L'Oreal) wyciąg z owoców zielonych winogron bogaty w
          polifenole, najwięcej polifenoli jest w skórce i ogonkach winogron. Polifenole
          to ogólna nazwa barwników roślinnych do których zaliczamy m.in. bioflawonoidy.
          Związki te są bardzo skutecznymi antyutleniaczami zwalczającymi wolne rodniki.
          Krem zawiera ponadto niewielką ilość kwasu kapriolowo-salicylowego, co prawda
          pH jest za wysokie, dlatego działa on bardzo łagodnie, leciutko rozjaśniając
          cerę. Poza tym w składzie kremu znajduje się witamina E, proteiny sojowe i
          nawilżacze. Krem ma lekką konsystencję i nadaje się już od 20 roku życia."
          • Gość: agul Re: Active Futur IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 07.08.02, 13:09
            Dzieki justy:) Kurcze, takie kuszace, a ja mam tyle kremow.. Ale moze jak mi
            sie skoncza to wyprobuje ten active:)
            • Gość: gAndzia Re: Active Futur IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 07.08.02, 13:24
              justy mnie ubiegła, więc dodam tylko, że te polifenole sa tez w lancome i już w
              kilku miejscach słyszałam, że to w zasadzie prawie ten sam krem, tylko inna
              nazwa, wiec i cena:) swój przydziałowy niestety od razu oddałam, bo żaden
              l'oreal mi nie podpasował i nie przepadam, a teraz żałuję:) ma najlepsze opinie
              z wszystkich kremów tej firmy. szkoda tylko, że jestw słoiczku, a nie
              dozowniku.
              • Gość: giz Re: Active Futur IP: 217.153.54.* 07.08.02, 13:27
                Dzięki, dzięki, dzięki za superexpressowe wiadomości, chyba się skuszę :)
              • Gość: agul Re: Active Futur IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 07.08.02, 13:28
                Ja tam lubie w sloiczkach, wiem ze to mniej higieniczne itd ale lubie. Wiec jak
                mi sie pokoncza wszystkie kremy (pewnie tak ok. rok;-) to sobie kupie. U nas
                przydzialowy zniknal nie wiadomo gdzie:)) i pewnie dlatego mi umknal. thx.
              • helena25 Re: Active Futur 07.08.02, 13:31
                Ja mam Acitve Futur i Futur e, ale uzywam ich raczej na noc, bo sa zbyt tluste.
                Wogole wszelkie eksperymenty przeznaczam na noc, bo na dzien mam Sisleya z
                zywicami i nie planuje go zamienic na zaden inny przez nastepne 5 lat :-))
                Wracajac do Acitve Futur i Futur e, przy tlustej cerze, ciut za ciezkie, chyba
                ze na sezon jesienno-zimowy. W lecie blyskawiczne swiecenie po godzinie
                gwarantowane.
                Generalnie przyjemne i wielki plus za pompke.
                H.
                • Gość: agul Re: Active Futur IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 07.08.02, 13:34
                  To jak to w koncu? Bo gAndzia pisze ze w sloiczku a tu Helena nagle o pompce..
                  • Gość: gAndzia Re: Active Futur IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 07.08.02, 13:38
                    mój redakcyjny był na pewno w słoiczku, może jest jakas lżejsza wersja?
                    • Gość: agul Re: Active Futur IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 07.08.02, 13:40
                      A moze:) Ale ja kupie w sloiczku, bo wole i juz:>
                      • helena25 Re: Active Futur 07.08.02, 13:45
                        Moje oba sa w pompce. Kremu w stoiku mialam ostatnio z 5 lat temu i 3/4
                        wyrzucilam, bo mie jakos trzachalo. Kurde, jakos sloik jest dla mnie malo
                        higieniczny.
                        H.
                        • Gość: Teri Re: Active Futur IP: *.abo.wanadoo.fr 07.08.02, 13:47
                          Istnieja obie wersje i w sloiczku i w dozowniku. T.
                        • Gość: gAndzia Re: Active Futur IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 07.08.02, 13:50
                          ja też wolę w pompce i pod tym katem (oczywiście, nie tylko pod tym:) dobieram,
                          co się da. ostatnio to nawet i mydło do rąk, i do higieny intymnej, i tonik:)
                          jedyny wyjatek to ukochany advanced night repair EL, który mozolnie aplikuję
                          dołaczonym patyczkiem:)
                          • Gość: agul Re: Active Futur IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 07.08.02, 13:58
                            gAndzia, jaki masz tonik z pompka?? Nie widzialam takiego:)
    • agatak Re: Active Futur 07.08.02, 13:30
      Ja zuzylam 2sloiczki i gdyby nie wzgledy ekonomiczne (ok.46 zl.) to kupilabym jeszcze trzeci. Dla mojej mieszanej
      skory byl chyba najlepszy jak dotad - skora robila sie gladka i ladniejsza.Polecam
    • Gość: Pia Re: Active Futur IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 14:41
      Kupiłam właśnie wczoraj Active Futur do cery normalnej i mieszanej i ... jestem
      bardzo rozczarowana. Mam cerę mieszaną, ale siedząc przy komputerze i w
      klimatyzowanym biurze moja skóra robi się przesuszona (czyli świecę się przy
      jednoczesnym uczuciu ściągania skóry). Dzisiaj, już po trzech godzinach od
      nałożenia kremu skóra na buzi zrobiła się sucha, a miejscami nawet szorstka
      (zwłaszcza w miejscu gdzie się najbardziej świecę, czyli na czole). Pomimo
      ciągłego nawilżania skóry tonikiem w sprayu, musiałam się poratować
      beztłuszczowym żelem nawilżającym Shiseido, bo inaczej wyschłabym na wiórka.
      Szkoda, bo myślałam, że kupię sobie Vinefit Lancoma, ale jeżeli ma ten sam
      skład, to do bani.
      • Gość: iza Re: Active Futur IP: *.atlantic.net 07.08.02, 16:39
        W Europie np Niemczech dostępna jest także wersja w postaci lotionu w
        opakowaniu z dozownikiem o faktorze SPF 15, także zawierająca Mexoryl SX.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka