Gość: giz IP: 217.153.54.* 07.08.02, 12:16 Czy ktoś używa tego kremu? Prosze o wszelkie informacje (jak się sprawdza dla cery mieszanej, ile kosztuje itp) Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gAndzia Re: Active Futur IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 07.08.02, 12:26 co prawda nie uzywam, ale to bardzo dobry krem:) z racji przynalezności do jednego koncernu w zasadzie tańszy odpowiednik vinefit. polecam lekturę opinii zachwyconych nim internautek na www.wizaz.pl (w dziale kosmetyk wszechczasów). przyznam, że osobiście byłam zaskoczona, bo za l'orealem nie przepadam, ale równiez w "realu" słyszę o nim dużo dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: Active Futur IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 07.08.02, 12:53 A mi to jakos umknelo:) Co to za krem - na zmarszczki? Dla kogo przeznaczony? gAndzia, poprosze raport;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giz Re: Active Futur IP: 217.153.54.* 07.08.02, 12:56 Wiem tylko, ze zawiera dobre filtry UVA i UVB, no i że faktycznie na wizażu wychwalany jest pod niebiosa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Active Futur IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 13:06 Opis z wizażu: "Krem o faktorze SPF 8, jako jeden z filtrów zawiera Mexoryl SX, poza tym jego główny składnik to podobnie jak kremu Vinefit Lancom (obie firmy należą w końcu do tego samego koncernu L'Oreal) wyciąg z owoców zielonych winogron bogaty w polifenole, najwięcej polifenoli jest w skórce i ogonkach winogron. Polifenole to ogólna nazwa barwników roślinnych do których zaliczamy m.in. bioflawonoidy. Związki te są bardzo skutecznymi antyutleniaczami zwalczającymi wolne rodniki. Krem zawiera ponadto niewielką ilość kwasu kapriolowo-salicylowego, co prawda pH jest za wysokie, dlatego działa on bardzo łagodnie, leciutko rozjaśniając cerę. Poza tym w składzie kremu znajduje się witamina E, proteiny sojowe i nawilżacze. Krem ma lekką konsystencję i nadaje się już od 20 roku życia." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: Active Futur IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 07.08.02, 13:09 Dzieki justy:) Kurcze, takie kuszace, a ja mam tyle kremow.. Ale moze jak mi sie skoncza to wyprobuje ten active:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gAndzia Re: Active Futur IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 07.08.02, 13:24 justy mnie ubiegła, więc dodam tylko, że te polifenole sa tez w lancome i już w kilku miejscach słyszałam, że to w zasadzie prawie ten sam krem, tylko inna nazwa, wiec i cena:) swój przydziałowy niestety od razu oddałam, bo żaden l'oreal mi nie podpasował i nie przepadam, a teraz żałuję:) ma najlepsze opinie z wszystkich kremów tej firmy. szkoda tylko, że jestw słoiczku, a nie dozowniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giz Re: Active Futur IP: 217.153.54.* 07.08.02, 13:27 Dzięki, dzięki, dzięki za superexpressowe wiadomości, chyba się skuszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: Active Futur IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 07.08.02, 13:28 Ja tam lubie w sloiczkach, wiem ze to mniej higieniczne itd ale lubie. Wiec jak mi sie pokoncza wszystkie kremy (pewnie tak ok. rok;-) to sobie kupie. U nas przydzialowy zniknal nie wiadomo gdzie:)) i pewnie dlatego mi umknal. thx. Odpowiedz Link Zgłoś
helena25 Re: Active Futur 07.08.02, 13:31 Ja mam Acitve Futur i Futur e, ale uzywam ich raczej na noc, bo sa zbyt tluste. Wogole wszelkie eksperymenty przeznaczam na noc, bo na dzien mam Sisleya z zywicami i nie planuje go zamienic na zaden inny przez nastepne 5 lat :-)) Wracajac do Acitve Futur i Futur e, przy tlustej cerze, ciut za ciezkie, chyba ze na sezon jesienno-zimowy. W lecie blyskawiczne swiecenie po godzinie gwarantowane. Generalnie przyjemne i wielki plus za pompke. H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: Active Futur IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 07.08.02, 13:34 To jak to w koncu? Bo gAndzia pisze ze w sloiczku a tu Helena nagle o pompce.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gAndzia Re: Active Futur IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 07.08.02, 13:38 mój redakcyjny był na pewno w słoiczku, może jest jakas lżejsza wersja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: Active Futur IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 07.08.02, 13:40 A moze:) Ale ja kupie w sloiczku, bo wole i juz:> Odpowiedz Link Zgłoś
helena25 Re: Active Futur 07.08.02, 13:45 Moje oba sa w pompce. Kremu w stoiku mialam ostatnio z 5 lat temu i 3/4 wyrzucilam, bo mie jakos trzachalo. Kurde, jakos sloik jest dla mnie malo higieniczny. H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teri Re: Active Futur IP: *.abo.wanadoo.fr 07.08.02, 13:47 Istnieja obie wersje i w sloiczku i w dozowniku. T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gAndzia Re: Active Futur IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 07.08.02, 13:50 ja też wolę w pompce i pod tym katem (oczywiście, nie tylko pod tym:) dobieram, co się da. ostatnio to nawet i mydło do rąk, i do higieny intymnej, i tonik:) jedyny wyjatek to ukochany advanced night repair EL, który mozolnie aplikuję dołaczonym patyczkiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: Active Futur IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 07.08.02, 13:58 gAndzia, jaki masz tonik z pompka?? Nie widzialam takiego:) Odpowiedz Link Zgłoś
agatak Re: Active Futur 07.08.02, 13:30 Ja zuzylam 2sloiczki i gdyby nie wzgledy ekonomiczne (ok.46 zl.) to kupilabym jeszcze trzeci. Dla mojej mieszanej skory byl chyba najlepszy jak dotad - skora robila sie gladka i ladniejsza.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pia Re: Active Futur IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 14:41 Kupiłam właśnie wczoraj Active Futur do cery normalnej i mieszanej i ... jestem bardzo rozczarowana. Mam cerę mieszaną, ale siedząc przy komputerze i w klimatyzowanym biurze moja skóra robi się przesuszona (czyli świecę się przy jednoczesnym uczuciu ściągania skóry). Dzisiaj, już po trzech godzinach od nałożenia kremu skóra na buzi zrobiła się sucha, a miejscami nawet szorstka (zwłaszcza w miejscu gdzie się najbardziej świecę, czyli na czole). Pomimo ciągłego nawilżania skóry tonikiem w sprayu, musiałam się poratować beztłuszczowym żelem nawilżającym Shiseido, bo inaczej wyschłabym na wiórka. Szkoda, bo myślałam, że kupię sobie Vinefit Lancoma, ale jeżeli ma ten sam skład, to do bani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Active Futur IP: *.atlantic.net 07.08.02, 16:39 W Europie np Niemczech dostępna jest także wersja w postaci lotionu w opakowaniu z dozownikiem o faktorze SPF 15, także zawierająca Mexoryl SX. Odpowiedz Link Zgłoś