Dodaj do ulubionych

Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie włosów ?

15.07.05, 09:08
Chciałabym, aby nie tylko zahamował wypadanie włosów ale też spowodował ich
odrost - czy coś takiego wogóle istnieje ?

Moje włosy są w opłakanym stanie - bardzo, bardzo się przerzedziły po ciąży
(prześwituje głowa), a dodatkowo są bardzo suche, łamliwe i kruszą się,
przestały się też kręcić i prawie nie rosną tj. są cały czas takiej samej
długości - to co urośnie od głowy, wykruszy się na końcówkach. Płakać mi się
chce jak na to patrzę, z roku na rok mam coraz słabsze i gorsze włosy, a
kiedyś miałam naprawdę ładne - gęste i kręcone. Próbowałam stosować przeróżne
kuracje (w domu i u fryzjera), ale nie ma poprawy.

Czy znacie jakieś specyfiki (do łykania, wcieranie w skórę głowy), które są
rzeczywiście skuteczne, jak zastymulować odrost włosów, czy to w ogóle
możliwe ? A może istnieją jakieś zabiegi (laser, czy coś innego) ?

Będę wdzięczna za wszelkie rady.

Pozdrawiam
Basia

Obserwuj wątek
    • kleopatryx Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło 15.07.05, 11:06
      Jak wiadomo preparaty zawierające siarkę stymulują pracę korzeni włosa. Siarka
      wystepuje w jajku, cebuli i czosnku.

Polecam ci kurację żółtko + nafta (wcierane w skórę głowy 10-20 minut przed
      myciem). Tylko tu nie chodzi o jednorazowe zastosowanie i oczekiwanie efektów.
      Jeżeli chcesz mieć zdrowe i gęste włosy ta kuracja jest już do końca życia. U
      mnie efekty widać dopiero po roku stosowania. Ale jakie to są efekty :)

Drugi sposób jest jeszcze bardziej skuteczny, ale niemiły...
      Chodzi o wtarcie soku ze świeżej cebuli w skórę głowy (20 minut przed myciem).
      Tutaj efekty są zachwycające. Mi po jednorazowej kuracji nagle wyrosło mnóstwo
      świeżych włosków, efekt był zauważalny po miesiącu. Chętnie powtórzyłabym
      kurację, ale dla mnie zapach jest nie do przejścia. Zapach bowiem u mnie
      utrzymywał się przez 2 tygodnie pomimo codziennego mycia i płukania w różnych
      ziołach... Gdyby nie to byłabym fanką soku z cebuli.

Wczoraj kupiłam tez maseczkę, o której słyszałam (nie próbowałam jej jeszcze),
      że bardzo pobudza poprost włosów. Kupiłam ją w bardzo dobrze zaopatrzonej
      drogerii w rynku we Wrocławiu. Kosztuje 8.44 PLN, powinna wystarczyć na 3
      użycia. Firma: Home Institut Paris, nazwa: LOOK'N CREAM, garlic, kolor
      fioletowy z obrazkiem czosnku. Moim zdaniem może to być preparat, który zawiera
      wszystkie dobroczynne strony siarki, natomiast nie pozostawi na długo przykrego
      zapachu.

Do tego na stałe spożywanie pestek z dyni, tabletek drożdżowych, witamin itp.

I nie ma odpoczynku, przerwy, leniuchowania. Tylko konsekwentne łączenie tych
      wszystkich kuracji poprawi wyglad twoich włosów. Będą rosły zdrowe.

• Gość: Edyta Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.nowiny.net 15.07.05, 11:15
        na pewno musisz iść do dermatologa, on ewentualnie skieruje Cię gdzieś dalej.
        To już nie są żarty skoro piszesz, że Twoje włosy są takie "liche".
      • Gość: Lena Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.taninet.pl / 83.238.121.* 15.07.05, 12:27
        Ja tez potwierdzam, ze siarka dziala :)
        Lykam od 3 miesiecy MSM Olimpu i widze wielka roznice - rzesy przestaly
        wypadac, wlosy i paznokcie szybciej rosna. W Stanach to popularny suplement 'na
        wlosy'. MSM mozna stosowac tez zewnetrznie (mniej uciazliwy niz sok z cebuli).
        Poza tym skoro juz widac u Ciebie przeswity to zajrzyj na forum
        www.lysienie.info/forum/
        • kleopatryx Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło 01.08.05, 10:36
          Leno wielkie dzięki za polecenie MSM.
          U mnie widać efekty po tygodniu stosowania.
          Co roku latem mam natężenie wypadania włosów (niezależnie od odżywek,
          pielęgnacji). Po kapsułkach z siarką przestały wypadać ZUPEŁNIE :))))
          Cudownie!
          • Gość: Lena Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: 83.238.121.* 17.10.05, 10:00
            O, bardzo sie ciesze, ze pomoglo :)
            Ja sie pozbylam w koncu przetluszczajacej sie geby, tzn geba wciaz jest ;-) ale
            przetluszcza sie minimalnie (lykam MSM + sitosterole)
            • Gość: kimi Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 10:17
              Do Lena: czy mogłabyś jeszcze zdradzić jakie sitosterole łykasz?Z góry
              dziękuję. Pozdrawiam
              • Gość: Lena Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: 83.238.121.* 17.10.05, 10:41
                Kimi, łykam cholestop - ma 100mg w tabletce, jem też dużo pestek z dyni (ok
                100mg na 100gram)
                • Gość: kimi Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 11:04
                  A jaka jest orientacyjna cena preparatu , który wymieniłaś (cholestop). Z góry
                  dziękuję i pozdrawiam.Pa:)
                  • Gość: Lena Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: 83.238.121.* 17.10.05, 11:09
                    25-30zł
                    pl.kzw.cz/produkt.asp?nl_product_id=60
                    • Gość: golaaa Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.KSZ.K.pl 05.11.05, 16:42
                      lena jeśli możesz to podaj dawkowanie tego cholestopu. Dzięki.
        • uhuhana Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło 05.12.21, 09:36
          msm to na stawy??
      • Gość: szuwareq Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.07.05, 12:33
        kleopatryx twoja wiedza mi imponuje :)
        a skoro już mieszkamy w jednym mieście, znasz może jakiegoś naprawdę dobrego
        fryzjera???

aha a tą cebule to niby jak wycisnąć??? w rekah chyba odpada :P
        • Gość: ewatabo Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.magma-net.pl 15.07.05, 12:50
          No własnie jak wycisnąć i co jaki czas smarować
          • kleopatryx Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło 15.07.05, 14:12
            Załóż gumowe rękawiczki i zetrzyj ze 2 cebulki na tace. Potem wyciśnij z tej
            papki sok i wetrzyj go w skórę głowy przed umyciem. Teoretycznie powinno się to
            stosować raz w miesiącu.
        • Gość: basia-bma Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.crowley.pl 15.07.05, 13:04
          Dzięki dziewczyny, zwłaszcza Kleopatryx :)
          Mam parę pytań:
          - jak uzyskać sok z cebuli ?
          - gdzie można kupić MSM ? czy to jakiś suplement diety z siarką ?
          - czy może ktoś wie gdzie w Warszawie można kupić ta cudowną maseczkę z
          czosnkiem, o której pisze kleopatryx ?
          - czy nie ma nic skutecznego z gotowych preparatów z apteki, które są
          łatwiejsze w stosowaniu ?
          - czy ktoś może zna jeszcze jakieś inne skuteczne sposoby ?

Kusi mnie ten sok z cebuli ....

Pozdrawiam
          Basia
          • Gość: Lena Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.taninet.pl / 83.238.121.* 15.07.05, 13:41
            MSM to wlasnie siarka w kapsulkach, ok. 25zl za 120 sztuk (wystarcza na 2
            miesiace), do kupienia w niektorych aptekach i sklepach dla kulturystow :)
            Czasem mozna dostac gotowy zel aloesowy z siarka do wcierania we wlosy, ale
            drogi jak cholera, wiec ja robie taki sama. I nie cuchnie jak cebulowy sok.
            Kleopatryx dobrze pisze, ze tego smrodu ciezko jest sie pozbyc...

• Gość: Lena link do tekstu o MSM (ang) IP: *.taninet.pl / 83.238.121.* 15.07.05, 13:43
              hairloss.about.com/od/preventinghairloss/a/Sulphur.htm
            • kleopatryx Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło 15.07.05, 14:15
              A napiszesz, gdzie można dostać ten żel? Albo jak sama go przygotowujesz?
              Wielkie dzięki z góry :)
              • Gość: basia-bma Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.crowley.pl 15.07.05, 14:23
                Dołączam się do pytania - a możektoś wie gdzie kupić MSM i ten żel z siarką w
                Warszawie lub prze internet ?

Pozdrawiam
                Basia
                • Gość: Lena Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.taninet.pl / 83.238.121.* 15.07.05, 16:39
                  Ok, to po kolei:
                  1. MSM Forte Olimp do kupienia tu:
                  www.kulturystyczny.pl/sklep.php?ID=1092
                  tinyurl.com/7o79d
                  tinyurl.com/ccdda

2. zel z siarka to Aloe MSM Gel
                  www.aloevera.pl/product_info.php/products_id/141
                  Do zrobienia czegos podobnego potrzebny jest tylko sok z aloesu (najtanszy -
                  Laboratoria Natury 25zl/500ml) i kapsulki MSM Olimpu: zawartosc jednej kapsulki
                  dodac do 30ml aloesowego soku, trzymac w lodowce (przepis znaleziony na forum o
                  lysieniu). Mozna dodac pare kropli alkoholu dla lepszej wchlanialnosci. Paćkam
                  tym leb co 2-gi wieczor, trzymam przez noc, a rano zmywam. I tyle :)

• kleopatryx Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło 15.07.05, 14:07
          Ja tarłam ja po prostu potem wcierałam we włosy ten sok - ale podkreślam, nie
          powtórzyłabym tego, bo zapach włosów potem jest po prostu cebulowy. Jak ktoś
          nie ma faceta to może wykorzystać szansę :)

Co do fryzjera, slaonik Unique (tam wszyscy sa dobrzy, ale drogo:)
          • Gość: maria Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.204.adsl.brightview.com 20.07.05, 17:21
            ja przerabialam odzywke z soku z cebuli, zoltka, oliwy z oliwek (1 lyzeczki),
            lyzeczki miodu i soku z cytryny.Potwierdzam to , co pisala kleopatryx- zapach
            okropny.Mialam lysienie plackowate + lamiace sie suche koncowki (mam krecone
            wlosy). Pomoglo, ale zaprzestalam .Zapach!!!
            DZis znalazlam ciekawe rzeczy o cebuli:
            Cebula zawiera sporo cynku.Cynk wpływa na wygląd skóry. Cebula może więc być
            uznawana za jarzynę kosmetyczną. Spora zawartość cynku, siarki i krzemu
            sprawia, że cebula jest jednym z głównych składników w „farmach piękności".
            Dowiedziono, że codzienne zjadanie główki cebuli przez trzy miesiące wyraźnie
            poprawia wygląd włosów, przyspiesza ich porost, wzmacnia je, nadaje im
            sprężystości.

- Zapach cebuli ginie w kwaśnym środowisku. Dlatego surówki z cebuli lepiej
            zakwaszać (np. wyciskając cytrynę lub kropiąc woda z kwaskiem cytrynowym). Przy
            kuracji cebulowej warto wypijać codziennie szklankę kwaśnego soku owocowego np.
            z czarnej porzeczki).
            - Zapach z noży i naczyń usuniemy zanurzając je w osolonej wodzie.
            - Ręce nie będą pachniały cebulą jeśli przetrzemy je solą i umyjemy w chłodnej
            wodzie.
            - Cebulę pozbawimy ostrego smaku i zapachu jeśli w całości włożymy ja na chwilę
            do gorącej, a później do zimnej wody.

• totalna_apokalipsa Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło 05.11.05, 12:57
              Ale po co sobie życie utrudniać , łykając siarkę w kapsułkach? Wysiejcie sobie
              na wacie rzeżuchę - bomba siarkowa, świetna do kanapek i ogólnie naturalna:)
      • Gość: milka Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.05, 14:02
        jestem z wroclawia i nie moge znalezc tej maseczki do wlosow, gdzie dokladnie
        mozna ja kupic???? z gory bardzo dziekuje za odpowiedz!
      • Gość: Triss DO KLEOPATRYX IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.10.05, 13:26
        Witaj :) Mam pytanie, o jakiej drogerii we wroclawskim rynku mowisz? Bo
        szukalam tej odzywki w drogerii Natura w Feniksie i takiej malej naprzeciwko
        zejscia do Piwnicy Swidnickiej. Jakbys mogla mnie pokierowac bylabym
        wdzieczna :) Pozdrawiam
        • kleopatryx Re: DO KLEOPATRYX 16.10.05, 18:50
          To ta drogeria obok poczty i galerii obrazów.
      • Gość: Aneta Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.ssm.lama.net.pl 09.10.05, 17:48
        mam pytanie jak czesto mozna powyarzać kurację z cebuli??Przed chwila wtarłam we
        włosy ponad pół szklanki soku z cebuli i jesli ma to pomóc to jestem gotowa
        robić to nawet raz w tygodniu:-)jak często można o robić??pozdrawiam Aneta
        • kleopatryx Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło 16.10.05, 18:52
          Raz w tygodniu powinno być ok. Dajesz radę z zapachem? Podziwiam i zazdroszczę.
    • Gość: mea Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.sa.brewet.pl 15.07.05, 13:06
      loxon 5%. wypróbowałam i zachwalam.włosy wypadały mi garściami po zakończeniu
      karmienia (hormony)i własnie ten mi pomógł. jest na receptę ale czasem uda się
      kupić bez.jest dwuprocentowy bez recepty, jednak myślę,że warto zainwestowac w
      5% bo koszt niewiele większy a włosy bardzo szybko odrastają, a chyba o to
      chodzi.
      • mag-ia Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło 15.07.05, 15:46
        Pielegnacja, dieta - owszem. Ale przede wszystkim wizyta u lekarza.
        To bardzo niepokojacy objaw, moze przyczyna jest cos wiecej
        ? W koncu ciaza to nie choroba.
        • Gość: szuwareq Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.07.05, 22:17
          za info o cebulowej paćce na głowe i fryzjerze dzieki wielkie. kusi mnie ta
          cebula mimo zapachu ;)
          • Gość: basia-bma Re: MSM - do Leny IP: *.crowley.pl 18.07.05, 12:55
            Dzięki Lena za info o MSM. Mam jeszcze jedną wątpliwość - doczytałam się, że
            MSM jest głównie na stawy, działanie na włosy jest poboczne (tak przynajmniej
            jest w opisie). Olimp ma specjalne suplementy diety na włosy i skórę - na bazie
            krzemu i skrzypu - czy siarka bedzie lepsza od tego i czy nadaje się też w
            przypadku gdy włosy są bardzo suche i łamliwe (wyczytałam, że siarka zmniejsza
            łojotok i przetłuszczanie, czy więc nie zwiększy wysuszenia) ?

Pozdrawiam
            Basia
            • Gość: Lena Re: MSM - do Leny IP: *.taninet.pl / 83.238.121.* 19.07.05, 11:05
              Hej,

Jesli chodzi o zel aloesowy z MSM, to ja uzywam go tylko na skore glowy, bez
              zadnego wcierania w cale wlosy. Nie zauwazylam, zeby wysuszal, ale tez nie jest
              specjalnie mily w stosowaniu - troche piecze :(
              Skoro wlosy Ci sie lamia, to sprobuj reconstructora Lanzy z keratyna (albo
              czegos innego z keratyna), uzywalam kiedys, jest genialny. Tu troche o tym bylo:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=22225066&v=2&s=0
              U nas MSM jest sprzedawane jako lek na stawy, zagranica bardzo roznie - wlasnie
              jako srodek na wzmocnienie wlosow, na 'odmlodzenie' (razem z wit.c wspomaga
              tworzenie kolagenu w skorze) czy do usuwania przebarwien. Jesli chcesz poczytac
              o efektach to sporo jest o tym tu:
              www.essentialdayspa.com/forum/forumdisplay.php?fid=1 wpisz w
              wyszukiwarce MSM i milej lektury :)

Skrzyp to dobra rzecz na wlosy, trzeba tylko lykac jednoczesnie wit.B1, bo ją
              wyplukuje.
    • Gość: ola Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 17:26
      znam duzo wody z cukrem i kropla cytrynki ja to pije co wieczor.
    • Gość: memorieslive Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 20:05
      nie wiem czy dla wszystkich taka kuracja będzie odpowiednia, ale moja pani
      dermatolog kazała mi jeść codziennie galaretki owocowe, oprócz tego zażywam
      Revalid, Calmazin i przed myciem głowy wcieram płyn Loxon. czekam na rezultaty
      • Gość: Liv Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.07.05, 20:10
        Revalid jest doskonaly. Mi przestaly po nim wypadac wlosy NATYCHMIAST, juz
        podczas brania pierwszych kilku tabletek. Teraz tez lykam swietne tabletki -
        Merz Special. Wlosy koszmarnie mi wypadaly, garsciami wrecz, gdy zrobilam
        balejaz i zaczelam chodzic na solarium :( chyba lampy tak oslabily mi wlosy.
    • Gość: M,M&I Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 19:59
      A co jest skuteczniejsze - siarka w kapsułkach czy silica? Oraz co lepsze -
      Radical czy Seboradin (czy jak to się tam nazywa :P)?
      • epox123 Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło 09.10.05, 20:01
        ja używałam seboradinu i mnie on pasuje
    • Gość: miskiak Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.magma-net.pl 09.10.05, 20:51
      ja polece odzywke Henna WAX treatment, do kupienia w aptekach i sklepach
      zielarskich. dostepna w roznych wersjach: zaleznie od koloru wlosow chyba, i w
      roznych wielkosciach. duze pudlo kosztuje max 30zl. stosuje sie toto po umyciu
      glowy, 1-2 razy w tyg. nalozyc na mokre wlosy i siedziec w cieple jakies 20 min
      (ja owijam glowe folia i recznikiem ;) moze stosowanie troche upierdliwe ale
      warto - mnie wlasnie odrasta taki jeżyk, wystajacy spod normalnych dlugic
      wlosów. za nic nie da sie przyklepac:) odzywka ta polecana jest nawet osobom po
      chemioterapii i z relacji wiem ze pomaga, wiec i z mniejszymi problemami sobie
      poradzi. do tego jakies tabletki do łykania, np. vitapil, troche cierpliwosci i
      powinno byc ok.
      mnie koszmarnie wlosy wypadaly po długich kuracjach antybiotykami, wiec
      priorytet to pozbyc sie źródla problemu a potem dzialac!
      powodzenia
      • Gość: gosc Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.net129.okay.pl 09.10.05, 21:26
        czy ta odzywke mozna stosowac na farbowane wlosy?
        • epox123 Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło 09.10.05, 21:27
          można używać na włosy farbowane (wax)
    • Gość: mea1 Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.sa.brewet.pl 10.10.05, 09:30
      jesli po dziecku, to może wahania hormonów. mi pomógł (także po ciąży) loxon
      5%, do tego witaminy od wewnątrz.
      • Gość: Ola O MSM Olimp.. IP: *.echostar.pl 10.10.05, 09:51
        Czy MSM tylko zapobiea wypadaniu czy rowniez odzywia wlosy? Moje sa przesuszone
        farbowaniem.
        • Gość: Lena Re: O MSM Olimp.. IP: 83.238.121.* 17.10.05, 09:52
          MSM zwiększa keratynizacje wlosa, czyli mowiac po ludzku powoduje, ze wlos
          rosnie grubszy i rosnie szybciej.
          Na wlosy zniszczone farbowaniem nie pomoze.
    • Gość: ..... Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 11.10.05, 15:53
      ....podnoszę
    • Gość: up Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 12:06
      ciekawy temat , więc podnoszę.....
      • Gość: golaaa Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.KSZ.K.pl 16.10.05, 12:23
        Ja stosuję wymienione tu kosmetyki: więc tak:skrzyp polny z witaminami skrzypowity (ale nie 2 kasułki jak piszą na opakowaniu, a 4 dziennie - błyskawicznie działa), do tego wax do włosów blond, co drugie mycie. W tych dniach kiedy nie nakładam waxu to stosuję odżywkę radical na skórę głowy, a po każdym myciu włosów spryskuję je dodatkowo mgiełką ze skrzypu, też radical - fajnie nawilża włosy i odżywia. W ciągu miesiąca przybyła mi na prawdę masa włosów, jak odgarnę przedziałek to widać takiego stojącego gęstego jeża odrośniętych włosów.I prześwitów też już nie mam. A problem z włosami miałam ogromny po odstawieniu hormonów - włosy szły garściami.
        • Gość: Asik Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 12:48
          Bardzo i wychodziły włosy parę lat temu i pomogły świetnie tabletki Merz-
          Special!!!Polecam naprawe.
          Pozdrawiam
          • Gość: upup Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 09:38
            up
          • Gość: mia Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.adsl.net.t-com.hr 17.10.05, 09:44
            Kiedys (5 lat temu) po urodzeniu dziecka wlosy wypadaly mi calymi pasmami. Z
            bujnej czupryny zostaly piorka. Pomoglo mi wcieranie oliwy z oliwek z witamina
            A w ampulkach, do tego lykalam wit. A i E w tabletkach. Po miesiacu wlosy
            przestaly wypadać i wszystkie odrosly.
            Obecnie znowu wypadaja (w mega ilosciach) i lecze sie u dermatologa. Na efekty
            musze chyba jeszcze poczekać. Mam juz powazne przeswity i zaczelam kuracje
            minoxidilem.
            Ciekawy temat!
    • magnollia11 Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło 17.10.05, 11:30
      stosuj nafte kosmetzczna regularnie 2 razy w tygodniu dziala
    • Gość: luca3105 Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 12:46
      Daj sobie spokój ze śmierdzącą cebulą, naftą i tym podobnymi
      specyfikami.Polecam raz w tygodniu (jeśli jest bardzo źle to dwa razy w
      tygodniu) odżywkę wax, o której pisał ktoś powyżej. Poleciła mi ją w ubiegłym
      roku moja zaprzyjaźniona fryzjerka; byłam po operacji i po narkozie włosy
      wychodziły mi garściami. Pomogło rewelacyjnie, do tego stopnia, że od marca
      zaczęłam zapuszczać włosy i mimo, że regularnie farbuję są mocne, błyszczące i
      zdrowe! Bardzo pomogło także mojej mamie, która przez pół życia miała włosy
      typu siano, a teraz ma fantastyczne (a kocha rozjasniać i wyczyniać czary z
      farbami). Dodatkowo od miesiąca łykam wyciąg ze skrzypu polnego z witaminami,
      ale to bardziej na pazokcie niż na włosy.Życzę powodzenia i pozdrawiam!
      • Gość: Iza Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.chello.pl 03.11.05, 22:31
        Mam pytanie: ile średnio trzeba czekać na efekty działania waxu, radicalu czy
        innych specyfików? Wiem, że raczej nic nie stanie się z dnia na dzień, ale czy
        jest to kwestia tygodni czy miesięcy?
        • Gość: mia Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.adsl.net.t-com.hr 04.11.05, 11:50
          Moja kuracja loxonem 2% i witaminami okazuje sie malo skuteczna. Wlosy co
          prawda wypadaja w mniejszych ilosciach, ale jak na razie nowe nie rosna.
          Jezeli chodzi o cebule, to przypomnialam sobie jak przed laty, gdy bylam mala
          dziewczynka byla w moim miescie jedna prawie lysa pani. Na codzien nie nosila
          peruki, zakladala ja tylko na "specjalne okazje", tak wiec wszyscy wiedzieli co
          ma (czytaj:czego nie ma ) na glowie. Wyjechalam z mojego miasta i niedawno
          mialam okazje (po 12 latach) znow ja zobaczyć. Ku mojemu ogromnemu zdziwieniu
          miala wlosy, ciemne, farbowane, geste, SWOJE!!!
          Nie moglam sie oprzec pokusie, zeby jej nie zapytac (choc wcale nie bylo mi
          latwo) w jaki sposob je odzyskala? Odpowiedz byla: SOK Z CEBULI!!!
          Ludzie! Kleopatryx wie co mowi! Ja wcieram przed myciem sok z czarnej rzodkwi,
          ale cebula......, to chyba jest TO, co powinnam. A zapach?, no coz mam juz
          meza, ktory lubi cebule i chyba wybor padnie na jej zapach a nie na lysa zone.
          Pozdrawiam Was i zycze WLOSOW!

• Gość: kathleen3 a mnie po WAXie jeszcze bardziej wypadaja IP: *.aries.com.pl / 195.136.186.* 12.03.06, 12:07
        teraz jestem po drugim podejsciu - pierwsze mialam kilka lat temu. I za kazdym
        razem to samo - wypada mi jeszcze wiecej wlosow, wprost garsciami
    • Gość: mia Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.adsl.net.t-com.hr 05.11.05, 12:19
      up!
      Czy oprocz kleopatryx ktos moze jeszcze ma jakies doswiadczenia z sokiem z
      cebuli?
      • totalna_apokalipsa Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło 05.11.05, 13:02
        Ja mam, i jeśli ktoś chce to stosować, to powinien chyba pójść na 3 miesiaczne
        zwolnienie...To cuchnie nieludzko pomimo umycia 5 razy, przy kazdym spoceniu
        sie znów skóra wydziela ten odor...Boże, koszmar, w kolejkach sie zamną
        ogladali , delikatnie dopytując sąsiadki, czy nie czuje cebuli...NIGDY!!!!!!!
    • Gość: eb Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.chello.pl 05.11.05, 12:31
      polecam odżywkę Wax, która jest do kupienia w aptekach. Są dwa rodzaje do
      włosów jasnych i ciemnych. Odżywka ta jest bardzo skuteczna (polecana jest
      róniez dla osób po chemioterapii).
    • Gość: Promoartes Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: 80.51.249.* 05.11.05, 17:04
      A ja znam cos co moze Ci pomoc.

Prosze o kontakt: GG 19735
      promoartes@xl.wp.pl

od razu zastrzegam, ze nie polecam zadnych cud kosmetykow...

Pozdrawiam
      M.
      • Gość: sylwia.p Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 22:26
        Ciekawy temat, więc podnoszę.
        • Gość: aska Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.06, 11:47
          A ja sie zastanawiam, czy te "cuda" moga tez pomoc facetowi, czy moze u nich
          jest inaczej.
          Moj maz mial jeszcze kilka lat temu super czuprynke, ale teraz z przodu sporo
          jemu sie przezadzily. Zauwazylismy, ze zanim wlos wypadnie to staje sie coraz
          cienszy, cienszy az w koncu...
          Jak myslicie, moze tez powinien tego sprobowac?
          Z wlosami mu do twarzy:-)) Chociaz jesli beda musialy wypasc to i tak bede
          kochac:-)))
    • Gość: len Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.03.06, 12:25
      Ja też raz zastosowałam kurację sokiem z cebuli. Rzeczywiście, miałam wrażenie,
      że ta jedna wcierka dała świetne efekty, bo po kilku tygodniach zauważyłam
      sporo krótkich około centymetrowych włosków. Niestety, ohydny zapach
      dyskwalifikuje cebulę w pielęgnacji, ten niemiłosierny smród utrzymuje się we
      włosach i skórze prawie miesiąc, mimo częstego mycia włosów. Dla mnie jest to
      nie do przejścia. Wielka szkoda!

Trochę mniej śmierdząca jest kuracja sokiem z czarnej rzepy. Pewnie jest mniej
      skuteczna, ale równie uciążliwa, mimo to wiele osób jest bardzo zadowolonych z
      efektów. Osoby zainteresowane tą kuracją niech przejrzą sobie archiwum używając
      do tego "rzepa", "rzodkiew", bo kilkakrotnie były na ten temat dość obszerne
      wątki.

Pozdrawiam!
    • pink_freud Re: Czy znacie coś skutecznego na odrośnięcie wło 12.03.06, 16:31
      ja od jakiegos tygodnia stosuje MSM. zobaczymy za jakis czas. ja nie mam
      problemow z wypadaniem, tylko z rozdwajaniem koncowek. tak wiec na efekty
      poczekam sobie dosyc dlugo - cale wlosy musza mi odrosnac:(
      natomiast co do slawetnego waxu - na mnie nie dziala kompletnie. moglam trzymac
      na lbie i godzine i kompletnie zadnego efektu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka