Dodaj do ulubionych

opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż

IP: *.ztpnet.pl 19.07.05, 18:47
Ja mam wrażenie, że strasznie dużo warstw nakładam sobie na twarz. Ale może
wszystkie tak robimy? Napiszcie, po kolei, jak u Was to wygląda. Ja po myciu
nakładam krem wybielający (leczę przebarwienia, właściwie próbuję leczyć :
( ), potem na to cienką warstwę maseczki nawilżającej (krem wybielający mnie
wysusza), na to krem z wysokim filtrem. Potem zamalowuję przebarwienia
korektorem, dalej podkład, puder żeby to wszystko zmatowić, wreszcie maluję
oczy i rzęsy, daję trochę różu i błyszczyk na usta. Uff... Strasznie dużo
tego. Czy jestem rekordzistką?
Obserwuj wątek
    • ankajak Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż 19.07.05, 19:11
      po myciu bloker, mam blizny i przebarwienia po tradziku wiec podklad (ale od 2
      tygodni juz nie nakladam:)))))), czasem korektor (jak mi cos wyskoczy), czarna
      kredka, tusz do rzęs i róż. cieni nie uzywam prawie w ogole - tylko na jakies
      specjalne okazje:)
    • Gość: ana Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 19:15
      Po przemyciu twarzy: żel aloesowy lub krem nawilżająco-matujący, podkład,
      korektor, puder sypki, potem oczy czyli kredka i tusz, na wieksze wyjscia
      jeszcze cień.
      • Gość: nature_girl:P Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 19:24
        ja po umyciu twarzy zelem oczyszczajacym przemywam twarz tonikiem, potem
        nakladam krem i to wszytsko.. a jesli gdzie wychodze to jeszcze smaruje sie
        fluidem ale tylko w miejsca zaczerwienione jak mi jakis syfek wykskoczy a
        potem lekko sie pudruje.. i to wszystko.. czasem blyszczyk lub pomadka, ale
        tylko an wyjscie.. nie ma sensu psuc sobie cery fluidami i pudrami kiedy nie ma
        potrzeby..faceci wola naturalnosc.. pozdrawiam
        • Gość: żarka Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.ztpnet.pl 19.07.05, 19:28
          Ech, faceci to na ogół matoły :) i nie ma co za bardzo się przejmować tym, co
          oni wolą. Niewydepilowane pachy i nogi to też jest naturalność, nie sądzisz? A
          pewnie nie wyszłabyś na ulicę bez depilacji...
          • Gość: Liv Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.jgora.dialog.net.pl 19.07.05, 19:55
            Po umyciu buzi nakladam krem nawilzajacy i zelik pod oczy. Maluje delikatnie
            brwi, tuszuje rzeski, nakladam blyszczyk. Koniec. Czasem, wyjatkowo, puderek
            delikatnie brazujacy. Generalnie nie cierpie makijazu :(
            • evil7 Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż 20.07.05, 15:35
              >>zelik<< to ja nakladam przewaznie wieczorem,nie lubie pod makijaz.a
              >>puderek<< prawie zawsze przed wyjsciem z domu.i moja >>buziunieczka<< wyglada
              cudowniutenko.
              trzesie mna,jak widze te zdrobnienia.ja mam poczy i rzesy,ale widocznie
              niektore >>dziewczyneczki<< maja inaczej
              • kosmisia Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż 24.07.05, 19:20
                evil7 napisała:

> >>zelik<< to ja nakladam przewaznie wieczorem,nie lubie pod mak
                > ijaz.a
                > >>puderek<< prawie zawsze przed wyjsciem z domu.i moja >
                > 2;buziunieczka<< wyglada
                > cudowniutenko.
                > trzesie mna,jak widze te zdrobnienia.ja mam poczy i rzesy,ale widocznie
                > niektore >>dziewczyneczki<< maja inaczej

:)))
                masz rację evil, też przyznać muszę, że drażnią mnie te zdrobnienia
        • lilyt Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż 20.07.05, 19:39
          PO myciu buzi nakładam krem Bambino, bo nie podrażnia skóry, wklepuje,
          następnie pędzlem puder w kamieniu, tusz, troszke różu i już :) a wieczór to
          już bardziej skomplikowana ceremonia :)
    • angelika.tdi Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż 19.07.05, 19:54
      Ja prawie nic nie nakładam... Wystarczy mi tylko podkład, cień, eyeliner i
      tusz, jeśli chodzi o makijaż. Drobne przebarwienia tuszuje mi właśnie podkład.
      Korektora nie potrzebuje, bo nie mam większych wyprysków; pudru i różu nie
      lubię. :)) W makijażu stosuje zasadę- lepiej za mało; niż za dużo.
      Pozdrawiam :)
      • Gość: reni Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.studnetz.uni-leipzig.de 19.07.05, 20:18
        no to faktycznie prawie niec :) u mnie: tonik,krem pod oczy, bloker, cień, tusz
        no i jakiś błyszczyk, w lecie bezbarwny
    • Gość: Martynka Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: 167.206.206.* 19.07.05, 21:07
      Jakiego kremu uzywasz na przebarwienia?
      • Gość: żarka Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.ztpnet.pl 19.07.05, 21:17
        Martynko, to dla mnie temat-rzeka. Walczę bez skutku od kilku lat. Używałam już
        wielu wielu kremów i jakoś nic na moje brunatne placki nie działa. Teraz
        stosuję acne-derm, przeczytałam tu na forum sporo pochlebnych opinii. No i ten
        akurat preparat można stosować w lecie, nie jest fotouczulający. Pozdrawiam :).
        • Gość: Martynka Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: 167.206.206.* 20.07.05, 15:20
          Ja mam problem z przebarwieniami od zeszlych wakacji. Zignorowalam tokiedy
          bylam opalona, ale w tym sezonie wraz z pierwszym sloncem pokazaly sie znow na
          moim czole i to ciemniejsze.

Staram sie znalezc o nich troche informacji na internecie. Moze masz "melasme" -
          zazwyczaj symetryczne, brazowe plamy pod oczami lub na czole... zobacz wtedy
          te linki:
          www.triluma.com/index.cfm
          skincarerx.com/melasma.html

Ja lecze swoje kremem z Hydroquinone (2%) ... Dopiero zaczelam. Chcialam sie
          dowiedziec czy moze ten skladnik tez jest w Twoim kremie, a jesli nie to jaki?
          I jakie sa efekty (oraz jak szybko).
          • Gość: żarka Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.ztpnet.pl 20.07.05, 18:03
            Dzięki za ciekawe linki. BYć może masz rację i to jest ta melazma. Byłam z tymi
            plackami u dwóch dermatologów, ale to określenie nigdy nie padło. Niestety, te
            wizyty też mi nie pomogły, może trafiłam na jakichś kiepskich lekarzy, były
            jakieś maści, jakieś leki homeopatyczne doustne, ale to nic nie dało. Machnęłam
            więc ręką i poukładałam sobie wszystko w głowie tak, że mi te plamy aż tak
            okropnie nie przeszkadzają. Ale od czasu do czasu, gdy przeczytam o jakimś
            kremie wybielającym, próbuję go na sobie. Stosowałam wiele, np. drula, melora
            derm, clairial svr, inne z apteki, mnóstwo lżejszych z drogerii, już sama
            dobrze nie pamiętam. Nic mi to nie dało. Nie mogę Ci niestety pomóc w kwestii
            składu tych kosmetyków, nie mam opakowań, a ja się na tym kompletnie nie znam.
            Próbuję tych specyfików bez żadnej metody. O tym, który mam teraz (acne-derm)
            też przeczytałam gdzieś tu na forum. Na tubce jest napisane, że podstawowym
            składnikiem, substancją czynną jest kwas azelainowy (20proc.). Używam go tak z
            tydzień, a trzeba przynajmniej miesiąc. Zobaczymy. Pozdrawiam miło.
            • Gość: Martynka Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: 167.206.206.* 20.07.05, 18:35
              Dziekuje bardzo za odpowiedz.
              Ja swoj krem uzywam nie cale 2 tygodnie.
              Na opakowaniu jest informacja zeby nie uzywac dluzej niz 3 miesiace... ale nic
              nie napisano o tym kiedy ma zaczac dzialac :(
              Od wczoraj wydaje mi sie ze plamki robia sie jasniejsze ... ale to chyba od
              ciaglego wpatrywania sie w nie :)
              Zobacze ... bo mam przed soba cale 2 miesiace.
              Pozdrawiam serdecznie.
              • Gość: żarka Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.ztpnet.pl 20.07.05, 18:39
                Martynko, a jaki to krem? Może ja też spróbuję :)
                • Gość: Martynka Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: 167.206.206.* 20.07.05, 18:56
                  Ja mieszkam w Stanach. I moje plamy to wynik zmiany klimatu...Podejrzewam, ze
                  moja jasna cera nie byla przygotowana na tutejsze slonce.
                  Szkoda, ale pewnie nie pomoge Ci tym linkiem:
                  www.bhbtrading.com/catalog/palmers_skin_success_eventone_fade_cream_3520724.htm
                  Krem ktory ja kupilam jest teraz w nowym opkakowaniu i wyglada inaczej, ale to
                  ta sama firma - Palmers.
                  Kupujac bylam zainteresowana glownie skladnikiem wybielajacym Hydroquinone, o
                  ktorym ci wczesniej pisalam. Bez recepty mozna tu kupic jedynie o 2% stezeniu,
                  a wszedzie polecano 4% (na pewno szybsze efekty).
                  Krem jest z fitrami UVA/UVA ale ja dodatkowo uzywam 45 SPF (nie chce miec
                  nowych plam od slonca). Pozdrawiam.
                  • Gość: żarka Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.ztpnet.pl 20.07.05, 19:10
                    No to trzymam kciuki za powodzenie kuracji. :)
    • wino_porzeczkowe Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż 19.07.05, 21:12
      Mnie też się schodzi :(
      1. Po umyciu twarzy spryskuję ją wodą termalną (ale nie zawsze mi się chce).
      2. Wklepuję krem pod oczy i nakładam krem (na szczęscie jest od razu z filtrem -
      Iwostin SPF 20). Potem idę na śniadanie, a to się wchłania :)
      3. Nakładam podkład i punktowo jeszcze korektor.
      4. Potem korektor pod oczy, cienie na powieki i pomadkę.
      5. Pudruję twarz mąką ziemniaczaną i na policzki jeszcze na to puder
      rozświetlający. I ufff, koniec :)

A tak w ogóle: korektor to chyba na podkład się stosuje. Bo w wątku pojawiły
      się odmienne koncepcje...;)
      • Gość: żarka Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.ztpnet.pl 19.07.05, 21:20
        Chyba masz rację, rzeczywiście korektor raczej stosuje się na podkład, ale mi
        to jakoś nie pasuje i robię na odwrót. To mój mały twórczy wkład w sztukę
        makijażu :). NO i też używam mąki ziemniaczanej, to jest naprawdę ekstra
        wynalazek, matuje jak cholerka.
        • gangsta.eve Re: podkład NA! korektor 19.07.05, 21:22

• justa_79 Re: podkład NA! korektor 19.07.05, 21:24
            niekoniecznie. są różne koncepcje - np. taka, że korektorem przykrywamy to,
            czego podkład nie zakrył.
            • Gość: Morgiana Re: podkład NA! korektor IP: *.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 21:39
              Ja po umyciu twarzy żelem , spryskuję ją wodą termalną , nastepnie nakładam
              bloker, krem, żel lub cokolwiek innego hiper nawilżającego;-)
              Nastepnie podkład,korektor pod oczy ewentualnie punktowo gdy jest potrzeba.
              Na powieki nakładam cien a zazwyczaj dwa,tuszuje rzesy ,nakładam róz, bardzo
              żadko stosuje puder sypki rozswietlający.Całosc spryskuje sprayem ktory ma
              utrwalic i rozswietlic cały makijaz.Błyszczyk na usta i jestem
              gotowa.Najciekawszym jest fakt ze moj maz twierdzi iz makijazu na mojej twarzy
              nie widac wcale !:-D
              • paulina1982 Re: podkład NA! korektor 19.07.05, 22:02
                a ja sie prawie nie maluje .Co jest najlepsze -ze jeszcze ze dwa lata temu nie
                wyszlabym niepomalowana z domu a dzis moge wyjsc tak wszedzie .Od czasu do
                czasu umyje twarz haha;) potem nakladam krem nawilzajacy puder tusz jakies
                fajne cienie (musza byc fajne bo jak nie to wole sam tusz )kredka czarna -robie
                mgielke pod okiem i moge mrugac ha a potem zostawiam malowidlo na drugi dzien
                bo wiem ze jakby nie ten to na nastepny dzien nie bylo by wogole haha ;)
                • madai Re: podkład NA! korektor 19.07.05, 22:14
                  krem nawilzajacy [matujacy]
                  korektor [rzadko]
                  podklad
                  puder sypki
                  roz do policzkow
                  tusz do rzes
                  blyszczyk
                  • rybkad Re: podkład NA! korektor 19.07.05, 22:21
                    Łomatko dziewczyny!!!!!
                    Ja rano przemywam twarz mleczkiem 3w1 potem krem pod oczy krem na buzie, potem
                    bloker, tusz i blyszczyk i jazda do roboty
                    przed wyjsciem z pracy jeszcze raz nakladam bloker i do domku
                    Czy ze mna jest cos nie tak?
                    • madai Re: podkład NA! korektor 19.07.05, 22:27
                      czemu nie tak? uzywasz tyle co wszystkie.
                    • melmire Re: podkład NA! korektor 20.07.05, 01:42
                      Ja tylko myje, zelem do twarzy, smaruje kremem, pudruje jak mi sie przypomni i
                      lece w swiat.
                      Ostatnio kupilam zalotke i tusz (mam takie ataki kobiecosci) ale o ile tusz
                      opanowalam to zalotka lezy, jakbym na nia nie patrzyla to mam wrazenie ze
                      wygnie mi nie w ta strona co trzeba :)
                      Jakby ktos lopatologicznie mogl podac instrukcje obslugi..... :)
              • Gość: zoee5 Re: podkład NA! korektor IP: 83.238.13.* 20.07.05, 08:00
                a co to za spray i czy działa?
        • kleopatryx Mąka ?! 20.07.05, 09:04
          Wy seri z tą mąką? Opiszcie jak to robice. Ja mam ciemna karnację i problemy ze
          strefą T. Czy ta mąka nie wybiela twarzy? A jak zachowuje się w połączeniu z
          innymi kosmetykami?
      • gulegule Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż 19.07.05, 23:18
        Myję twarz płynem antybakteryjnym, potem oczyszczam twarz tonikiem
        nawilżającym, nastepnie nakładam krem na twarz i pod oczy, biorę się do
        makijażu. Nakładam punktowo korektor i transparentny puder, aby twarz się nie
        świeciła, potem zabieram sie za oczy - robię delikatną czarną kreskę, rozcieram
        ją cieniem jaśniejszym, potem nakładam jeszcze jeden cień, aby całośc sie jakoś
        komponowała, następnie pogrubiajacy tusz do rzęs, no koniec błyszczyk - zawsze
        bladorózowy i tyle.
        • pandoora Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż 20.07.05, 00:06
          myje twarz żelem, zmywam tonikiem, krem nawilżający, cienie na oczka, brązowa
          kredka, tusz to wszystko zero podkładu, pudru czy różu, nielubie
    • marripossa Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż 20.07.05, 02:43
      Krem nawilżający
      Podklad Maybelline, od razu z filtrami mam
      Korektor rozświetlający Johnson&Johnson pod oczy
      Puder w kamieniu na nos, czolo i brodę
      Tusz do rzes
      I brwi czymś pomalować

Tyle w lecie, bo u mnie upaly ponad 40 stopni więc wiecej by splynęlo ze mnie.
      W zimie cienie do oczu, konturówka i szminka.
      • Gość: monika Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: 140.122.110.* 20.07.05, 05:13
        kobity gdzie wy na to macie czas, poza tym chce sie wam to wszystko nakladac???
        podziwiam... ja wstaje z lozka na ostatnia chwile, dla mnie sen wazniejszy;)
        maluje sie na specjalne okazje np. na wieczor, mam wtedy wiecej czasu i ochoty!
        a rano hm... myje twarz, potem kremik nawilzajacy i lece:))) i jakos ludzie nie
        uciekaja hahaahahahah!!!
        pozdrawiam:)
        mam 25 lat, moze jak bede starsza to ebdzie mi sie bardizej chcialo, ale glowy
        nie dam:P
        • marripossa Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż 20.07.05, 06:12
          Jaki czas? Ja jeszcze rano biorę prysznic i myję glowę (w sumie na to schodzi
          15 minut), makijaz 5 minut, suszenie i ukladanie wlosów 10 minut, w sumie 30
          minut.
          Najdlużej, bo nastepne pól godziny zajmuje mi wymyślenie co by tu zjeść na
          śniadanie (i zjedzenie) i przygotowanie drugiego śniadania do pracy.
          Od wstania z lózka do wyjścia z domu - godzina :)
          • Gość: Ania Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 07:47
            Mnie tylko zastanawia jedna rzecz: prawie każda z Was pisze o używaniu blokera
            (każda wysokie filtry przynajmniej), a jednocześnie dzięki solarium Polki
            zaczynają na ulicy przypominać Hiszpanki pod względem ciemnej karnacji. Czy w
            tym wątku akurat wypowiadają się te, co nie chą się opalić na twarzy, czy te,
            co wcześniej już sie opalały w solarium?
            • kleopatryx Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż 20.07.05, 09:10
              Te, co wcześniej się opalały i teraz płacą za to przebarwieniami niestety. Poza
              tym, żeby mieć ciemną karnację wystarczy używanie samoopalacza i ciemnych
              fluidów.
    • Gość: Mashik Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.dip.t-dialin.net 20.07.05, 07:48
      O! Dzien dobry,
      wlasnie sie wypluskalam pod prysznicem, tonik na twarz, krem pod oczy, krem
      biotherm z filtrem na twarz, bezowy cien "palcem nakladany" na powieki,
      maskara, blyszczyc w torebke, kropla perfum i gotowe. dzieki ci Boziu za czysta
      cere!!!!
      wszystkim milego dnia zycze,
      M
    • Gość: Sniezka Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 09:37
      1. Myję twarz żelem
      2. Jak mi się przypomni to nakładam krem nawilżająco-matujący, a jak nie to nic
      3. Korektor (doraźnie, jeśli pojawią się jakieś poważniejsze problemy
      4. Puder
      5. kredka do brwi
      6. 3 kolory cieni (ale delikatnie)
      7. Kredka do oczu
      8. Tusz do rzęs
      9. Biała kredka
      10. Szminka lub błyszczyk

Nie mam siły stosować podkładu, szczególnie latem, pomimo iż moja cera tego
      wymaga. Po prostu niezależnie od jego rodzaju i marki czuję go cały dzień na
      twarzy i mi duszno.
      Aha, cały makijaż zajmuje mi 10 minut - praktyka czyni mistrza;-)))
      • Gość: Kamila Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 09:43
        - myję twarz żelem,
        - nakładam jakiś krem na dzień lub żel,
        - potem bloker,
        - kolorówka: lekko podbarwiam brwi, nakładam cienie do oczu (raczej mało), tusz
        na rzęsy, konturówka, szminka lub błyszczyk, kilka ciapek korektora,
        - i na koniec lekko matuję się puderem (supkim lub prasowanym).
        • Gość: Kryśka Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 10:47
          1. Myje buzie
          2. Nakładam krem lub samoopalacz (do stóp garniera on prawie nie opala a nadaje
          skórze złotawy odcień - można go używać zamiast fluidu).
          3. Maluje oczy cieniami od środka do zewnątrz ciemniejszym brązowym cieniem i
          jasnym od środka do wewnętrznej strony powieki(na środku lekko rozmazuje żeby
          nie było dużego kontrastu) i jasnym wzdłuż lini brwi.
          4. Nakładam lekki podkład albo i nie
          5. Na sam koniec tusz (delikatnie bo i tak mam długie rzęsy)
          • Gość: ania Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.echostar.pl 20.07.05, 12:00
            * Po umyciu tonik
            * krem nawilzajacy lub matujaco-nawilzajacy
            * bardzo zadko ale czasem mam napady i nakladam krem pod oczy z filtrem
            * teraz mam szal i nakladam zel brazujacy ktory ladnie przyciemnia cere (ja
            zawsze twarz mam blada a cialo opalone) - kiedys ten etap omijalam
            * puder w kamieniu stay mattete rimmela
            * makijaz oka tj. tusz, cien, kredka
            * cala twarz omiatam pudrem w kulkach , wiecej nakladam na kosci policzkowe
            (uzywam go jak rozu)

I to wszystko ;-)
    • Gość: eowina Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 11:59
      1. krem nawilżający
      2. podkład
      3. trochę pudru brązującego (zastępuje mi róż)
      4. błyszczyk bezbarwny

tuszu do rzęs nie używam. Robię hennę więc nie muszę juz ich malowac
    • Gość: Zuzza Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.graf.torun.pl 20.07.05, 14:39
      Co to jest bloker?? Bardzo duzo dziewczyn to wymienia, a ja nie wiem, o co
      chodzi:) Jak to wyglada, jak sie to stosuje, w jakim celu etc. Z gory thx:)
      • Gość: Martynka Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: 167.206.206.* 20.07.05, 18:16
        Bloker to potocznie krem z filtrami, majacy "blokowac" promieniowanie UVA / UVB
    • Gość: mika Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 15:01
      1. tonik
      2. korektor (czasami jak coś wyskoczy)
      3. fluid (tylko w okresie od listopada do marca)
      4. puder sypki
      5. róż lub kuliki brązujace
      5. cienie + tusz + błyszczyk
      • Gość: mika Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 15:03
        ups zapomniałam nr 2 to krem matujący
    • mulatka21 Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż 20.07.05, 15:08
      Nie mam zbyt wiele czasu na poranny makijaz ale staram sie by byB staranny.Wiec
      po umyciu twarzy (tylko woda przegotowana)oczyszczam ja tonikiem
      antybakteryjnym..nastepnie znów przemywam twarz (po toniku skóra jest troche
      tBusta wiec przed naBozeniem pudru musze ja przemyc aby nie powstaBy
      plamy).Pózniej nakBadam puder oraz maluje oczy i usta.Najwiecej czasu zabiera
      mi nakladanie pudru na twarz nie chce miec "efektu maski"ani zadnych plam.
      • Gość: madzi1 Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.07.05, 15:37
        1. zel do mycia twarzy, albo tylko woda termalna
        2. krem z wysokim filtrem
        3. podklad
        4. blyszczyk albo pomadka nawilzajaca
        jak mam wiecej czasu to tusz do rzes jeszcze dorzucam :D
        i tyle...
        • hispana Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż 20.07.05, 16:23
          zel do mycia
          tonik
          krem nawilzajacy
          puder rozswietlajacy albo brazujacy
          cienie
          tusz
          szminka lub blyszczyk
          • Gość: aranetta Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: 195.* / 195.205.146.* 20.07.05, 16:48
            myje twarz, robie kreseczki eyelinerem, blyszczyk
            • Gość: maszkara Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 18:37
              - krem nawilzajacy jak mi sie chce
              - baza pod podklad
              - korektor
              -podklad
              - korektor rza jeszcze czego nie pokryl podklad :)
              - strefa t puder matujacy
              - puder brazujaco rozswietlajacy na cala twarz :)))
              **** dzieki bazie pod makijaz nie widac tapetki
              - eyeliner
              - tusz do rzes
              - roz
              - pomatka

chyba rekord nakladania makijazu gdy mi sie spieszt trwa to ok 20 minut gdy
              chce zrobic pozadny makijaz trwa to do 40 minut
              ps. jestem po kursie wiazu :))
              pozdrawiam
              • jeanny78 Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż 20.07.05, 19:16
                maszkara
                jaki masz ten puder rozswietlajacy? ;)
    • Gość: basik Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 19:32
      1. pianka do mycia twarzy pure zone l'oreal
      2. krem matujący pure zone l'oreal
      3. ciut podkładu true match l'oreal odcień golden beige
      4. troszkę pudru astor na nos
      5. blush rimmel odcień cinnabar na kości policzkowe i czoło
      6. tusz do rzęs lash lift max factor
      7. jakaś szminka albo błyszczyk - ważne aby w jasnym naturalnym beżu czy różu
      i wsio
    • Gość: kobea Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 20.07.05, 19:56
      a to ciekawy wątek... zaczynam: na początek 3 kroki Clinique, potem krem
      nawilżająco-ochronny Superdefence z 25 SPF z tej samej firmy. To tyle z
      pielęgnacji. Potem podkład, korektor pod oczy i róż na policzki i to już połowa
      sukcesu- buzia promienieje:) Jakiś dyskretny rozświetlający cień na powieki,
      tusz do rzęs, konturówka do ust i błyszczyk. Koniec. Im więcej lat, tym makijaż
      dyskretniejszy, ale tym bardziej perfekcyjny, ma udawać, że go nie ma...
      Pozdrawiam!!!
      • Gość: temptationnn Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.osk.enformatic.pl 20.07.05, 20:46
        -myję twarz mydłem bambino
        -czasem (jeśli to konieczne) wklepuje lekki krem nawilżający
        -tuszuję korektorem zaczerwienienia i niedoskonałości (ale od niedawna to sobie
        odpuszczam)
        -nakładam podkład
        -tusz, cień (rzadko), czasem kredka
        -róż
        -szminka albo trochę błyszczyku
    • bibi.mal Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż 20.07.05, 20:52
      podkład mousse maybelline
      puder brązujący w kulkach na kościach policzkowych i "dookoła" twarzy
      cień jasnobeżowy z brokatem (sensique z iskierką nr 5 - ulubiony)
      tusz do rzęs (czasem, jak mi się chce to jeszcze kreski czarną kredką)
      błyszczyk do ust
      TYLE ;D
    • Gość: Melba Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 22:15
      1. Przecieram twarz tonikiem Estee Lauder do cery mieszanej i tłustej lub
      Lancome
      2. Wklepuje krem z filtrem Superdeffense Clinique, lub ostatnio kupiony Day
      Wear Plus Estee Lauder
      3. Podkład Impactiv Lancome lub Perfectly Real Clinique.
      4. Puder brązujący Guerlain Terracota lub najnowszy Clinique
      5. Tusz Diorshow lub Hypnose Lancome
      6. Obowiązkowo błyszczyk, mam około 30 więc jest w czym wybierać.
      7. Cienie nie zawsze, jesli już to odcienie brązu, beżu, różu i fiolety i
      niebieskiego.
    • balbina_alexandra Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż 20.07.05, 23:54
      W zasadzie mam wakacje, nie pracuje dużo, raczej zrywami, z makijażem jakoś
      oszczednie. Rano myję twarz, nakładam bloker. Jeśli będę dużo na świeżym
      powietrzu, nakładam dwie warstwy blokera, najpierw Biodermę Max Fluide, na to
      Biodermę Photoderm Flush. Na oczy kremowy jasny błyszczący cień, kremowy róż,
      tusz, szminkobłyszczyk. Jeśli będę między ludzmi a mało na zewnątrz to jedna
      warstwa photodermu max fluide i nieco płynnego podkładu. Cień, róż, tusz jak
      wyżej. Nie lubię się ostatnio pudrować, ale trzeba to oddać skrobii
      ziemniaczanej, nic tak nie zmatowi najtłustszego nawet blokera :)
    • Gość: całusek Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: 193.30.160.* 21.07.05, 12:14
      Myje twarz żelem, potem wklepuję krem na buzię (aktualnie w lato nawilżająco-
      brązujący SORAYA)i kremik AA pod oczy. Gdy się wchłonie nakładam korektor na
      roszerzone naczynka (zielony) i inny pod oczy (maskujacy cienie), potem fluid,
      maskara, błyszczyk. Na koniec lekko cieniuję twarz a zwłaszcza policzki pudrem
      brązującym w kulkach.

Wersja "naturall" ;) jasna twarz i połyskujący kremowy róż na policzki-wtedy
      tylko pudruję strefę T pudrem transparentnym - rozświetlającym.
    • mikams75 Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż 21.07.05, 13:02
      - myje buzke
      - woda termalna (jak mam czas i mi sie przypomni)
      - krem
      - w zaleznosci od planu dnia i stanu skory w tym momencie - korektor, fluid,
      puder (ale to nie codziennie i w roznych zestawach, jak mam np. dzien ze poza
      monitorem nikt mnie nie bedzie widzial to zakanczam na kremie, w weekendy czesto
      poza miastem tez zakanczam na kremie. W zwykly dzien najczesciej konczy sie na
      szybkim maznieciu korektorem i na to creme puff)
      - tusz
      - cienie tylko na wieczorne wyjscia
      - lekkie musniecie rozem (jedno opakowanie chyba starczy mi do konca zycia, wrrr...)
      - czasem blyszczyk
      • Gość: beata14 Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.07.05, 17:39
        Myję twarz żelem, potem tonik i krem.Maluję oczy mascarą(kupuję tylko
        wodoodporne)i błyszczyk do ust,nieraz cienie do oczu.A jak widzę takie
        wymalowane lale,to mi się słabo robi.Jak gdzieś wychodzę, to używam pudru i
        cieni.Podoba mi się eyeliner,ale nie mam wprawy,bo nie używam.Ogólnie nie lubię
        się malować.
        • Gość: Joasiak Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 21.07.05, 17:47
          myję buzię albo przecieram ją tylko tonikiem po ochlapaniu wodą i potem
          obowiązkowo nakładam dwie wartwy mleczka Dermo-Pediatrics SPF 60 LRP. te co
          używają kremów z filtrem wiedzą, jak trudno cokolwiek nałożyć na filterki, więc
          potem juz tylko maskara (Max Factor, ale chyba niedługo wróce do Burżuja:-) i
          puder sypki Clinique dla zmatowienia latarni na twarzy. no i punktowo tapetka
          na uparte niespodzianki, pod puder. to było na tyle, czyli chyba mocno
          minimalistycznie...
    • Gość: Asia Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: 195.117.119.* 21.07.05, 18:41
      Serio przesadzasz:-)Ja po oczyszczeniu twarzy i opłukaniu tonikiem nakładam
      cienko smaruję twarzi i szyję kremem nivea soft Chwilę czekam aż się wchłonie i
      nakładam trochę cienkę warstwę podkładu Latem zamiast podkładu używam pudru
      brązującego w kulkach Potem maluję rzęsy tuszem a na usta nakłam błyszczyk A jak
      mam wolne to tylko krem nakładam i chodzę bez makijażu
      • Gość: młoda Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 18:51
        po umyciu twarzy zawsze nakładam krem, latem naturalsa z avonu bo jest "lekki",
        zima nivea bo tłusty, nastepnie od czasu do czasu podkład, ale to rzadko,
        nastepnie puder brazujący, potem tusz na rzesy i błyszczyk na usta... ja jestem
        zadowolona z efektu, nie za wiele pracy, a dobrze sie wyglada:)))
        • Gość: młoda Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 18:53
          aaaa.... twarz myje żelem do twarzy Vichy, taki zielony, polecam bo nie dosc ze
          dobry, to do tego wydajny, mi starcza na ponad rok:)
    • Gość: gosik79 Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.chello.pl 21.07.05, 20:36
      1.żel matujący
      2.żel pod oczy
      3.podkład
      4.puder sypki
      5.kreska wykonana pędzelkiem z cienia do powiek
      6.cienie (3 kolory)
      7.tusz - 2 warstwy
      8.róż
      9.szminka bardzo jasna
      10.kredka do brwi

tak naprawdę używam bardzo mało podkładu bo mam ładną cere i z całego makijazu
      widac tylko przydymiony make up oczu. reszta jest tylko lekkim dopełnieniem,
      uzywam neutralnych kolorów oprócz szaro-czarnych cieni (mam okrągłe oczy, musze
      je jakoś wydobyć i "rozciągnąć"). makijaż zajmuje mi - bardzo dokładn imprezowy
      poł h, zwykły 20 minut razem z wchłonięciem kremów
      • Gość: mips Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: 212.33.86.* 21.07.05, 20:57
        Po umyciu twarzy żelem i nałożeniu lekkiego kremu
        a) w wersji codziennej
        1. puder
        2. tusz do rzęs
        3. szminka/błyszczyk
        b) w wersji maxi dochodzą
        4. cienie + baza
        5. podkład
    • Gość: Lenka Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.chello.pl 21.07.05, 21:52
      Hm,zastanawiam się jak wygląda cera tych, które kładą tyle warstw różnych
      specyfików.Raczej jestem skłonna stwierdzić,że to więcej szkody przynosi niż
      pożytku.Wiadomo im mniej tym lepiej.
      Ja nakładam krem nawilżający i cienką warstwę podkładu(jak jest upał to zamiast
      podkładu używam pudru).Poza tym maluje oczy cieniem i kładę tusz do rzęs.
      Czasami nakładam też błyszczyk lub jasną szminkę.
      • Gość: Aniap Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: 84.238.3.* 21.07.05, 22:23
        Po umyciu twarzy nakladam krem nawilzajacy, krem pod oczy, potem korektor na moje cienie pod
        oczami, cienie do powiek i maskare. To wszystko.
      • Gość: minimalistka Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 23:05
        A ja wiem co moja twarz lubi, i tak:
        1. żelu do mycia twarzy używam sporadycznie 1-3 razy w miesiącu, gdy myję nim twarz częściej,
        muszę nakładać tony różności na twarz, żeby było jak bez mycia. I nie mówcie mi, że producenci
        kosmetyków się tym martwią :-P
        Zazwyczaj twarz opłukuję wodą, choć i tego staram się unikać, bo czuję że skóra nie przepada. W ogóle
        sama z siebie radzi sobie wyśmienicie, choć w mieście gorzej niż poza nim.
        2. teraz używam toniku i/lub mleczka Ziaja, i to mi wystarcza za mycie, kremowanie i matowanie :-P
        (skóra nawilżona, a jednocześnie nie błyszczy się, i w ogóle czuję się super)
        3. kiedy jest chłodniej/wietrzniej/suszej i co tam używam kremu matującego (Pond's - jedyny, który
        jest delikatny i nie piłuje mojej skóry) oraz kremu odżywczo-ochronnego AA na noc. Pełnia szczęścia :)
        4. od czasu do czasu peeling + maseczka z zielonej glinki AA
        5. czasami matuję facjatę, ale robię to na tyle rzadko i delikatnie, że 'jadę' wyłącznie na kolejnych
        próbkach różnych podkładów
        6. mam szczęście, bo spokojnie obywam się bez makijażu, taką mam buźkę :->
    • Gość: pris Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.pxs.pl / *.pxs.pl 22.07.05, 00:20
      najpierw przecieram twarz mleczkiem, potem woda, krem, podkład nawilżający, cień
      na powieki, tusz, róż, błyszczyk, trochę pudru w strategiczne miejsca i tyle ;>

na wieczór jakiś błyszcz czy brokat w kąciki powiek albo coś do nabłyszczenia
      twarzy.
    • Gość: kasia29 Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 09:58
      zaczynam:
      - tonik
      - krem
      - podkład (uwielbiam Lasting Perfomance MF)
      - sypki puder, szczególnie na oczy, żeby cień się lepiej trzymał (ew. baza pod
      cienie Lumene - rewelacja)
      - cienie
      - kreska (w płynie)
      - rzęsy ok. 2 razy
      - odrobina różu pod łukiem brwiowym (polecam)
      na to puder lekko brązujący
      i gotowe,
      zajmuje mi to zaledwie kilka minut
      • Gość: kasia29 Re: opiszcie po kolei jak robicie rano makijaż IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 09:59
        ojej,
        zapomniałam o pomadce, która wieńczy "dzieło"
        pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka