Dodaj do ulubionych

Sposoby na trądzik

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 09:54
Dziewczyny, wiem że takich wątków było już dużo o tego typu problemach, ale
wypisujcie wszystko co stosujecie, bądź stosowałyście by mieć ładną cerę,
jakie macie sposoby, co robicie, co jest skuteczne, ogólnie jakie "rytuały"
urządzacie by pozbyć się trądziku, może stosujecie jakąś dietę, łykacie jakiś
tabletki, witaminy, bierzecie jakieś antybiotyki zewnętrznie, wszystko co wam
przychodzi do głowy
Obserwuj wątek
    • Gość: Edyta Re: Sposoby na trądzik IP: *.nowiny.net 25.07.05, 11:13
      ja w różny sposób walczę z trądzikiem. No i muszę przyznać, że z niezłym
      skutkiem. Przede wszystkim myję buzię płatkami owsianymi (garść płatków zalać
      gorącą wodą, poczekać aż przestygnie, umyć tym twarz). Ja myję tą ciapką twarz
      dwa razy dziennie, rano i wieczorem. Ja przygotowuję sobie większą ilość tego
      wieczorem, bo rano nie mam czasu. Dobrze oczyszcza to skórę. Poza tym kupiłam
      sobie maść Acne - derm (kosztuje 16 złoty) i smaruję nim krostki i plamki
      powstałe kiedyś po wyciskaniu krostek. Ta maść wysusza, zapobiega powstawaniu
      pryszczy i rozjaśnia plamki. Poza tym wieczorem, już po umyciu twarzy płatkami
      a jeszcze przed posmarowaniem buzi maścią Acne -derm robię sobie maseczkę z
      porzeczek (rozsmarowuję na twarzy kilka porzeczek i pozostawiam na jakieś 20
      minut, potem to zmywam).To też rozjaśnia plamki po trądziku i dobrze wpływa na
      skórę (kwasy owocowe). Ktoś kiedyś radził tu na forum by wypróbować cynamon w
      walce z trądzikiem. Więc ja też robię teraz taką ciapkę z cynamonu (trochę
      cynamonu + trochę wody) i nakładam na miejsca, gdzie najczęściej pojawiają się
      pryszcze. Raz w tygodniu robię peeling (złuszcza się szybciej naskórek,
      oczyszcza skóra), raz w tygodniu robię maseczkę z drożdży. Wiem, że te zabiegi
      troszkę czasu zajmują, ale czego się nie robi by mieć ładną cerę. Zresztą
      wszystko zależy od organizacji, ja wykonuję większość zabiegów późnym
      wieczorem, kiedy mam wreszcie trochę czasu dla siebie.
      • kingusi Re: Sposoby na trądzik 25.07.05, 11:30
        Dwa razy w tygodniu stosuje peeling(raz gruboziarnisty np.w poniedzialek i raz
        drobnoziarnisty np. w czwartek) po peelingu zawsze maseczka z glinki zielonej a
        nastepnie po zmyciu nakładam obecnie Acnederm ale wczesniej Retin A. Do mycia
        twarzy dwa razy dziennie stosuje Lubexyl. Jak sie pojawia jakis wstrętny
        pryszcz to go smaruje taką papką robioną w aptece lub Isotrexinem choć on coś
        ostatnio na mnie nie dziala(skóra się już przyzwyczaiła:( )
    • Gość: nadia Re: Sposoby na trądzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 14:33
      A czy dieta może mieć z tym związek?
      • Gość: Paula Re: Sposoby na trądzik IP: *.xtra.pl 25.07.05, 14:43
        ja zauważyłam po sobie że jak nie stesuję się, jem zdrowo, mam czas żeby o
        siebie zadbać, wyjść na spacer, na rower i przede wszystkich nie nosze cały
        dzień tapety wtedy cera jest zdrowiusieńka, ostatni miesiąc cięzko pracowałam
        (pobudka 6 rano, stres, klimatyzacja, make up do wieczora... i wygladam
        tragicznie) słyszałam ze czekolada, ser żółty i kawa to są masakratory dla
        cery... nie wiem czy to nie są jakieś babcine rewelacje, ale warto
        przetestować... ja wiem jedno... najbardziej szkodzi cerze żle dobrany podkład
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka