Dodaj do ulubionych

szare mydlo-"biały jeleń"

01.08.05, 21:34
mam cere mieszana slyszalam ze mycie szarym mydlem bardzo pomaga takiej carze?
czy ktos slyszal o takim zastosowaniu tego mydla?prosze o rade?
Obserwuj wątek
    • Gość: Edyta Re: szare mydlo-"biały jeleń" IP: *.nowiny.net 02.08.05, 17:08
      też to słyszałam, ale nie sprawdzałam tego osobiście. Ja używam mydła "protex"
      i jestem bardzo zadowolona
    • Gość: Mika Re: szare mydlo-"biały jeleń" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 17:16
      JA słyszałam same pozytywne rzeczy. Osobiscie nie próbowałam..ale znajoma mojej
      cioci <kobieta bieda> od zawsze uzywa szarego mydła, myje nim nie tylko ciało,
      ale i włosy. Ma 40 lat a wyglada jak młoda 30-latka i ma przepiekne, długie
      włosy. Sama zastanawiam się nad jego używaniem, bo tez mam cere mieszaną.
      Zobaczymy, moze się skuszę. W razie co opowiem o efektach.

Pozdrawiam
      Mika
      • Gość: nosek Re: szare mydlo-"biały jeleń" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.08.05, 18:44
        To nie zasługa mydła ale dobrych genów.
        • Gość: wnna Re: szare mydlo-"biały jeleń" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 19:26
          Idealne do higieny intymnej.
      • karusia28 Re: szare mydlo-"biały jeleń" 02.08.05, 19:37
        ja juz dzisiaj zakupilam to sprobuje dzisiaj wieczorem mam nadzieje ze rano nic
        mi nie wyskoczy na twarzy:)w najblizszych dniach podziele sie relacjami:)
        pozdrawiam kari.
      • v.i.k.k.a babciny przepis:) 02.08.05, 21:08
        Co do włosów, to mi babcia opowiadała, że jej babcia(a więc okolice II WŚ:)
        rozpuszczała w garnku szare mydło, dodawała wywar z pokrzywy i takim czymś się
        myło głowę:) Nie wiem jak moja babcia to długo stosowała(na pewno nie teraz;)
        ale mimo,że ma ponad 70lat to ma swój naturalny, ładny kolor włosów+5 siwych;)
    • v.i.k.k.a Re: szare mydlo-"biały jeleń" 02.08.05, 21:02
      też słyszałam a nawet używałam, ale do mojej cery się nie nadaje, bo mam
      mieszaną i wysusza policzki. całe działanie polega po prostu na tym, że wysusza
      skórę a więc i pryszcze.
    • Gość: tela Re: szare mydlo-"biały jeleń" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 01:38
      Ja też słyszałam te mity.

Dajcie spokój dziewczyny! Narobicie sobie kłopotów!

To myłdo ma bardzo wysokie ph!

Może dla bardzo tłustych cer jest dobre, ale też nie na długo. Wysusza.

Włosy wogóle po mydle są matowieją, a po Jeleniu muszą być zniszczone.

Jest tyle różnych kosmetyków, parafarmaceutyków na wszelkie dolegliwości!

Nie ma sensu sięgać po mydło które nadaje się najwyżej do szorowania linoleum.

• Gość: hah Re: szare mydlo-"biały jeleń" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 06:22
        Tela, czy ty nie jesteś przypadkiem przedstawicielem koncernu kosmetycznego?:))
        Porozmawiaj z lekarzami, a może zmienisz zdanie na temat "białego jelenia"
        i "cudownych" nowoczesnych kosmetyków.
        • Gość: ala Re: szare mydlo-"biały jeleń" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 11:28
          Ja użuwam tego mydła wieczorem, potem smaruję twarz kremem bambino i wszystko
          jest ok. Jestem bardzo z niego zadowolona. Lekarz mi go polecił, bo skóra
          czasem nie wytrzymuje tych wszystkich drogeryjnych kosmetyków i pojawiają się
          jakieś uczulenia, swędzenie itd. Od tamtej pory skóra mi się nie łuszczy i w
          ogóle jest w porządku. Pozdrawiam!
    • Gość: Aga Re: szare mydlo-"biały jeleń" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 12:09
      U mnie szare mydlo uczynilo same szkody na twarzy, ale to pewnie indywidualna
      sprawa.
    • Gość: annnka Re: szare mydlo-"biały jeleń" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 12:35
      dobre,dobre-zawsze piore nim spodnie-super efekt:)
    • Gość: Margo Re: szare mydlo-"biały jeleń" IP: *.stnet.pl 03.08.05, 16:10
      Florina ma szare mydło z otrębami. Używam go od prawie roku i efekty są niezłe- jeden z nielicznych ,,zmywaczy" do twarzy, który mnie nie uczula. Cerę mam mieszaną:tłustą/ normalną z tendencjami do okresowego wyskakiwania ,,świństw". Jak mydła używam regularnie, to jest raczej ok,jak je odstwaie, od razu przestaje być ,,raczej ok".Delikatnie peelinguje dzięki otrębom.
      A mydło poleciła mi moja Pani Doktor, zaprawiona w bojach z moimi problemami alergicznymi; efekty są, i to widoczne.
    • Gość: Margo Re: szare mydlo-"biały jeleń" IP: *.stnet.pl 03.08.05, 16:11
      Florina ma szare mydło z otrębami. Używam go od ponad roku i efekty są niezłe- jeden z nielicznych ,,zmywaczy" do twarzy, który mnie nie uczula. Cerę mam mieszaną: tłustą/ normalną z tendencjami do okresowego wyskakiwania
      ,,świństw". Jak mydła używam regularnie, to jest raczej ok,jak je odstawię, od razu przestaje być ,,raczej ok". Delikatnie peelinguje dzięki otrębom.
      A mydło poleciła mi moja Pani Doktor, zaprawiona w bojach z moimi problemami alergicznymi; efekty są, i to widoczne.
      • Gość: maja Re: szare mydlo-"biały jeleń" IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 03.08.05, 16:42
        Dla odmiany używam mydla Dove. Poleciła ten sposób fryzjerka, gdy wlosy zaczęły
        mi wypadać. No i jest świetnie - mydło nie pieni się tak strasznie jak szampon,
        łatwiej się zmywa, nie wysusza. Po myciu spłukuję woda z sokiem z cytryny i
        ostatnio uzywam odzywki bez splukiwania Cien z Lidla. To moje bardzo tanie i
        świetne odkrycie kosmetyczne. Lepsze nawet, niz ten reklamowany jedwab w
        płynie. Mam półdługie krecone włosy.
        • Gość: mag Re: szare mydlo-"biały jeleń" IP: *.magma-net.pl 03.08.05, 18:53
          A uzywalyscie moze mydla z mleka koziego? pozdrawiam:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka