Gość: storm IP: 80.72.37.* 07.08.05, 23:19 ...a jednak działa! Pozwolilam sobie na skopiowanie jednego watku z forum uroda na onecie: uroda.onet.pl/1,144,6,13007102,36633745,1501297,0,forum.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bzzzk Re: Najbardziej absurdalna metoda o jakiej slysza 07.08.05, 23:27 i to tak niby jakiegokolwiek szamponu należy użyć i przechodzi jak ręką odjął?:) różne cuda ludzie wymyślają, ok., ale nie mogę pojąć na jakiej to zasadzie miałby ten szampon zadziałać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storm Re: Najbardziej absurdalna metoda o jakiej slysza IP: 80.72.37.* 07.08.05, 23:35 kochana, ja uzylam Timotei i to do wlosow farbowanych!! :))) zmiekczyl mi skore lepiej niz jakikolwiek krem nawilzajacy czy odzywczy a przy tym nie pozostawil zadnej tlustej warstwy, no i co najwazniejsze - swinstwa zaczely sie goic sama jestem przeciwniczka metod w stylu: "kurza lapa, jezyk jaszczurki, odchody krokodyla" ale to naprawde dziala, nie wiem jak i malo mnie to obchodzi - grunt ze widac efekty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Najbardziej absurdalna metoda o jakiej slysza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 23:37 A jak długo tego uzywasz??Czy po pewnym czasie nie wyskakują pryszcze w jeszcze większej ilości?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storm Re: Najbardziej absurdalna metoda o jakiej slysza IP: 80.72.37.* 07.08.05, 23:49 Ja zaledwie pare dni, wysypu jak dotad nie dostalam. Najfajniejsze jest to, ze zaczely znikac nie tylko wielkie stany zapalne ale i te uciazliwe zaskorniki. Narazie stosuje ta metode jako dorazna, gdyz nie lecze sie obecnie u dermatologa ale patrzac na efekty byc moze obejdzie sie bez niego :) Slyszalam, ze wszystkie metody leczenia tradziku - zele, masci, antybiotyki likwiduja tylko objawy, bo zwykle przyczyna tradziku jest obciazona watroba, ktora nie radzi sobie z "odpadami" i jej funkcje przejmuja inne organy w tym takze skora, ktora wyrzuca te nieczystosci na zewnatrz. Jak dla mnie brzmi to bardzo logicznie. W niedalekiej przyszlosci zamierzam przejsc kuracje oczyszczania watroby (opisala ja na tym forum jakas uzytkowniczka, w innym watku) a nastepnie calkowicie zmienic sposob odzywiania. Dopoki tego nie zrobie - bede sie ratowac szamponem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Najbardziej absurdalna metoda o jakiej slysza 07.08.05, 23:59 mnie by jednak obchodziło na jakiej zasadzie, żeby potem nagle jeszcze większy wysyp się nie pojawił:) że jeszcze jakiś ziołowy, to bym mogła zrozumieć, ale jakikolwiek;) dobra, mam skórę słonia i chyba nic mi już nie zaszkodzi, a akurat płatki owsiane mi się skończyły, więc umyję się dziś Fitomedem;) mam do włosów tłustych więc powinno pasować;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja:) Re: Najbardziej absurdalna metoda o jakiej slysza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 00:02 Moja koleżnaka zmieniła własnie całkowicie sposób odzywiania podziwiam ją bo nie jada czekolad chipsów fast foodow:)Miała bardzo duże problemy z cerą, ale teraz jest juz lepiej i to o wiele:)Wiele też dało oczyszczanie u kosmetyczki:) Na ładną cerę dobere są drożdze takie normalne albo w tabletkach:)A z tym szamponem to niezły pomysł kto by pomyślał:) Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Najbardziej absurdalna metoda o jakiej slysza 08.08.05, 00:15 najlepiej zacząć od zmiany odżywiania, picia bratka, drożdży, maseczek z glinki zielonej, z drożdży, ziół itp. ale trzeba liczyć się z tym, że przyczyna może być gdzie indziej. ja nie jadam słodyczy ani fast foodów od dawna, a nie przyczyniło się to do zmiany stanu mojej twarzy. ale jak komuś pomogło, to należy się tylko cieszyć:) ja jestem przypadkiem ekstremalnym, trądzik mam od 10 lat, jak szampon cokolwiek zdziała, to nie omieszkam o tym poinformować;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Najbardziej absurdalna metoda o jakiej slysza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 00:26 Niektóre tabetki antykoncepcyjne pomagają na trądzik, jeśli oczywiście związany jest z problemami hormonalnymi. Mam nadzieje że szampon poskutkuje i bedzie rewelacyjnym lekiem oczywiście bez efektów ubocznych:)3mam kciuki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulinka Re: Najbardziej absurdalna metoda o jakiej slysza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 00:30 To prawda ze szampon bardzo zmiekcza skore. Ja gole szamponem nogi-takim tanim :)- i wloski sa miekkie, latwioej sie je goli i skora tez. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Najbardziej absurdalna metoda o jakiej slysza 08.08.05, 00:34 Ty popatrz, może to i dobry pomysł:) wypróbuję z tym goleniem, koniecznie, bo przydałoby się zmiękczyć te włosy nieco:) szampon jako panaceum na wszystko;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Najbardziej absurdalna metoda o jakiej slysza IP: 212.122.214.* 08.08.05, 00:51 Gość portalu: storm napisał(a): > kochana, ja uzylam Timotei i to do wlosow farbowanych!! :))) > > zmiekczyl mi skore lepiej niz jakikolwiek krem nawilzajacy czy odzywczy a przy > tym nie pozostawil zadnej tlustej warstwy, no i co najwazniejsze - swinstwa > zaczely sie goic > sama jestem przeciwniczka metod w stylu: "kurza lapa, jezyk jaszczurki, odchody > > krokodyla" ale to naprawde dziala, nie wiem jak i malo mnie to obchodzi - grunt > > ze widac efekty Powodzenia życzę. Poczekaj na efekty, ale te roczne. Typowe ludzkie zachowanie, nieważne jak to działa, ale ważne, że daje efekty. Chyba wiesz o tym jak skóra na twarzy jest dedlikatna, i podatna na różnego typu chemikalia, a szampon do włosów jest jednym z takich. Naprawdę wiem coś o tym i przestrzegam was przed tym, ale widać głupota ludzka nie zna granic. Ważne, że daje efekty i że pryszczy nie widać na opalonej twarzy. Poczytaj trochę o strukturze włosów (szampony) a o skórze twarzy. Powodzenia jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ves-ves Re: Najbardziej absurdalna metoda o jakiej slysza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 11:49 Szampon na wszystko??? To absolutnie niemożliwe. Gdyby dawał aż tak zbawienne efekty, to dlaczego żaden dermatolog tego nie poleca??? Poza tym czemu każdy szampon dobry? Wątpię by szampon np. przeciwłupieżowy mógł pomóc na trądzik:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Najbardziej absurdalna metoda o jakiej slysza IP: *.4web.pl 08.08.05, 11:55 Nie bój nic - niedlugo jakaś zaproponuje cudowną metoddę mycia twarzy płynem do mycia naczyń i inne zaczną to robic...gratuluję myslenia autorce wątku - kiedyś jakieś równie mądre myły włosy odzywką:P Niedługo ktos zacznie myć zęby tuszem do rzęs:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvie Re: Najbardziej absurdalna metoda o jakiej slysza IP: *.77.classcom.pl 08.08.05, 12:27 a wy panie przeczytajcie sobie sklad plynu do naczyn, szamponu i zelu do twarzy. wszystko jedno jakich.beda sie roznic tylko zapachami, barwnikiem i ewentualnie "pseudowyciagami" ziolowymi. pozdrawiam. zel do mycia twarzy vichy ma identyczny sklad z najtanszym mydlem w plynie z tesco. nieco inny zapach, kolor, srodki czynne - to samo. pozdrawiam naiwnych. ale moze faktycznie leiej sie czuja, jak wydadza 100 zlotych zamiast 10, mysla, ze sa lepiej zabezpieczeni, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Najbardziej absurdalna metoda o jakiej slysza 08.08.05, 12:45 ano właśnie:) że niby w szamponie jest chemia, a skóra twarzy jest delikatna... a w typowych żelach do mycia twarzy oraz mydłach, to chemii nie ma??? rozumiem, że każdy kosmetyk jest przystosowany do czego innego, ale argument z chemią do mnie nie przemawia. takie same szkodliwe świństwa są i w szamponach i w innych. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Najbardziej absurdalna metoda o jakiej slysza 08.08.05, 12:47 ale ta opinia, że należy chodzić na solarium, bo to pomaga i zaskórników nie widać, to tragedia, zgadzam się;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
sessetka Re: Najbardziej absurdalna metoda o jakiej slysza 08.08.05, 13:18 wyrobuje ten szampon napewno, ale dieta to naprawde wazna sprawa kiedy sie odchudzalam jadlam duzo nie przetworzonych produktow bez chemi i mialam o 80% syfow mniej, moze tez dlatego ze zaczelam uprawiac regularnie sport i ogolnie zdrowo zyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Re: Najbardziej absurdalna metoda o jakiej slysza IP: *.acn.waw.pl 08.08.05, 14:56 Aniu, nie wpadaj w taką histerię. Szampony *muszą* być delikatne, bo przecież przy każdym myciu głowy mają jakiś tam kontakt ze skórą twarzy, choćby na czole. Obejrzyj sobie, Aniu, swoje czoło - są tam jakieś straszliwe efekty używania od lat szamponów? A poza tym, to po prostu mydło w płynie... jak już ktoś napisał. Wszystkie te płyny do higieny intymne, żele do twarzy, szampony, płyny do kąpieli, żele pod prysznic, itd. to jeden produkt sprzedawany nam naiwnym w 50 wersjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ves-ves Re: Najbardziej absurdalna metoda o jakiej slysza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 13:40 Eee...tzn. będziecie używać szamponu zamiast żelu do mycia twarzy? Myślicie, że to głupie? Bo właśnie zastanawiam się czy nie spróbować? Odpowiedz Link Zgłoś
sessetka Re: Najbardziej absurdalna metoda o jakiej slysza 08.08.05, 13:42 a nuz zadziala ja tam wole sprobowac raka skory od tego nie dostane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koteczek Re: Najbardziej absurdalna metoda o jakiej slysza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 16:12 nie wiem na jakiej zasadzie, ale to działa... Odpowiedz Link Zgłoś
heart_of_ice Re: Najbardziej absurdalna metoda o jakiej slysza 08.08.05, 18:06 a moze to dziala na najprostszej zasadzie - mydla:DD myjemy buzie roznymi cudami, mleczka, toniki i cuda na kiju... moze po prostu wystarczy wrocic do delikatnego mydla i bedzie ok:) Pauli -- Na ogół wszystkiemu sie umiem oprzeć - z wyjątkiem pokusy. EKGW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roma Re: Najbardziej absurdalna metoda o jakiej slysza IP: *.chello.pl 08.08.05, 21:24 własnie się zastanawiam. bo wez człowieku umyj włosy mydłem: koszmar. a może mydło [ w mydle, nie w płynie] bardziej szkodzi..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yzex a pastą do zebow? IP: *.aster.pl 08.08.05, 22:20 moj kuzyn robił sobie kiedys pseudomaseczki z..pasty do zębow! mowił, ze po tym syfy sie "wypalaja" a skora jest odswiezona... nigdy nie mialam odwagi wyprobowac jego sposobu;D ale z szamponem.. to moze sie skusze?:P Odpowiedz Link Zgłoś