IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 14:56
hey dziewczyny, mam maly problem a mianowicie ja i moj chlopak chcemy sie
zareczyc, jestesmy para juz 4 lata, ja mam 22lata a on 23. Problem polega na
tym, ze nie wiem czy pogadac z rodzicami wczesniej o naszych planach czy po
prostu pogadac z nimi wspolnie z moim chlopakiem. A jak bylo z wami? jak
powiedzialyscie rodzibnie o waszych planach? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: maxi Re: zareczyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 15:13
      Nie wyobrażam sobie postawić rodziców przed podjętą decyzją podczas rozmowy na
      której będzie również chłopak. Chyba masz jakiś kiepski kontakt z rodzicami, bo
      moi wiedzieli o moich decyzjach i wspierali mnie w ich podejmowaniu.
      • bacha1979 Re: zareczyny 09.08.05, 15:17
        Ja tez sie dziwie takiemu podejsciu. Mogłabym sie pytac jak zoragnziowac te
        oficijalne zraeczyny ale o to "JAK" powiedziec rodzicom??? nie rozumiem.
        przecież to bliscy ludzie.
        Chyab nie tzreba zadnych s[pecialnych gadek przygotowywać.
        • Gość: aska Re: zareczyny IP: *.dip.t-dialin.net 09.08.05, 16:04
          jak wogole mozna wczesniej rozmawiac o zareczynach.Jak mi sie chlopak oswiadczal
          to ja nawet nie podejrzewalam,ze to zrobi.bylismy razem,mieszkalismy jakis czas
          razem i nagle mi sie oswiadczyl.dopiero potem powiedzielismy rodzicom.
        • Gość: abecadlo Re: zareczyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 16:04
          ona nie pyta JAK to powiedizec rodzicom, a JAK TO BYLO Z INNYMI osobami...
          moze kursik czytania ze zrozumieniem?
          • Gość: ona Re: zareczyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 17:18
            dokladnie tak, pytam jak bylo z wami a widze, ze niektore osoby maja klopot ze
            zrozumieniem. swoja droga bardzo ladna niespodzianke zrobil chlopak asce. Tez
            mi sie wydaje, ze najlepiej porozmawiac z rodzicami juz po fakcie i zrobic to
            razem.
            • martynika80 Re: zareczyny 09.08.05, 18:50
              na pewno nie po fakcie i nie razem. Wtedy, jak tu pisały już dziewczyny,
              postawicie rodziców przed faktem dokonanym. Skoro spodziewasz się tego, że
              chłopak ci się oświadczy to powiedz o tym rodzicom. Tak normalnie, w czasie
              jakiejś rozmowy z nimi. Powiedz, że planujecie być razem, że chcecie się
              zaręczyć, pobrać. A potem już po zaręczynach powiedz rodzicom, że już jesteś
              narzeczoną i ustal z rodzicami kiedy chłopak mógłby do Was przyjść by Twoim
              rodzicom jeszcze raz - tym razem już wspólnie -powiedzieć o zaręczynach.
    • karusia28 Re: zareczyny 09.08.05, 21:18
      my jestesmy ze soba 4lata a po zareczynach 2lata.razem wybieralismy pierscionek
      i jeszcze tego samego dnia mi sie oswiadczyl(mieszkalismy juz razem)a
      nastepnego dnia pochwalilam sie pierscionkiem:)rodzinka byla zadowolona bo
      polecieli od razu po szampana do sklepu.powodzenia:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka