Dodaj do ulubionych

z czym do manikiurzystki?

28.08.02, 08:19
No właśnie, za parę dni chciałabym po raz pierwszy wybrać się na manicure ,
ale mam parę wątpliwości. Czy oplaca się iść do salonu z krótkimi paznokciami
( około 5 mm)? Mam krótkie paznokcie, ale za to baaaaarzo zniszczone skórki
wokół , chciałabym, żeby to jakś wyglądało.....
Poza tym nurtuje mnie jeszcze jedno: zawsze chodzenie do manikiurzystki
kojarzyło mi się z długaśnymi pazurami z powklejanymi w nie brylancikami. Czy
taka zwykła osóbka jak ja , z "normalnymi" pazurkami ma tam w ogóle czego
szukać? Dzięki za odpowiedzi stałych bywalczyń
Obserwuj wątek
    • Gość: Syrena Re: z czym do manikiurzystki? IP: 157.25.128.* 28.08.02, 08:51
      Dziecko drogie, zachęcam do korzystania z usług manicurzystki niezależnie od
      długości paznokci. Manicurzystka zrobi wszystko. Najważniejszy jest owal
      paznokcia i porządek ze skórkami. Ja jestem tradycjonalistką i uważam, że nie
      ma to jak wycinanie skorek. Kilkakrotnie skusiłam sie na manicure ekologiczny,
      ale nie bardzo byłam z tego zadowolona. Do manicurzystki chodzę regularnie i
      nie koniecznie każdt manicure jest zakończony malowaniem paznokci. Poza tym...
      czym skorupka za młodu nasiąknie...
      Powodzenia
      Syrena
      • anx Re: z czym do manikiurzystki? 28.08.02, 08:58
        Dzięki za odpowiedź, mam nadzieję, że to początkowe "dziecko drogie" nie miało
        być złosliwe, bo dzieckiem już dawno nie jestem......
        • Gość: Syrena Re: z czym do manikiurzystki? IP: 157.25.128.* 28.08.02, 09:11
          Oczywiście, że nie. To tylko wyraz mojej troski. Pozdrawiam serdecznie
          Syrena
          • anx Re: z czym do manikiurzystki? 28.08.02, 09:15
            No to super :0 ) A jak często chodzisz? Czy raz na miesiąc jest ok czy
            częściej?
            • Gość: Syrena Re: z czym do manikiurzystki? IP: 157.25.128.* 28.08.02, 09:33
              RAz na miesiąc chodzę na pedicure, a raz na 2 tygodnie na manicure. Z tym, że
              bardzo długo nie mogłam trafić na dobrą manicurzystkę. Długo szukałam, aż
              wreszcei znalazłam to co chciałam i jestem bardzo zadowolona.
              Pozdrawiam
              Syrena
              • Gość: anx Re: z czym do manikiurzystki? IP: 195.94.206.* 28.08.02, 09:44
                A po czym mam poznać że manikiurzystka jest dobra? Przepraszam, że tak Cię
                zasypuje pytaniami, ale chciałabym, żeby moje paznokcie w końcu jakoś porządnie
                wyglądały i nie chciałabym trafić do złej manikiurzystki, która jeszcze
                pogorszy ich stan.
                • Gość: Anja Pudicure IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 28.08.02, 09:50
                  Dziewczynki, podzielcie się info na temat pedicure. Na łapki "ręczne" chodzę,
                  ale na "nożne" wybieram się po raz pierwszy. Ile kosztuje pedicure, i czy można
                  jakoś przeciwdziałać wrastającemu paznokciowi? Słyszałam o jakichś klamrach?
                • Gość: Anja Pedicure IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 28.08.02, 09:51
                  Dziewczynki, podzielcie się info na temat pedicure. Na łapki "ręczne" chodzę,
                  ale na "nożne" wybieram się po raz pierwszy. Ile kosztuje pedicure, i czy można
                  jakoś przeciwdziałać wrastającemu paznokciowi? Słyszałam o jakichś klamrach?
              • anx Re: z czym do manikiurzystki? 28.08.02, 09:45
                A po czym poznać, że manikuirzystka jest dobra? Przepraszam, ze tak Cię
                zasypuję pytaniami, ale chciałabym naprawdę poprawić stan moich paznokci, a nie
                pogorszyć go za sprawą jakiejś hochsztaplerki.
              • anx Re: z czym do manikiurzystki? 28.08.02, 09:47
                A po czym poznać, że manikuirzystka jest dobra? Przepraszam, ze tak Cię
                zasypuję pytaniami, ale chciałabym naprawdę poprawić stan moich paznokci, a nie
                pogorszyć go za sprawą jakiejś hochsztaplerki.
    • Gość: Syrena Re: z czym do manikiurzystki? IP: 157.25.128.* 28.08.02, 10:34
      Przede wszystkim podstawowa rzecz to czystość, odkażane narzędzia, czyste
      ręczniczki. Druga sprawa to delikatność i dokładność manicurzystki. Dobra
      manicurzystka robi manicure ok. 40 minut, nie kaleczy, nie robią się "zadziory"
      na skórkach, dokładnie piłuje.
      Jeśli chodzi o pedicure, to chyba nie ma rady na wrastające paznokcie (ja na
      szczęście tego problemu nie mam). Po prostu trzeba regularnie chodzić do
      pedicurzystki. Ja za manicure płacę coś ok. 30 zl, a za pedicure 40.
      Chętnie podałabym Wam namiary na moją pania, ale niestety po pierwsze nie wiem
      czy jesteście z Warszawy, a po drugie do niej są już zapisy do grudnia. Ale to
      prawdziwy skarb.
      Pozdrawiam
      Syrena
      • koralik27 Re: z czym do manikiurzystki? 28.08.02, 10:43
        Gość portalu: Syrena napisał(a):

> Jeśli chodzi o pedicure, to chyba nie ma rady na wrastające paznokcie

jest bardzo prosta rada na wrastajace paznokcie u nog:
        trzeba je obcinac (czy pilowac) na prosto, tzn. w kwadrat, a nie na okraglo
        (bez zaokraglania w kacikach), no i wygodne butki, ktore nie usiskaja paluchow.
        Na paznokiec, ktory juz niestety wrasta i boli, jest plyn Scholla w aptece. A
        jak bardzo wrasta i boli, to mozna odwiedzic chirurga, ktory wytnie paznokiec
        lub jego kawalek (brrrrrrrrrr...).

Koralik
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka