Dodaj do ulubionych

najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłustej

IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 16.09.05, 15:52
wpisujcie Wasze typy
Obserwuj wątek
    • Gość: justyna Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.aster.pl 16.09.05, 16:26
      Zwykła zielona glinka rozrobiona wodą.
      • Gość: zia Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 16:48
        Ja też popieram glinkę zieloną ,zawsze kupuję w sklepie zielarskim w tubie
        firmy Argiletz, mocno polecam, pomaga ! Acha, tuba kosztuje około 22zł. i mnie
        starcza na miesiąc.
        • Gość: kasia Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.09.05, 17:11
          Moje ulubione: zielona glinka Argiletz, maseczka z mineralami z Morza Martwego
          Avonu, algowa maseczka zluszczajaca Avonu (peeling i maseczka w jednym).
          • Gość: Mońka Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.09.05, 19:48
            Rozgrzewająca z glinką Garniera. Skóra po niej jest aksamitnie gładka.
    • Gość: pigwa Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 21:05
      domowa: ubic bialko jajka na piane z kilkoma kroplami cytryny. naozyc na twarz
      na 15 min :) jest naprawde skuteczniejsza niz te 'sklepowe'. pozdrowionka
      • Gość: go Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.elpos.net 16.09.05, 21:15
        Garniera, rozgrzewajaca - jest super!
        • Gość: ana Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 22:07
          według mnie też rozgrzewająca ale St.Yves Moim zdaniem lepsza od Garniera I
          oczywiscie domowe tzn białkowa, drożdzowa, z płatków owsianych
    • 18_lipcowa Miraculum zielona 16.09.05, 22:38
      Gość portalu: madzia napisał(a):

> wpisujcie Wasze typy
    • pitipel Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu 17.09.05, 06:00
      Dermaglin, polecam. Cudnie oczyszcza i ściąga pory. Są to maseczki z glinki.
      Możesz kupić albo w proszku do rozrabiania wodą albo gotowe papki. Dostępne w
      kilku rodzajach, niestety tylko w torebkach...
      • Gość: effi Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 09:54
        gdzie mozna kupic dermaglin w proszku?
    • Gość: agniecha Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: 80.51.229.* 17.09.05, 08:45
      jedyna w swoim rodzaju maseczka Pure Pore Fection firmy Avon,jest tam zielona
      glinka o której mówią dziewczyny(maseczka silnie działa jesli odpowiednio się
      ją nałoży jak będziesz mieć probelm to konsultantka powinna Ci wytłumaczyć
      bo nie sztuką jest popaćkać czymś twarz tylko efektywnie popaćkać:P
      taka maseczka dwa razy w tygodniu plus raz w tygodniu ta juz wymieniania z
      minerałami z morza martwego...jest bosko nawilżająca i skóra sie po niej mneij
      zanieczyszcza,powodzenia
      • justa_79 Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu 19.09.05, 11:40
        agniecha, ale ta maseczka Avonu Pure PoreFection jest żrąca ;) i wcale tak
        dobrze nie oczyszcza, jak szczypie ;) znam lepsze.
    • Gość: iq Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.pkp.wroc.pl 17.09.05, 13:20
      mnie odpowiada tin tin ziaji :)
      • Gość: kasia Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.09.05, 13:32
        garniera rozgrzewajaca faktycznie tez dobra; dermaglin kupilam w esentii;
    • Gość: madzia Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 17.09.05, 13:30
      kupiłam dzis zieloną glinkę Argiletz, zaraz ide wypróbować :)
      Garniera rozgrzewajacą miałam już kiedyś i niestety nie podpasowala mi
      za to rozgrzewajaca St.Yves byla calkiem niezla ale moglam ja kupić tylko w
      saszetkach a nie sa zbyt praktyczne moim zdaniem(nie wiem czy nie ma jej w
      tubce w ogole czy nie bylo tam gdzie szukalam)
    • Gość: Olivia Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.d1.club-internet.fr 17.09.05, 13:48
      Yves Rocher maseczka typu sauna. Cudnie "odtluszcza", wygladza.
      Pozdrawiam
      • Gość: :P zgadzam się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 16:35
        ale trudno strasznie to cholerstwo zmyć:\. ale jak już się zmyje to jest super:D
    • Gość: alex Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 15:25
      Maseczka oczyszczajaca Pureness schiseido
      zilona glinka
      ziemia wulkaniczna
    • wino_porzeczkowe Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu 17.09.05, 16:19
      Jak byłam młoda i głupia kombinowałam z różnymi sklepowymi i avonowymi
      maseczkami. Zaraz po zmyciu niby fajny efekt, ale taka dawka chemii to dla
      skóry nic dobrego. Teraz używam zielonej glinki Argilez w tubie - co jakiś czas
      kupuję jednorazowe saszetki glinki innego koloru, szczególnie czerwona ciekawie
      wygląda na twarzy :) - ale do cery tłustej zielona najlepsza. A oprócz glinki
      zmielonych płatków owsianych z miodem (najlepiej trzymać ze 25 min na twarzy,
      wtedy wyraźnie widać, że działa). Te maseczki (z glinki i płatków owsianych)
      dobrze oczyszczają, ale nie widzę po nich żadnego zwężenia porów :/ Dlatego
      czasem korzystam z maseczki dwukomorowej Apothekera Schellera do cery tłustej i
      mieszanej, ale cięzko ją dostać wsklepach. Ta pory zwęża bardzo dobrze.

-------------
      Cicha woda
      • morelka4 Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu 17.09.05, 16:33
        A gdzie mozna dostac te dwukomorowa Apothekera Schellera i ile mniej wiecej
        kosztuje?
        • mag-ia Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu 17.09.05, 17:03
          Bardzo polecam maseczkę oczyszczającą Kolastyny, w saszetce. Świetnie oczyszcza,
          wygładza, nie podrażnia. Choć ostatnio nie mogę jej dostać, czyżby wycofali?
          Zamierzam teraz kupić Lirene, tą z serii do cery mieszanej.
        • wino_porzeczkowe Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu 17.09.05, 17:30
          W Warszawie znalazłam ją w Forte Natura na Świętkorzyskiej 9. I tam zawsze
          kupuję, kosztuje niecałe 5 zł (starcza na 2 razy,tylko trzeba dobrze w jakąś
          chusteczkę zawinąć, żeby nie zaschła). Wygląda tak:

tiny.pl/qlcf
          • morelka4 Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu 17.09.05, 17:34
            Z tymze nie jestem z Wawy;) Forte Natura to kosmetyczny tak?? Chodzilo mi o to
            czy szukac tego w kosmetycznych, zielarskich czy jeszcze gdzies indziej;)
            • Gość: wino_porzeczkowe Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.chello.pl 17.09.05, 17:40
              No, drogeria to :) I własciwie nazywa się Forte Farma ;) Coś mi się pokręciło z
              nazwą w poprzednim poście :P Teraz jest OK.
              • morelka4 dzieki za info, poszukam:) n/t 17.09.05, 17:43

• Gość: effi Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 22:09
        czy ta maseczka z schellera to ta, w ktorej w jednej komorze jest peeling?
    • Gość: Sel Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.chello.pl 18.09.05, 00:00
      Dziewczyny, a gdzie można dostać tą zieloną glinkę Argiletz? w sklepie
      zielarskim czy raczej w aptece?
      • Gość: kasia Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.09.05, 00:22
        ja Argiletz kupilam w esentii
      • Gość: madzia Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 18.09.05, 00:31
        ja kupilam w sklepie zielarskim za 20,50 a tubka jest dosc duza i myslę ze
        starczy na długo.poza tym na opakowaniu jest napisane, ze mozna glinke stosowac
        kazdego dnia miejscowo na wypryski
        • edavenpo Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu 18.09.05, 01:14
          Najlepsza dla mnie ktora NAPRAWDE dziala (np. pozbywam sie w ten sposob czarnych kropek na nosie) to
          3-minute self heating sauna mask. z serii Garnier, Czysta skóra.

Naprawde polecam. Probowalam glinki, plastry kao-biore i inne. To dziala, bez zadnego wyciskania.
    • Gość: len Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.09.05, 01:31
      W ocenie tych maseczek, zwłaszcza biało i zielono zabarwionych, trzeba wziąć
      pod uwagę, że większość z nich wciska się w pory i w ten sposób na krótko
      tuszuje zaskórniki i wyrównuje kolor skóry - do następnego mycia. Zwłaszcza
      maski Avonu i niektóre glinkowe mają to do siebie, że wypełniają pory i
      sprawiają, że stają się niewidoczne. Wątpię, żeby o taki efekt chodziło -
      optycznego likwidowania porów i rozjaśniania.

Ja używam maski z błota z morza martwego firmy MineralLine. Jestem z niej
      zadowolona, działa podobnie do glinek, niestety też wciska się w każdą
      szczelinkę, w pory skóry, za paznokcie, w skórki przy paznokciach, a jest
      niemal czarna i trudno ją doczyścić. To duży mankament, bo jedno mycie nie
      wystarczy, aby całkowicie ją wypłukać np z paznokci.

Pozdrawiam!
      • Gość: agniecha Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: 80.51.229.* 18.09.05, 08:22
        no chyba niecałkiem tak działaja maseczki z glinką,one nie tuszują
        zaskórników ,gdy maseczka jest jeszcze niecałkiem zastygnięta to się ja ściera
        np gąbką namoczoną w gorącej wodzie i wtedy nadmiar tłuszczu właśnie ściera się
        razme z ową glinką.one czyszczą a nie brudzą:)
    • justa_79 Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu 19.09.05, 11:40
      moje hity wśród maseczek oczyszczających to maseczka zwężająca pory Lirene,
      maska z mułu lodowcowego Nu Skin, krem głęboko oczyszczający Sensu - do
      stosowania jako maseczka lub żel do mycia twarzy, maseczka korygująca strefa T
      Tołpy.
      • Gość: nitka Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.autocom.pl 19.09.05, 15:38
        potwierdzam opinię Justy:)) Lirene i Tołpa są rewelacyjne!!
    • Gość: sylwiani Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 14:29
      Dla mnie najlepsza do tej pory jest maseczka avonu błotna, a pilling z avonu
      antybakteryjny, przypadkowo urzyłam go u mojej siostry i od tej pory wszystkie
      moje znajome go zamawiają, bo naprawdę pillinguje, innych kosmetyków z tej
      serii nigdy nie używałam, więc nie polecam ;-)
    • Gość: Gatta Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 17:13
      zielona glinka w proszku Argiletz (za niecałe 5 zł) rozrobiona wodą źródlaną
      (mineralną niegaz.) i maseczka z mąki gryczanej(gęsta papka z wodą źródlaną).
      Oprócz tego wypróbowałam chyba wszystko...ciekawa jest jeszcze avocado+mięta w
      takiej pomarańczowej saszetce, ale nie pamiętam nazwy :(
      • fryga5 Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu 20.09.05, 21:30
        moim zdaniem najlepsza maseczka to peel off ives-rocher, taka nowość.
        wypróbowałam i jest świetna
      • Gość: effi Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 22:07
        maseczka z maki gryczanej? o takim wynalazku jeszcze nie slyszalam ;) co ona
        robi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka