Gość: madzia IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 16.09.05, 15:52 wpisujcie Wasze typy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justyna Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.aster.pl 16.09.05, 16:26 Zwykła zielona glinka rozrobiona wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zia Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 16:48 Ja też popieram glinkę zieloną ,zawsze kupuję w sklepie zielarskim w tubie firmy Argiletz, mocno polecam, pomaga ! Acha, tuba kosztuje około 22zł. i mnie starcza na miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.09.05, 17:11 Moje ulubione: zielona glinka Argiletz, maseczka z mineralami z Morza Martwego Avonu, algowa maseczka zluszczajaca Avonu (peeling i maseczka w jednym). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mońka Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.09.05, 19:48 Rozgrzewająca z glinką Garniera. Skóra po niej jest aksamitnie gładka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigwa Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 21:05 domowa: ubic bialko jajka na piane z kilkoma kroplami cytryny. naozyc na twarz na 15 min :) jest naprawde skuteczniejsza niz te 'sklepowe'. pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.elpos.net 16.09.05, 21:15 Garniera, rozgrzewajaca - jest super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 22:07 według mnie też rozgrzewająca ale St.Yves Moim zdaniem lepsza od Garniera I oczywiscie domowe tzn białkowa, drożdzowa, z płatków owsianych Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa Miraculum zielona 16.09.05, 22:38 Gość portalu: madzia napisał(a): > wpisujcie Wasze typy Odpowiedz Link Zgłoś
pitipel Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu 17.09.05, 06:00 Dermaglin, polecam. Cudnie oczyszcza i ściąga pory. Są to maseczki z glinki. Możesz kupić albo w proszku do rozrabiania wodą albo gotowe papki. Dostępne w kilku rodzajach, niestety tylko w torebkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: effi Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 09:54 gdzie mozna kupic dermaglin w proszku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: 80.51.229.* 17.09.05, 08:45 jedyna w swoim rodzaju maseczka Pure Pore Fection firmy Avon,jest tam zielona glinka o której mówią dziewczyny(maseczka silnie działa jesli odpowiednio się ją nałoży jak będziesz mieć probelm to konsultantka powinna Ci wytłumaczyć bo nie sztuką jest popaćkać czymś twarz tylko efektywnie popaćkać:P taka maseczka dwa razy w tygodniu plus raz w tygodniu ta juz wymieniania z minerałami z morza martwego...jest bosko nawilżająca i skóra sie po niej mneij zanieczyszcza,powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu 19.09.05, 11:40 agniecha, ale ta maseczka Avonu Pure PoreFection jest żrąca ;) i wcale tak dobrze nie oczyszcza, jak szczypie ;) znam lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iq Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.pkp.wroc.pl 17.09.05, 13:20 mnie odpowiada tin tin ziaji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.09.05, 13:32 garniera rozgrzewajaca faktycznie tez dobra; dermaglin kupilam w esentii; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 17.09.05, 13:30 kupiłam dzis zieloną glinkę Argiletz, zaraz ide wypróbować :) Garniera rozgrzewajacą miałam już kiedyś i niestety nie podpasowala mi za to rozgrzewajaca St.Yves byla calkiem niezla ale moglam ja kupić tylko w saszetkach a nie sa zbyt praktyczne moim zdaniem(nie wiem czy nie ma jej w tubce w ogole czy nie bylo tam gdzie szukalam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olivia Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.d1.club-internet.fr 17.09.05, 13:48 Yves Rocher maseczka typu sauna. Cudnie "odtluszcza", wygladza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P zgadzam się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 16:35 ale trudno strasznie to cholerstwo zmyć:\. ale jak już się zmyje to jest super:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 15:25 Maseczka oczyszczajaca Pureness schiseido zilona glinka ziemia wulkaniczna Odpowiedz Link Zgłoś
wino_porzeczkowe Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu 17.09.05, 16:19 Jak byłam młoda i głupia kombinowałam z różnymi sklepowymi i avonowymi maseczkami. Zaraz po zmyciu niby fajny efekt, ale taka dawka chemii to dla skóry nic dobrego. Teraz używam zielonej glinki Argilez w tubie - co jakiś czas kupuję jednorazowe saszetki glinki innego koloru, szczególnie czerwona ciekawie wygląda na twarzy :) - ale do cery tłustej zielona najlepsza. A oprócz glinki zmielonych płatków owsianych z miodem (najlepiej trzymać ze 25 min na twarzy, wtedy wyraźnie widać, że działa). Te maseczki (z glinki i płatków owsianych) dobrze oczyszczają, ale nie widzę po nich żadnego zwężenia porów :/ Dlatego czasem korzystam z maseczki dwukomorowej Apothekera Schellera do cery tłustej i mieszanej, ale cięzko ją dostać wsklepach. Ta pory zwęża bardzo dobrze. ------------- Cicha woda Odpowiedz Link Zgłoś
morelka4 Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu 17.09.05, 16:33 A gdzie mozna dostac te dwukomorowa Apothekera Schellera i ile mniej wiecej kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
mag-ia Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu 17.09.05, 17:03 Bardzo polecam maseczkę oczyszczającą Kolastyny, w saszetce. Świetnie oczyszcza, wygładza, nie podrażnia. Choć ostatnio nie mogę jej dostać, czyżby wycofali? Zamierzam teraz kupić Lirene, tą z serii do cery mieszanej. Odpowiedz Link Zgłoś
wino_porzeczkowe Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu 17.09.05, 17:30 W Warszawie znalazłam ją w Forte Natura na Świętkorzyskiej 9. I tam zawsze kupuję, kosztuje niecałe 5 zł (starcza na 2 razy,tylko trzeba dobrze w jakąś chusteczkę zawinąć, żeby nie zaschła). Wygląda tak: tiny.pl/qlcf Odpowiedz Link Zgłoś
morelka4 Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu 17.09.05, 17:34 Z tymze nie jestem z Wawy;) Forte Natura to kosmetyczny tak?? Chodzilo mi o to czy szukac tego w kosmetycznych, zielarskich czy jeszcze gdzies indziej;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wino_porzeczkowe Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.chello.pl 17.09.05, 17:40 No, drogeria to :) I własciwie nazywa się Forte Farma ;) Coś mi się pokręciło z nazwą w poprzednim poście :P Teraz jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: effi Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 22:09 czy ta maseczka z schellera to ta, w ktorej w jednej komorze jest peeling? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sel Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.chello.pl 18.09.05, 00:00 Dziewczyny, a gdzie można dostać tą zieloną glinkę Argiletz? w sklepie zielarskim czy raczej w aptece? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.09.05, 00:22 ja Argiletz kupilam w esentii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 18.09.05, 00:31 ja kupilam w sklepie zielarskim za 20,50 a tubka jest dosc duza i myslę ze starczy na długo.poza tym na opakowaniu jest napisane, ze mozna glinke stosowac kazdego dnia miejscowo na wypryski Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu 18.09.05, 01:14 Najlepsza dla mnie ktora NAPRAWDE dziala (np. pozbywam sie w ten sposob czarnych kropek na nosie) to 3-minute self heating sauna mask. z serii Garnier, Czysta skóra. Naprawde polecam. Probowalam glinki, plastry kao-biore i inne. To dziala, bez zadnego wyciskania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.09.05, 01:31 W ocenie tych maseczek, zwłaszcza biało i zielono zabarwionych, trzeba wziąć pod uwagę, że większość z nich wciska się w pory i w ten sposób na krótko tuszuje zaskórniki i wyrównuje kolor skóry - do następnego mycia. Zwłaszcza maski Avonu i niektóre glinkowe mają to do siebie, że wypełniają pory i sprawiają, że stają się niewidoczne. Wątpię, żeby o taki efekt chodziło - optycznego likwidowania porów i rozjaśniania. Ja używam maski z błota z morza martwego firmy MineralLine. Jestem z niej zadowolona, działa podobnie do glinek, niestety też wciska się w każdą szczelinkę, w pory skóry, za paznokcie, w skórki przy paznokciach, a jest niemal czarna i trudno ją doczyścić. To duży mankament, bo jedno mycie nie wystarczy, aby całkowicie ją wypłukać np z paznokci. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: 80.51.229.* 18.09.05, 08:22 no chyba niecałkiem tak działaja maseczki z glinką,one nie tuszują zaskórników ,gdy maseczka jest jeszcze niecałkiem zastygnięta to się ja ściera np gąbką namoczoną w gorącej wodzie i wtedy nadmiar tłuszczu właśnie ściera się razme z ową glinką.one czyszczą a nie brudzą:) Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu 19.09.05, 11:40 moje hity wśród maseczek oczyszczających to maseczka zwężająca pory Lirene, maska z mułu lodowcowego Nu Skin, krem głęboko oczyszczający Sensu - do stosowania jako maseczka lub żel do mycia twarzy, maseczka korygująca strefa T Tołpy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.autocom.pl 19.09.05, 15:38 potwierdzam opinię Justy:)) Lirene i Tołpa są rewelacyjne!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwiani Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 14:29 Dla mnie najlepsza do tej pory jest maseczka avonu błotna, a pilling z avonu antybakteryjny, przypadkowo urzyłam go u mojej siostry i od tej pory wszystkie moje znajome go zamawiają, bo naprawdę pillinguje, innych kosmetyków z tej serii nigdy nie używałam, więc nie polecam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gatta Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 17:13 zielona glinka w proszku Argiletz (za niecałe 5 zł) rozrobiona wodą źródlaną (mineralną niegaz.) i maseczka z mąki gryczanej(gęsta papka z wodą źródlaną). Oprócz tego wypróbowałam chyba wszystko...ciekawa jest jeszcze avocado+mięta w takiej pomarańczowej saszetce, ale nie pamiętam nazwy :( Odpowiedz Link Zgłoś
fryga5 Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu 20.09.05, 21:30 moim zdaniem najlepsza maseczka to peel off ives-rocher, taka nowość. wypróbowałam i jest świetna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: effi Re: najlepsza Waszym zdaniem maseczka do cery tłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 22:07 maseczka z maki gryczanej? o takim wynalazku jeszcze nie slyszalam ;) co ona robi? Odpowiedz Link Zgłoś