IP: *.chello.pl 09.09.02, 19:12
Dziewczyny pomozcie, potrzebuje dobrej krawcowej, ktora uszyje mi sukienke na
wesele. Nie mam wykroju, wiec chcialabym zeby umiala uszyc cos np. ze zdjecia
czy mojego opisu. Aha, jestem z Warszawy. Z gory dziekuje i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: nina Re: Krawcowa IP: *.telocity.com 09.09.02, 19:39
      Moja mama jest super krawcowa.. potrafi zrobic forme, czego tylko sobie
      wymyslisz, dopasowac do urody i sylwetki.. rowniez sama moze Ci cos wymyslic.
      Pracuje w mlodziezowej firmie odziezowej i tam wlasnie wymysla projekty i robi
      formy oraz szyje pierwowzory. Moja szafa to 90% robota mojej mamy. Tylko, ze
      ona mieszka w okolicy Lodzi, wiec troche daleko od Warszawy.
      • Gość: Karolina Re: Krawcowa IP: *.chello.pl 09.09.02, 19:52
        Zazdroszcze takiej mamy, moja umie troche szyc, co czesto sie przydaje np. zeby
        cos skrocic, zwezyc itp. ale nic wiecej. Potrzebuje profesjonalistki, ale Lodz
        to troche za daleko. Help!!!
      • Gość: rossa Re: Krawcowa IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 09.09.02, 19:57
        Nino, z nieba mi spadasz- dasz namiary na tę krawcową z okolic Łodzi? Bardzo
        proszę :))
        • Gość: nina Re: Krawcowa: namiary na okolice Lodzi IP: *.telocity.com 09.09.02, 20:08
          Imie: Grazyna.. telefon (042) 718 37 52.. najlepiej dzwon po 16 bo moja mama
          pracuje do 15. A i jeszcze jedno, to jest w Ozorkowie, czyli od Lodzi,
          samochodem pol godziny.. wiesz Lodz, Zgierz, Ozorkow..
          • Gość: rossa Re: Krawcowa: namiary na okolice Lodzi IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 09.09.02, 20:16
            Pewnie, że wiem- jestem Łodzianką :)
            Bardzo Ci dziękuję.
            • silie Re: Krawcowa: namiary na okolice Lodzi 09.09.02, 21:30
              Ooooo, cudnie, właśnie szukam dobrej krawcowej!!!
              Do Ozorkowa blisko;) No i przedwczoraj kupiłam coś, co zdecydowanie wymaga
              zmniejszenia.
              Dzięki!
              s.
              • Gość: a5._ Re: Krawcowa: do KAROLINY IP: *.gpw.com.pl 10.09.02, 09:27
                Karolina - moja mama jest krawcową, ma swój zakład i szyje wszystko.....
                Jak masz katalog to zrobi z katalogu, jak nie masz koncepcji to zasugeruje coś,
                jest elastyczna. Ma na prawdę całkiem sporą ilość stałych klientek, które
                zawsze wracają. Jest na prawdę dobra w tym co robi i lubi to.
                Moja mama mieszka poza W-wą w stronę Grodziska Maz. (6 km. w lini prostej z
                Grodziska) .Jeśli jesteś zainteresowana , to daj znać, podam dokładne namiary.
                • Gość: Xena Re: Krawcowa: do a5 IP: *.acn.waw.pl 10.09.02, 09:57
                  A powiedz, zajmuje się też drobniejszymi przeróbkami? Konkretnie - zwęzaniem
                  spodni w talii (no nie mogłam się oprzeć pokusie kupna fajnych portasów, ale
                  nie było mojego rozmiaru). Dodam, że spodnie są z dodatkiem stretchu (z gatunku
                  takich elastycznych, nie wiem, czy to faktycznie stretch, bo na materiałach się
                  znam jak na uprawie ryżu). Boję się, że w przypadku takiego materiału łatwo
                  zepsuć fason. Acha, i jaki jest orientacyjnie koszt takiej usługi?

Pozdr.
                • Gość: Karolina Re: Krawcowa: do a5 IP: *.chello.pl 10.09.02, 10:13
                  Oczywiscie, ze jestem zainteresowana. Bardzo prosze o namiary.
                  • Gość: a5._ Re: Krawcowa: \ IP: *.gpw.com.pl 10.09.02, 11:05
                    • Gość: Karolina Re: Krawcowa: \ IP: *.chello.pl 10.09.02, 11:09
                      Cos sie zle wyslalo, bo nie ma tresci. Sprobuj jeszcze raz.
                      • Gość: a5._ Re: Krawcowa: IP: *.gpw.com.pl 10.09.02, 11:15
                        Moja mama zajmuje się również wszelkiego typu przeróbkami , generalnie umie
                        wszytstko w kwestii szycia.
                        Kontakt :(46) 856 50 93 - Bożenna Domańska
                        Odległość z W-wy (centrum) to dokładnie 40 km.
                        Samochodem jest to droga prosta Alejami Jerozolimskimi przez Pruszków ,
                        Grodzisk Mazowiecki . Za Grodziskiem z lini prostej następna miejscowość to
                        Jaktorów (6 km z Grodziska).
                        Jeśli miałybyście ochotę wybrać sie to podam jak dokładnie trafić po wjeździe
                        do Jaktorowa (droga na prawdę prosta i wszyscy generalnie większość osób zna
                        moją mamę w Jaktorowie) .
      • silie Re: Do Niny 10.09.02, 11:58
        Hmmm, już zapisałam sobie namiary na Twoją Mamę; mam nadzieję, że na nieco
        bardziej puszystej sylwetce też będzie umiała coś wykombinować;)))
        Ale najważniejsze: czy podejmie się również małych przeróbek?
        Wiele krawcowych nie chce sie w to bawić, a ja mam problemy z kupieniem na
        siebie czegos sensownego no i w ten sposób mam trochę ciuchów do poprawki.
        pzdr, s.
        • Gość: a5._ Re: moja mama IP: *.gpw.com.pl 10.09.02, 12:49
          Tak , moja mama tak zajmuje się również przeróbkami krawieckimi wszelkiego
          typu:skracanie, zwężanie, podwijanie, itp.
          • Gość: nina Re: moja mama do Sille IP: *.telocity.com 10.09.02, 15:59
            To prawda, ze krawcowe nie lubie zajmowac sie przerobkami a to z tego wzgledu,
            ze wymaga to "papraniny" :).. moja mama zawsze mowi, ze woli uszyc cos od
            nowa...ale to nie oznacza, ze nie robi przerobek.
            Jesli chodzi o sylwetke, to nie ma znaczenia, czy masz typowo "numerowa" czy
            nie. W koncu wlasnie po to sa krawcowe aby szyly tym kobieta, ktore maja
            trudnosci w dopasowaniu ubran gotowych. Ja tez mam troche nietypowa figure, bo
            mam wystajaca pupe, przez co wszystkie bluski do bioder wisza mi na plecach
            (oczywscie te ze sklepu) i mama musi mi podnosic plecy w bluzkach, zakietach,
            kurtkach, co nie jest typowe dla wiekszosci pan.. albo spodniczki, czy spodnie
            tez musi szyc troche inaczej, bo gdyby szyla jak dla typowej sylwetki to z
            przodu mialabym ciasno a z tylu wszystko by mi odstawalo. Wiec jesli o to
            chodzi, to nie ma zadnego problemu. A tak w ogole to moja mama mowi, ze ja
            jestem najwybredniejsza i najtrudniejsza jej klientka :))..

Ale to prawda, ze taka mama to skarb. Jak bylam w Polsce to nie mialam duzo
            kasy, wiec nie stac by mnie bylo na ciuchy ze sklepu.. te zakiety, spodnie,
            strasznie drogie (szczegolnie na Piotrkowskiej).. a dzieki mamie mialam i mam
            super ciuchy.
            A tak z ciekawostek, nie wiem, czy znacie taki zespol projektantow MCM? (moja
            mama robila dla nich konstrukcje i szyla pierwowzory.. )
            • silie Re: moja mama do Niny 10.09.02, 16:46
              Dziękuję bardzo za szczegóły, Nino.
              Niebawem na pewno skontaktuję się z Twoja Mamą, ale może ją uprzedź, no bo i
              ja, i Rossa...;)))
              pzdr ciepłe, s.
              • Gość: Karolina Re: moja mama do Niny IP: *.chello.pl 11.09.02, 21:01
                A moze ktos jeszcze moglby kogos polecic, najlepiej w Warszawie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka